Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή σε MP4

timnos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα!

Είμαι καινούριος στον χώρο και θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω...

Αγόρασα ένα DVD 2 din για το αμάξι μου. Κατεβάζω διάφορα βιντεοκλιπάκια από YOUTUBE και ενώ τα μετατρέπω από FLV σε AVI ή MP4 που λέει το manual ότι υποστηρίζει, ή δεν τα παίζει(MP4) ή σε AVI τα παίζει και καθυστερεί πάρα πολύ η εικόνα του ήχου. Τελειώνει ο ήχος(τραγούδι)και το video ακόμα παίζει... Δεν έχω ξανασχοληθεί με το θέμα και έχω ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο μηχάνημα!

Υπάρχει κάποιος decoder που δεν αλλοιώνει τον "αρχικό" συγχρονισμό του audio-video?

Εκτός αυτού το περίεργο είναι που ενώ αναφέρει στο manual ότι υποστηρίζει ανάλυση 800χ480, εάν βάλω αυτή την ανάλυση στον decoder δεν μπορεί να το παίξει το dvd... Οπότε το κατεβάζω σε 720χ480 για να "παίξει"! :wacko:

Μακάρι να με βοηθήσετε να βγάλω καμιά άκρη γιατί έχω απογοητευτεί με το car-DVD player αυτό... :fear:

Να αναφέρω ακριβώς το τι λέει ότι υποστηρίζει για να βοηθήσω:

"Compatible with DVD,VCD,CD,MP3,MPEG4,CD-R,WMA and JPEG playbacks"

"7.0 inch digital car dvd player(800*480)"

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Δημοσ.

Εδώ υπάρχουν διάφορα προβλήματα και από που να ξεκινήσει κανείς...

1.Καλό θα ήταν να έψαχνες στο ιντερνέτ μπας και υπάρχει πρόγραμμα μετατροπής συγκεκριμένα για το player σου. Πες μας και το μοντέλο μπας και βρούμε κάτι.

2.Ούτε το avi ούτε το mp4 είναι κάποιο συγκεκριμένο στάνταρ για να σου δώσουμε 100% σίγουρες οδηγίες για το τι να κάνεις θα πρέπει να πειραματιστείς και ο ίδιος για το τι είναι το καλλίτερο.

3.Αν έχεις συνηθίσει στο πρόγραμμα που κάνεις μέχρι τώρα της μετατροπές πες το μας να σου δώσουμε οδηγίες για αυτό.

4.Γενικά για το πρόβλημα στα avi σχεδόν σίγουρο είναι ότι τα μετατρέπεις με λάθος fps καρέ ανά δευτερόλεπτο δηλαδή με αποτέλεσμα να μην συγχρονίζονται.

Δημοσ.

Εδώ υπάρχουν διάφορα προβλήματα και από που να ξεκινήσει κανείς...

1.Καλό θα ήταν να έψαχνες στο ιντερνέτ μπας και υπάρχει πρόγραμμα μετατροπής συγκεκριμένα για το player σου. Πες μας και το μοντέλο μπας και βρούμε κάτι.

2.Ούτε το avi ούτε το mp4 είναι κάποιο συγκεκριμένο στάνταρ για να σου δώσουμε 100% σίγουρες οδηγίες για το τι να κάνεις θα πρέπει να πειραματιστείς και ο ίδιος για το τι είναι το καλλίτερο.

3.Αν έχεις συνηθίσει στο πρόγραμμα που κάνεις μέχρι τώρα της μετατροπές πες το μας να σου δώσουμε οδηγίες για αυτό.

4.Γενικά για το πρόβλημα στα avi σχεδόν σίγουρο είναι ότι τα μετατρέπεις με λάθος fps καρέ ανά δευτερόλεπτο δηλαδή με αποτέλεσμα να μην συγχρονίζονται.

Σε ευχαριστώ TheELF για την άμεση απάντηση!

Σχετικά με το player έχω σχετικό λινκ μήπως και βοηθήσει: http://www.cars-electronics.com/double-din-bmw-e46-dvd-player-with-gps-navigation-for-bmw-3-series-e46-plus-2g-card-steering-wheel-control-fm_p1272.html

Έχω δοκιμάσει διάφορα decoders: converx to dvd, you tube downloader(ως decoder), Prism Video File Converter, Power AMR MP3 WAV WMA M4A AC3 Audio Converter, Ultra Video Converter, AVI MPEG RM WMV Joiner και άλλα διάφορα... ΤΟ κάθε ένα έκανε τα "περίεργα" του!

