Arisyo13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Λοιπον σκεφτομαι να παω σε κατι καλυτερο απο αυτα που εχω αλλα ξοδεψω χρηματα μονο για συγκεκριμενα πραγματα.. Εχω ενα τροφοδοτικο 500watt αλλα δεν ξερω αν θα ειναι αρκετο.. Αγορασα προσφατα μια GTX 260 απο μελος του φορουμ (τον ευχαριστω πολυ) αλλα τα προβλημα μου ειναι οτι η καρτα αυτη θελει 2 x 6pin και εμενα διαθετει μονο ενα.. τωρα επισης λεω να παρω τον 2500Κ με μια μητρικη z68 4GB RAM DDR3.. σκληρο δισκο εχω ενα 500αρι και μελλοντικα θα μπει και ενανς SSD.. το ερωτημα μου τωρα ειναι οτι μπορω να κρατησω το τροφοδοτικο που εχω η θα χρειαστω μεγαλυτερη ισχυ;
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Αν δεν μας βάλεις ακριβώς μάρκα-μοντέλο δύσκολα να σου πούμε. Ή έστω τα Amps Που βγάζει ανά rail, ειδικά στην +12V (μπορεί να έχει και +12V1, +12V2...). Άμα είναι καλό και επώνυμο όπως το Corsair CX-500 v2 (ή άλλα αντίστοιχα) θα μπορεί. Αν όχι δύσκολα. Αν και από αυτό που λες ότι έχει μόνο ένα 6pin, δύσκολα.
Arisyo13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 επειδη τυχαινει να εχω αλλαξει το κουτι του τροφοδοτικου επειδη ειχε τρια ανεμιστηρακια τωρα απο εξω εχει τις πληροφοριες ενος 400αρι.. αν ομως παω σε καινουριο τροφοδοτικο τι μου προτεινεις να παρω;
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Εεεεε? Με μπέρδεψες. Τις πληροφορίες που σου είπα τις γράφει το τροφοδοτικό πάνω του και όχι το κουτί, που φαντάζομαι σε αυτό αναφέρεσαι. Εκτος αν έκανες καμιά μόντα και άλλαξες το εσωτερικό του PSU (που πολύ αμφιβάλω). πχ: http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/CX430_V2/images/psu_label.jpg Αν θες κάτι φθηνό σε αυτό που σου έβαλα παραπάνω. Ή αυτό Coolemaster Extreme 500. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε budget ώστε να το κρατήσεις για πολύ καιρό, αυτό: Toughpower 750. Άλλοι θα σου πούνε και αυτό: TX-650 v2 αλλά νομίζω ότι στα ίδια χρήματα το TT είναι καλύτερο (λίγα περισσότερα Α στην +12V και 100Watt παραπάνω).
Arisyo13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Εεεεε? Με μπέρδεψες. Τις πληροφορίες που σου είπα τις γράφει το τροφοδοτικό πάνω του και όχι το κουτί, που φαντάζομαι σε αυτό αναφέρεσαι. Εκτος αν έκανες καμιά μόντα και άλλαξες το εσωτερικό του PSU (που πολύ αμφιβάλω). Αν θες κάτι φθηνό σε αυτό που σου έβαλα παραπάνω. Ή αυτό http://www.skroutz.gr/s/302248/CoolerMaster-eXtreme-Power-Plus-500W.html. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε budget ώστε να το κρατήσεις για πολύ καιρό, αυτό: Toughpower 750. Άλλοι θα σου πούνε και αυτό: TX-650 v2 αλλά νομίζω ότι στα ίδια χρήματα το TT είναι καλύτερο (λίγα περισσότερα Α στην +12V και 100Watt παραπάνω). Σε αυτο που αμφεβαλες αυτο ακριβως εκανα και πεταξα το παλιο εξωτερικο του και ξεχαα να κρατησωτο χαρτακι μετα στοιχεια Ξερεις κανενα τετοιο τροφοδοτικο εδω μεσα που να ειναι μεταχειρισμενο
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 LOL. Καλό και αυτό... Δεν θα βρεις εύκολα καλό τροφοδοτικό στα used. Κι αυτό γιατί όταν αγοράζεις καλό τροφοδοτικό το κρατάς για 2-3 αναβαθμίσεις. Μερικά πράγματα (λίγα δυστυχώς) είναι σαν επένδυση σε ένα PC όπως PSU, Monitor, UPS, keyboard/mouse... Στις αγγελίες βρίσκεις κάτι τέτοια γαϊδούρια συνήθως: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/21100-sapphire-hd6990-4gb-psu-enermax-1000w/ που συνήθως είναι από Test-reviews που κάνουν κάποιοι. Δεν έχουν εγγύηση μιας που δίνεται δωρεάν από την εταιρία/προμηθευτή για αυτόν τον λόγο. Βέβαια το εν λόγω, αν το χωράει το κουτί σου, αξίζει και παραξίζει
Arctic Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Άμα επιμένεις και βάλεις μία αγγελία ζήτησης θα βρεις. Πριν λίγο καιρό είχε ένα enermax 1000w κάπου στα 70€ Edit: Ακόμα υπάρχει Link (modular κιόλας...)
