Προς το περιεχόμενο

Σήμα τηλεόρασης επηρεάζεατι απο υπολογιστή;

subdee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το ψηφιακό σήμα που πιάνω στην τηλεόρασή μου είναι ήδη οριακά ασθενές ώστε να μην έχω παρεμβολές και είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Το παράλογο συμβαίνει όταν ανάβω τον υπολογιστή, σιγά σιγά το σήμα εξασθενεί ώσπου δεν πιάνω καθόλου ψηφιακή, και τα αναλογικά έχουν λίγο παραπάνω χιονάκι. Κονα στην τηλεόραση, σε απόσταση 40 πόντων είναι ένα desktop. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται η τηλεόραση απο αυτό; Και αν ναί, πως μπορώ να το αποφύγω; Η τηλεόραση είναι η Smasung 40C630.

Δημοσ.

Δοκίμασε για αρχή να αλλάξεις τη μπρίζα του υπολογιστή ή της τηλεόρασης ή καλύτερη απομάκρυνέ τα κιόλας μεταξύ τους για να επιβεβαιώσεις ότι η παρεμβολή όντως προέρχεται από τον υπολογιστή

Δημοσ.

Το ότι προέρχεται απο τον υπολογιστή είναι σίγουρο και δοκιμασμένο. Με το που θα ανάψει ο υπολογιστής, χάνεται το σήμα! Αν σβήσω τον υπολογιστή, επανέρχεται. Μήπως επηρεάζει συνδεσμολογία; Χρησιμοποιώ την τηλεόραση σαν οθόνη με HDMI. Εννοείτει πως θα δοκιμάσω να απομονώσω την τηλεόραση απο τον υπολογιστή, αλλά χωρίς την τηλεόραση, ο υπολογιστής μου είναι άχρηστος.

Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Λοιπόν, καυέληξα στο σθμπέρασμα πως η θύρα HDMI της τηλεόρασης που πιθανώς είναι στην ίδια πλακέτα με την είσοδο της κεραίας, προκαλεί το πρόβλημα. Αυτό είναι θέμα ελαττωματικότητας της τηλεόρασης ή είναι νορμάλ; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το λύσω αυτό το πρόβλημα;

Δημοσ.

Λοιπόν, καυέληξα στο σθμπέρασμα πως η θύρα HDMI της τηλεόρασης που πιθανώς είναι στην ίδια πλακέτα με την είσοδο της κεραίας, προκαλεί το πρόβλημα.

Πως ακριβώς το συμπέρανες αυτό;

Με και τα δύο αναμμένα Η/Υ και TV αλλά χωρίς την σύνδεση δηλαδή δεν χάνεις σήμα;

Αν είναι έτσι πρώτος ύποπτος είναι το καλώδιο HDMI αφού αν δεν είναι καλής ποιότητας βγάζει προβλήματα στην εικόνα,πως αυτό επηρεάζει την κανονική λήψη μου είναι μυστήριο,για τα κανάλια που πιάνεις από την ίδια την TV μιλάς έτσι;

Δημοσ.

Ναί αυτό ακριβώς συμβαίνει, αν αποσυνδέσω το καλώδιο HDMI, επανέρχονται τα ψηφιακά και βελτιώνεται ελφρώς το αναλογικό. Το καλώδιο δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα στην ποιότητα της εικόνας του υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι πως επηρεάζει το σήμα. Περίεργο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...