poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 πάντως το Pc δεν χρειάζεται απόλυτο ημίτονο για να δουλέψει απλά θέλει να μην υπάρχουν διακυμάνσεις στον χρόνο (αλλάζει η συχνότητα του), αλλά και πάλι το φτιάχνει το τροφοδοτικό. Για μένα αφού δεν είναι η ασφάλεια ή μπαταρία καλύτερα να αλλάξεις το UPS γτ και inverter να βρεις δεν είσαι σίγουρος ότι θα φταίει αυτός και ότι δεν σου εγγυάται κανένας ότι μπορεί να φταίει κάτι αλλό και στα καλά καθούμενα να πετάξει φλόγες... Σκέψου και το άλλο τα 100-200 ευρω που θα δώσεις θα προστατεύουν τα 1000 ίσως και παραπάνω που κοστίζει το μηχάνημα σου. απλα οταν δεν ειναι απολυτο ημιτονο καποια τροφοδοτικα οσο ειναι On battery βγαζουνενα παραξενο θορυβο αλλα κατα τα αλλα παιζουν κανονικα.καποιοι λενε οτι μπορει να στο καψει αλλα δεν το εχω δει ποτε στην πραξη και τον θορυβο αυτον τον εχω ακουσει σε ενα δυο τροφοδοτικα μονο.γιατι αν ισχυει αυτο που λεει η apc τοτε ολοι πρεπει να παρουμε smart.
fordakias Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Αρκετά αναλυτική και κατατοπιστική η απάντηση σου, απλά θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι το "sine wave" και το "near sinewave" που αναφέρεις. Το τροφοδοτικό που πως μπορώ να δω ποιά απο τις δύο τεχνολογίες είναι? ναι κανονικα σε active pfc τροφοδοτικα θες ups ποθ να βγαζουν sine wave και οχι near sinewave.τα smart βγαζουν sine wave ,τα απλα οπως και τα smart sc βγαζουν near/approximately sine wave και για αυτο υποτιθεται οτι δεν κανουν για active pfc Που πλεον ολα τα τροφοδοτικα ειναι.βεβαια με αυτην την λογικη το 99 τις 100 των απλων Ups που βγαζουν approximately sinewave δεν κανουν για pc. πιασε το αυγο και κουρευτο.απο την αλλη τα smart ειναι αρκετα ακριβα γιατι εειναι κατηγορια για single servers/small servers Κτλ. Πάντως φίλε @cyberrobot και εγώ από την μεριά μου πιστεύω πως καλύτερα να το αλλάξω, αλλά αυτό που σκέπτομαι είναι πως κάθε δύο χρόνια θα παίρνω καινούργιο UPS για να προστατεύω την οθόνη και τον υπολογιστή μου?
poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Αρκετά αναλυτική και κατατοπιστική η απάντηση σου, απλά θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι το "sine wave" και το "near sinewave" που αναφέρεις. Το τροφοδοτικό που πως μπορώ να δω ποιά απο τις δύο τεχνολογίες είναι? Πάντως φίλε @cyberrobot και εγώ από την μεριά μου πιστεύω πως καλύτερα να το αλλάξω, αλλά αυτό που σκέπτομαι είναι πως κάθε δύο χρόνια θα παίρνω καινούργιο UPS για να προστατεύω την οθόνη και τον υπολογιστή μου? to sinewave εχει να κανει με το Ups οχι με το τροφοδοτικο. το Sinwave ειναι μια τελεια ημιτονοειδης καμπυλη ρευματος ενω το approximately ,near sinewave ειναι μια σχεδον ημιτονοειδης καμπυλη.