DooM_STeR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Εδω και πολλα χρονια ηθελα να αγοράσω μια καλυτερη φωτογραφική μηχανη, και τωρα νομίζω πως ηρθε η ωρα. θελω να παρω μια DSLR ,αλλα κολάω στο εξής. δεν εχω επαφή με τα μεγεθη φακών, και δέν μπορω να κρίνω ποιός φακός θα με βολεψει περισσοτερο για αρχη. θελω ενα φακο, να ειναι allaround, να εχει λιγο ζουμ, αλλα να μπορει να βγαλει και κανα τοπίο,κλπ για πείτε μου ιδέες,και για μεγέθη φακών και για σωμα μηχανης. το budget μου δέν θέλω να ξεπερνάει τα 600 ευρο. :) cheers doomster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisv. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Χμ!Λίγο μπέρδεμα...Εγώ εξ'αρχής να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι φωτογράφος κλπ,αλλά πριν απο ενάμιση χρόνο ήρθα σε επαφή με DSLR φωτογραφική!Την πήρα για τον ίδιο λόγο που θες και εσύ, δηλαδή για να έχω μια καλύτερη ποιότητα και καλύτερο αποτέλεσμα με 100-200 παραπάνω απο μια καλή ψηφιακή!Εγώ έχω την Nikon D-300, και όταν την πήρα είχε μέσα μαζί έναν φακό 18-55mm, και αν δεν κάνω λάθος μου κόστισε γύρω στα 450-500Ε(δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί είχα πάρει κάρτα,τρίποδο,δεύτερη μπαταρία κλπ).Η ποιότητα της σε συνδυασμό με σταθερό χέρι,καλό φωτισμό και αργότερα ένα Adobe ή έστω και Picasa(iPhoto για iMac)δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα!όσον αφορά τώρα τον φακό, νομίζω οτι ο 18-55 θα σε καλύψει στην αρχή.Εγώ έχω τραβήξει τοπία,πορταίτα,κλπ.Πριν απο λίγους μήνες υπήρχε ακόμα στον Κωτσόβολο με 400Ε νομίζω με δύο φακούς!!!(18-55 & 55-200), που ήταν πάρα πολύ καλή τιμή,αλλά τώρα έχω δει οτι ξεκινάνε απο κανένα 500αρι!Κάνε μια έρευνα στο ίντερνετ,αλλά και στο κέντρο(αν μένεις Αθήνα)να δεις τις τιμές!Και καλές αγορές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Θα το ξανά πω τόπια δεν βγάζουμε με μεγάλους φακούς (τηλεφακούς κτλ) άλλα με φακούς μέχρι και 55mm. Τώρα όσον αναφορά την φωτογραφική μηχανή μέχρι τα 600Ε έχεις δύο πολύ καλές επιλογές η μια είναι η Canon EOS 500D και η Nikon D3100 .Και οι δυο θα σε υπέρ καλύψουν στο 100% οπότε διαλέγεις και παίρνεις . Έχεις χρησιμοποιήσει καμιά φορά καμιά dsrl για να δεις πως είναι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisv. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Θα το ξανά πω τόπια δεν βγάζουμε με μεγάλους φακούς (τηλεφακούς κτλ) άλλα με φακούς μέχρι και 55mm. Τώρα όσον αναφορά την φωτογραφική μηχανή μέχρι τα 600Ε έχεις δύο πολύ καλές επιλογές η μια είναι η Canon EOS 500D και η Nikon D3100 .Και οι δυο θα σε υπέρ καλύψουν στο 100% οπότε διαλέγεις και παίρνεις . Έχεις χρησιμοποιήσει καμιά φορά καμιά dsrl για να δεις πως είναι ; Οκ!Αλλά ένας πολύ μεγάλος φωτογράφος είχε πει οτι στην Φωτογραφία δεν υπάρχουν κανόνες κλπ,και νομίζω οτι ίσως και να είναι σωστό.Αναλόγως τι βολεύει τον καθένα και τι κρίνει αυτός σωστό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Κοιτά αυτός ο φωτογράφος το έλεγε μάλλον για την τεχνικής απόψεως και όχι από θέμα φακών . Εάν βγάλεις μια φωτογραφία με 55mm και ακριβός την ίδια με τηλεφακό θα δεις της διαφορές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Θα το ξανά πω τόπια δεν βγάζουμε με μεγάλους φακούς (τηλεφακούς κτλ) άλλα με φακούς μέχρι και 55mm. Επειδή σε είδα να το λες κανά δυό φορές με ύφος "σε amd mobo δεν βάζουμε intel cpu", να σε ενημερώσω ότι με τηλεφακό μπορείς να βγάλεις πολύ ενδιαφέροντα landscapes φίλε Ραφαήλ ακριβώς λόγω της προοπτικής που σου δίνει ένας τέτοιος φακός. *Στα 200mm!!!!! Sunset by Matt Gayton, on Flickr *135mm The son of the land by superUbO, on Flickr *300mm *300mm *80mm Βλέπεις ότι με τον τηλεφακό πετυχαίνουμε "συμπίεση" του βάθους, πράγμα που κάποιες φορές είναι χρήσιμο στην φωτογραφία τοπίου. Σίγουρα υπάρχουν κανόνες, αλλά δεν είναι απαράβατοι. Το παν είναι να ξέρεις τι κάνεις και γιατί το κάνεις. Κάποιοι βγάζουν ακόμα και πορτρέτα με υπερευρυγώνιους, επειδή ΘΕΛΟΥΝ το εφέ της παραμόρφωσης, να τους σταυρώσουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Φυσικά και δεν θα τους κρεμάσουμε . Ο τηλεφακός δεν είναι αυτός που η γωνιά με την όποια ‘’βλέπει’’ είναι μικρότερη από τον κανονικό φακό και έτσι σου δείχνει μεγαλύτερο αυτό που φωτογραφίζεις (π.χ ένα ζώο); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Ναι αυτό είναι ο τηλεφακός και ναι συνήθως δεν χρησιμοποιείται για τοπία, αλλά αρκετές φορές δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε τέτοια χρήση, γιατί συμπιέζει το βάθος και φέρνει όλα τα αντικείμενα στο ίδιο επίπεδο. 300mm 400mm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Ωραία γιατί έτσι όπως το είπες είχα μπερδευτεί .(οπότε συμφωνούμε) Κοίτα δεν διαφωνώ στο ότι σε κάποιες φωτογραφίες βγαίνει καλό το αποτέλεσμα και με τον τηλεφακό απλώς εγώ είπα αυτό που λέει ο κανόνας(και ισχύει απλώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αυτές που είπες) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 θελω ενα φακο, να ειναι allaround, να εχει λιγο ζουμ, αλλα να μπορει να βγαλει και κανα τοπίο,κλπ για πείτε μου ιδέες,και για μεγέθη φακών και για σωμα μηχανης. το budget μου δέν θέλω να ξεπερνάει τα 600 ευρο. :) cheers doomster Με αυτό το tool θα καταλάβεις ποια εστιακά μήκη χρειάζεσαι. Focal Length Comparison Tool. Αφού θες allaround φακό, πρέπει να κινηθείς στους λεγόμενους superzooms που βέβαια έρχονται σε αντίθεση με την φιλοσοφία των dslr, αλλά είναι εξαιρετικά βολικοί!!!!! Προτείνω Nikon D5000 + Tamron 18-200. Καλό πακετάκι και πολύ καλή τιμή. Να ξέρεις πάντως ότι οι superzoom φακοί έχουν ψιλοάθλιο image quality και είναι σκοτεινοί με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Αργά ή γρήγορα όταν πετάξεις τον tamron, θα σου μείνει ένα αξιοπρεπέστατο σώμα (d5000). :mrgreen: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandra_88 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδιά! Σκέφτομαι να πάρω μια Dslr, αλλά δεν ξέρω καθόλου τι τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει για να θεωρείται "αρκετά καλή".. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; Σας ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manesis78 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδιά! Σκέφτομαι να πάρω μια Dslr, αλλά δεν ξέρω καθόλου τι τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει για να θεωρείται "αρκετά καλή".. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; Σας ευχαριστώ πολύ! καταρχην εξαρτατε απο τα λεφτα που θελεις να δωσεις η γνωμη μου ειναι επειδη ειμαι αρχαριος και γω δεν εχω κλεισει καν 2 μηνες με dslr ειναι να παρεις μια φτηνη ας πουμε του στυλ 3100 η 5100 δλδ entry level dslr και να ξεκινησεις να μαθεις με αυτην.μην δωσεις σημασια που ολοι κανουνε την ερωτηση ποσα μεγαπιξελ στις dslr αυτα ειναι 2ον εκτος και αν εκτυπωνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα