Προς το περιεχόμενο

Laptop με Full HD ερωτηση για ταινιες!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το sony vaio vpcf11z1e με 16,4" οθονη και υποστηριζει Full HD. Λετε να βλεπω ταινιες σε 720p ή σε 1080p; Ρωταω, γιατι και η οθονη ειναι μικρη. Αν και πιστευω οτι τις 1080p τις δειχνει λιγο καλυτερα στην οθονη.

Δημοσ.

Εχω το sony vaio vpcf11z1e με 16,4" οθονη και υποστηριζει Full HD. Λετε να βλεπω ταινιες σε 720p ή σε 1080p; Ρωταω, γιατι και η οθονη ειναι μικρη. Αν και πιστευω οτι τις 1080p τις δειχνει λιγο καλυτερα στην οθονη.

18αρα οθόνη και βλέπω με 720ρ!Δεν βλέπω καμιά διαφορά με τις 1080ρ! Τζάμπα GB,για το μέγεθος της οθόνης μου!

Δημοσ.

Ναι αλλα απο δοκιμες που εχω κανει, πιστευω οτι οι 1080p δειχνουν καλυτερα στην οθονη του laptop μου. Εαν δε βλεπεις καμμια διαφορα, μαλλον δεν εχει 1080p αναλυση; Γιατι εμενα το laptop εχει 1920x1080.

Δημοσ.

το 1080 εκτος απο μεγαλυτερη αναλυση εχει και υψηλοτερο Bitrate οποτε ακομα και αν βλεπεις 1080 σε οθονη μικροτερης αναλυσης φαινεται καλυτερα.

Δημοσ.

Ναι αλλα απο δοκιμες που εχω κανει, πιστευω οτι οι 1080p δειχνουν καλυτερα στην οθονη του laptop μου. Εαν δε βλεπεις καμμια διαφορα, μαλλον δεν εχει 1080p αναλυση; Γιατι εμενα το laptop εχει 1920x1080.

Αφού έχεις 1920χ1080 οθόνη τι το ρωτάς;ταινίες σε 1080 θα βλέπεις,εκτός και αν λόγου μεγέθους(GB) ή απόδοσης του laptop έχει προβλήματα.

Δημοσ.

Μια χαρά fullhd οθόνη έχει το λαπτοπακι! Απλά εγώ δε βλέπω καμιά διαφορά σε βίντεο hd σε fullhd!

Δημοσ.

Μια χαρά fullhd οθόνη έχει το λαπτοπακι! Απλά εγώ δε βλέπω καμιά διαφορά σε βίντεο hd σε fullhd!

πωωω. :-(

δωστο γρηγορα σε καποιον αλλον και παρε κανενα με crt Οθονη :P

Δημοσ.

πωωω. :-(

δωστο γρηγορα σε καποιον αλλον και παρε κανενα με crt Οθονη :P

Λες? :lol:

Άσε να ρωτήσω κ άλλους να μου πουν,αν καταλαβαίνουν τη διαφορά!

Δημοσ.

Μονο και μονο εαν βαλεις ενα 720p βιντεο και ενα 1080p στο κανονικο τους μεγαθος, οχι σε full screen, θα καταλαβεις την διαφορα. Μιλαω παντα για οθονη που υποστηριζει την Full HD αναλυση.

Δημοσ.

Μονο και μονο εαν βαλεις ενα 720p βιντεο και ενα 1080p στο κανονικο τους μεγαθος, οχι σε full screen, θα καταλαβεις την διαφορα. Μιλαω παντα για οθονη που υποστηριζει την Full HD αναλυση.

Kαι ποιο είναι το κανονικό τους μέγεθος? Πάντα για οθόνη που υποστηρίζει την Full HD ανάλυση.

Καλα τη ταινία δε θα την βλέπω σε full screen? :confused:

Δημοσ.

Kαι ποιο είναι το κανονικό τους μέγεθος? Πάντα για οθόνη που υποστηρίζει την Full HD ανάλυση.

Καλα τη ταινία δε θα την βλέπω σε full screen? :confused:

Πάντα για οθόνη που υποστηρίζει την Full HD ανάλυση.

Δηλαδή η φυσιολογική της ανάλυση θα είναι 1920x1080

Kαι ποιο είναι το κανονικό τους μέγεθος?

Η 720 ταινία μέγιστες κάθετες γραμμές 720 η 1080 ταινίες μέγιστο 1080

Καλα τη ταινία δε θα την βλέπω σε full screen?

Εμ,μα εδώ είναι που τα πράγματα πλέκονται αφού έχεις 1920x1080 ανάλυση(αν έχεις) η ταινίες 720 θα τραβηχτούν για να γεμίσουν την 1080 οθόνη ενώ η ταινία που είναι ήδη 1080 δεν θα τραβηχτεί.

Τώρα αναλόγως την ποιότητα του υλικού σου αλλά και της ρυθμίσεις του προγράμματος υπάρχουν κάποιες διαφορές στην ποιότητα.

Δημοσ.

Εμ,μα εδώ είναι που τα πράγματα πλέκονται αφού έχεις 1920x1080 ανάλυση(αν έχεις) η ταινίες 720 θα τραβηχτούν για να γεμίσουν την 1080 οθόνη ενώ η ταινία που είναι ήδη 1080 δεν θα τραβηχτεί.

Τώρα αναλόγως την ποιότητα του υλικού σου αλλά και της ρυθμίσεις του προγράμματος υπάρχουν κάποιες διαφορές στην ποιότητα.

Ακριβως αυτο θελω να πω τοση ωρα με απλα λογια. Για αυτο υπαρχει και πολυ μεγαλη διαφορα.. Δε πα να ειναι η οθονη και 12 ιντσες.. Εαν εχει Full HD αναλυση, τοτε το πραγμα αλλαζει..

Σε αντιθεση με την τηλεοραση μου, που ειτε βαλω 720p, ειτε βαλω 1080p μου φαινεται το ιδιο πραγμα και ειναι λογικο, αφου ειναι HD Ready.

Δημοσ.

Γι'αυτο σας λέω, ότι και τα 2 να είναι σε full screen, εγώ δε βλέπω διαφορά!

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια,η 1080p απο την 720p έχουν απίστευτα τεράστια διαφορά στην ποιότητα της εικόνας!

Εγώ πιστεύω ίσως να παίζει ρόλο και το player που χρησιμοποιώ!

Άσε να το κοιτάξω και με άλλα player!

Δημοσ.

Ακριβως αυτο θελω να πω τοση ωρα με απλα λογια. Για αυτο υπαρχει και πολυ μεγαλη διαφορα.. Δε πα να ειναι η οθονη και 12 ιντσες.. Εαν εχει Full HD αναλυση, τοτε το πραγμα αλλαζει..

Σε αντιθεση με την τηλεοραση μου, που ειτε βαλω 720p, ειτε βαλω 1080p μου φαινεται το ιδιο πραγμα και ειναι λογικο, αφου ειναι HD Ready.

εχει μια μικρη διαφορα λογω bitrate και λογω του οτι πιθανοτατα ειναι 1366Χ768

Δημοσ.

Ρε παιδιά, πόσες φορές να το ξαναπούμε, ότι η εικόνα Full HD, δηλαδή 1920Χ1080, για να γίνει αντιληπτή στο μάτι, θα πρέπει να προβάλλεται σε οθόνη 40 ιντσών και βάλε...

Οι κατασκευαστές λάπτοπ, που επικαλούνται Full HD οθόνη, σε υπολογιστές με οθόνες 15,6', 17' και 18,3' ως κάποιο "σούπερ" χαρακτηριστικό, το κάνουν καθαρά για λόγους μάρκετινγκ!!!!

Πιό σημαντικό για μένα είναι η ύπαρξη θύρας HDMI, για να προβάλεις από το λάπτοπ σε μεγάλη τηλεόραση βίντεο ανάλυσης Full HD.

Κατά τη γνώμη μου ένα λάπτοπ (γι' αυτό λέγεται και φορητός Η/Υ), πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη οθόνη!!

Ένας 15,6-άρης με ανάλυση 1366Χ768 είναι ύπερ... μα ύπερ-αρκετός!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...