discoboyminimal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 ξερω λιγα βασικα πραγματα γυρο απο τον προγραματισμο.οποτε λιγη κατανοηση ;D. Λοιπον θελω να επεξεργαστω ενα αρχειακι για να αλλαξω καποια bind keys και να κανω καποιεσ μικρο αλλαγεσ στην ενεργοποιηση του προγραμματος.Τι προγραματα θα χρειαστω?δοκιμασα με εναν hex editor αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη.
παπι Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 τι να δεις με hex editor; Αφου τα exe,dll ειναι ziparismena. Καντα unzip και ανοιξε το αρχειο data. (ή rdata ή text) με καποιον editor και δες μπας και βρεις τις λεξεις που θελεις.
discoboyminimal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 τι εννοεις να τα ξεziparo ?πωσ να το κανω αυτο?
παπι Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 τι εννοεις να τα ξεziparo ?πωσ να το κανω αυτο? RMB unzip
discoboyminimal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 ναι αλλα πως ακριβωσ...:\ σορρυ φιλε αλλα δεν ξερω και πολλα πολλα τωρα αρχιζω να ψαχνω-μαι .
defacer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 ξερω λιγα βασικα πραγματα γυρο απο τον προγραματισμο.οποτε λιγη κατανοηση ;D. Λοιπον θελω να επεξεργαστω ενα αρχειακι για να αλλαξω καποια bind keys και να κανω καποιεσ μικρο αλλαγεσ στην ενεργοποιηση του προγραμματος.Τι προγραματα θα χρειαστω?δοκιμασα με εναν hex editor αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να αλλάξεις bind keys. τι να δεις με hex editor; Αφου τα exe,dll ειναι ziparismena. Καντα unzip και ανοιξε το αρχειο data. (ή rdata ή text) με καποιον editor και δες μπας και βρεις τις λεξεις που θελεις. Δεν είναι zipped (πώς θα μπορούσαν να είναι αφού όταν βγήκε το PE format ακόμα δεν είμασταν για τέτοια, πόσο μάλλον για το NE) εκτός κι αν συγκεκριμένα τα έχεις περάσει από κάποιο packer μετά τη δημιουργία τους.
παπι Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δεν είναι zipped (πώς θα μπορούσαν να είναι αφού όταν βγήκε το PE format ακόμα δεν είμασταν για τέτοια, πόσο μάλλον για το NE) εκτός κι αν συγκεκριμένα τα έχεις περάσει από κάποιο packer μετά τη δημιουργία τους. Τι να σου πω... μπορει και να μη ειναι ziped παντος ανοιγεις τα resources και τα segments με ενα zip.
discoboyminimal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 απλα θελω να ανοιξω και να τροποποιησω το source code.ειναι ενα dll που ανοιγει με το exe του.δοκιμασα με το net reflector και μου λεει 'C:\βλαβλα\βλα.dll' is not a .NET module.' 'C:\βλαβλα\βλα.exe' is not a .NET module.' ξερω οτι το dll ειναι γραμμενο σε microsoft visual c++ 6 και το exe με UPX 0.89.6 - 1.02 / 1.05 - 2.90
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Καταρχας η βασικη ερωτηση ειναι assembly ξέρεις? Διότι χωρίς αυτή δεν πας πουθενά. Αφού το .dll δεν είναι packed οι πληροφρίες του θα πρέπει να είναι ορατές με τα κατάλληλα εργαλεία.
