Προς το περιεχόμενο

Audio Lossless vs MP3 320 kbps στο αυτοκίνητο

Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο είναι καλύτερο για το αυτοκίνητο;Ξέρω ότι το lossless είναι ανώτερο αλλά στο αυτοκίνηοτ ίσως να ακούγετε καλύτερο το MP3 320 Kbps.

Δημοσ.

πως είναι δυνατόν να ακούγεται κάτι που είναι ουσιαστικά λιγότερες πληροφορίες του ήχου καλύτερα απο κάτι που είναι όλος ο ήχος χωρίς lossy συμπίεση ...? αυτό που λές δεν γίνεται εκτώς και αν εννοείς κάτι άλλο...

Δημοσ.

Σε τί θα γράφεις τα αρχεία, δισκάκια CD/DVD; USB stick; Αν δεν έχεις πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου, πήγαινε για lossless, καθώς τα lossless formats έχουν μηδενική απώλεια ποιότητας σε σχέση με το original (το λέει και η λέξη: lossless = χωρίς απώλειες). Αν ο αποθηκευτικός χώρος είναι θέμα, προτίμησε MP3. Και μάλιστα δεν είναι ανάγκη στα 320 Kbps, πολλοί δεν καταλαβαίνουν διαφορά ακόμη και σε χαμηλότερα bitrates (224 ή ακόμη και 192 Kbps).

Δημοσ.

@luciddream μάλλον εννοεί οτι ο λόγος απόδοσης(ηχείων)/μέγεθος αρχείου είναι καλύτερος με 320kbps παρά με lossless.

Προσωπική μου γνώμη,επειδή χρησιμοποιώ mp3 v6 (γύρω στα 160kbps) high quality, δεν υπάρχει λόγος να έχεις τόσο υψηλό bitrate στο αμάξι ΕΚΤΟΣ αν έχεις ηχοσύστημα 20 χιλιάρικα Ευρώ και είσαι ψήρας με τον ήχο.Εκεί θα καταλάβεις διαφορά ανάμεσα στα 160 και 320kbps.

Τώρα η διαφορά μεταξύ 320kbps και lossless είναι απείρως ελάχιστη.Δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σκεφτώ ποιό απο τα 2.Με την μία στα 320kbps,λόγο μεγέθους

Δημοσ.

@luciddream μάλλον εννοεί οτι ο λόγος απόδοσης(ηχείων)/μέγεθος αρχείου είναι καλύτερος με 320kbps παρά με lossless.

δεν ξέρω τι εννοεί δεν μπορώ να μαντέψω... σε αυτό που ρώτησε πάντως του απάντησα, όπου και να ακούγεται θα ακούγεται καλύτερα το lossless. είτε στο αυτοκίνητο είτε στο σπίτι. τα 160 πάντως με τα 320 έχουν αρκετή διαφορά, τώρα για lossless vs mp3 320 δεν ξέρω.. δεν έχω ασχοληθεί. και πάλι, πές οτι θέλεις να τα ακούς lossless, με τι πηγή θα τα παίζεις? βγάζουν για lossless? εκτώς και αν στήσεις car pc.

δεν νομίζω να χρειάζεται πάντως 20.000 ευρώ ηχοσύστημα για να ακούσεις την διαφορά.. γύρω στα 3-4.000 σίγουρα όμως.

Δημοσ.

Αυτό εννοώ,απλή λογικ΄γ.Θα θέλεις ανώτερο ηχιακό σύστημα για lossless.Το λέω επειδή έκανα με Flac παλαιά και τα δικά μου με mp3 μου γαινόνταν ότι ακούγονται καλύτερα ίσως επειδή τα ηχεία του αυτοκινήτου δεν τραβούν καλά τα flac ενώ σε ποιο χαμηλά είμαι ποιο ομαλό και ακούγεται ομοιόμορφα.

p.s.burn τα flac κομμάτια σε cd

Δημοσ.

λογικά wav θα παίζουν.

Lucid έχεις δίκιο για την διαφορά 320 με 160 απλά προσωπικά το θεωρώ υπερβολή.Θα σε νοιάξουν τόσο πολύ αυτές οι μικρές διαφορές,είτε έχεις ένα καλό ηχοσύστημα είτε έχεις της μαμάς-εταιρίας,όταν η μηχανή λειτουργεί,και με τόσους θορύβους στο περιβάλλον;

Όπως καταλάβατε,δεν είμαι πολύ του sport της μουσικής στο αμάξι,άρα μην με δίνετε σημασία :P

Δημοσ.

Αυτό εννοώ,απλή λογικ΄γ.Θα θέλεις ανώτερο ηχιακό σύστημα για lossless.Το λέω επειδή έκανα με Flac παλαιά και τα δικά μου με mp3 μου γαινόνταν ότι ακούγονται καλύτερα ίσως επειδή τα ηχεία του αυτοκινήτου δεν τραβούν καλά τα flac ενώ σε ποιο χαμηλά είμαι ποιο ομαλό και ακούγεται ομοιόμορφα.

p.s.burn τα flac κομμάτια σε cd

οπα, τώρα με μπέρδεψες. θέλεις να πάρεις τα mp3 και να τα κάνεις flac, να τα γράψεις σε cd και να τα παίξεις στο αμάξι? γιατι με αυτό δεν κερδίζεις τίποτα...

Δημοσ.

Δεν θα κάνω mp3 σε flac.Και εγώ δεν είμαι audiophile στο αυτοκίνητο,μόνο με το cd walkman και ίσως με stereo αλλά θα ήθελα έστω ένα super high quality.Αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι καλύτερο αν μπορώ να ακούω ανώτεηρ ποιότητα να την ακούω αυτή με τις δυνατότητες του ραδίου του αυτοκινήτου μου;

Δημοσ.

ναι αλλα οι δυνατότητες των ηχείων/ενισχυτή/κτλπ δεν έχουν να κάνουν με την μορφή του αρχείου/συμπίεσης. 99% το flac θα ακούγεται καλύτερα απο το mp3 με ότι ηχεία και να έχεις. το flac όμως που λές οτι θα βάλεις, απο που θα βρείς τα αρχεία? αν τα rippareis απο cd, κάτι γίνεται. η αν τα βρίσκεις ήδη συμπιεσμένα σε flac

Δημοσ.

Αν το radio-CD του αυτοκινήτου σου παίζει FLAC, άσ'τα σε FLAC όπως είναι. Αν τα μετατρέψεις σε MP3, ακόμη και στα 320 Kbps, θα χάσεις σε ποιότητα, έστω και λίγο. Δε θα κερδίσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...