Προς το περιεχόμενο

Custom κώδικας η έτοιμο CMS?

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να φτιάξω ένα site το οποίο θα προορίζεται μόνο για επιλεγμένο target group (εγγραφές μόνο με invite) και το κάθε μέλος να μπορεί να κάνει upload εικόνες και τα άλλα μέλη να αφήνουν comments και ratings. Μου προτείνεται να ξεκινήσω με custom κώδικα η με κάποιο έτοιμο CMS (Joomla, Drupal κλπ και αν με ποιο;). Είναι εφικτό αυτό να γίνει με τα υπάρχον CMS και modules η μου προτείνεται κάτι άλλο;

Οι γνώσεις είναι οι βασικές σε ότι αφορά php, css, html.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ.

Απ τη στιγμή που υπάρχει κάτι έτοιμο, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι από την αρχή. Τι ακριβώς όμως θέλεις να κάνεις? Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Αν θέλεις μόνο τα παραπάνω, τότε οποιοδήποτε από τα παραπάνω cms καλύπτουν τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

Custom και πάλι custom. πάντα custom.

Ποιο έξυπνοι είναι αυτοί που τα έγραψαν; συν του ότι, τα κενά ασφαλείας του custom δεν τα ξέρει κανένας.... του joomla και του κάθε joomla... πολλοί=)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω ένα site σε λειτουργίες σαν το http://dribbble.com/

Πιστεύετε ότι είναι δυνατο να γίνει με έτοιμο CMS και ποιο είναι καλύτερο?

Σκεφτόμουν να το κάνω με custom κώδικα ώστε να γίνει ακριβώς όπως το θέλω αλλα οι γνώσεις μου πάνω στον προγραμματισμό είναι οι βασικές και δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι εύκολο ώστε να τα καταφέρω.

Δημοσ.

Ποιο έξυπνοι είναι αυτοί που τα έγραψαν; συν του ότι, τα κενά ασφαλείας του custom δεν τα ξέρει κανένας.... του joomla και του κάθε joomla... πολλοί=)

security by obscurity? cyclo γενικότερα οι πρακτικές κλειστού κώδικα ή ότι κάτι δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, δεν το διασφαλίζουν ως ασφαλές. κάθε άλλο, θεωρείται ως ιδιαίτερα αναποτελεσματικό μέτρο. Πρέπει να αναφέρω οτι τα διάφορα κενά ασφαλείας σε web εφαρμογές είναι γνωστά, μελετημένα και ταξινομημένα. Το κενό ασφαλείας υπάρχει υπάρχει είτε ο κώδικας είναι ανοιχτός είτε είναι κλειστός. Είναι το ίδιο εκμεταλλεύσιμο και η διαφορά δυσκολίας στην εύρεσή του είναι αμελητέα. Ο κλειστός κώδικας ή ένα custom cms σε καμία περίπτωση δεν κάνει ένα project πιο ασφαλές. Ο ασφαλής κώδικας το κάνει πιο ασφαλές. Συγκεκριμένα το ίδιο το joomla, το wordpress και το drupal είναι στα 10 πιο ασφαλή cms παγκοσμίως. Ίσα ίσα κάνοντας κάτι σε custom php υπάρχει φόβος να σε χακάρουν. Μεγάλες εταιρίες (πχ nasa, mysql κλπ) χρησιμοποιούν έτοιμα cms. Αν βάλεις στο σύστημα σου επίφοβα plugins ή δεν κάνεις σωστά τις αναβαθμίσεις ή είναι τρύπιος ο πάροχος hosting, τότε δεν σου φταίει το cms...