παραπανω δεν ξερω δεν ειναι της DEH ουτε ηλεκτρολογος.Απλα ολα τα τροφοδοτικα υποτιθεται οτι πλεον ειναι active pfc http://en.wikipedia.org/wiki/Power_factor#Active_PFC και οτι θεωρητικα οταν παιρνουν απο το Ups Ρευμα οτι θελουν να ειναι το ρευμα sinewave και οχι περιπου sinewave γιατι αλλως ειτε ακους ενα παραξενο θορυβο ειτε καποιοι λενε οτι μπορει να καει το τροφοδοτικο.το ιδιο αναφερει και η apc στο site της οτι σε active pfc καλυτερα να αγορασετε την σειρα smart που ειναι sine wave.200 ευρο το φτηνοτερο smart:P τροφοδοτικο δεν νομιζω οσο ξερω οτι υπαρχει καποιο που να μην ειναι active pfc. τωρα για το ups και τα 2 χρονια.εχω δωσει σε φιλους μου κατα καιρους αρκετα smart.κανενα δεν εχει παθει τιπτοα εδω και πολυ καιρο.σε ενα οκ μετα απο 3-4 χρονια ηθελαν αλλαγη οι μπαταριες.στην παλια μου δουλεια το αφεντικο πουλαγε Ups.και smart και απλα.τα μισα απλα γυρναγαν πισω ενω smart μια χαρα επισης εχω αλλαξει κοντα στα 7-8 ισως και 10 ups της apc και κανενα δεν μου εβγαλε προβλημα απο μοντελο smart 420,620,750.1000,1500 μεχρι τα πιο φτηνα που ηταν σειρα rs lcd που ουτε με αυτα υπηρχε θεμα. γενικα στην ζωη μου δυο apc θυμαμαι χαλασμενα.το ενα μου στειλαν καινουριο και μετα πηραν πισω το παλιο ενω στο αλλο καποιος πρεπει να το εκαψε οταν αλλαξε μπαταριες. ωραια Ups και γενικα φαντασου οτι σε εταιρειες οι περισσοτεροι παιζουν με apc και δεν ακους προβληματα.2 years warranty collect and return.αν και νομιζω πλεον ειναι 3.
fordakias Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Έχω κοιτάξει γι αυτό APC UPS 900VA Line Interactive, είναι Smart UPS? Επίσης, πήρα τηλέφωνο τον Κωτσόβολο και μου είπαν πως η εγγύηση του UPS καλύπτετε από την InfοQuest και για ένα χρόνο. Δεν είναι περίεργο? Σε αντίθεση με το site του e-shop όπου στο ίδιο μοντέλο αναφέρει 2 χρόνια.
ninos30 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Έχω ακριβώς το ίδιο. ΟΧΙ δεν είναι Smart, είναι της σειράς Back-UPS PRO. Σε συνομιλία που είχα με τεχνικό της APC μέσω chating, μου είπε πως για PFC τροφοδοτικά ενδείκνυται τα Smart. ΑΛΛΑ μου είπε επίσης, πως η καινούρια σειρά σαν και αυτή, με τα ACTIVE-PFC δεν έχει πρόβλημα, αλλά μόνο με τα passive και αυτό όχι σοβαρό. Παίζουν κάποιες ποθανότητες αν πάρει ξαφνικά ένα μεγάλο Load πάνω σε διακοπή
fordakias Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μάλιστα...για να πάρεις όμως ένα δυνατό Smart UPS θα πρέπει να δώσεις μία περιουσία.... Επιπλέον απ ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά του APC Power-Saving Back-UPS Pro 900, 230V πρέπει να κάνει και αρκετό θόρυβο. Το έχει κάνει να μας πει εάν είναι όντως έτσι?
poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Έχω κοιτάξει γι αυτό APC UPS 900VA Line Interactive, είναι Smart UPS? Επίσης, πήρα τηλέφωνο τον Κωτσόβολο και μου είπαν πως η εγγύηση του UPS καλύπτετε από την InfοQuest και για ένα χρόνο. Δεν είναι περίεργο? Σε αντίθεση με το site του e-shop όπου στο ίδιο μοντέλο αναφέρει 2 χρόνια. α.δεν ειναι smart αυτο.δεν εχουν ενα χρονο με τιποτα.ειναι 2 χρονια σιγουρο.και οσο θυμαμαι ουτε καν Info quest μιλας με apc απευθειας οπως γραφει και στο Site του eshop αν θυμαμαι καλα Καλύπτεται από την APC Europe στο 00800125924 στο site apc νομιζω ελεγε για 3 χρονια. Μάλιστα...για να πάρεις όμως ένα δυνατό Smart UPS θα πρέπει να δώσεις μία περιουσία.... Επιπλέον απ ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά του APC Power-Saving Back-UPS Pro 900, 230V πρέπει να κάνει και αρκετό θόρυβο. Το έχει κάνει να μας πει εάν είναι όντως έτσι? ναι ειναι ακριβα τα smart.αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις.entry server κατηγορια.και σε απειρες εταιρειες που εχω παει παιζουν με smart to 99 τις 100.εκτος αν καποιος θελει να δωσει παραπανω για Online. οσο θυμαμαι δεν εχει fan αυτο και γενικα δεν εχουν fan αυτα.επισης τα smart που εχουν fan το fan ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ oN BATTERY.αλλιως δεν ακους τιποτα.το εχουν προβλεψει.ακομα και τα μεγαλα 3000va κτλ δεν κανυν κιχ. και αυτο που ελεγα για αυτα που δνε ειναι smart Stepped approximation to a sinewave
fordakias Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Αξίζει δηλαδή η αγορά ενός τέτοιου UPS ή από την στιγμή που δεν διαθέτω να δώσω 300 ευρό για Smart UPS να μην προχωρήσω σε κάποια αγορά?
poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 αν δεν εχεις τα λεφτα για apc smart παρε το 900va που ειδες που οκ δεν ειναι apc smart αλλα ειναι apc. επισης απο το site 2 years repair or replace,3 years repair or replace for European Union countries και επισης εχει και avr Boost and Trim Automatic Voltage Regulation (AVR) Gives higher application availability by correcting low and high voltage conditions without using the battery.
cyberrobot Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Για μένα πάρε το APC και μην σκέφτεσαι να δώσεις παραπάνω είναι υπεραρκετό. Δεν είσαι εταιρία ούτε οργανισμός, ούτε δημόσιο (ότα είχε και σκόρπαγε)! Ένας ιδιώτης είσαι που θα τα σκάσεις απο την τσέπη σου και θέλεις μια mid-range προστασία, όχι υπερβολες. Ειδάλως βάλε γεννήτρια !!! Πάρε κάτι που καλύπτει τις ανάγκες σου, όχι να τις υπερκαλύπτει! Θα έπερνες πχ κλιματιστικό 24000 BTU για 10 τετραγωνικά χώρο!
Roger Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Για μένα πάρε το APC και μην σκέφτεσαι να δώσεις παραπάνω είναι υπεραρκετό. Δεν είσαι εταιρία ούτε οργανισμός, ούτε δημόσιο (ότα είχε και σκόρπαγε)! Ένας ιδιώτης είσαι που θα τα σκάσεις απο την τσέπη σου και θέλεις μια mid-range προστασία, όχι υπερβολες. Ειδάλως βάλε γεννήτρια !!! Πάρε κάτι που καλύπτει τις ανάγκες σου, όχι να τις υπερκαλύπτει! Θα έπερνες πχ κλιματιστικό 24000 BTU για 10 τετραγωνικά χώρο! Ευγε φιλε,εχει παρεξηγηθει πολυ η εννοια του ups εδω μεσα.
poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Για μένα πάρε το APC και μην σκέφτεσαι να δώσεις παραπάνω είναι υπεραρκετό. Δεν είσαι εταιρία ούτε οργανισμός, ούτε δημόσιο (ότα είχε και σκόρπαγε)! Ένας ιδιώτης είσαι που θα τα σκάσεις απο την τσέπη σου και θέλεις μια mid-range προστασία, όχι υπερβολες. Ειδάλως βάλε γεννήτρια !!! Πάρε κάτι που καλύπτει τις ανάγκες σου, όχι να τις υπερκαλύπτει! Θα έπερνες πχ κλιματιστικό 24000 BTU για 10 τετραγωνικά χώρο! Ευγε φιλε,εχει παρεξηγηθει πολυ η εννοια του ups εδω μεσα. σορρυ αλλα εχετε μπλεξει κατι?δεν του ειπαμε να βαλει Ups 3000va.δεν μιλαμε για το ποσο χρονο θα σε βγαλει το Ups.μιλαμε για ποιοτητα ups. δεν συγκρινουμε Px to smart to 1000 με το 3000 .και δεν ειναι θεμα οργανισμου η δημοσιου.οταν εχεις τηλεοραση πχ 3000 ευρω λεμε τωρα θα εβαζες Ups των 100?αν εχεις ενα Pc και αλλο εξοπλισμο που κανει 2000 ευρω θα βαλειςτων 100 ευρω Ups?και η γεννητρια καμια σχεση.η γεννητρια εχει νοημα οταν υπαρχει Ups>στην ουσια το Ups σου δινει ρευμα μεχρι να παρει μπροστα η γεννητρια και επισης φιλτραρει το ρευμα της γεννητριας.το ξανατονιζω.δεν μιλαμε για θεμα va ουτε του ειπαμε να παρει battery pack.μιλαμε για το ποσο καλο φιλτραρισμα κανει το καθε Ups.οχι δεν θα επερνα ενα κλιματιστικο 24000 btu για 10 τετραγωνικα αλλα σιγουρα θα επερνα ενα κλιματιστικο Inverter με 1000 2 πραγματα πανω παρα ενα των 100 ευρω απο τα carrefour.προτιμω ενα daιkin παρα ενα noname και ας κανει το daikin 300 ευρω παραπανω.οτι πληρωνεις παιρνεις.οταν ειχα καλο pc που εκανε κατι χιλιαρικα του ειχα δυο Ups smart απο κατω.λεω καλυτερα ενα καλο Ups παρα πχ να χαλασει η οθονη που εκανε μονη της 1450 ευρω.οποτε ειχα παρει smart 1500 που ηταν 500 ευρω ups και ειχα το κεφαλι μου ησυχο.το smart Με σχεση το απλο εχει να κανει με το ποσο καλα κανει την δουλεια του.οκ και το απλο κανει καλη δουλεια και ειναι apc αλλα τα smart ειναι ενα κλικ παραπανω.
Roger Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ειδες γιατι λεω οτι εχει παρεξηγηθει η εννοια του ups?Και 15.000€ να κανει η τηλεοραση σου,δεν βαζεις ups αλλα σταθεροποιητη τασης να σε προστατευει απο υπερτασεις, σεισμους ,λοιμους και καταποντισμους.Δεν εχεις λογο να βλεπεις τηλεοραση ενω δεν εχεις παροχη.
cyberrobot Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Ειδες γιατι λεω οτι εχει παρεξηγηθει η εννοια του ups?Και 15.000€ να κανει η τηλεοραση σου,δεν βαζεις ups αλλα σταθεροποιητη τασης να σε προστατευει απο υπερτασεις, σεισμους ,λοιμους και καταποντισμους.Δεν εχεις λογο να βλεπεις τηλεοραση ενω δεν εχεις παροχη. Όχι ας είμαστε "ελαστικοί" και ας προτείνουμε την αγορά UPS για την αποθήκευση αρχείων και τον σωστό τερματισμό του μηχανήματος (αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες του forum χρησιμοποιούν το PC για web και gaming περισσότερο που σημαίνει ότι στην χειρότερη θα χάσεις το τελευταίο save "klein") . Όσο για τον από πάνω που λέει για την τηλεόραση των 3Κ €, άμα είχα να δώσω για τηλεόραση τόσα χρήματα ναι θα σπατάλαγα τον χρόνο μου και θα έβρισκα το καλύτερο και πιο ακριβό UPS. Έχω ακριβά μηχανήματα, σε ένα UPS της πλάκας, το οποίο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Προφανώς και δεν συνιστώ NILOX τύπου εταιρίες αλλά επισημαίνω και με την επιλογή του APC ή κάποιου αντίστοιχού βεληνεκούς προϊόντος ένας home user είναι καλυμμένος. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ούτε να γίνω αιρετικός απλά κατά την γνώμη μου πρέπει να αγοράζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και φυσικά το value for money! Ρίξτε και μια ματία στο white paper της ίδιας της APC για το τι προτείνει : http://www.apcmedia.com/salestools/SADE-5TNM3Y_R5_EN.pdf
poulinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Ειδες γιατι λεω οτι εχει παρεξηγηθει η εννοια του ups?Και 15.000€ να κανει η τηλεοραση σου,δεν βαζεις ups αλλα σταθεροποιητη τασης να σε προστατευει απο υπερτασεις, σεισμους ,λοιμους και καταποντισμους.Δεν εχεις λογο να βλεπεις τηλεοραση ενω δεν εχεις παροχη. παλι λαθος εσυ λες για αυτο εδω. http://www.e-shop.gr...l?id=PER.701152 αυτο δεν εχει avr.σου κοβει τα προς τα πανω.αν ομως αντι για 220 volt σου ερθουνστην πριζα 180 δεν μπορει να τα κανει 220.το πιο πιθανο ειναι οτι οκ αμα ειναι τηλεοραση θα σβησει.αν ομως ειναι Pc και του δωσεις 180 ενα απο τα 2 θα γινει.η θα κλεισει αποτομα οποτε εκει μπορει να σου χτυπησει δισκος η να τζαζεψει τιποτα ειδικα απο δισκο λογω της μικροτερης τασης.υπολειτουργια.οποτε και αυτο μπορει να σου χαλασει εξοπλισμο. τωρα καταλαβες γιατι λεμε για ups?σταθεροποιητη οκ βαλε σε τιποτα λιγοτερο σημαντικο και σε κατι που αντεχει πιο πολυ τις διακυμανσεις οχι σε Pc.γιατι και οι νεες τηλεορασεις ειναι αρκετα ευαισθητες δεν ειναι σαν τις crt που και 300 volt να παιρνε δεν παθαινε κατι.πλεον τα παντα λογω τεχνολογιας ειναι πιο ευαισθητα. Όχι ας είμαστε "ελαστικοί" και ας προτείνουμε την αγορά UPS για την αποθήκευση αρχείων και τον σωστό τερματισμό του μηχανήματος (αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες του forum χρησιμοποιούν το PC για web και gaming περισσότερο που σημαίνει ότι στην χειρότερη θα χάσεις το τελευταίο save "klein") . Όσο για τον από πάνω που λέει για την τηλεόραση των 3Κ €, άμα είχα να δώσω για τηλεόραση τόσα χρήματα ναι θα σπατάλαγα τον χρόνο μου και θα έβρισκα το καλύτερο και πιο ακριβό UPS. Έχω ακριβά μηχανήματα, σε ένα UPS της πλάκας, το οποίο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Προφανώς και δεν συνιστώ NILOX τύπου εταιρίες αλλά επισημαίνω και με την επιλογή του APC ή κάποιου αντίστοιχού βεληνεκούς προϊόντος ένας home user είναι καλυμμένος. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ούτε να γίνω αιρετικός απλά κατά την γνώμη μου πρέπει να αγοράζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και φυσικά το value for money! Ρίξτε και μια ματία στο white paper της ίδιας της APC για το τι προτείνει : http://www.apcmedia....TNM3Y_R5_EN.pdf δεν ειναι το θεμα να χασεις τελευταιο save αλλα μπορει να χτυπησει δισκος.οκ και να κοπει το ρευμα αποτομα dvd,μνημες κτλ δεν παθαινουν κατι.αλλα οι μηχανικοι δισκοι εχουν θεμα εκτος αν εχεις ssd . τωρα αν ο αλλος δινει 1000 ευρω για Pc και δεν δινει 100 ευρω για Ups δικο του θεμα.ο καθενας παιρνει τα ρισκα του και τις ευθυνες μετα.το ιδιο που λεω για το backup.καποιο τα αρχεια τους μονο σε ενα δισκο και οταν χτυπαει λενε γιατι.ο καθενας υπευθυνος για το τι κανει.αμα δεν θελει να δωσει 100ευρω να παρει Ups η ενα δευτερο δισκο ας μεινει οπως ειναι και αμα γινει κατι.καει pc η χασει αρχεια και μετα και στις 2 περιπτωσεις πληρωσει τα διπλασια για να αποκαταστησει την ζημια δεν του φταιμε εμεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα