Προς το περιεχόμενο

Μερικές ερωτήσεις για αναβάθμιση laptop

steveee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ομολογώ πως παρόλο που ασχολούμαι καθημερινά με υπολογιστή.., ποτέ δεν έχω κάνει αναβάθμιση σε κάποιον υπολογιστή μου και ούτε μου περνούσε σαν ιδέα . Έχω ένα λαπτοπ εδώ και 4 χρόνια (πλέον σέρνεται) και τώρα μου ήρθε η φαεινή ιδέα να αναβαθμίσω την ram του και τον σκληρό του ( ξέρω, έπρεπε να το κάνω εδώ και καιρό...).

Ως πρωτάρης σε αυτή τη διαδικασία θα ήθελα τη βοήθεια σας. :huh:

Το λαπτοπ μου είναι το Toshiba m70-192 Link

- H ram από ότι καταλαβαίνω είναι sodimm DDR2 στα 533hz.

1) Μπορώ να διαλέξω οποιαδήποτε μάρκα ram με αυτά τα στοιχεία ? (θέλω να βάλω δυο μνήμες του 1gb. Τόσο είναι το ανώτερο που δέχεται...)

- Ο σκληρός επίσης απ’οτι καταλαβαίνω είναι SATA στα 5400 rpm.

2) Αν βάλω SATA 2 στα 7200 rpm θα έχω πρόβλημα συμβατότητας ?

Θα δω καμία διάφορα με τα 7200 ή δεν παίζει ρόλο στη περίπτωση μου ?

- Όποτε ο υπολογιστής θα είναι μονοπύρηνος στα 2.0 GHz με μνήμη ram στα 2 gb.

3) Θα μπορούσα να βάλω windows 7 σε τέτοιο μηχάνημα ?

Δημοσ.

1)Ναι, αλλα κανε και καμια ερώτηση στο κατάστημα, για την πολιτική τον επιστροφών.

2)Θεωρητικά και πρακτικά οχι. Διαφορά θα δεις στον τρόπο που θα ανταποκρίνεται το pc, και μάλιστα μπορεί να είναι και μεγάλη.

3)Ναι, αλλά εγώ θα προτιμούσα πάλι τα ΧΡ.

Δημοσ.

Τον έβγαλα τον σκληρο και είναι όντως συνδεσμολογία sata (έτσι είπαν). Οποτε θα πάρω sata στα 7200 rpm πλέον.

Όσο για την ram που η συχνότητα της είναι στα 533, μου είπαν να κάνω bios update μήπως και μπορέσω μετά να βάλω στα 667 ή και 800 Hz.

Μπορεί αυτο να ακούγεται χαζό αλλά επειδή δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, έκανα για καλό και για κακό ένα bios update που βρήκα στο site της Toshiba. http:// http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=EU Έκανα το setup του update και έχει και ένα αρχείο .rom. Αυτό το αρχείο πρέπει να το κάνω κάτι ?

πως μπορώ να δω τα χαρακτηριστικά μετά το update ? ToolTimes at work

Σορρυ ρε παιδία αλλα είμαι ψιλοασχετος σε κάτι τέτοια.

Και κάτι ακόμη. Το λαπτοπ έχει προγραμματακι που μου κάνει cd με drivers. Αυτοί οι drivers είναι μόνο για xp ή μπορώ να τους χρησιμοποιήσω και σε windows 7 ?

Διότι το site της Toshiba έχει drivers μόνο για xp και vista.

Δημοσ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ BIOS UPDATE ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ!!! Πρέπει να γίνει μέσω DOS καθώς πολλές φορές δεν λειτουργούν σωστά τα προγράμματα αναβάθμισης με αποτέλεσμα να καταλήγεις με ένα μηχάνημα που δεν λειτουργεί. Το Bios Update δεν θα αλλάξει τη συχνότητα στην οποία λειτουργούν οι μνήμες, απλά μπορεί να λύσει κάποια θέματα συμβατότητας. Πάρε μνήμες στα 533 αν είσαι σίγουρος ότι αυτή είναι η μέγιστη συχνότητα στην οποία μπορούν να λειτουργήσουν στον υπολογιστή σου, και μάλιστα να πάρεις δύο ακριβώς ίδιες για να δουλέψουν σε dual channel.

Ναί, αν βάλεις μεγαλύτερη συχνότητα θα δουλέψει, αλλά επειδή το spd (ram bios) θα αναφέρει άλλες συχνότητες στο σύστημα μπορεί να μην δουλέψουν ως dual channel.

Δημοσ.

Στο toshiba μου η αναβάθμιση στο bios γίνεται μέσα απο τα windows, για κάθε ενδεχόμενο διάβασε της οδηγίες που δίνει η toshiba.

http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

Επίσης η μνήμες πρέπει να χρονίσουν απο μόνες τους στα 533 η ποιο πάνω αν το υποστηρίζει η μνήμη και η μητρική.

99% ειναι μονο για τα ΧΡ το πρόγραμμα που tηs toshiba. Συνήθως τα win7 βρίσκουν ολο το υλικό toy H/Y, σπάνιες η περίπτωσις να μην δουλέψει κάτι.

Δημοσ.

Το έκανα το bios update. :huh:

Θέλω να ρωτήσω τι είναι προτιμότερο να πάρω ? Σκληρό στις 7200 στροφές ή στις 5400 ?

θα έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες με τον 7200 ?

Δημοσ.

Έχεις υπολογίσει ακριβώς πόσα χρήματα θα δώσεις;

Γιατί αν είναι να ανέβεις πάνω από 100 - 150 € σκέψου σοβαρά να πάρεις ένα καινούριο.

Ότι και να του κάνεις μην ξεχνάς ότι θα παραμείνει ένα παλιό μηχάνημα

Μπορείς κάλλιστα να βρεις έναν νέο με λιγότερα από 400€

http://www.multitec.gr/index.php/All-Laptops/449-Toshiba-Satellite-C660D-101.html

με 2 χρόνια εγγύηση και 2 χρόνια "no matter what" ξέρεις ότι δεν θα δώσεις άλλα χρήματα για τα επόμενα δύο χρόνια

Δημοσ.

Έχεις υπολογίσει ακριβώς πόσα χρήματα θα δώσεις;

Γιατί αν είναι να ανέβεις πάνω από 100 - 150 € σκέψου σοβαρά να πάρεις ένα καινούριο.

Ότι και να του κάνεις μην ξεχνάς ότι θα παραμείνει ένα παλιό μηχάνημα

Μπορείς κάλλιστα να βρεις έναν νέο με λιγότερα από 400€

http://www.multitec....-C660D-101.html

με 2 χρόνια εγγύηση και 2 χρόνια "no matter what" ξέρεις ότι δεν θα δώσεις άλλα χρήματα για τα επόμενα δύο χρόνια

+1

Δημοσ.

Αν είναι να πάρεις καινούργιο δίσκο, θα πας σε 7200, η διαφορά στην θερμοκρασία δεν είναι τόσο μεγάλη για να πάρεις κάποιον ποιο αργο.

Δημοσ.

Έχω κάνει κ γω τις ίδιες αναβαθμίσεις σε Vaio FE21B. Πήρα μνήμες 2Gb (αντί 1gb του αρχικού) στο ίδιο FSB της μητρικής (667Μhz), έβαλα κ ένα σκληρό στις 7200, και αποφάσισα να βάλω τα Windows 7. Εκεί εμφανίστηκε το πρόβλημα...της κάρτας γραφικών ! (geforce go7400)!!

Η Sony, αν και πουλούσε το λαπτοπ σαν Vista Ready, δεν υποστηρίζει την αναβάθμιση σε Win7 (παρότι ελαφρύτερα). Συγκεκριμένα, είχα πρόβλημα να παίξω βίντεο (έβγαζε BSOD), και aero (πάλι BSOD). Ώσπου αποφάσισα να κάνω την ταλιμπανιά κ να βάλω τους οδηγούς μιας αντίστοιχης κάρτας Desktop (νομίζω την 7300), και τους δέχτηκε! Τώρα έχω w7, και 2gb ram, και μπορώ να πω ότι σε σχέση με πριν πάει πολύ καλύτερα, κ δεν έχει κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες 1,5 χρόνο τώρα.

Συνολικά η αναβάθμιση μου κόστισε ~100€ (τιμές 2 ετών πριν...), και πιστεύω έδωσε καλή παράταση ζωής στο λάπτοπ.

Δημοσ.

Και μένα γύρω στα 80 ευρω θα μου κοστίσει και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο, διότι δεν έχει καμία σχέση το λαπτοπ σαν ποιότητα κατασκευής με τις πλαστικουρες που πουλάνε στα 350-400 ευρω (και δεν έχω και χρήματα αυτό το καιρό... :ph34r: )

Παιδία μια τελευταία ερώτηση. Στο manual του λαπτοπ (το βρήκα στο νετ) λεει “ the computer supports hard drives up to 100gb”.

Μήπως εννοούσε τους σκληρούς που ήταν προεγκατεστημενοι στη σειρά μ70 ?

Έλεγα να βάλω αυτόν (SATA 2 250gb 7200rpm)Link ή αυτόν (160 gb 7200rpm) Link

Πιστεύεται πως θα έχω πρόβλημα με κάποιον από αυτούς τους δίσκους , όπως να ανεβάζει θερμοκρασία ή κάτι άλλο ?

Οι 80Gb σκληροί είναι στα σχεδόν στα ίδια χρήματα και είναι και 5400 rpm...Link(100 δεν βρίσκω σε νορμάλ τιμή)

Τι λετε να βάλω ?

Ευχαριστώ για την βοηθεια σας.

Δημοσ.

Είναι πιθανό να μην μπορεί να "δει" πάνω από 100GB.

Σε αυτή την περίπτωση κάνεις σίγουρα BIOS UPDATE.

Εγώ που είχα ένα Μ70-184 "έβλεπε" χαλαρά έναν 500GB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...