Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Απορία η δικιά μου είναι η εξής. Επειδή αυτό το φαινόμενο το συναντάω συνεχεία. Όταν οδηγάνε τότε τους θυμούνται όλους. Εδώ έχω δει τύπο με Varadero που θεωρείται βαριά μηχανή να μιλάει στο τηλέφωνο και να το κρατάει με τον ώμο. Αν του πεταγόταν οτιδήποτε τη θα γινότανε ;

Απλά αυτή η μελέτη αναφέρεται στην πρόκληση ατυχήματος, όχι στην αδυναμία αποφυγής του. Σαφώς και είναι έγκλημα να μιλάς στο κινητό πάνω στη μηχανή γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να οδηγήσεις, ειδικά μηχανή με συμπλέκτη, ότι και να είναι αύτη. Να προσθέσω μόνο ότι δυστυχώς στη χώρα μας έχω κινδυνέψει περισσότερες φορές από "οδηγούς" που δεν τους αποσπούσε κάτι την προσοχή, παρά από αυτούς που μιλάνε στο κινητό...

Δημοσ.

"Το πρωί ήμουνα στην Εθνική Οδό, κοιτάω αριστερά και τί να δω!!! Μια γκόμενα, με μια αυτοκινητάρα, με πατημένα 120, να κοιτάζεται στον πλαϊνό καθρέφτη και να βάζει κραγιόν!

Και φυσικά, έτσι αφηρημένη όπως ήταν, είχε αρχίσει να μπαίνει στη λωρίδα μου! Τρόμαξα τόσο που μου έπεσε η ξυριστική μηχανή απ’ το ένα χέρι και το σάντουιτς από το άλλο.

Προσπάθησα να κουμαντάρω το τιμόνι με τα γόνατα, μου φεύγει και το κινητό όπως το κρατούσα με τον ωμό και μιλούσα, πέφτει μέσα στον καφέ που είχα ανάμεσα στα πόδια μου, έγιναν τα πλήκτρα του laptop σκατά!

Πάλι καλά που δε βράχηκε η εφημερίδα που είχα πάνω στο τιμόνι!

Γυναίκες οδηγοί, σου λέει μετά!"

Πάντως ο βλάκας δεν χρειάζεται κινητό ή οποιοδήποτε gadget για να προκαλέσει ατύχημα στο δρόμο.Το προκαλεί άνετα και χωρίς αυτά!

Δημοσ.

Η άποψη σας για το ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την κατοχή άδειας οδήγησης?

Δεν είναι ρατσιστικό, απλά έρχεται μια ηλικία που απλά δε μπορείς κατα τη γνώμη μου.

Και επειδή κυκλοφορώ με μηχανάκι όλη μέρα, απλά έχω δει παππούδες που δεν καταλαβαίνουν καν ότι παραλίγο να σε σκοτώσουν.

Δημοσ.

Η Απορία η δικιά μου είναι η εξής. Επειδή αυτό το φαινόμενο το συναντάω συνεχεία. Όταν οδηγάνε τότε τους θυμούνται όλους. Εδώ έχω δει τύπο με Varadero που θεωρείται βαριά μηχανή να μιλάει στο τηλέφωνο και να το κρατάει με τον ώμο. Αν του πεταγόταν οτιδήποτε τη θα γινότανε ;

Θέμα στο δελτίο των 20:00 :rolleyes:

Δημοσ.

επιβεβαιώνω την έρευνα και εγώ..όσες φορές πήγα να κινδυνέψω ή έστω να γίνει κάτι ήταν όταν μίλαγα στο κινητό..γιαυτό bluetooth..χωρίς πλάκα σώζει ζωές.

Δημοσ.

Το handsfree που εχει αναφερθει πολλακις δε νομιζω οτι βοηθαει στην μη αποσπαση της προσοχης.

Απλα εχεις και τα δυο χερια στο τιμονι. Το σωστο ειναι οταν οδηγας να οδηγας, ουτε, κινητο, ουτε

τσιγαρο, ουτε τπτ.

Οδηγώ 15 χρόνια και καπνίζω. Το κινητό μπορεί να το σηκώσω για να πω θα σε πάρω αργότερα ή να μιλήσω για 1 λεπτό αν είναι επείγον. ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει μ@λακία στο δρόμο λόγω τσιγάρου ή κινητού.

Από την άλλη, 8 στις 10 φορές που κάποιος πάει σα ζώο μπροστά μου έχει κινητό στο χέρι.

Η ευθύνη είναι στον οδηγό. Αν το 'χεις κάντο. Αν δεν το 'χεις και το κάνεις είσαι καραγκιόζης και επικίνδυνος. Οι γενικεύσεις είναι εξ ορισμού άκυρες.

Δημοσ.

Συμφωνώ κ κυρίως η απροσεξία,η έλειψη παιδείας κ αντίληψης του δρόμου!Τέλος πιστεύω πως δεν έχουμε κ την ανάλογη υποδομή!Προσοχή λοιπόν απ'όλους μας κ κυρίως στους άλλους!

android.png

Δημοσ.

Καλησπέρα,να σαι καλά,καλώς σας βρήκα!Πράγματι δεν το πρόσεξα ούτε το πα για να προσβάλω!Χαίρομαι που δεν σκέφτεσαι έτσι!:-D

android.png

Δημοσ.

Οδηγώ 15 χρόνια και καπνίζω. Το κινητό μπορεί να το σηκώσω για να πω θα σε πάρω αργότερα ή να μιλήσω για 1 λεπτό αν είναι επείγον. ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει μ@λακία στο δρόμο λόγω τσιγάρου ή κινητού.

Η ευθύνη είναι στον οδηγό. Αν το 'χεις κάντο. Αν δεν το 'χεις και το κάνεις είσαι καραγκιόζης και επικίνδυνος. Οι γενικεύσεις είναι εξ ορισμού άκυρες.

Αυτή η εγωμανία μας έχει καταστρέψει... Δηλαδή εσύ το έχεις ενώ οι άλλοι δεν; Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει μαλακία - είμαι σίγουρος ότι όλο και κάτι θα έχεις κάνει, αλλά το προέβλεψε ο πίσω/μπροστά/διπλανός σου και τελικά δεν έγινε τίποτα. Γιατί πρέπει πάντα πρώτα να γίνει το κακό και μετά να βάλουμε μυαλό;

Δημοσ.

Αυτή η εγωμανία μας έχει καταστρέψει... Δηλαδή εσύ το έχεις ενώ οι άλλοι δεν; Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει μαλακία - είμαι σίγουρος ότι όλο και κάτι θα έχεις κάνει, αλλά το προέβλεψε ο πίσω/μπροστά/διπλανός σου και τελικά δεν έγινε τίποτα. Γιατί πρέπει πάντα πρώτα να γίνει το κακό και μετά να βάλουμε μυαλό;

Παιχταρά μου δεν το παίζω οδηγάρα αλλά μπορώ να πω ότι έχω φτάσει σε ένα επίπεδο που τουλάχιστον όταν κάνω μ@λακία το καταλαβαίνω. :-(

Αν εσύ έχεις τουλάχιστον ένα 6μηνο στο τιμόνι αλλά δεν έχεις φτάσει σε αυτό το ελάχιστο επίπεδο οδηγητικής αυτογνωσίας, μάλλον δε θα έπρεπε να έχεις δίπλωμα γιατί είσαι επικίνδυνος.

Τώρα το ότι είσαι σίγουρος για τις οδηγητικές μου ικανότητες χωρίς να με ξέρεις είναι τόσο γελοίο που δε θα το σχολιάσω καν.

Δημοσ.

Παιχταρά μου δεν το παίζω οδηγάρα αλλά μπορώ να πω ότι έχω φτάσει σε ένα επίπεδο που τουλάχιστον όταν κάνω μ@λακία το καταλαβαίνω. :-(

Αν εσύ έχεις τουλάχιστον ένα 6μηνο στο τιμόνι αλλά δεν έχεις φτάσει σε αυτό το ελάχιστο επίπεδο οδηγητικής αυτογνωσίας, μάλλον δε θα έπρεπε να έχεις δίπλωμα γιατί είσαι επικίνδυνος.

Τώρα το ότι είσαι σίγουρος για τις οδηγητικές μου ικανότητες χωρίς να με ξέρεις είναι τόσο γελοίο που δε θα το σχολιάσω καν.

Όπως ξαναείπα, αυτή η σιγουριά του "έχω πιει δυο μπουκάλια ουίσκυ αλλά μπορώ να οδηγήσω" και του "καπνίζω, μιλάω στο κινητό και προσέχω και τα πιτσιρίκια στο πίσω κάθισμα, ή βλέπω τηλεόραση στο σούπερ-ντούπερ ηχοσύστημά μου αλλά μπορώ να οδηγήσω" επειδή έχουμε 15 χρόνια στο τιμόνι και δε μας έχει τύχει κάτι στο παρελθόν μας έχει καταστρέψει. Οι οδηγικές σου ικανότητες με αφήνουν αδιάφορο, το γεγονός και μόνο ότι έχεις αυτή τη λογική μου αρκεί για να σε κατατάξω στη λίστα με τους εν κινήσει φονιάδες

Δημοσ.

Ότι να'ναι..

Οι γραφικότητες που λες δεν αξίζουν απάντηση αλλά μόνο χλευασμό.

Μάθε να κάνεις συζήτηση με λογικά επιχειρήματα και τα ξαναλέμε.

Μέχρι τότε καλή επιτυχία στον αγώνα σου για απαγόρευση κατά την οδήγηση του καπνίσματος, του ξυσίματος, του φταρνίσματος, του ρεψίματος, της συζήτησης και άλλων δολοφονικών συνηθειών που μας έχουν καταστρέψει :-D

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι όλοι θεωρούν ότι το έχουν. Δεν θυμάμαι να συνάντησα στη ζωή μου οδηγό από 18 μέχρι 75, από έμπειρο μέχρι άσχετο-χάρο, να θεωρεί ότι δεν οδηγάει καλύτερα από την πλειοψηφία. Ποιος θα κρίνει λοιπόν ποιος "το έχει";

Για μένα οποιοσδήποτε έχει κινητό στο χέρι και οδηγά είναι καραγκιόζης που νομίζει ότι "το χει" και επικίνδυνος. Ακόμη χειρότερα αν δε καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει είναι λάθος.

Θα σου προτείνω κάτι. Δοκίμασε με το κινητό στο χέρι να κάνεις το περιβόητο "τεστ αποφυγής ταράνδου". Αφού "το χεις". Οπότε αν σου πεταχτεί ένα παιδάκι στο δρόμο ή αν σου πεταχτεί ένας σκύλος αγίου Βερνάρδου στο δρόμο είσαι εξ ορισμού χάρος και κινητός κίνδυνος.

Προτιμώ λοιπόν την άσχετη με το "Ν" παρά έναν ανεύθυνο.

Στην τελική μπες σε έναν ελεγχόμενο χώρο (πίστα) κάνε 5 γύρους, πάρε με τηλ και ενώ μιλάμε λέγε μου τι χρόνους θα κάνεις. Αν βγάλεις γύρο α) αγρατζούνιστος ή β) με διαφορά μικρότερη από 20 δευτερόλεπτα.

Δυστυχώς(; ) οι επικίνδυνες καταστάσεις θέλουν αντανακλαστικά και όχι να μπορείς να βάλεις πρώτη στο φανάρι με το ένα χέρι.

Δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά. Γενικά μιλάω.

ΥΓ. Ο παππούς μου οδηγάει 40 χρόνια. άρα είναι καλύτερος οδηγός..;

Δημοσ.

Δεν υποστήριξα ποτέ αυτούς που κάθονται και πιάνουν την κουβέντα οδηγώντας.

Μπορείς να πεις όμως 2 λέξεις και τα υπόλοιπα όταν δεν οδηγάς, έχοντας τα μάτια σου 14 εννοείται, ακριβώς επειδή εκείνη τη στιγμή μιλάς.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν 2 πράγματα ταυτόχρονα, κάποιοι μπορούν. Αυτοί που μπορούν "το έχουν".

Αν δεν "το έχεις" θα φανεί εύκολα αν όταν πας να το κάνεις φύγεις από τη λωρίδα σου, πας να τρακάρεις με τον μπροστινό ή αρχίσουν να σε μουτζώνουν και να σου κορνάρουν οι γύρω σου. Απλά πράγματα.

Αν σου πεταχτεί σκύλος μπορεί να αντιδράσεις χειρότερα αν μιλάς εκείνη τη στιγμή, αλλά το ίδιο μπορεί να γίνει αν εκείνη τη στιγμή αλλάζεις σταθμό στο ράδιο, κοιτάς το συνοδηγό με τον οποίο συνομιλείς ή σου έχει αποσπάσει την προσοχή ο τύπος από πίσω που σου κολλάει. Ή για 100 άλλους λόγους.

Αυτό για τα 15 χρόνια το είπα ακριβώς για να δείξω ότι δεν είμαι κανένας κ@βλόγκαζος ανεύθυνος πιτσιρικάς, πράγμα που κάποιοι έχετε συμπεράνει μόνο και μόνο επειδή έτσι γουστάρετε. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "οδηγάρα".

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...