becks Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Παιδιά καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω το πρώτο μου macbook peo από Καναδά με την ευκαιρία ενός ταξιδιού που θα κάνουν οι γονείς μου σε λίγες μέρες...έχω κάποιες απορίες ωστόσο.. αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεη! 1.συμφέρει; 2.στο site της apple Καναδά βγάζει μια τιμή με σήμα δολλαρίων...πρόκειται για Καναδικά ή για αμερικάνικα δολλάρια; 3.στην τιμή αυτή δε βγάζει φόρους...φαντάζομαι οτι αποκλείεται να μην έχει..πόσο είναι ο φόρος; 4.είναι καλύτερα να τους στείλω σε ένα κατάστημα apple και να τον πάρουν ή να τον παραγγείλω από κάποιο online-αν ναι ποιό;ποιός είναι ο "κωτσόβολος" του ΚΑναδά-και να πάει στη διεύθυνση που θα μένουν; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
pantsos13 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Παιδιά καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω το πρώτο μου macbook peo από Καναδά με την ευκαιρία ενός ταξιδιού που θα κάνουν οι γονείς μου σε λίγες μέρες...έχω κάποιες απορίες ωστόσο.. αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεη! 1.συμφέρει; 2.στο site της apple Καναδά βγάζει μια τιμή με σήμα δολλαρίων...πρόκειται για Καναδικά ή για αμερικάνικα δολλάρια; 3.στην τιμή αυτή δε βγάζει φόρους...φαντάζομαι οτι αποκλείεται να μην έχει..πόσο είναι ο φόρος; 4.είναι καλύτερα να τους στείλω σε ένα κατάστημα apple και να τον πάρουν ή να τον παραγγείλω από κάποιο online-αν ναι ποιό;ποιός είναι ο "κωτσόβολος" του ΚΑναδά-και να πάει στη διεύθυνση που θα μένουν; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Πρόσφατα απο το Μontreal αγόρασα το δικό μου macbook pro. Εννοείται πως συμφέρει.Είναι Canadian $ Οι φόροι βγαίνουν με τον εξής δύσκολο τρόπο. Τιμή προϊόντος επί 0,085 = x x+τιμή προϊόντος = Όσο σου βγάλει επί 0,05 = x2 Και για να βγάλεις το αποτέλεσμα προσθέτεις την τιμή x + x2 + τιμή προϊόντος Στην ουσία τα x που βγάζεις είναι οι 2 φόροι του Καναδά Τέλος είναι καλύτερα να το πάρουν απο Apple Store. Εκεί έχει το best buy που στην ουσία είναι το ίδιο και είναι 1 $ πιο ακριβά.
becks Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Α..τοσο απλά!))..ούτε την ηλικία της βουγιουκλακη να υπολογίζαμε! )) Σ ευχαριστώ πολυ πολυ! Εσύ τι πήρες;τι διαδικασία ακολούθησεσ;τον είχαν ετοιμοπαράδοτο και απλα τον πήρεσ ή τον είχες φτιάξει-παραγγείλει;
themis_81 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Α..τοσο απλά!))..ούτε την ηλικία της βουγιουκλακη να υπολογίζαμε! )) Σ ευχαριστώ πολυ πολυ! Εσύ τι πήρες;τι διαδικασία ακολούθησεσ;τον είχαν ετοιμοπαράδοτο και απλα τον πήρεσ ή τον είχες φτιάξει-παραγγείλει; Καλημερα ... αν τελικα παρεις αυτο που ειπαμε στο τηλεφωνο , θα χρειαστει να πανε σε καταστημα Apple για να το παραγγειλουν μιας και ειναι διαφορετικο απο αυτα που εχουν στα καταστηματα συνηθως . Απο καταστηματα ηλεκτρονικων δεν σε πολυσυμφερει να το παρεις γιατι θα ειναι ελαφρως ακριβοτερο . Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να στειλεις ενα email στο πιο κοντινο Apple Store που θα ειναι οι γονεις σου και ρωτησε τους αν θα εχουν ετοιμοπαραδοτο στο καταστημα το μηχανημα ακριβως που θες .
becks Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 για τον κάτωθι: MacBook Pro 17' Antiglare 2.2GHz, i7 4GB 500GB @ 7200 RPM +AppleCare με τους απλούς υπολογισμούς των φόρων στον Καναδά βγαίνει: 2.928CAD --> 3335CAD (incl.taxes)= 2459 euro στην ελλάδα σε επίσημο reseller έχει: 3062 euro pas mal... @themi: για αυτόν που είπαμε λέω μόνο με μια δεύτερη σκέψη για 15άρα αντί για 17άρα...μόνο για λόγους οικονομίας βασικά και όχι για μεταφερσιμότητα...αλλά και πάλι δεν ξέρω ο 15αρης βγαίνει 2,330...δεν είναι και τρελή διαφορά σε αυτό το ποσό....8α στείλω ένα email και για τις δυο εκδοχές όπως προτείνεις και βλέπω... σας ευχαριστώ πολύ both!
themis_81 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 για τον κάτωθι: MacBook Pro 17' Antiglare 2.2GHz, i7 4GB 500GB @ 7200 RPM +AppleCare με τους απλούς υπολογισμούς των φόρων στον Καναδά βγαίνει: 2.928CAD --> 3335CAD (incl.taxes)= 2459 euro στην ελλάδα σε επίσημο reseller έχει: 3062 euro pas mal... @themi: για αυτόν που είπαμε λέω μόνο με μια δεύτερη σκέψη για 15άρα αντί για 17άρα...μόνο για λόγους οικονομίας βασικά και όχι για μεταφερσιμότητα...αλλά και πάλι δεν ξέρω ο 15αρης βγαίνει 2,330...δεν είναι και τρελή διαφορά σε αυτό το ποσό....8α στείλω ένα email και για τις δυο εκδοχές όπως προτείνεις και βλέπω... σας ευχαριστώ πολύ both! Καλημερα ... Tην αξιζει την διαφορα γιατι εχουν διαφορετικης αναλυσης οθονη
themis_81 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Για σου φιλε becks... Εχεις PM! Ειναι φίλη και οχι φίλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.