Προς το περιεχόμενο

Έχουμε δικαίωμα να δούμε τον φάκελό μας στην Εφορία;

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με κάποιο λάθος που είχα κάνει σε παλαιότερη δήλωση σχετικά με το ΕΤΑΚ και προέκυψε ένα θέμα με κάποια χρήματα που έχω πληρώσει επιπλέον και πρέπει κάποια στιγμή να μου επιστραφούν. Ξέρει κανείς αν έχω δικαίωμα να ζητήσω από την εφορία πρόσβαση στα στοιχεία μου, κάτι σαν αναλυτική κατάσταση ποσών που τους έχω/μου έχουν πληρώσει έως σήμερα; Ή έστω να μου δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές μου;

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με κάποιο λάθος που είχα κάνει σε παλαιότερη δήλωση σχετικά με το ΕΤΑΚ και προέκυψε ένα θέμα με κάποια χρήματα που έχω πληρώσει επιπλέον και πρέπει κάποια στιγμή να μου επιστραφούν. Ξέρει κανείς αν έχω δικαίωμα να ζητήσω από την εφορία πρόσβαση στα στοιχεία μου, κάτι σαν αναλυτική κατάσταση ποσών που τους έχω/μου έχουν πληρώσει έως σήμερα; Ή έστω να μου δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές μου;

Εάν δεν υπάρχει κάποια ειδική διάταξη που αφορά τις ΔΟΥ, προφανώς έχεις δικαίωμα να δεις στοιχεία που σε αφορούν:

"Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων" (άρθρο 5 παρ. 1 Ν.2690/99)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...