satmen Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 για το identity το λες αυτο φιλε manouel?δεν ειχε ανατροπη το identity?μολις εχθες το βραδυ το ειδα.ποιος 8α μπορουσε να πει οτι ολα αυτα τα εκανε αυτος???ειδα και το σποιλερ που εβαλες και δεν το λες ανατρο οπη αυτο????
nomikarios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Συμφωνώ με την ευρεία έννοια της λέξης ανατροπή. Στο λήμμα της wikipedia, ως plot twist αναφέρονται όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί για να αλλάξουν την αναμενόμενη κατεύθυνση ή τελική έκβαση της αφήγησης, και βεβαίως έχουν την προέλευσή τους στη δραματική ποίηση και τη λογοτεχνία. Π.χ. στην Έκτη Αίσθηση γίνεται χρήση της "αναγνωρίσεως" (anagnorisis), ενώ στο Skeleton Key της "περιπέτειας" (Peripeteia) -όροι από την Ποιητική του Αριστοτέλη. Να προσθέσω ως ταινία, όχι αμιγώς τρόμου βέβαια, αλλά ψυχολογικό θρίλερ, το The Game . Και για μια ελληνική, τον περίφημο Κυνόδοντα. Το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνική του cliffhanger
satmen Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Συμφωνώ με την ευρεία έννοια της λέξης ανατροπή. Στο λήμμα της wikipedia, ως plot twist αναφέρονται όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί για να αλλάξουν την αναμενόμενη κατεύθυνση ή τελική έκβαση της αφήγησης, και βεβαίως έχουν την προέλευσή τους στη δραματική ποίηση και τη λογοτεχνία. Π.χ. στην Έκτη Αίσθηση γίνεται χρήση της "αναγνωρίσεως" (anagnorisis), ενώ στο Skeleton Key της "περιπέτειας" (Peripeteia) -όροι από την Ποιητική του Αριστοτέλη. Να προσθέσω ως ταινία, όχι αμιγώς τρόμου βέβαια, αλλά ψυχολογικό θρίλερ, το The Game . Και για μια ελληνική, τον περίφημο Κυνόδοντα. Το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνική του cliffhanger το the game κατι μου θυμιζει το περιφημο κυνοδοντα??το εχω δει και αυτο.αλλα δεν μου αρεσε καθολου μα καθολου.
nomikarios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 το the game κατι μου θυμιζει Η επόμενη ταινία του Fincher μετά το Seven! Καμία σχέση με το ομώνυμο βιβλίο το περιφημο κυνοδοντα??το εχω δει και αυτο.αλλα δεν μουαρεσε καθολου μα καθολου. Είναι πολύ "ψαγμένη" ταινία. Θεωρώ ότι γι' αυτό δεν άρεσε στον πολύ κόσμο, πήγαν οι περισσότεροι προκατειλημμένοι λόγω της δημοσιότητας, είδαν άλλα από αυτά που περίμεναν και απογοητεύτηκαν. Όσο για το ανατρεπτικό στοιχείο της ταινίας, είναι, νομίζω, δεδομένο.
Sellers Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Dead End Εντάξει δεν είναι και το πιο ανατρεπτικό που έχουμε δει αλλά έχει το ενδιαφέρον του... Ξέρεις αυτό που λέμε καμιά φορά ότι η ταινία είναι τόσο κακή που τελικά γίνεται καλή; Ε λοιπόν το dead end είναι τόσο κακό, που τελικά γίνεται καλό αλλά μετά συνεχίζει και καταλήγει πάλι να είναι κακό. Δηλαδή η ταινία είναι αυτό που λέμε 2 φορές κακή. Ρώτησα τον paredwse και συγκεκριμένα μου είπε: ''Όχι, δεν μπορείς να μπανάρεις κάποιον επειδή απλά πρότεινε μια κακή ταινία''. Και εγώ του λέω: ''Ρε συ, δεν είναι απλά μια κακή ταινία. Είναι 2 φορές κακή τανία. Είναι μια πάρα πολύ κακή ταινία.''. Και μου απαντάει: ''Και πάλι ρε συ Σέλλερς, δεν γίνεται τίποτα. Όσο κακή και να είναι δεν μπορείς να τον μπανάρεις επειδή την πρότεινε''.
akisk Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δεν είναι ακριβώς τρόμου, αλλά έχουν ανατροπή στο τέλος.. La habitación de Fermat Planet of the apes 1968 Haute tension Primal fear The usual suspects Όλες μου άρεσαν πολύ όταν τις είδα, και ο λόγος δεν ήταν απαραίτητα το twist!
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Ξέρεις αυτό που λέμε καμιά φορά ότι η ταινία είναι τόσο κακή που τελικά γίνεται καλή; Ε λοιπόν το dead end είναι τόσο κακό, που τελικά γίνεται καλό αλλά μετά συνεχίζει και καταλήγει πάλι να είναι κακό. Δηλαδή η ταινία είναι αυτό που λέμε 2 φορές κακή. Ρώτησα τον paredwse και συγκεκριμένα μου είπε: ''Όχι, δεν μπορείς να μπανάρεις κάποιον επειδή απλά πρότεινε μια κακή ταινία''. Και εγώ του λέω: ''Ρε συ, δεν είναι απλά μια κακή ταινία. Είναι 2 φορές κακή τανία. Είναι μια πάρα πολύ κακή ταινία.''. Και μου απαντάει: ''Και πάλι ρε συ Σέλλερς, δεν γίνεται τίποτα. Όσο κακή και να είναι δεν μπορείς να τον μπανάρεις επειδή την πρότεινε''. LOL! Σοβαρά δε σου άρεσε ρε? (συγγνώμη για το "ρε", το παίρνω πίσω) Μήπως είχες υψηλές προσδοκίες? Είχα προειδοποιήσει ότι πρέπει να την δεις σαν αυτό που είναι για να την απολαύσεις, ένα b-movie δηλαδή. Το 6,8 που έχει στο imdb πάντως (χωρίς οι βαθμολογίες του imdb να είναι και νόμος) καταρίπτει την θεωρία της τραγικότητας που παρουσιάζεις. Μήπως δε τη κατάλαβες ρε σύ τη ταινία? Μήπως δεν έπιασες τα νοήματα?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 για το identity το λες αυτο φιλε manouel?δεν ειχε ανατροπη το identity?μολις εχθες το βραδυ το ειδα.ποιος 8α μπορουσε να πει οτι ολα αυτα τα εκανε αυτος???ειδα και το σποιλερ που εβαλες και δεν το λες ανατρο οπη αυτο???? Δεν ξέρεις τι σημαίνει "Just kidding", έτσι; Σημαίνει "πλάκα έκανα". το the game κατι μου θυμιζει Δεν πιστεύω να μην έχεις δει το Fight Club, έτσι;
Sellers Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 LOL! Σοβαρά δε σου άρεσε ρε? (συγγνώμη για το "ρε", το παίρνω πίσω) Μήπως είχες υψηλές προσδοκίες? Είχα προειδοποιήσει ότι πρέπει να την δεις σαν αυτό που είναι για να την απολαύσεις, ένα b-movie δηλαδή. Το 6,8 που έχει στο imdb πάντως (χωρίς οι βαθμολογίες του imdb να είναι και νόμος) καταρίπτει την θεωρία της τραγικότητας που παρουσιάζεις. Μήπως δε τη κατάλαβες ρε σύ τη ταινία? Μήπως δεν έπιασες τα νοήματα? Έμμεσο Σπόιλερ. Βασικά η ταινία είναι το Stay σε χάλια ποιότητα. Τώρα θα μου πεις, το dead end είναι του 2003 και το stay του 2005. Και δεν θα έχω τι να πω. Εκτός και αν δεν το πεις. Εσύ αποφασίζεις.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Έμμεσο Σπόιλερ. Βασικά η ταινία είναι το Stay σε χάλια ποιότητα. Τώρα θα μου πεις, το dead end είναι του 2003 και το stay του 2005. Και δεν θα έχω τι να πω. Εκτός και αν δεν το πεις. Εσύ αποφασίζεις. Ότι να ναι είσαι...το Dead End ειναι του 2003 και το Stay του 2005. Πως με τέτοια επιχειρήματα να μην καταρίπτεται ότι λες σαν χάρτινος πύργος μετά? Seriously, ναι οκ η ίδια ιδέα είναι. Το Stay κατ'εμε είναι ταινιάρα, το Dead End ένα διασκεδαστικότατο b-movie. Τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Σαν να σου πω εγώ ότι το Avatar είναι το Dancing With Wolves σε super ποιότητα...
nomikarios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε αναφερθεί από τις πρώτες: Cube (1997) και τα μυαλά στα κάγκελα! Και ταινία τρόμου και κάτι εντελώς πρωτόγνωρο και ανατρεπτικό http://www.imdb.com/title/tt0123755/
ikaruga24 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Πωωωωω πραγματι, το Cube ειναι πραγματικα τρομερο. +10
satmen Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δεν ξέρεις τι σημαίνει "Just kidding", έτσι; Σημαίνει "πλάκα έκανα". Δεν πιστεύω να μην έχεις δει το Fight Club, έτσι; ναι δεν ηξερα οτι σημαινει οτι κανεις πλακα.στα αγγλικα ειμαι ετσι και ετσι.οσο για το fight club.τα τελευταια χρονια βλεπω μονο ταινιες τρομου.οποτε αυτο δεν το εχω δει.νομιζω ειναι εχει να κανει με φυλακες και πολεμικες τεχνες..κανω λαθος?? το cube το ειχα δει πριν μερικα χρονια.αλλα δυστηχος δεν θυμαμαι καθολου την ταινια. αν κανετε ενα κοπο να μου τη θυμησετε??
Moderators Praetorian Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 εχει να κανει με φυλακες και πολεμικες τεχνες..κανω λαθος?? Ναι, είσαι αρκετά μακριά από την υπόθεση της ταινίας. το cube το ειχα δει πριν μερικα χρονια.αλλα δυστηχος δεν θυμαμαι καθολου την ταινια. αν κανετε ενα κοπο να μου τη θυμησετε?? Λαβύρινθος με δωμάτια-παγίδες. Ομάδα ατόμων που ξυπνούν εκεί χωρίς να ξέρουν πώς και γιατί. Προσπαθούν να βρουν την έξοδο/να επιβιώσουν. Trailer:
satmen Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 praetorian σε ευχαριστω πολυ για την υπενθυμηση.λοιπον ειμαι σε δειλιμα θελω να δω την ταινι α The Wicker Man αλλα δεν ξερω να δω την εκδοση 1973 η το καινουργιο με το νικολα κειτζ 2006?? ποιο ειναι πιο καλο?εμενα μου φανηκε πιο ωραιο με το νικολα κειτζ με βαση τα τραιιλερ που ειδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα