Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χθες το μεσημέρι μετά λύπης μου διαπίστωσα πως το UPS που έχει δεν λειτουργεί, MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA. Έπεσε το ρεύμα, το PC δεν έμεινε ανοιχτό και το κόκκινο λαμπάκι του UPS άνοιξε, κάνοντας έναν ενοχλητικό συνεχόμενο ήχο. Στο UPS πάνω έχω το PC (750Watt τροφοδοτικό αλλά δεν χρησιμοποιείται όλο από το PC) και μία οθόνη 22". Με αυτά τα δύο το πρόγραμμα του UPS μου έδειχνε ότι κάνω χρήση μόνο του 17% των δυνατοτήτων του. Θα ήθελα να ρωτήσω, συμφέρει να παω να το δούμε? Εάν όχι τι μου προτείνετε για καινούργιο UPS. Έσείς είστε ικανοποιημένοι με το δικό σας?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

apc smart 750 αν εχεις τα λεφτα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701131

αν οχι apc την πιο απλη σειρα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701108

τωρα va βλεπεις και παιρνεις.αν ησουν στο 17 τις 100 πριν τοτε δεν θες μεγαλυτερο απο 550.

υπαρχει και το 900

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.664111

και σε 1200

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.664116

Δημοσ.

+1 στον από πάνω κύριο.

Επειδή ρωτάς αν είμαστε και ευχαριστημένοι θα έλεγα πως ΝΑΙ, αλλά το έχω μόλις 6 μήνες περίπου. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκε 2 φορές και αντεπεξήλθε μια χαρά εγώ έχω το 900αρι που εμφανίζεται παραπάνω αλλά το είχα πάρει μόλις 90 ευρώ από μια προσφορά του Κωτσόβολου

Πάντως η APC για PFC τροφοδοτικά, προτείνει την σειρά Smart

Δημοσ.

καταρχήν είναι καλό οι συσκευές να δουλεύουν κοντά στο μάξιμουμ φορτίο δηλαδή 17% είναι μεγάλη απόκλιση (σιγουριά μεν αλλά όχι οικονομία)

βάλε το ups να φορτίσει και βγαλ' το από το ρεύμα και πρόσεξε αν θα ακούσεις ένα "κλακ" που κάνει μέσα όταν πέφτει το ρεύμα (εμένα κάνει αλλά δεν είναι το ίδιο)

αν το κάνει λογικά το τροφοδοτικό αντιδρά στην διακοπή του ρεύματος απλώς έχουν χαλάσει η μπαταρίες του

όταν λες τις μέτρησες με πολύμετρο;

αν εννοείς το άνοιξες και είδες να έχουν την τάση που λένε δεν φτάνει αυτό

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Είναι τσιμπημένες οι τιμές. Σκέφτομαι για το 900VA διότι με το 500VA μια καινούργια κάρτα γραφικών να πάρω για το PC δεν το αντέξει πιστεύω. Κάνω λάθος? Για την επιλογή UPS βλέπεις πόσα Watt βγάζει και πόσα Watt χρειάζεται το PC σου και παίρνεις το κατάλληλο?

Φιλέ @trelomhxmhx, βγάζοντας το UPS από την μπριζα ακούγετε τικ και μετά έναν συνεχόμενος ήχος σφάλματος. Την μπαταρία την μέτρησα καθώς ήταν σε λειτουργία (εκτός ρεύματος) το UPS και ήταν κανονικά στα 27Volt. Το PC όμως δεν έμεινε ανοιχτό. Έκλεισε.

Δημοσ.

Οχι...δεν κοίταξα. Δεν ήξερα καν ότι έχει ασφάλεια μέσα το UPS. Είναι εύκολο να την βρω και να δω εάν έχει χαλάσει?

Δημοσ.

Οχι...δεν κοίταξα. Δεν ήξερα καν ότι έχει ασφάλεια μέσα το UPS. Είναι εύκολο να την βρω και να δω εάν έχει χαλάσει?

ναι είναι εύκολο να ψάξεις για κάποιο γυάλινο κυλινδράκι σαν αυτό http://www.poweryacht.gr/imagemagic.php?img=images/SMALL%20FUSE.jpg&w=300&h=190&page=prod_info (τυχαία ότι μου έβγαλε το google)

και θα δεις αν το συρματάκι είναι κομμένο ή όχι αν όχι είναι οκ οπότε μάλλον η μπαταρία είναι το πρόβλημα

Δημοσ.

Πολύ πιθανό να βρίσκεται κοντά στο βύσμα της τροφοδοσίας και να βγαίνει πολύ εύκολα για να αλλάζει, αν είσαι τυχερός πολλά UPS έχουν δεύτερη ασφάλεια εφεδρική. Αν είσαι τυχερός και είναι η ασφάλεια!!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Το άνοιξα το UPS, βρήκα τις ασφάλειες. Το περίεργο ότι έχει ασφάλειες τύπου αυτοκινήτου. Το κακό είναι πως δεν είναι καμένες. Μάλλον χάλασε ο inverter, διότι όταν πέφτει το ρεύμα δεν ακούω το τικ που πρέπει να κάνει. Έχω την εντύπωση πως πλέον δεν προστατεύομαι και από πτώσεις τάσης. Επίσης βγαλμένο το UPS από το ρεύμα ( στην διαδικασία που θα έπεφτε το ρεύμα) μέτρησα τα Volt που βγάζει στις εξόδους και είναι 0 Volt :-(. Φαντάζομαι το να βρω άλλο inverter για να τον αντικαταστήσω δεν παίζει έτσι?

Δημοσ.

+1 στον από πάνω κύριο.

Επειδή ρωτάς αν είμαστε και ευχαριστημένοι θα έλεγα πως ΝΑΙ, αλλά το έχω μόλις 6 μήνες περίπου. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκε 2 φορές και αντεπεξήλθε μια χαρά εγώ έχω το 900αρι που εμφανίζεται παραπάνω αλλά το είχα πάρει μόλις 90 ευρώ από μια προσφορά του Κωτσόβολου

+1 για apc.η καλυτερη αγορα.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Είναι τσιμπημένες οι τιμές. Σκέφτομαι για το 900VA διότι με το 500VA μια καινούργια κάρτα γραφικών να πάρω για το PC δεν το αντέξει πιστεύω. Κάνω λάθος? Για την επιλογή UPS βλέπεις πόσα Watt βγάζει και πόσα Watt χρειάζεται το PC σου και παίρνεις το κατάλληλο?

Φιλέ @trelomhxmhx, βγάζοντας το UPS από την μπριζα ακούγετε τικ και μετά έναν συνεχόμενος ήχος σφάλματος. Την μπαταρία την μέτρησα καθώς ήταν σε λειτουργία (εκτός ρεύματος) το UPS και ήταν κανονικά στα 27Volt. Το PC όμως δεν έμεινε ανοιχτό. Έκλεισε.

οτι πληρωνεις παιρνεις.ειναι σκυλια Ups για αυτο και τετοιες τιμες.ναι το 500va ειναι 300watt περιπου το 900 va ειναι 500-600 watt αναλογα το Ups.ναι ποσα watt χρειαζεται το Pc σου.καποιοι λενε οτι παιρνεις οσα watt ειναι το τροφοδοτικο σου.ειναι λαθος αυτο διοτι μπορει να εχεις 1000 watt τροφοδοτικο επειδη ετσι θες και να χρησιμοποιεις τα 300.αν παρεις ups 600va πχ θα εισαι μια χαρα.θα εχεις θεμα αν τα ξεπερασεις διοτι εκει θα κανει Overload το Ups.το τροφοδοτικο δεν θα εχει θεμα.οποτε ακομα και αν εχεις μεγλαο τροφοδοτικο για να δουλευει το Pc Πιο ξεκουραστα δεν σημαινει οτι πρεπει να παρεις αντιστοιχο Ups εκτος αν σκοπευεις να φτασεις το τροφοδοτικο στα ορια του οποτε εκει θες και αναλογο Ups.οτι εχουν ταση οι μπαταριες δεν λεει παντα και πολλα αλλα οκ.παντως τα apc ειναι εγγυηση ζωης

τα σαπια ups εχουν ασφαλεια ειτε γυαλινη ειτε αυτοκινητου.στα καλα Ups βλεπε apc η ασφαλεια ειναιαπο αυτες που πεταγονται εξω.αυτοματες.απλα την πιεζεις μεσα και συνεχιζεις.οχι να τρεχεις ναψαχνεις για ασφαλεια.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Το άνοιξα το UPS, βρήκα τις ασφάλειες. Το περίεργο ότι έχει ασφάλειες τύπου αυτοκινήτου. Το κακό είναι πως δεν είναι καμένες. Μάλλον χάλασε ο inverter, διότι όταν πέφτει το ρεύμα δεν ακούω το τικ που πρέπει να κάνει. Έχω την εντύπωση πως πλέον δεν προστατεύομαι και από πτώσεις τάσης. Επίσης βγαλμένο το UPS από το ρεύμα ( στην διαδικασία που θα έπεφτε το ρεύμα) μέτρησα τα Volt που βγάζει στις εξόδους και είναι 0 Volt :-(. Φαντάζομαι το να βρω άλλο inverter για να τον αντικαταστήσω δεν παίζει έτσι?

μπορει να μην δουλευει το Ups οταν κοβεται το ρευμα αλλα μπορει να δουλευει το avr του(αν εχει).βεβαια για να το δεις αυτο ειναι δυσκολο διοτι θα πρεπε να μετρας τι βγαζει και απο την αλλη πλευρα να του αυξανεις την ταση που μπαινει στο Ups.εκει θες ενα μετασχηματιστη η κατι για να δωσεις παραπανω απο 220 και να δεις αν το περναει απο avr.για μενα μην αλλλαξεις inverter και ας βρεις και ας κανει 10 ευρω.πεταμα και αλλο.Ups του 10 ευρου απειρα και για μενα προστασια μηδεν.οχι μονο στο να δωσουν απο την μπαταρια αλλα και στο κομματι του avr(αμα εχει οπως ειπα ) και δεν ειναι απλα battery protection.

ναι κανονικα σε active pfc τροφοδοτικα θες ups ποθ να βγαζουν sine wave και οχι near sinewave.τα smart βγαζουν sine wave ,τα απλα οπως και τα smart sc βγαζουν near/approximately sine wave και για αυτο υποτιθεται οτι δεν κανουν για active pfc Που πλεον ολα τα τροφοδοτικα ειναι.βεβαια με αυτην την λογικη το 99 τις 100 των απλων Ups που βγαζουν approximately sinewave δεν κανουν για pc.

πιασε το αυγο και κουρευτο.απο την αλλη τα smart ειναι αρκετα ακριβα γιατι εειναι κατηγορια για single servers/small servers Κτλ.

Δημοσ.

πάντως το Pc δεν χρειάζεται απόλυτο ημίτονο για να δουλέψει απλά θέλει να μην υπάρχουν διακυμάνσεις στον χρόνο (αλλάζει η συχνότητα του), αλλά και πάλι το φτιάχνει το τροφοδοτικό. Για μένα αφού δεν είναι η ασφάλεια ή μπαταρία καλύτερα να αλλάξεις το UPS γτ και inverter να βρεις δεν είσαι σίγουρος ότι θα φταίει αυτός και ότι δεν σου εγγυάται κανένας ότι μπορεί να φταίει κάτι αλλό και στα καλά καθούμενα να πετάξει φλόγες... Σκέψου και το άλλο τα 100-200 ευρω που θα δώσεις θα προστατεύουν τα 1000 ίσως και παραπάνω που κοστίζει το μηχάνημα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...