Arisyo13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Άμα επιμένεις και βάλεις μία αγγελία ζήτησης θα βρεις. Πριν λίγο καιρό είχε ένα enermax 1000w κάπου στα 70€ Edit: Ακόμα υπάρχει Link (modular κιόλας...) Nα το χτυπησω λες; αυτο το τροφοδοτικο θα κρατησει πιστευω για πολλες αναβαθμισεις.. Και μια εγκυκλοπαιδικη ερωτηση τωρα: μηπως ξερετε πως λειτουργουν τα τροφοδοτικα; δηλαδη οσο περισοτερο χρησιμοποιεις εναν υπολογιστη τοσο καταναλωνει αναλογα; η χρησιμοποιεις δεν χρησιμοποεις εκεινο θα καιει το ιδιο που στην προκειμενη περιπτωσση ειναι 1000watt.. Το λεω αυτο γιατι εδω εχουμε ενα θεματακι με την ΔΕΗ και πληρωνουμε ρευμα καθε διμηνο 200Ε και το σπιτι ειναι τριαρι (λιγα τετραγωνικα) και οι μονες αποροφισιμες συσκευες ειναι ο θερμοσιφωνας και η κουζινα
Luciddream Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 δηλαδη οσο περισοτερο χρησιμοποιεις εναν υπολογιστη τοσο καταναλωνει αναλογα; εννοείται οτι συμβαίνει αυτό. το θέμα είναι το εξής. υπάρχουν τροφοδοτικά που ανάλογα στα πόσα watt λειτουργούνε την συγκεκριμένη στιγμή, καίνε και τα ανάλογα. τι εννοώ... μπορεί να έχεις ένα τροφοδοτικό 1000watt και όταν χρησιμοποιείς τα 400w, να σου καταναλώνει ακριβώς τόσο. μπορεί κάποιο άλλο να μην δουλεύει τόσο καλά και στα 400w να καταναλώνει περισσότερο. συνήθως το υπόλοιπο της ενέργειας που καταναλώνεται μετατρέπεται σε θερμότητα και όλη αυτήν την διαδικασια την ονομάζουμε efficiency. τα καλά και πολύ σύγχρονα τροφοδοτικά καταφέρνουν να έχουν ένα πολύ καλό efficiency της τάξης του 90-93%, οπου μόνο το 7-10% χάνεται σαν θερμότητα κτλπ. φυσικά όπως καταλαβαίνεις αυτά είναι και πιο ακριβά, όμως κατα την γνώμη μου αξίζουν πολύ. ΠΡΟΣΟΧΗ. το efficiency δεν το έχουν σε όλο το εύρος των watt που μπορούν να καταναλώσουν, αλλα σε πιο συγκεκριμένα νούμερα. π.χ ένα 850άρι τροφοδοτικό έχει το μέγιστο της απόδοσης του στα 500w περίπου. αλλα και πάλι, δεν πέφτει και πολύ, ένα τροφοδοτικό που στα 600w θα έχει 90% efficiency, στα 400w στην χειρότερη να έχει 85% efficiency... (χοντρικά όλα αυτά έτσι γιατι παίζει ρόλο η μάρκα και το μοντέλο του κάθε τροφοδοτικού) edit: τώρα διάβασα το αρχικό πόστ, δεν νομίζω να χρειάζεται οπωσδήποτε καινούριο τροφοδοτικό, με ένα αντάπτορα απο molex μπορεις να το κάνεις 6πινο... (επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει και μόνο με το ένα 6πινο..... ?)
Arisyo13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 εννοείται οτι συμβαίνει αυτό. το θέμα είναι το εξής. υπάρχουν τροφοδοτικά που ανάλογα στα πόσα watt λειτουργούνε την συγκεκριμένη στιγμή, καίνε και τα ανάλογα. τι εννοώ... μπορεί να έχεις ένα τροφοδοτικό 1000watt και όταν χρησιμοποιείς τα 400w, να σου καταναλώνει ακριβώς τόσο. μπορεί κάποιο άλλο να μην δουλεύει τόσο καλά και στα 400w να καταναλώνει περισσότερο. συνήθως το υπόλοιπο της ενέργειας που καταναλώνεται μετατρέπεται σε θερμότητα και όλη αυτήν την διαδικασια την ονομάζουμε efficiency. τα καλά και πολύ σύγχρονα τροφοδοτικά καταφέρνουν να έχουν ένα πολύ καλό efficiency της τάξης του 90-93%, οπου μόνο το 7-10% χάνεται σαν θερμότητα κτλπ. φυσικά όπως καταλαβαίνεις αυτά είναι και πιο ακριβά, όμως κατα την γνώμη μου αξίζουν πολύ. ΠΡΟΣΟΧΗ. το efficiency δεν το έχουν σε όλο το εύρος των watt που μπορούν να καταναλώσουν, αλλα σε πιο συγκεκριμένα νούμερα. π.χ ένα 850άρι τροφοδοτικό έχει το μέγιστο της απόδοσης του στα 500w περίπου. αλλα και πάλι, δεν πέφτει και πολύ, ένα τροφοδοτικό που στα 600w θα έχει 90% efficiency, στα 400w στην χειρότερη να έχει 85% efficiency... (χοντρικά όλα αυτά έτσι γιατι παίζει ρόλο η μάρκα και το μοντέλο του κάθε τροφοδοτικού) edit: τώρα διάβασα το αρχικό πόστ, δεν νομίζω να χρειάζεται οπωσδήποτε καινούριο τροφοδοτικό, με ένα αντάπτορα απο molex μπορεις να το κάνεις 6πινο... (επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει και μόνο με το ένα 6πινο..... ?) Και που μπορω να βρω ενα τετοιο; :/
Luciddream Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 που μένεις ? απο ότι βλέπω έχει και το πλαισιο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/IDE-SATA-Cables/Konig-Cable-Molex-to-6-Pin-for-vga-power-CMP-CI004.htm
Arctic Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μήπως έδινε η κάρτα κάτι τέτοιο μαζί ή μπορεί και το τροφοδοτικό. Ψάξε λίγο γιατί εμένα και η κάρτα είχε και το τροφοδοτικό(νομίζω-μεταχειρισμένο το πήρα, μπορεί να το έβαλε ο αυτός)
Arisyo13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 εχω ενα τεοιο αλλα δεν ειναι σαν αυτο της εικονας.. ειναι απο ενα τετοιο 4πινο και απο 2 οπως ειναι στην εικονα.. τελωςπαντων θα παρω πρωτα την μητρικη τον επεξεργαστη και και τις μνημες θα δω αν τα σηκωνει το τροφοδοτικο και αν οχι παιρνω εκεινο που μου προτεινανε
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Ρε παιδιά μην του λέτε να κρατήσει το τροφοδοτικό του... Διαβάσατε καταρχάς τι μόντες έχει κάνει το παιδί? Έχει κρατήσει το κουφάρι και έβαλε μέσα άλλο PSU... Και πεστε μου αν γειώνει κανας πυκνωτής ή κανα ολοκληρωμένο τι γίνεται... Σύμφωνα με αυτό, GTX260 Review, ένα high end σύστημα (τέτοιο θέλει να φτιάξει) με μια τέτοια κάρτα θέλει minimum 500W και 38Α!!! στην 12V+. Που να τα σηκώσει αυτό που έχει! Θα κάνει κανα μπουμ και θα τρέχει μετά. Αν βρεις το enermax στα 70 χτύπα το αμέσως... Απλώς όπως σου είπα και στο άλλο Post, τα Galaxy +1000W, είναι τεράστια (μακρουλά) και δεν χωράνε σε όλα τα κουτιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.