Προς το περιεχόμενο

Ζουμ φωτ. μηχανης?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι φιλε μου, δε μιλαω για εκτυπωσεις, μονο για να τις βλεπω επι της οθονης.

Οπως βλεπεις καθαρα, η 2576x1932 1MB ειναι σαφως καλυτερη απο την 4320x3240 6MB.

Kαι το ερωτημα ειναι, ολες οι συγχρονες compact σε αυτα τα λεφτα ειναι τετοιας ποιοτητας?...

Αν ναι, πρεπει να προσεξω πολυ τι να αγορασω.

Μπορει καποιος φιλος να βαλει καποια φωτο προσωπου καλυτερη απ τη δικη μου, προτεινοντας παραλληλα τη μηχανη του?

Στα πολλά mpixel το 100% view είναι αρκετά προβληματικό, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί....

Ειτε 100% view ειτε κλασμα, το αποτελεσμα της Νikon ειναι εντελως απογοητευτικο. Aν δε με απασχολει αυτο τοτε τι θα με απασχολει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Σε κλάσμα δεν μου φαίνεται τόσο άσχημο της νίκον. Τυπική σάπια ποιότητα compact μηχανής :P

Τεσπα για κοίτα αυτή την gallery.

Κάνε κλικ σε όποια φωτογραφία θες και μετά στο Available sizes διάλεξε το original. Σου αρέσει η ποιότητα εικόνας της Canon; Καλύτερη της nikon νομίζω..

edit

Compact Camera Group Test: Travel Zooms.

Samples gallery από όλες τις μηχανές. Κοίτα τες σε 100% και δες ποια σου αρέσει!

Xαλια μαυρα... τελικα καλο ειναι να μη παιρνει κανεις φτηνη μηχανη με πολλα ΜP. Θα πιανεται ο χωρος του (ακου 7 images και γεμισε...) με θολες φωτο.

spane συγκρινεις ανομοιες φωτο.η δικη σου εχει βγει σε εσωτερικο χωρο με φουλ φλας και σε 36 χιλιοστα εστιακης,ενω η αλλη κατω απο τον ηλιο με φλας για συμπληρωμα και εστιακη 66.....

Δε νομιζω φιλε μου. Χωρις φλας βγηκε. Ο φακος ναι, γραφει πανω 36mm, αλλα τι σημαινει αυτο? Μπορουσαν να βγαλουν καθαροτερες φωτο στη διαφημιση τους αλλα προτιμησαν θολες?

Και οσες κοιταξα ηταν επισης στα ιδια χαλια.

Δειξε μου μια καθαρη φωτο απο compact μηχανη στα 10-16ΜP.

Φίλε Σπανοβαγγέλη γι'αυτό λέμε ότι πολλά megapixels παστωμένα σε μικρό αισθητήρα σίγουρα δεν δίνουν και το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΒΕΒΑΙΑ, αν κάνεις upscale στα 16mp την εικόνα των 5mp που πόσταρες, θα είναι χειρότερη από αυτήν της Nikon.

Τελικά ποιος πραγματικά χρειάζεται 16mpixel σε αισθητήρα 1/2.33"; Κανείς, γιατί δεν βελτιώνουν την ποιότητα εικόνας. Ούτε όμως την χειροτερεύουν.

Και η φωτογραφία σου είναι τραβηγμένη με φλας, το γράφει στα exif info :D

Aν κανω upscale στα 16mp την εικόνα των 5mp δε θα κερδισω κατι, το μεγεθος της ειναι ηδη μεγαλο(αυτο ειναι το digital ζουμ?)

Αν στις μηχανες των 12-16ΜP (τοσο ειναι ολες οι compact) εγω τραβαω με λιγοτερα πχ. 5 ή 7 τοτε θα ειμαι ok?

Οσο μικροτερος φακος τοσο το καλυτερο? Τι να προσεχω σχετικα στα specs?

Tη φωτο δε τη τραβηξα με φλας, εκτος αν λειτουργησε μονο του.

Και η αλλη φωτο με τα φυτα εχει φλας? (ειναι κατω απο τεντα).

Το φλας όπως λες το ενεργοποίησε αυτόματα η φωτογραφική.

Πάντως αν θέλεις καλύτερη ποιότητα εικόνας πρέπει να την αναζητήσεις σε άλλη κατηγορία γιατί δυστυχώς οι compact με τον μικρούλη αισθητήρα δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα.

Επιμένω ότι για να βλέπεις τις φωτογραφίες στην οθόνη του pc και για εκτυπώσεις μέχρι 13x18cm είναι πολύ καλές. Εγώ και Α4 έχω τυπώσει με αντίστοιχη compact της Nikon και το αποτέλεσμα ήταν αποδεκτό (άσχετα που στο 100% στο monitor φαινόταν χάλια).

Αν θες καλύτερη ποιότητα εικόνας πρέπει ή να ψάξεις για compact με 1/1.7" αισθητήρα (πχ Canon s95, Panasonic Lumix DMC-LX 5) ή να πας σε mirrorless (πχ Sony NEX 3 w/18-55 KIT που έχουν τεράστιο αισθητήρα συγκριτικά με τους μικρούς των compact).

Δηλαδη αυτη η παλια στα 5ΜP κανει θαυματα τα οποια οι σημερινες compact δε μπορουν να τα κανουν και πρεπει να αναζητησω στις πανακριβες επαγγελματικες?

Δεν θα κανω εκτυπωσεις, στην οθονη θα τις βλεπω. Οι μηχανες που μου εβαλες κανουν 100δες ευρω, σοβαρα μου λες οτι μονο με τετοιες θα εχω καλυτερα αποτελεσματα απο την αρχαια 5ρα?..

Μια compact των 100€ με φωτο τραβηγμενη στα 5ΜP ή 7ΜP ειναι εξισου μαπα?

το φλας παιζει ΠΟΛΥ μεγαλο ρολο στην φωτογραφια.δινει την εξτρα οξυτητα....και απο την αλλη,ο ηλιος ειναι καποιες ωρες τις ημερας απο τις χειροτερες πηγες φωτος...οταν βρεθω σε υπολογιστη θα ανεβασω απο 12αρα σονυ κομπακτ με φλας να δεις και εσυ........

Δηλαδη αυτη η παλια στα 5ΜP κανει θαυματα τα οποια οι σημερινες compact δε μπορουν να τα κανουν και πρεπει να αναζητησω στις πανακριβες επαγγελματικες?

Δεν θα κανω εκτυπωσεις, στην οθονη θα τις βλεπω. Οι μηχανες που μου εβαλες κανουν 100δες ευρω, σοβαρα μου λες οτι μονο με τετοιες θα εχω καλυτερα αποτελεσματα απο την αρχαια 5ρα?..

Μια compact των 100€ με φωτο τραβηγμενη στα 5ΜP ή 7ΜP ειναι εξισου μαπα?

Σε επίπεδο pixel, ναι, θα πρέπει να κοιτάξεις αισθητήρες μεγαλύτερους (άντε ίσους) με μισή ίντσα. Από την άλλη, αν είναι μόνο για να τις βλέπεις σε οθόνη ας πούμε 1080, τότε ακόμη και φωτό από κινητό μπορούν να δείξουν θελκτικές (βρες για παράδειγμα φωτό από N8 που φέρει αισθητήρα 1/1.83''), πάλι όμως όχι σε επίπεδο pixel.

Το να αγοράσεις μια μηχανή και να τραβάς σε χαμηλότερη ανάλυση επίσης δεν ενδείκνυται καθώς από αυτά που έχω διαβάσει αντιλαμβάνομαι πως η μηχανή δυστυχώς χρησιμοποιεί αναλογικά και τον αισθητήρα (αν κάποιος από τους εμπειρότερους γνωρίζει ας μας δώσει τα φώτα του σε αυτό). Το προτιμότερο θα ήταν resize αφού περάσεις τις φωτό στον ΗΥ.

Kαι επίσης, κάτι που είδα ότι κανείς δε σου πρότεινε μέχρι στιγμής ενώ έχω καταντήσει ψιλογραφικός να το γράφω κάθε φορά σε θέμα σχετικό με τη φωτογραφία. Manual, manual, manual (κατά το developers, developers, developers). Μαθαίνοντας μία μηχανή που αγοράζεις, στα manual settings κάνεις θαύματα γιατί βγάζεις τη φωτό που εσύ θέλεις να βγάλεις γνωρίζοντας όλα τα sweet spots της μηχανής σου και αγνοώντας επιδεικτικά τις αδυναμίες της! Πάντως, ότι σου λένε akisk κ loulatrans είναι απόλυτα σωστά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...