stm00192 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Edit: κατι αλλο ασχετο CPU ειναι η μητρικη ? CPU ( Central Prossesing Unit) κοινώς είναι ο επεξεργαστής!!!
ninos30 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Φίλε μου, προφανώς δεν γνωρίζεις τα βασικά για το HW βάσει αυτών που λες. Γιαυτό τον λόγο, Θα σε συμβούλευα να βρεις κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει και εσύ από κοντά να μαθαίνεις ώστε να μπεις στο κλίμα σιγά-σιγά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να προκαλέσεις και κάποια ζημιά. Και επειδή είπες νωρίτερα ότι ΣΚΟΥΠΙΣΕΣ το PC σου, να σε πληροφορήσω πως οι ηλεκτρικές σκούπες, όσο δυνατές και να είναι δεν κάνουν ούτε την μισή δουλειά σε σχέση με έναν blower, δηλαδή να στέλνει αέρα και όχι να ρουφάει. Επειδή φαντάζομαι δεν σου είναι εύκολο να βρεις έναν, να πας σε ένα πρατήριο να το φυσήξεις με τον αέρα που έχει εκεί. Απλά θα το έχεις ~10 εκατοστά μακρυά από τίποτα πυκνωτές και λοιπά. Και να προσέξεις μην βγάζει υγρασία πριν το χρησιμοποιήσεις. Μπορεί κάλλιστα λοιπόν να είναι η σκόνη που έχει μαζέψει το PC σου υπεύθυνη για την αύξηση της θερμοκρασίας. Κι ο φίλος που σου έλεγε να κατεβάσεις στροφές εννοούσε από τον ανεμιστήρα της VGA, και το είπε προτού μας ενημερώσεις ότι είναι Passive. Στον CPU-fan όλα αυτά να μην τα σκέφτεσαι φυσικά... Έχεις και άλλη λύση. Προφανώς έχεις πάνω τον stock-cooler για την CPU. Αγοράζεις έναν after-market με ~20 ευρώ, και θα σου κάνει ΚΑΙ καλύτερη δουλειά, θα είναι και πιο αθόρυβος. πχ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21469&cat=7&sub=211&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Αν και γνώμη μου είναι να κάνεις και τα 2. Θα ήθελα όμως πολύ να μας πεις τι είναι αυτά τα "ανεμιστηράκια" που τα πλήρωσες πολλά.
anafleksh Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Φίλε μου, προφανώς δεν γνωρίζεις τα βασικά για το HW βάσει αυτών που λες. Γιαυτό τον λόγο, Θα σε συμβούλευα να βρεις κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει και εσύ από κοντά να μαθαίνεις ώστε να μπεις στο κλίμα σιγά-σιγά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να προκαλέσεις και κάποια ζημιά. Και επειδή είπες νωρίτερα ότι ΣΚΟΥΠΙΣΕΣ το PC σου, να σε πληροφορήσω πως οι ηλεκτρικές σκούπες, όσο δυνατές και να είναι δεν κάνουν ούτε την μισή δουλειά σε σχέση με έναν blower, δηλαδή να στέλνει αέρα και όχι να ρουφάει. Επειδή φαντάζομαι δεν σου είναι εύκολο να βρεις έναν, να πας σε ένα πρατήριο να το φυσήξεις με τον αέρα που έχει εκεί. Απλά θα το έχεις ~10 εκατοστά μακρυά από τίποτα πυκνωτές και λοιπά. Και να προσέξεις μην βγάζει υγρασία πριν το χρησιμοποιήσεις. Μπορεί κάλλιστα λοιπόν να είναι η σκόνη που έχει μαζέψει το PC σου υπεύθυνη για την αύξηση της θερμοκρασίας. Κι ο φίλος που σου έλεγε να κατεβάσεις στροφές εννοούσε από τον ανεμιστήρα της VGA, και το είπε προτού μας ενημερώσεις ότι είναι Passive. Στον CPU-fan όλα αυτά να μην τα σκέφτεσαι φυσικά... Έχεις και άλλη λύση. Προφανώς έχεις πάνω τον stock-cooler για την CPU. Αγοράζεις έναν after-market με ~20 ευρώ, και θα σου κάνει ΚΑΙ καλύτερη δουλειά, θα είναι και πιο