Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή σε MP4

timnos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ακόμα βοήθεια παιδιά...

Με ποιο προγραμματάκι να τα "περνάω" στο DVD?

Δουλεύω το Nero μέχρι τώρα αλλά είναι πολύ βαρύ και μου βγάζει λίγο το λάδι! :confused:

Έχετε κάποιο άλλο προγραμματάκι εγγραφής να μου προτείνετε? Απλά να τα περνάει στο DVDάκι, χωρίς decoding και ιστορίες...

Δημοσ.

Ποια έκδοση Windows χρησιμοποιείς; Τα Windows, από τα XP και μετά, υποστηρίζουν την εγγραφή Data CD/DVD χωρίς την ανάγκη πρόσθετου προγράμματος.

Δες π.χ. εδώ έναν οδηγό στα ελληνικά για τα Vista (σε ενδιαφέρει η μορφή Mastered, όχι η Live File System): http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-vista/Burn-a-CD-or-DVD

Δημοσ.

Με ποιο προγραμματάκι να τα "περνάω" στο DVD?

Με το ενσωματωμενο προγραμμα εγγραφης CD/DVD των Windows Vista/7 (για να το εμφανισεις βαζεις ενα κενο δισκάκι στο drive και πας Υπολογιστης και μετα διπλό κλικ στο CD/DVD Drive σου), απλά αν εχεις vista μην ξεχασεις να πατησεις "επιλογες διαμορφωσης" και να επιλεξεις mastered (όχι συστημα αρχείων live)

Αν δεν σ' αρεσει αυτο (ή αν εχεις XP) --> ImgBurn (πατας "write files/folders to disc")

Δημοσ.

Ποια έκδοση Windows χρησιμοποιείς; Τα Windows, από τα XP και μετά, υποστηρίζουν την εγγραφή Data CD/DVD χωρίς την ανάγκη πρόσθετου προγράμματος.

Δες π.χ. εδώ έναν οδηγό στα ελληνικά για τα Vista (σε ενδιαφέρει η μορφή Mastered, όχι η Live File System): http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-vista/Burn-a-CD-or-DVD

Με το ενσωματωμενο προγραμμα εγγραφης CD/DVD των Windows Vista/7 (για να το εμφανισεις βαζεις ενα κενο δισκάκι στο drive και πας Υπολογιστης και μετα διπλό κλικ στο CD/DVD Drive σου), απλά αν εχεις vista μην ξεχασεις να πατησεις "επιλογες διαμορφωσης" και να επιλεξεις mastered (όχι συστημα αρχείων live)

Αν δεν σ' αρεσει αυτο (ή αν εχεις XP) --> ImgBurn (πατας "write files/folders to disc")

Έχω τα 7άρια τα 64bit Ultimate.

Αν περάσω όμως τα βιντεοκλιπάκια απλά με το default πρόγραμμα των Windows(που μας ρωτάει τι θέλουμε να κάνουμε με το άδειο δισκάκι...) δεν θα έχει φαντάζομαι πρόβλημα το dvd-player να τα αναγνωρίσει, ε?

Αν όχι να τα περνάω με αυτό...!

Δημοσ.

Γράφοντας το δισκάκι στη μορφή Mastered, δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα το player σου να το αναγνωρίσει.

Εκτός αν συντρέχει άλλος λόγος, άσχετος με το πρόγραμμα εγγραφής των Windows (π.χ. το player σου έχει «αντιπάθεια» στη συγκεκριμένη μάρκα άγραφων DVD που χρησιμοποιείς).

Δημοσ.

Γράφοντας το δισκάκι στη μορφή Mastered, δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα το player σου να το αναγνωρίσει.

Εκτός αν συντρέχει άλλος λόγος, άσχετος με το πρόγραμμα εγγραφής των Windows (π.χ. το player σου έχει «αντιπάθεια» στη συγκεκριμένη μάρκα άγραφων DVD που χρησιμοποιείς).

Σε ευχαριστώ και πάλι parsifal!

Το απόγευμα θα έχω ολοκληρώσει(με το XMedia recode) ένα DVD με βιντεοκλιπάκια και θα το τσεκάρω στο αμάξι...

Επί της ευκαιρίας να αναφέρω ότι τα προηγούμενα δισκάκια που είχαν "ασυγχρόνιστο" το audio-video είχαν 29-30fps σε αντίθεση με αυτό του

XMedia το οποίο τα "δουλεύει" σε 25fps και είναι απόλυτα συγχρονισμένα(στο PC μου τουλάχιστον)!

Άρα πάμε θεωρητικά καλά!!! ^_^

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι!

Σήμερα κατάφερα να ολοκληρώσω κάποιες δοκιμές σε DVDάκια και βίντεοκλιπς και κατέληξα στα παρακάτω:

- Χρησιμοποίησα το XMedia Recode τελικά και με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του φίλου 'TheELF' είχα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα συμβατότητας και ποιότητας decoding χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία... :-D

Σωστός συγχρονισμός(στα 25 fps) και καλή ποιότητα μετατροπής!

Παράξενο το convertXtoDVD τι πρόβλημα σου έβγαλε;;

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις με το XMedia Recode με τα εξής

Profile:DVD Player (Standalone)

DVD Player (AVI)

Video Codec

Codec: XviD

Audio

Codec: MP3

Πρόσεχε να είναι ενεργοποιημένο το Audio / Video synchronisation

Αν τα κάνεις όλα σωστά θα δεις στην καρτέλα Filters/Preview ότι σου έβαλε της ποιο σωστές διαστάσεις για το βίντεο σου.

Το θέμα δημιουργίας και περάσματος των κομματιών σε DVDάκι έκλεισε με την default δυνατότητα εγγραφής νέου δίσκου, των Windows 7, τόσο με την Mastered επιλογή όσο και με την δημιουργία μενού...

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!

Δυστυχώς χάνουμε πολύ σε χωρητικότητα μετατρέποντας τα .flv σε MP4 αλλά δεν ξέρω αν έχουμε κάποια άλλη πρόταση δοκιμής με αυτό το πρόγραμμα...

Όπως και να τα μετατρέψεις από 27ΜΒ που είναι σε .flv ένα κομμάτι αρχικά το μετατρέπει σε 77ΜΒ σε ΜΡ4.

Πολύ σημαντική η αύξηση του όγκου(ΜΒ) με αποτέλεσμα να μην χωράει περισσότερα από 25 με 30 tracks το πολύ σε κάθε dvd.

Αλλά για αρχή τουλάχιστον το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και αναμένω κάποια καινούρια πρόταση δοκιμής μπας και μειώσουμε τα ΜΒ και αυξήσουμε τα trucks σε κάθε DVDάκι.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας!!! :mrgreen:

Δημοσ.
Δυστυχώς χάνουμε πολύ σε χωρητικότητα μετατρέποντας τα .flv σε MP4 αλλά δεν ξέρω αν έχουμε κάποια άλλη πρόταση δοκιμής με αυτό το πρόγραμμα...

Όπως και να τα μετατρέψεις από 27ΜΒ που είναι σε .flv ένα κομμάτι αρχικά το μετατρέπει σε 77ΜΒ σε ΜΡ4.

Πολύ σημαντική η αύξηση του όγκου(ΜΒ) με αποτέλεσμα να μην χωράει περισσότερα από 25 με 30 tracks το πολύ σε κάθε dvd.

Μεράκι και μπόλικο χρόνω να έχεις και φτιάχνεται βασικά το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι κάθε flv δεν θα έχει την ίδια ποιότητα από όπου και να τα έχεις,αν έχουν την ίδια ποιότητα όλα γίνεται πολύ ποιο εύκολα,τέλος πάντων με το MediaInfo πρέπει να δεις τα bitrate για το video και για το audio π.χ. κάτω από το video θα λέει κάτι σαν π.χ.

«Bit rate: 721 Kbps» και στο audio π.χ.

«Bit rate: 128 Kbps» αν βάλεις τα ίδια bitrate στο xmedia δηλαδή πας στην καρτέλα video και βάλεις

Rate control mode:Constant bitrate

Bitrate:721

και στην καρτέλα audio

Rate control mode: Constant bitrate

Bitrate: 128

τότε το αρχείο θα βγεί στα ίδια MB με το αρχικό flv το ένα θέμα είναι αν θα έχει αποδεκτή ποιότητα,το άλλο θέμα είναι ότι για κάθε αρχείο θα πρέπει να βλέπεις την αρχική ποιότητα και να της βάζεις στο xmedia,κάτι που θέλει πάρα πολύ χρόνο αν όλα τα αρχεία είναι διαφορετικά,

για αυτό και σχεδόν όλα τα προγράμματα έχουν κάποιες στάνταρ ρυθμίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...