defacer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 απλα θελω να ανοιξω και να τροποποιησω το source code.ειναι ενα dll που ανοιγει με το exe του.δοκιμασα με το net reflector και μου λεει 'C:\βλαβλα\βλα.dll' is not a .NET module.' 'C:\βλαβλα\βλα.exe' is not a .NET module.' ξερω οτι το dll ειναι γραμμενο σε microsoft visual c++ 6 και το exe με UPX 0.89.6 - 1.02 / 1.05 - 2.90 Τι σε έκανε να πιστεύεις ότι θα άνοιγαν με το reflector? Μ' αυτό ανοίγουν μόνο managed executables (δηλαδή κατά βάση αυτά που γράφτηκαν σε C#, VB.NET, ή C++/CLI. H VC++ 6 είναι τόσο πανάρχαια που δεν έχει καμία σχέση με .ΝΕΤ, οπότε το ξεχνάς. Aκόμα κι αν ήταν .ΝΕΤ assemblies, θα χρειαζόσουν και κάτι extra (π.χ. αυτό για να κάνεις edit την IL). Το exe αν είναι περασμένο από UPX έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να το κάνεις unpack πρώτα (δεν ξέρω αν ο Reflector το κάνει αυτό μόνος του). Και τέλος με απλό hex editor δεν παίζει να κάνεις καμία αλλαγή εκτός από τραγικά υπεραπλές. Ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς ή να το ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα πρώτα.
discoboyminimal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 oxi assembly δεν ξερω..και στοχος μου ειναι το dll οχι το exe.τι πρεπει να αρχησω να μαθαινω?ποιοες γλωσσες?τωρα απ οτι καταλαβαινω θα ειναι δυσκολο να δουλεψω με κατι που δεν γνωριζω οποτε εδω θα ειμαστε να σας ξαναρωτησω για το dll αφου εχω γνωρισει καλυτερα τις γλωσσες.τι εχετε να μου προτεινετε?
defacer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 oxi assembly δεν ξερω..και στοχος μου ειναι το dll οχι το exe.τι πρεπει να αρχησω να μαθαινω?ποιοες γλωσσες?τωρα απ οτι καταλαβαινω θα ειναι δυσκολο να δουλεψω με κατι που δεν γνωριζω οποτε εδω θα ειμαστε να σας ξαναρωτησω για το dll αφου εχω γνωρισει καλυτερα τις γλωσσες.τι εχετε να μου προτεινετε? Πρέπει να μάθεις C++ και assembly σε πολύ καλό επίπεδο (θα χρειαστείς κι άλλες γενικές γνώσεις, αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί τα υπόλοιπα θα τα μάθεις στην πορεία). Δε θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά αν ξεκινάς από το μηδέν μόλις βρήκες ασχολία για τα επόμενα 8 χρόνια...
MitsakosGR Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Πρέπει να μάθεις C++ και assembly σε πολύ καλό επίπεδο (θα χρειαστείς κι άλλες γενικές γνώσεις, αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί τα υπόλοιπα θα τα μάθεις στην πορεία). Δε θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά αν ξεκινάς από το μηδέν μόλις βρήκες ασχολία για τα επόμενα 8 χρόνια... Και μέχρι να τα μάθεις όλα αυτά σίγουρα θα έχεις βρει τρόπο να φτιάξεις μόνος σου κάποιο πρόγραμμα για να λύσεις το πρόβλημά σου αντί να αλλάξεις αυτό που έχεις...
discoboyminimal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 οχι δεν ξεκιναω απο το 0.βασικα πραγματακια τα ξερω ειχα ενα βιβλιο visula basic που μου εμαθε αρκετα αλλα δεν το τελειωσα γιατι μου το εχασαν.ξερω καλα την ψευδογλωσσα μια και μολισ τελειωσα το λυκειο και τα εχω φρεσκα.εχεισ να μου προτινεις καποιο καλο βιβλιο για c++ και assembly? Και μέχρι να τα μάθεις όλα αυτά σίγουρα θα έχεις βρει τρόπο να φτιάξεις μόνος σου κάποιο πρόγραμμα για να λύσεις το πρόβλημά σου αντί να αλλάξεις αυτό που έχεις... οχι αυτο θα χρειαστει και αλλεσ γνωσεισ για να το φτιαξω μονοσ μια και μπλεκει με 3D rendering και αλλα πολλα που δεν ξερω..αφου το dll και exe που θελω να τροποποιησω εχουν αμεση εφαρμογη με παιχνιδια.
epersidi Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Το πιο πιθανό είναι αυτό που προσπαθείς να αλλάξεις να μην βρίσκεται καν στο .dll . Τα dll από τη φύση τους έχουν απλά κάποιες γενικές συναρτήσεις. Ίσως να βρίσκονται στο .exe ίσως κάπου αλλού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.