αθόρυβος. πχ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21469&cat=7&sub=211&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Αν και γνώμη μου είναι να κάνεις και τα 2. Θα ήθελα όμως πολύ να μας πεις τι είναι αυτά τα "ανεμιστηράκια" που τα πλήρωσες πολλά. πρωτα πρωτα ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις. Να σου πω οτι ενας φιλος μου που ηρθε και εκανε κατι δικα του μου ειπε οτι απο τους 5 ανεμηστηρες οι 2 περνουν ολο το "πραγμα" να σου πω τι εγραψα και στο τετραδιο μου απο οτι ειδα. Fan1 2288 RPM Fan2 0 RPM Fan3 2455 RPM Fan4 0 RPM Fan5 0 RPM Μου εβαλε ενα προγραμμα για να το δει βεβαια δεν μου πειραξε κατι αλλο γιατι νταξει μην γινει καμια στραβη και χαλασει τον καταλαβαινω. Τωρα να σου πω τα ανεμηστηρακια μου τα ειχε φερει ενας τεχνικος διοτι γενικα ολο το κομπιουτερ ειχε προβλημα και ηθελε να του τα αλλαξεις ολα απο μεσα (Μας το φεραν ετσι απο την εταιρεια ασχετως αν τους το πηγαιναμε πισω και μας ελεγαν ειναι μια χαρα) Τελοσπαντων και μου ειπε οτι ολο το συστημα ειναι τεχνολογιας αριστης και οτι δεν προκειται να χαλασει ουτε να μου κανει καμια στραβη..Φυσικα και εχουν χαλασει μερικα οπως (τροφοδοτικο, καρτα γραφικων, καρτα ηχου κτλπ) και ειναι εκνευριστικο καθε φορα να δινω 80 ευρω να μου το φτιαχνουν αν ειναι ετσι να παρω αλλο. Κλεινοντας τα ανεμηστηρακια ειναι Intel Core 30 ευρω το καθενα και εχω 3 απο αυτους και αλλα 2 μαυρα που δεν εχουν ετικετα η κατι ωστε να ξερω.
ninos30 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Εγώ έχω πει, λάθος δουλειά κάνω... Θα θελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να δω τα 30ευρα ανεμιστηράκια που σου έβαλε ο τύπος. Απαράδεκτος... Και από τα rpms υποθέτω ότι είναι 80αρηδες και όχι 120/140αρηδες. Τι να πω... Τώρα δεν ξέρω πως έβγαλε αυτά τα νούμερα ο φίλος σου, αλλά εδώ δείχνει ότι οι 3 από τους 5 δεν δουλεύουν. Είπαμε αν ισχύουν... Αν ήσουν Σαλόνικα ρε φίλε θα το έβλεπα εγώ δωρεάν, μόνο και μόνο γιατί μου κίνησες την περιέργεια. Άκου εκεί 30 ευρώ fan... Και 80 ευρώ ανά "επίσκεψη"... Και να υποθέσω και "μαύρα", ε? Εγώ παραπάνω δεν μπορώ να σε βοηθήσω αν δεν βρεις φίλο που να ξέρει από HW. Πρέπει να τοποθετήσεις έτσι τους ανεμιστήρες ώστε από μπροστά και πλάγια να βάζεις αέρα, και πίσω/πάνω να βγάζεις. Αν μπορούσες να βγάλεις το πλαινό καπάκι και να βγάλεις καμιά photo, θα σε βοηθούσαμε παραπάνω.
Arisyo13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Τωρα με αυτο που ειπε εγινε με το παιδι απο πανω με τον τεχνικο τα ιδια ειχανε κανει σε εναν φιλο μου.. Παιδια υπολογιστης χρονολογιας 2008 και να εχει μητρικη socket 939 και ddr1.. μου τον εφερε να τον δω (ειχε προβλημα με ηχο) και επαθα πλακα με αυτα που ειδα.. εκεινο το παιδι δεν ειχε ιδεα απο υπολογιστες και ετσι του κανανε την στραβη Πληροφορια.. αυτα του τα εχει βαλει ο after τεχνικος που το πηγε για να του φτιαξει τον ηχο και φαινεται πως του ειχε κανει hardware αλλαγη.. Γι αυτο προσοχη καθε φορα με τους τεχνικους.. Ρωτηστε καποιον γνωστο σας πρωτα που ξερει απο υπολογιστες και υστερα προβειτε να το στειλετε σε καποιον τεχνικο εχοντας πλεον μερικες πληροφοριες για το τι ακριβως διαθετε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.