Δημοσ.

security by obscurity? cyclo γενικότερα οι πρακτικές κλειστού κώδικα ή ότι κάτι δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, δεν το διασφαλίζουν ως ασφαλές. κάθε άλλο, θεωρείται ως ιδιαίτερα αναποτελεσματικό μέτρο. Πρέπει να αναφέρω οτι τα διάφορα κενά ασφαλείας σε web εφαρμογές είναι γνωστά, μελετημένα και ταξινομημένα. Το κενό ασφαλείας υπάρχει υπάρχει είτε ο κώδικας είναι ανοιχτός είτε είναι κλειστός. Είναι το ίδιο εκμεταλλεύσιμο και η διαφορά δυσκολίας στην εύρεσή του είναι αμελητέα. Ο κλειστός κώδικας ή ένα custom cms σε καμία περίπτωση δεν κάνει ένα project πιο ασφαλές. Ο ασφαλής κώδικας το κάνει πιο ασφαλές. Συγκεκριμένα το ίδιο το joomla, το wordpress και το drupal είναι στα 10 πιο ασφαλή cms παγκοσμίως. Ίσα ίσα κάνοντας κάτι σε custom php υπάρχει φόβος να σε χακάρουν. Μεγάλες εταιρίες (πχ nasa, mysql κλπ) χρησιμοποιούν έτοιμα cms. Αν βάλεις στο σύστημα σου επίφοβα plugins ή δεν κάνεις σωστά τις αναβαθμίσεις ή είναι τρύπιος ο πάροχος hosting, τότε δεν σου φταίει το cms...

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το ότι το joomla βρίσκεται ανάμεσα στα ασφαλέστερα CMS, δε σημαίνει απολύτως τίποτα - άμα η σύγκριση γίνεται με το alpha cms γνωστού "θεού" στο forum, να τη βράσω τη σύγκριση! Exploits σε ανοιχτό κώδικα γίνονται γνωστά και στη κουτσή Μαρία, αρκεί αυτή να διαβάζει τα σωστά forums. Το ίδιο δε μπορεί να γίνει σε custom κώδικα - θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη περίπτωσή σου και, εφόσων έχεις πάρει βασικά μέτρα προφύλαξης, το πιο πιθανό είναι να τη βγάλεις λάδι. Από την άλλη, ο χρόνος που απαιτείται για να εξασφαλίσεις αυτή τη προστασία στη custom σελίδα σου και το γεγονός ότι θα πρέπει συνέχεια να ασχολείσαι με αυτή για να προλάβεις νέα exploits (κυρίως στην εγκατάσταση των server - πχ νέα έκδοση php, νέα κενά ασφαλείας) μεταφράζεται σε χαμένες εργατοώρες. Για βασικές εργασίες, ή εργασίες που έχουν "πέραση" (eshop, blog, forum, κτλ) ένα CMS είναι υπεραρκετό, μόλις αρχίσουν να μπαίνουν περισσότερες απαιτήσεις τα plugins δε μπορούν να δώσουν τη λύση... πλέον ο custom κώδικας είναι μονόδρομος

Δημοσ.

Βέβαια και οι «αυξημένες απαιτήσεις» μπορούν να ικανοποιηθούν με custom plugins, όχι αναγκαστικά με full-blown custom CMS. ;)

Για μένα custom κώδικας απαιτείται όπου έχουμε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις (π.χ. ανάγκη για πολύ μεγάλη ασφάλεια ή ταχύτητα) μιας και οι περισσότερες λύσεις της αγοράς είναι κάπως "generic", χωρίς να... διαπρέπουν σε κάποιον τομέα. Οπουδήποτε αλλού, μπορούμε να βολευτούμε με κάποιο «έτοιμο» CMS.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε σύκριση joomla με drupal η κάποιο άλλο τι θα προτείνατε?

Παραπάνω αναφέρω τι θέλω να φτιάξω. Τι θα μου προτείνατε να διαλέξω?

Δημοσ.

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Αν έχεις τα φράγκα custom. Αν όχι, έτοιμο cms.

Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναπεί, τα μεγάλα sites που έχουν opensource εφαρμογές, έχουν από πίσω τόση δουλειά και τόσο custom κώδικα που έχουν ξεφύγει πάρα πολύ από την αρχική εγκατάσταση. Αν έχεις χρήμα να τρέξεις κάτι τέτοιο, πήγαινε και σε opensource πλατφόρμα την οποία θα την φέρεις 100% στα μέτρα σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...