Προς το περιεχόμενο

Android - The SD card is damaged. You may have to reformat

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα LG Optimum One (p500) με Android 2.2 Froyo με default rom κλπ.

Χθες στα καλά καθούμενα μετά από reboot, η κάρτα SD άρχισε τα νούμερα και στο κινητό βγαίνει το μήνυμα "The SD card is damaged. You may have to reformat."

Προσπάθησα να κάνω mount αλλά δεν. Έβαλα την καρτούλα σε ένα usb adapter για να τη διαβάσουν τα Windows (7) και εν μέρει το θέμα λύθηκε. Μπόρεσα και αντέγραψα αρκετά από τα αρχεία της κάρτας στο pc αλλά κάποιους φακέλους συστήματος (του Android) δε μπορεί να τους αντιγράψει με τίποτα, μάλιστα κάθε φορά που το επιχειρώ είναι σα να κάνει eject την κάρτα (με τον γνωστό ήχο αποσύνδεσης συσκευής των Windows) και μετά από μερικά δευτερόλεπτα είναι ξανά διαθέσιμη. Error checking δε με αφήνει να κάνω.

Αν και έχω σώσει τα αρχεία μου (φωτό κλπ), αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να ξαναπερνάω από την αρχή όλα τα apps που είχα στην κάρτα του κινητού καθώς επίσης και ότι άλλο εξαρτάται από αυτή (ρυθμίσεις κλπ).

Τι προτείνετε να κάνω για την ανάκτηση των system data;

Δημοσ.

θα το δοκιμάσω τώρα και θα επανέλθω.

Κάτι που μόλις είδα (με το active @ partition recovery) είναι ότι μέσα στην κάρτα υπάρχουν πολλά (40-50) αρχεία με όνομα χεεεεεεε.εεε με μέγεθος όσο η κάρτα (δηλ 3.57 GB το καθένα) που προφανώς είναι virtual αρχεία αλλά μάλλον είναι και ο λόγος που δε μπορεί να διαβαστεί η κάρτα. Δε φαίνονται όμως από τα windows, μόνο από διάφορα recovery software. Πως τα σβήνω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...