Θεωρώ ως πιο αξιόπιστο το Ultra Video Converter που έχει και τις πιο πολλές εναλλακτικές. Το δοκίμασα σε MP4-MPEG4 VIDEO, 720x480 και δεν μου δούλεψε... Δεν το υποστήριζε!

Μετά δοκίμασα το AVI DIVX format, 720x480 και μου τα έβλεπε αλλά είχε την καθυστέρηση στον ήχο. Ενημερωτικά είχε ως Sample rate 44100Hz, Audio codec MP3, Video codec DIVX, Frame rate:original.

Έχει πολλές επιλογές decoding και δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη από ".flv" που είναι αρχικά, για τον συγκεκριμένο player...!!!

Και η αναζήτηση συνεχίζεται φίλε μου! :wacko:

Δημοσ.

Παράξενο το convertXtoDVD τι πρόβλημα σου έβγαλε;;

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις με το XMedia Recode με τα εξής

Profile:DVD Player (Standalone)

DVD Player (AVI)

Video Codec

Codec: XviD

Audio

Codec: MP3

Πρόσεχε να είναι ενεργοποιημένο το Audio / Video synchronisation

Αν τα κάνεις όλα σωστά θα δεις στην καρτέλα Filters/Preview ότι σου έβαλε της ποιο σωστές διαστάσεις για το βίντεο σου.

Δημοσ.

Παίδες, παίδες γιατι πάτε και παιδευεστε με περίεργα προγράμματα που βρίσκετε δεξια και αριστερα στο internet; Να ξερατε ποσα "SUPER" και "total converters" εχω δοκιμασει προσωπικα, και ολα ανεξαιρετως μου εσπασαν τα νευρα.

- Για player που υποστηρίζει αρχεία AVI, κατ αρχην να πω οτι βιντεάκι δεν αρκέι να ειναι απλώς αρχείο avi, αλλα και συμβατο με το Divx Home Theater profile, προκειμενου να παιζει σε ολα τα players. Δες εδω (θα χρειαστεις το open source προγραμμα avidemux). Προτεινεται επισης να ενσωματώσεις τυχον υποτιτλους srt μεσα στο αρχειο avi, οπως λεει εδώ (επειδη δεν υποστηριζουν ολα τα divx players εξωτερικους υποτιτλους srt, αλλα ολα υποστηριζουν εσωτερικους στο avi υποτιτλους)

- Για player που υποστηριζει αρχεια MP4, δες εδώ.

Δημοσ.
- Για player που υποστηρίζει αρχεία AVI, κατ αρχην να πω οτι δεν αρκέι να ειναι απλώς αρχείο avi, αλλα και συμβατο με το Divx Home Theater profile για να παιζει σε ολα τα players.

Δεν είναι ακριβώς έτσι,το Divx Home Theater profile είναι για μηχανήματα που έχουν πάνω τους το λογότυπο του DivX για όλα τα άλλα Player που παίζουν avi αλλά δεν έχουν λογότυπο DivX είναι ποιο ασφαλές(συμβατό) το XviD.

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι,το Divx Home Theater profile είναι για μηχανήματα που έχουν πάνω τους το λογότυπο του DivX για όλα τα άλλα Player που παίζουν avi αλλά δεν έχουν λογότυπο DivX είναι ποιο ασφαλές(συμβατό) το XviD.

Μα και στο tutorial το XviD χρησιμοποιει ο τυπος (το ειδες; ). Και ουτε κανα περιεργο κολπο με το avi container κανει (οπως κανουν μερικα προγραμμα της Divx Inc). Yπάρχει τρόπος να κανεις το XviD να παραγει βιντεο συμβατο με το Divx Home Theater profile, στο οποιο γενικα υπακουν τα περισσοτερα avi players (ακομα και αν δεν εχουν λογοτυπο Divx επάνω). Γενικα το Divx Home Theater ειναι οτι πιο ασφαλες (συμβατο) για αρχεια avi (χωρίς κόλπα στο container ομως), και αν θες επιπλεον ασφάλεια (συμβατότητα) βαλε αυτο για τα max b-frames στο "1" (οπως λεει στο βιντεο), και εισαι ΟΚ.

Τεσσερις εταιριες παράγουν τα τσιπ αποκωδικοποιησης Mpeg 4 asp: Οι ESS, Mediatek, Zoran και Sigma, και ολα υπακουν στο Divx Home Theater profile (ασχετα με το αν τα players που τα ενσωματώνουν εχουν λογοτυπο Divx επανω ή οχι).

Με απλά λογια, η μεθοδος στο tutorial πιο πανω ειναι οσο πιο "συμβατο" γινεται.

ΥΓ: Κολπο με το container κανει το tutorial για τους υποτιτλους, αλλα και παλι, αν θες να χεις υποτιτλους, καλυτερα αυτο παρα το srt.

Δημοσ.

Μετά δοκίμασα το AVI DIVX format, 720x480 και μου τα έβλεπε αλλά είχε την καθυστέρηση στον ήχο.

Καθυστέρηση εμφάνιζε το αρχείο μόνο όταν το έπαιζες στο Car DVD σου ή παρουσιαζόταν και στον Η/Υ σου;

Δημοσ.

αυτο για να βλεπεις τα στοιχεια του βιντεο http://mediainfo.sourceforge.net/el

και αυτο για να κανεις μετατροπες http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/

B)

Σε ευχαριστώ umaga!

Παράξενο το convertXtoDVD τι πρόβλημα σου έβγαλε;;

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις με το XMedia Recode με τα εξής

Profile:DVD Player (Standalone)

DVD Player (AVI)

Video Codec

Codec: XviD

Audio

Codec: MP3

Πρόσεχε να είναι ενεργοποιημένο το Audio / Video synchronisation

Αν τα κάνεις όλα σωστά θα δεις στην καρτέλα Filters/Preview ότι σου έβαλε της ποιο σωστές διαστάσεις για το βίντεο σου.

Οk TheELF!

θα δοκιμάσω και το xmedia-recode να δούμε πως θα δουλέψει...

Σε ευχαριστώ!

Παίδες, παίδες γιατι πάτε και παιδευεστε με περίεργα προγράμματα που βρίσκετε δεξια και αριστερα στο internet; Να ξερατε ποσα "SUPER" και "total converters" εχω δοκιμασει προσωπικα, και ολα ανεξαιρετως μου εσπασαν τα νευρα.

- Για player που υποστηρίζει αρχεία AVI, κατ αρχην να πω οτι βιντεάκι δεν αρκέι να ειναι απλώς αρχείο avi, αλλα και συμβατο με το Divx Home Theater profile, προκειμενου να παιζει σε ολα τα players. Δες εδω (θα χρειαστεις το open source προγραμμα avidemux). Προτεινεται επισης να ενσωματώσεις τυχον υποτιτλους srt μεσα στο αρχειο avi, οπως λεει εδώ (επειδη δεν υποστηριζουν ολα τα divx players εξωτερικους υποτιτλους srt, αλλα ολα υποστηριζουν εσωτερικους στο avi υποτιτλους)

- Για player που υποστηριζει αρχεια MP4, δες εδώ.

Φίλε kurkosdr με πρόλαβες γιατί μόλις είχα κατεβάσει το avidemux_2.4.3_win32 και ήθελα να το αναφέρω μπας και το έχει δουλέψει κάποιος...

Σε ευχαριστώ και θα το δοκιμάσω και αυτό και θα σας πω εντυπώσεις!

Καθυστέρηση εμφάνιζε το αρχείο μόνο όταν το έπαιζες στο Car DVD σου ή παρουσιαζόταν και στον Η/Υ σου;

Και στο pc είχε καθυστέρηση parsifal.

Κάτι πρέπει να γίνεται λάθος στο decoding...

Θα δοκιμάσω τα avidemux και xmedia-recode να δω μήπως έχουμε καλό αποτέλεσμα...!!!

Ευχαριστώ και πάλι όλους παιδιά! :-)

Ελπίζω να σας έχω καλά νέα!

Κάτι τελευταίο να ρωτήσω. Σε ποιο format πιστεύεται ότι θα έχουμε την λιγότερη "αλλοίωση" από το αρχικό flv?

Να προτιμήσω δηλαδή να τα κάνω avi ή MP4?

Δημοσ.
Κάτι τελευταίο να ρωτήσω. Σε ποιο format πιστεύεται ότι θα έχουμε την λιγότερη "αλλοίωση" από το αρχικό flv?

Να προτιμήσω δηλαδή να τα κάνω avi ή MP4?

Μεταξύ μας και τα δύο,αυτά που συζητάμε δηλαδή DivX Xvid και το καθ'αυτού mpeg-4 όλα είναι στην κατηγορία του mpeg-4,και με όλα θα έχεις την ίδια ποιότητα με απειροελάχιστες διαφορές αν υπάρξουν καν κάποιες,το θέμα είναι να πειραματιστείς με της ρυθμίσεις για να αποκτήσεις μια εμπειρία για το πως να κωδικοποιήσεις διάφορες ποιότητες βίντεο.

Δημοσ.

Μεταξύ μας και τα δύο,αυτά που συζητάμε δηλαδή DivX Xvid και το καθ'αυτού mpeg-4 όλα είναι στην κατηγορία του mpeg-4,και με όλα θα έχεις την ίδια ποιότητα με απειροελάχιστες διαφορές αν υπάρξουν καν κάποιες.

Δεν ειναι ακριβως ετσι, TheELF.

To Divx και το Xvid ειναι προγράμματα που κανουν κωδικοποιηση σε Mpeg 4 asp (Mpeg 4 part 2). Επισης, και το Divx Home Theater profile και το Xvid Home profile (αυτα τα δυο ειναι ιδια στα βασικα σημεία) οριζουν οτι το βίντεο πρέπει να ειναι μονο σε κωδικοποιηση Mpeg 4 asp, και το container παντα avi.

Αντίθετα, το "καθ'αυτό Mpeg 4" ορίζει οτι η κωδικοποιηση του βίντεο μπορει να ειναι σε Mpeg 4 asp ή σε H.264-Mpeg 4 avc (Mpeg 4 part 10), σε container πάντα mp4. Η διαφορά του Mpeg 4 avc με το Mpeg 4 asp ειναι ουρανός με την γή. Καλύτερη ποιότητα σε μικρότερο μεγεθος. Γι αυτο και σχεδόν ολα τα αρχεία mp4, σε Mpeg 4 avc το εχουν κωδικοποιημενο το βίντεο (με εξαιρεση βίντεο απο καμερες, που τραβανε σε mpeg 4 asp επειδη εχει λιγοτερες απαιτησεις κατα το encoding).

Για να μπορεις να παιξεις mp4, πρέπει να εχεις player με το αναλογο αυτοκολλητο (το οποιο ειναι διαφορετικο απο αυτο του Divx). Δηλαδη, απλά Divx players που δεν αναφερουν ρητά οτι παιζουν και mp4, δεν θα μπορουν να παιξουν mp4.

-----

Οσον αφορα την ερώτηση, αμα το player υποστηριζει mp4, θα εχεις ηδη καταλαβει οτι πρέπει να προτιμησεις το mp4, ωστε να μπορεις να χρησιμοποιησεις το ανωτερο φορμα mpeg 4 avc. Αλλιως, αμα το player ειναι απλό Divx player, αναγκαστικα στο avi.

Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου,και σαφώς με mpeg-4 h264 θα έχει όντος πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά διάβασε το αρχικό μήνυμα και θα καταλάβεις ότι ακόμα δεν έχουμε ιδέα το τι πραγματικά μπορεί να παίξει το μηχάνημα,δεν ξέρουμε δηλαδή τα στάνταρ που ακολουθεί,δοκίμασε το παιδί να κάνει mp4 και δεν το έπαιξε καθόλου.

Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβως ετσι, TheELF.

To Divx και το Xvid ειναι προγράμματα που κανουν κωδικοποιηση σε Mpeg 4 asp (Mpeg 4 part 2). Επισης, και το Divx Home Theater profile και το Xvid Home profile (αυτα τα δυο ειναι ιδια στα βασικα σημεία) οριζουν οτι το βίντεο πρέπει να ειναι μονο σε κωδικοποιηση Mpeg 4 asp, και το container παντα avi.

Αντίθετα, το "καθ'αυτό Mpeg 4" ορίζει οτι η κωδικοποιηση του βίντεο μπορει να ειναι σε Mpeg 4 asp ή σε H.264-Mpeg 4 avc (Mpeg 4 part 10), σε container πάντα mp4. Η διαφορά του Mpeg 4 avc με το Mpeg 4 asp ειναι ουρανός με την γή. Καλύτερη ποιότητα σε μικρότερο μεγεθος. Γι αυτο και σχεδόν ολα τα αρχεία mp4, σε Mpeg 4 avc το εχουν κωδικοποιημενο το βίντεο (με εξαιρεση βίντεο απο καμερες, που τραβανε σε mpeg 4 asp επειδη εχει λιγοτερες απαιτησεις κατα το encoding).

Για να μπορεις να παιξεις mp4, πρέπει να εχεις player με το αναλογο αυτοκολλητο (το οποιο ειναι διαφορετικο απο αυτο του Divx). Δηλαδη, απλά Divx players που δεν αναφερουν ρητά οτι παιζουν και mp4, δεν θα μπορουν να παιξουν mp4.

-----

Οσον αφορα την ερώτηση, αμα το player υποστηριζει mp4, θα εχεις ηδη καταλαβει οτι πρέπει να προτιμησεις το mp4, ωστε να μπορεις να χρησιμοποιησεις το ανωτερο φορμα mpeg 4 avc. Αλλιως, αμα το player ειναι απλό Divx player, αναγκαστικα στο avi.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου,και σαφώς με mpeg-4 h264 θα έχει όντος πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά διάβασε το αρχικό μήνυμα και θα καταλάβεις ότι ακόμα δεν έχουμε ιδέα το τι πραγματικά μπορεί να παίξει το μηχάνημα,δεν ξέρουμε δηλαδή τα στάνταρ που ακολουθεί,δοκίμασε το παιδί να κάνει mp4 και δεν το έπαιξε καθόλου.

Θα ξανακάνω μια προσπάθεια να δω μήπως "δει" τα βιντεάκια σε MP4 H264. Αν όχι θα αρχίσω τις δοκιμές για το καλύτερο αποτέλεσμα με avi. Πάμε και βλέπουμε...!!! Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για τις πολύτιμες πληροφορίες!

Δημοσ.

Επειδή ανέφερες ότι το AVI container αναγνωρίζεται σίγουρα από το μηχάνημα, ετοίμασα μερικά δείγματα σε διάφορες παραλλαγές ρυθμίσεων για να σε βοηθήσω στις δοκιμές σου. Είναι μαζεμένα σε ένα ZIP αρχείο μεγέθους 23.4 MB:

http://www.mediafire.com/file/b6ojhaz9w280607/Sintel_samples.zip

Συνοπτικά, οι ρυθμίσεις για το κάθε αρχείο:

>
-AVI-Xvid-320x240-15fps-300Kbps
-AVI-Xvid-320x240-23,976fps-300Kbps
-AVI-Xvid-320x240-25fps-300Kbps

-AVI-MPEG4-320x240-15fps-300Kbps
-AVI-MPEG4-320x240-23,976fps-300Kbps
-AVI-MPEG4-320x240-25fps-300Kbps

-AVI-Xvid-512x384-15fps-500Kbps
-AVI-Xvid-512x384-23,976fps-500Kbps
-AVI-Xvid-512x384-25fps-500Kbps

-AVI-MPEG4-512x384-15fps-500Kbps
-AVI-MPEG4-512x384-23,976fps-500Kbps
-AVI-MPEG4-512x384-25fps-500Kbps

-AVI-Xvid-640x480-15fps-700Kbps
-AVI-Xvid-640x480-23,976fps-700Kbps
-AVI-Xvid-640x480-25fps-700Kbps

-AVI-MPEG4-640x480-15fps-700Kbps
-AVI-MPEG4-640x480-23,976fps-700Kbps
-AVI-MPEG4-640x480-25fps-700Kbps

-AVI-Xvid-720x480-15fps-800Kbps
-AVI-Xvid-720x480-23,976fps-800Kbps
-AVI-Xvid-720x480-25fps-800Kbps

-AVI-MPEG4-720x480-15fps-800Kbps
-AVI-MPEG4-720x480-23,976fps-800Kbps
-AVI-MPEG4-720x480-25fps-800Kbps

-AVI-Xvid-800x480-15fps-1000Kbps
-AVI-Xvid-800x480-23,976fps-1000Kbps
-AVI-Xvid-800x480-25fps-1000Kbps

-AVI-MPEG4-800x480-15fps-1000Kbps
-AVI-MPEG4-800x480-23,976fps-1000Kbps
-AVI-MPEG4-800x480-25fps-1000Kbps

Ο Xvid encoder είναι μεν και αυτός MPEG4, αλλά τα αρχεία που έχουν ένδειξη MPEG4 έχουν κωδικοποιηθεί με τον MPEG-4 ASP encoder του ffmpeg.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...