parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δηλαδή, μέχρι τώρα έκανες μετατροπή FLAC --> Audio CD. Και ρωτάς αν θα κερδίσεις κάτι αλλάζοντας τη μετατροπή σε FLAC --> MP3 320 Kbps --> Audio CD. Η απάντηση είναι «όχι».
Luciddream Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 βασικά αυτό που εννοεί και μπερδεύει ο Andreas είναι το εξής: οτι το flac επειδή περιέχει περισσότερες πληροφορίες ήχου λόγω του μέτριου συστήματος που υπάρχει στο αυτοκίνητο χάνει πολλές απο τις πληροφορίες του, ενώ το mp3 που έχει ήδη χαμένες κάποιες πληροφορίες (συχνότητες), χάνει λιγότερες... βλέπω να κάνουμε και blind test για ηχοσυστήματα στο αυτοκίνητο στο τέλος :-D δεν είμαι ειδικός αλλα πιστεύω οτι οι συχνότητες που χάνει το mp3 με τις συχνότητες που χάνουν τα ηχεία σου/ενισχυτής σου κτλπ δεν θα είναι οι ίδιες. αλλα ας απαντήσει κάποιος ειδικός στα ηχοσυστήματα για πιο σίγουρα πάντως, για την απάντηση που ψάχνεις, αν και το έγραψα παραπάνω, το audio CD φτιαγμένο απο αρχεία FLAC θα βγάζει σίγουρα καλύτερο ήχο απο το mp3 στο ίδιο ηχοσύστημα. (το πόσο καλύτερο δεν έχουμε μονάδα μέτρησης για να το προσδιορίσουμε, και αν βάλουμε και άλλους παράγοντες, π.χ οικονομικούς, μάλλον δεν αξίζει την διαφορά που θα σου δώσει)
Andreas2 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Κοίτα ας πάρουμε παράδειγμα το Super Nintendo.Θα παίζει καλύτερα σε μια παλαιά SDTV παρά σε νεότερη Digital ή HDTV.
Meraklis56 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 αυτό από που προκύπτει;αν σκεφτείς τις τεχνολογίες που φτιάχνονται οι οθόνες και τα διάφορα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εικόνα,σε μια hdtv θα έπαιζε καλύτερα. Είναι το αντίστοιχο παράδειγμα για τα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα.Η ανάλυση είναι μια(700 κάτι με 500 κάτι).Εσύ που βλέπεις καλύτερα;Σε μια τηλεόραση 5 χρονών η σε μία που βγήκε τώρα;
Ntinaras Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Κοίτα ας πάρουμε παράδειγμα το Super Nintendo.Θα παίζει καλύτερα σε μια παλαιά SDTV παρά σε νεότερη Digital ή HDTV. οχι φυσικα θα παιζει καλυτερα σε HDTV
Neo106 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Βασικα μιλωντας για κωδικοποιηση mp3 μεσω LAME, παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ το τι settings θα βαλεις στο encoding.Μπορει να το κανεις να ακουγεται με σχεδον απολυτο transparency αλλα μπορεις και να το κανεις σε εφαμιλο επιπεδο ποιοτητας ενος απλου 192-160 cbr.
fragment_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 δεν ξέρω τι εννοεί δεν μπορώ να μαντέψω... σε αυτό που ρώτησε πάντως του απάντησα, όπου και να ακούγεται θα ακούγεται καλύτερα το lossless. είτε στο αυτοκίνητο είτε στο σπίτι. τα 160 πάντως με τα 320 έχουν αρκετή διαφορά, τώρα για lossless vs mp3 320 δεν ξέρω.. δεν έχω ασχοληθεί. και πάλι, πές οτι θέλεις να τα ακούς lossless, με τι πηγή θα τα παίζεις? βγάζουν για lossless? εκτώς και αν στήσεις car pc. δεν νομίζω να χρειάζεται πάντως 20.000 ευρώ ηχοσύστημα για να ακούσεις την διαφορά.. γύρω στα 3-4.000 σίγουρα όμως. εγω που έχω των 4 και μετα απο ψάξιμο συμπιεσα ενα κομματι flac σε mp3@128(με νεους codec της lame) των metallica που η παραγωγη τους ειναι αστερι, και το σύγκρινα με το αυτούσιο flac με αποτομες αλλαγες το μόνο που διέκρινα είναι ένα φυσιματάκι απο πίσω το οποίο στα 128 έφευγε και αυτο στη δια πασων γιανα καταλάβω. δε ξέρω γιατί ακόμα συλλέγω ότι βρω σε flac ... η καψουρα ειναι παιδια τπτ αλλο. το συστημα μου ειναι καινουριο με πολυ καλα ηχεια και ενισχυτη αυτα ειχα να πως εκ πρψτης όψεως σκοπεύω στο μέλλον να κάνω κ αλλα τεστάκια. το μόνο σίγουρο πως το χάλι 128 της εποχής του 2000 με τα γλου γλου στα rare είναι καμία σχέση με το 128 του σήμερα (fraunhover κτλ) ναι αλλα οι δυνατότητες των ηχείων/ενισχυτή/κτλπ δεν έχουν να κάνουν με την μορφή του αρχείου/συμπίεσης. 99% το flac θα ακούγεται καλύτερα απο το mp3 με ότι ηχεία και να έχεις. το flac όμως που λές οτι θα βάλεις, απο που θα βρείς τα αρχεία? αν τα rippareis απο cd, κάτι γίνεται. η αν τα βρίσκεις ήδη συμπιεσμένα σε flac προσοχή μη rippαρεις τα σιντι απ' τους μαύρους γιατί το μόνο σίγουρο τα έχουν κατεβάσει απ' το ιντερνετ σε mp3
Luciddream Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 προσοχή μη rippαρεις τα σιντι απ' τους μαύρους γιατί το μόνο σίγουρο τα έχουν κατεβάσει απ' το ιντερνετ σε mp3 χαχχαχαχα... έτσι πάντως και εγώ που έβαλα με 2.000 ηχοσύστημα στο αμάξι (πριν μερικά χρόνια) το μετάνιωσα γιατι ήθελε πολύ καλύτερο ψάξιμο για να ακούγεται όπως το θέλω τελικά... (+ οτι τα 2.000 που θα στα βάλει ένα μαγαζί στην πραγματικότητα θα είναι 1000 ευρώ και το άλλο κέρδος - κλασσικός ελληνάρας επαγγελματίας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.