dimitris2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Σύμφωνα με το σύμβουλο marketing της Nokia Klas Strom, η εταιρεία πρόκειται να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα MeeGo για το νέο της smartphone N9 για αρκετό καιρό ακόμη. Όπως αναφέρει ο Strom εκτός από τις συνεχείς βελτιώσεις του MeeGo, οι χρήστες του Ν9 θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν εφαρμογές που θα ανανεώνονται συχνά ενώ θα προστίθενται περισσότερες με το χρόνο. Το MeeGo είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζεται και χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Intel η Novell και η AMD. Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Ν9 οι πρώτες εντυπώσεις σχετικά με αυτό άφησαν στους περισσότερους ανάμεικτα συμπεράσματα. Ενώ κάποιοι ενθουσιάστηκαν με την παρουσίασή του, οι περισσότεροι δεν έκρυψαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την υποστήριξη που θα έχει το MeeGo με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν η Nokia πρόκειται να υποστηρίξει εμπράκτως το MeeGo ή αν το δημοσίευμα πρόκειται απλά για μια καθησυχαστική ανακοίνωση ενόψει της κυκλοφορίας του νέου smartphone της εταιρείας. Site: geekwithlaptop.com Site: Το tweet του Klas Strom
O proedros Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αληθευει οτι θα υποστηριζει εφαρμογες του android η ειναι απλα φημες;
chek2fire Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δεν είναι τίποτα δύσκολο να υποστήριξη εφαρμογές android. Και τα δύο λειτουργικά είναι βασισμένα στον πυρήνα του linux το θέμα είναι ότι το android τρέχει μια custom έκδοση της java από την google αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα.
Voodooman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Η Nokia έχει τρελή πλάκα, μόνο την 3Dfx θυμάμαι να έχει κάνει τόσα πολλά και τραγικά λάθη μαζεμένα και από κυρίαρχος να γίνεται ουραγός. Στην αρχή δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει το meego, τώρα λέει ότι θα το υποστηρίξει. Το N9 είναι το πιο όμορφο κινητό από εποχής iphone, αλλά ο πρόεδρας της Nokia δήλωσε πως, ακόμη και αν πάει καλά, δεν θα συνεχίσουν να βγάζουν κινητά στηριγμένα στο meego. Άντε τώρα να τους εμπιστευτείς και να πας να αγοράσεις το Ν9...
cyberwolvie Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Οτι και να πει ο Elop αρκετοι θα το παρουμε. Κατα την γνωμη μου αν το χειριστει η εταιρια σωστα μπορει να γινει το αρμα που θα την επαναφερει στην κορυφη...
CarbonFibre Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Το θέμα Νοκια δεν είναι να το υποστηρίξεις εσύ, που αν θέλουμε σε πιστεύουμε, αλλά αν οι developers θα σπαταλήσουν το χρόνο τους σε ένα νεκρό κατά τα λεγόμενά σου λειτουργικό.Μιλάμε για κωμωδία!!
Voodooman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Το μόνο θετικό για την Nokia είναι το ότι-όπως φαίνεται- αντίστοιχης αισθητικής θα είναι και τα μοντέλα της που θα στηρίζονται στα Windows. Και έτσι όπως πετάει λεφτά η microsoft για την στήριξή τους, κάτι μπορεί να γίνει.
REDODIN7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Εχω ακουσει πολυ θετικα σχολια σε διαφορα ξενα site σχετικα με το MeeGo, θα ηθελα και εγω να το δοκιμασω
xouskarle Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ας ελπίσουμε πως θα κρατήσει την "υπόσχεσή" της η Nokia γιατί με κόβω να μένω με το... N9 στο χέρι.
kurkosdr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Κλασσική περίπτωση εταιρίας που και αργησε να μπει στο παιχνιδι (στην προκειμενη περίπτωση των συγχρονων mobile OSes), και οταν επιτελους μπήκε νομισε οτι θα καταφέρει σε ενα-δυο χρόνια οτι οι αλλοι προσπαθουσαν απο πολύ πριν. Η Nokia επρεπε να είχε μυρίστει το fail του Symbian απο εποχες N80, και να βαλει το MeeGo/Maemo σε fast track, αλλα που. Και τωρα τους φταιει το λειτουργικο MeeGο αυτο καθεαυτο που δεν θα ειναι ετοιμο πριν το 2014. Τωρα με τα Windows Phone 7 η Nokia μου θυμιζει τον φοιτητη που αφησε το project του μαθήματος για το τελευταιο σαββατοκύριακο, ειδε οτι δεν του βγαινει, και αγορασε ετοιμο project απο την... μαυρη αγορα και ο θεος βοηθος. Ελπιζω μονο να πάρει το MeeGo η LG ωστε να μην χαθει.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Τελικα μπορει να μας εξηγησει καποιος απο την ΝΟΚΙΑ τι θα γινει με το Ν9? θα το (υπο)στηριξουν? θα εινει ενα τελευταιο μοντελο στην πλατφορμα αυτη ασχετα το τι ζητησει θα εχει? θα μπορουμε να ελπιζουμε οτι το Ν9 δεν θα το θαψουν μονοι τους (οπως πολυ πετυχημενα εκανε ο Elop)? ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ....
mamakossa Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Meego, windows mobile Youustay και μπούρδες λέω εγώ Συγνώμη δεν αποφασίζουν σε ένα λειτουργικο να τελειώνουμε Αύριο θα μας πουν android Αλλα θα μου πεις η nokia πουλάει και Πολύ φτηνά κινητά οπότε και κει πρέπει να βάλουν κάτι άλλο Τα παιδια του ζεβεδαιου ποιον είχανε πατέρα?
REDODIN7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Νομίζω πως ακόμα και η ΝΟΚΙΑ να μη το στηρίξει θα το κάνει η κοινοτητα οπως εκανε με το Maemo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα