Προς το περιεχόμενο

Τι πρέπει να προσέχω στην αγορά MoBo?

NitromanseR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Έχω μια γενική απορεία.. Ας πούμε οτι θέλω να στήσω ένα καινούριο PC... Τι θα πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω τη motherboard (εκτός βέβαια από το socket, πόσες PCI-E θύρες θέλω). Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσεται τι χρειάζεται να κοιτάω όταν πάω μόνο απλά για ένα Gaming PC και τι όταν θέλω να κάνω overclock.

Ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Το ότι θα πας σε gaming στήσιμο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και το overclock.

πουχου

Παίρνεις τον i5 2500k για να του κάνεις overclock θα πρέπει να επιλέξεις μητρική είτε P67 είτε το νέο Ζ68...

Επίσης καλό είναι αν θες αργότερα να πας σε cf να έχει θύρες PCI-e

Να έχει τις ψυχτρούλες της για να είναι δροσερή...

Αν πάλι θες να πας σε AMD Μεριά αυτή την εποχή είναι καλό να επιλέξεις μία mobo που να υποστηρίζει τη νέα γενιά cpu. Να έχει socket ΑΜ3+ δηλαδή (χοντρικά αυτές με το μαύρο στο socket)

Αλλά όλα εξαρτιόνται από το πόσα δίνεις...

Δημοσ.

Βασικά εγώ έχω μπερδευτεί λίγο με αυτά τα Northbridge και τα Southbridge και τα 890 και 990 και 780 και όόόόόλα αυτά... Το ξέρω οτι αν μπορείς να έχει και gaming pc και pc για overlock απλά θέλω να ξέρω τι πρέπει να κοιτάω όταν πάω μόνο για gaming και τι αν θα πάω και για overclock..

ΥΓ: Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.

Gaming pc έτσι όπως το εννοείς δεν υπάρχει .

Όσον αναφορά το Overclock ναι .

Λοιπόν .....

Εάν θέλεις να πας από intel μεριά να πας υπάρχουν 4 chipset και χωρίζονται σε κατηγορίες .

1)Κατηγορία είναι το h61,h67 chipset οπού σου δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα γραφικά του επεξεργαστή σου άλλα σου κόβουν την δυνατότητα του overclocking

2)Κατηγορία είναι το p67 chipset οπού σου δίνει την δυνατότητα να κανείς Overclock τον επεξεργαστή σου άλλα σου ''κόβει'' την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα γραφικά του επεξεργαστή σου.

3)Κατηγορία είναι το z68 chipset οπού συνδυάζει όλες της δυνατότητες αυτών των 4chipset.

Εάν θέλεις να πας σε amd μεριά αυτήν την στιγμή το καλύτερο chipset είναι το 990 οπού όπως είπε και η καρμεν υποστηρίζει και τους καινούριους επεξεργαστές της amd

Δημοσ.

Αρκετά κατατοπιστικός rafail1994. Απλά επειδή βλέπω διάφορες motherboards για AMD, όλες AM3 που κάποιες είναι 770, 870, 880GM, 890GM/GX... Τι ακριβώς δηλώνουν αυτά λοιπόν?

Δημοσ.

Της διαφορές ανάμεσα στα amd3 chipset μπορείς να της δεις στης παρακάτω φωτογραφίες που σου έβαλα .Υπάρχουν αρκετές διαφορές όπως θα δεις.

20110712162657.jpg

20110712162727.jpg

20110712162750.jpg

20110712162811.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...