BritGreek Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αυτός που πουλάει ορθοπεδικά είδη πρέπει να είναι ορθοπεδικός; Αυτός που διοικεί φίλε μου πρέπει να ξέρει να διοικεί. Ο συγκεντρωτισμός γνώσεων σε ένα άτομο δεν είναι χαρακτηριστικό της σύγχρονης αγοράς. Σου ανέφερα και το παράδειγμα με τους ιδιοκτήτες κλινικών. Συμφωνώ μαζί σου για τον συγκεντρωτισμό γνώσεων, εν μέρει, αλλά θεωρώ ότι το παράδειγμα των κλινικών είναι πολύ διαφορετικό από ένα μικρό χώρο στον οποίο θα απασχολούνται 2-3 ψυχολόγοι. Πιστεύω ότι μπαίνοντας σε ένα τέτοιο κέντρο, λογικά η πρώτη επαφή θα είναι με τον επιχειρηματία. Εκείνος, ως τι θα υποδεχθεί τα άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία του; Αν εγώ ήμουν ψυχολόγος, θα έβρισκα άλλον ένα ψυχολόγο και θα αξιοποιούσαμε την πελατεία μας μόνοι μας. Δεν θεωρώ ότι τα πάγια για ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης είναι τόσο ακριβά ή ότι θα αδυνατεί κάποιος να πληρώσει το ΤΕΒΕ που έχει από τις χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με ΙΚΑ, κλπ. Και ας μην ξεχνάμε ότι τον πρώτο χρόνο, λογικά δεν θα πληρώσει εφορία, λόγω εξόδων τα οποία θα υπερβαίνουν τα έσοδα. Δηλαδή, με τόσο χαμηλά ενοίκια (όπως αυτά υπάρχουν τώρα), μπορεί κανείς να βρει έναν επαγγελματικό χώρο (για να μη χρειάζεται αλλαγή χρήσης) 50-60τμ σε όροφο με 300 ευρώ, πολύ άνετα. Το να τον χωρίσει με γυψοσανίδες δεν θα του πάει πάνω από 2500 χιλιάρικα. 2-3 γραφεία και ένας καναπές από Stock, γύρω στα 600 ευρώ. Εγώ σου λέω και άλλα 2000 χιλιάρικα για διακόσμηση και υλικά. Δηλαδή μιλάμε για 5000-6000 ευρώ ως επένδυση, χωρίς προϊόντα stock (αφού παρέχει υπηρεσίες) και μηνιαίες δαπάνες περίπου 500-600 για τον κάθε συνέταιρο. Νομίζω ότι παλεύεται, γιατί αν πάνε οι ίδιοι αυτοί ψυχολόγοι σε κάποιον που ξεκινά σήμερα (άρα δεν έχει σημαντικό κύκλο) ως υπάλληλοι, θα πληρώνονται πολύ λιγότερο, όταν θα μπορούν να δουλέψουν μόνοι τους και να είναι αφεντικά του εαυτού τους. Τα έξοδα τα γνωρίζω γιατί έχω κάνει κάτι αντίστοιχο.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Θεωρώ κι εγώ πως η εφαρμοσιμότητα και η βιωσιμότητα αγγίζει πάτο. Αν ήμουν ψυχολόγος θα συνεργαζόμουν με κάποιον άλλο και θα έκανα κάτι αντίστοιχο. Η ένσταση μου είναι στην απαγόρευση ίδρυσης από κάποιον άσχετο με το επάγγελμα. Μην ξεχνάς ότι ο άσχετος ιδιοκτήτης μπορεί να έχει άπειρες δημόσιες σχέσεις πχ.
zazik Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Θεωρώ κι εγώ πως η εφαρμοσιμότητα και η βιωσιμότητα αγγίζει πάτο. Αν ήμουν ψυχολόγος θα συνεργαζόμουν με κάποιον άλλο και θα έκανα κάτι αντίστοιχο. χμ......Ναι...με ένα πρόχειρο Swot Analysis , είδα ότι είναι πολλά τα Threads... Εαν ήσουνα στο Λονδίνο , κάτι μπορύσε να γίνει , αλλά στην Ελλάδα , και στην προκειμένη χρονική στιγμή , είναι πολλά τα threads.... To σκεπτικό μου ήτανε ότι αλλιώς "χτυπάει" μια εταιρία σοβαρή με σοβαρά μέλη που έχουνε γνώση , και συνεργασία , και πχ , ο καθένας έχει ειδικευτεί σε κάτι άλλο (πχ καταθλιψη, panic attacks whatever) , και αλλιώς ένας ψυχολόγος ξεκάρφωτος. Στην δομή και στην ειδίκευση πόνταρα... Και σε αυτό το επάγγελμα Τοξοβόλος_UK , το ξέρεις πολύ καλά ότι η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που νιώθει ο θεραπευόμενος παίζει μεγάλο , μην πω τον μεγαλύτερο ρόλο.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Νταξ, όλα τα κάναμε σ'αυτό το thread. Αναλύσαμε το φορολογικό θέμα, κάναμε business plan, swot analysis και μάλλον αποφασίσαμε ότι δε θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση. LOL Κατάλαβες γιατί δε σε πήρα στα σοβαρά πριν;
bluesattack Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Είσαι λιγάκι εκτός θέματος.......Και μπερδεύεις τους ψυχολόγους με τους Ψυχιάτρους ( Ψυχίατρος = 10-11-12 χρόνια σπουδές = ειδικευμένοι γιατροί στην Νευρολογια/Ψυχολογία/Φαρμακευτική , για να παράσχουνε το κατάλληλο φάρμακο για την κατάλληλη περίπτωση. Ελάχιστοι κανουνε Ψυχοθεραπεία !!!! Οι ποιο πολλοι κάνουνε φαρμακοθεραπεία....) Πρώτα απο όλα δεν μιλησε κανείς για κλινική , αλλά για ας πούμε , "κεντρο προσωπικής ανάπτυξης" , "κεντρο αυτογνωσίας" κλπ κλπ ΔΕν μίλησε κανείς για γιατρούς....τι λέτε.....? Μιλησα για ψυχολόγους- ψυχαναλυτές , που θα κάνουνε σοβαρή δουλειά με ανθρώπους που το χρειάζονται.. Ασχολούμενος με κάποια θέματα , στατιστικά λένε ότι το 60% των ελλήνων σήμερα έχει κατάθλιψη , και ψυχολόγοι που βγαίνουνε σε ραδιόφωνα , λένε ότι άνθρωποι πάνε στα γραφεία τους , και τους λένε " Πες μου έναν λόγο για να ζήσω..." Επίσης έχει αυξηθεί η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών και αντι-αγχωτικών , και η διαταραχή πανικου πλέον κάνει πάρτυ στους ανθρώπους ειδικά της γενειάς μας. Τα πράγματα είναι άσχημα , και οι Ψυχολόγοι-Ψυχίατροι δεν φτάνουνε στην Ελλάδα. Ελάχιστοι κάνουνε σοβαρή δουλειά. Και καθοδηγούνε σωστά τον θεραπευόμενο , βοηθώντας τον να ξεμπλοκαριστεί ακόμα και απο χρόνια βαριά συναισθήματα και διαταραχες.Και ελάχιστοι ξέρουνε καλά την δουλειά τους. Ναι , με φοβήζει το γεγονός του κλεψίματος ανθρώπων απο τους υπαλλήλους Ψυχολόγους , γιατί ζούμε στην Ελλάδα , και δεν υπάρχει επαγγελματική δεοντολογία. Ξαναλέω στο εξωτερικό υπάρχουνε τέτοια κέντρα, και εκεί που σε έναν Ψυχολόγο με το ζόρι κλείνεις 1 ραντεβου την εβδομάδα , σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης , με 2-3 ψυχολόγους , μπορεί να εξυπηρετηθεί ουσιαστικά το κοινό που επιθυμεί. Εσυ εισαι λιγακι εκτος θεματος .. Εγω δεν αναφερθηκα σε ολα αυτα.Ο δικος μου προβληματισμος ειναι αλλος.Γιατι να προτιμησουν καποιοι να συνεταιριστουν κατω απο το δικο σου ονομα , με αυτα που προσφερεις , και να μην το επιχειρησουν μονοι τους , ειτε σαν ομαδα ειτε οχι.Γιατι να μην σε παρατησουν με την πρωτη ευκαιρια.Εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να τους πληρωνεις ολους αυτους , νοικια, εξοπλισμους γραφειων ,εφοριες κλπ κλπ , και αν χρειαστει να αντεξεις τα εξοδα μεχρι να τους αντικαταστησεις με αλλους νεους-προφανως (αν σε αφησουν) ? Μπορεις να αντεξεις τον υπολοιπο ανταγωνισμο ? Δεν θελω να γινω ο σπαστικος , που προσπαθει να αποθαρρυνει τον αλλο στα επιχειρηματικα του σχεδια και ονειρα , αλλα δεν ειναι και μπακαλικο.. Τα (συγκεκριμενα )μαθηματικα σου τα βρισκω καπως.
bluesattack Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Το πιο ευκολο πραγμα ειναι να σου πει καποιος , προχωρα αφοβα .
danton Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ναι δεν χρειαζεται να εισαι μηχανικος να εχεις κατασκευαστρια αλλα εσυ απο ποιον θα αγοραζες διαμερισμα; Για το συγκεκριμενο εγχειρημα χρειαζεται ενας που εχει γνωσεις ψυχολογιας και γνωσεις δοιηκησης επιχειρησεων-κλινικων. Αλλιως ι επιχειρηματιας θα πρεπει να πληρωνει και ατομα και για αυτες τις δουλειες.
kfyros Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Άρα λοιπόν αν θέλεις να ξεκινήσεις μια τέτοια φάση, υπολόγισε τα παρακάτω κόστη : Εξοπλισμός - διαμόρφωση. Να πούμε 20-30 χιλιάρικα; Ενοικίαση Χώρου . Να βάλουμε 1000 ευρώ το μήνα για κάποιο χώρο της προκοπής σε ψιλοκαλό σημείο ; άδειες λειτουργίας (δεν ξέρω πως και τι).. Τις δικές σου εισφορές στον ΟΑΕΕ ως επιχειρηματίας (από 500 ευρώ το δίμηνο και πάνω ανάλογα με την ηλικία).. Μισθοδοσία - Υπολόγισε Εισφορές - φόρους - κέρατα γύρω στο 40% επί των καθαρών αποδοχών κάθε υπαλλήλου (επί 14 έτσι; είναι και τα δώρα , μην ξεχνιόμαστε) Τα bonus των γιατρών νομίζω έχουν περισσότερες κρατήσεις από τον κανονικό μισθό (αν δεν είναι μαύρα).. Λογιστής τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα (για Β κατηγορίας βιβλία), Τουλάχιστον 450 ευρώ για Γ. κατηγορίας. Φως-νερό-τηλέφωνα κπ. κανένα 200άρι το μήνα τουλάχιστον.. Διαφήμιση-προσέλκυση πελατείας ; Καλό budgeting
viper2005 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Άρα λοιπόν αν θέλεις να ξεκινήσεις μια τέτοια φάση, υπολόγισε τα παρακάτω κόστη : Εξοπλισμός - διαμόρφωση. Να πούμε 20-30 χιλιάρικα; Ενοικίαση Χώρου . Να βάλουμε 1000 ευρώ το μήνα για κάποιο χώρο της προκοπής σε ψιλοκαλό σημείο ; άδειες λειτουργίας (δεν ξέρω πως και τι).. Τις δικές σου εισφορές στον ΟΑΕΕ ως επιχειρηματίας (από 500 ευρώ το δίμηνο και πάνω ανάλογα με την ηλικία).. Μισθοδοσία - Υπολόγισε Εισφορές - φόρους - κέρατα γύρω στο 40% επί των καθαρών αποδοχών κάθε υπαλλήλου (επί 14 έτσι; είναι και τα δώρα , μην ξεχνιόμαστε) Τα bonus των γιατρών νομίζω έχουν περισσότερες κρατήσεις από τον κανονικό μισθό (αν δεν είναι μαύρα).. Λογιστής τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα (για Β κατηγορίας βιβλία), Τουλάχιστον 450 ευρώ για Γ. κατηγορίας. Φως-νερό-τηλέφωνα κπ. κανένα 200άρι το μήνα τουλάχιστον.. Διαφήμιση-προσέλκυση πελατείας ; Καλό budgeting αμα ειναι ιδιοκτητης offshore πληρωνει τπτ στο κρατος...? δλδ εισφορες δικες του και τα σχετικα...? παντως ζαζικ σαν ιδεα ειναι καλη αλλα θα χρειαστεις να κανεις πολλες επιλογες και σωστες...
zazik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Σαν ιδέα είναι καλή , και όσο σε κάποιους να ξινίζει , έχει και καλό σκοπό. Αυτοί την στιγμή , βλέπω πολλους ψυχολόγους που δεν ανοιγουνε δικιά τους επιχείρηση , ακριβώς για αυτούς τους φόβους. Ενδεικτικά: http://www.proslipsis.gr/cmCat_viewAds.php?cm_action=viewadcat&cm_adcat=51&cm_source=1 Δηλαδή , κατ'οικον επίσκεψη !! ...Εχέμυθα στον χώρο σας! Σε μια άλλη χώρα , με ένα άλλο καθεστώς , με μια άλλη νοοτροπία και κουλτούρα , με καλύτερη φορολογία , χωρίς τον ξερολισμό και τα ταμπου , ναι θα ήτανε καλή ιδέα. + το γεγονός , ότι ο κόσμος πλέον , απλά , δεν έχει λεφτά , και παρόλο που στην εποχή μας είναι σημαντικό και αναγκαίο , δεν μπορεί να το κάνει. Οπότε απλά χαπακώνεται απο ψυχιάτρους , χωρίς ουσιαστική θεραπεία. Το Λονδίνο βρυχάται απο τέτοια ινστιτούτα. Εδώ.....η εφορία θα σε σκίσει , η κλίκες θα σε σκίσουνε , το ένα θα σε σκίσει , το άλλο θα σε σκίσει...... Γενικά....καλό σκίσιμο.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 ρε συ περιμενε πρωτα να δουμε πως θα εφαρμοστει αυτο το περιφημο ανοιγμα να πουμε κ μετα βλεπεις,προς το παρον εκρεμει μια απαντηση απο το Υπουργειο Υγειας,κανε υπομονη λιγο κ βλεπεις
dr lag Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Εγώ θα συμμετεχω ως το αφεντικό που "βάζει πλάτη". Δηλαδή , ως αυτός που θα πληρώνει μισθό τον Ψ , και ποσοστά απο τις συνεδρίες. Δηλαδή , εάν η συνεδρία έχει 70 Ευρώ , και πέρνει το 20% = 14 Ευρω , επι 5 ραντεβου την μέρα = 70 Ευρώ την μέρα* 20 μέρες χοντρικά = 1400 Ευρώ , καθαρά και στην τσέπη του. + 700 Ευρώ μισθό + το ικα του , τουτέστιν δεν έχει νταβατζιλίκια απο πάνω του , και βγάζει έναν σοβαρό μπουραμά τον μήνα , που μόνος του θα ήτανε δύσκολο να τον βγάλει και να μην έχει εφορίες και χρέη κλπ κλπ. Είναι ένα πολύ καλό εργασιακό καθεστώς , δεν νομίζετε? ειδικά στις μέρες μας. Και αν πετύχει , διευρύνεσε. Πας σε εργασιακά σεμινάρια , πας σε σεμινάρια γενικότερα , πας πας.....και μπορείς να διευρυνθείς σε B2B φάσεις μετά. Σκεψεις κάνω ακόμα , μην φανταστείτε.....δεν ξέρω αν ακούγεται καλή ιδέα.... Η ιδέα σου δεν είναι κατ' αρχάς ούτε κακή ούτε ανεφάρμοστη. Γνώμη μου μάλιστα είναι πως θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά την δημιουργία εταιρειών στον ευρύτερο χώρο της υγείας, κάτι που αν δεν κάνω λάθος συμβαίνει από καιρό στο εξωτερικό. Μόνο που ο τρόπος που σκέφτεσαι να την υλοποιήσεις δημιουργεί από τη γέννηση της έναν φαύλο κύκλο που έχει τη σφραγίδα της αποτυχίας. Εντελώς καλοπροαίτερα, θα σου εξηγήσω αυτά που βλέπω ως λάθη: Σκέφτεσαι ουσιαστικά να εκμεταλλευτείς τα πτυχία και τις γνώσεις κάποιων (προφανώς νέων) επιστημόνων, πιστεύοντας πως το πενιχρό 20% θα αντισταθμιστεί από την πληθώρα των επισκέψεων με τις οποίες θα τους τροφοδοτείς. Υποθέτω πως ένα τέτοιο κέντρο δεν μπορεί να σταθεί με έναν υπάλληλο - ψυχολόγο που θα βγάζει όλη τη δουλειά κι εσένα να κάνεις το αφεντικό του, γιατί αν δεν τα βροντήξει ο 20%, σίγουρα δεν θα ξανάρθει ο πελάτης βλέποντας το μη σοβαρό του εγχειρήματος. Χρειάζεσαι λοιπόν τουλάχιστον 3 υπαλλήλους με master (που λέει ο λόγος), για να αποκτήσει κύρος η επιχείρηση, τους οποίους θα τροφοδοτείς με 75 περιστατικά την εβδομάδα, ώστε να εξασφαλίσεις το "πολύ καλό εργασιακό καθεστώς" που υπόσχεσαι. Τη στιγμή μάλιστα που η ψυχολογική υποστήριξη δεν είναι επισκέψη στον γιατρό (που μπορείς να καθαρίσεις με 1-2 φορές), αλλά απαιτεί πολλαπλές συνεδρίες, σημαίνει πως οι πελάτες σου θα είναι όχι μόνον πολλοί αλλά και γαλαντόμοι. Έστω λοιπόν πως έχεις τον ευρύτατο κύκλο γνωριμιών που απαιτείται, είσαι αστέρι στο PR και το marketing και στήνεις την επιχείρηση σου. Το μαγαζί θέλει όμως κι έναν κράχτη, αν με εννοείς, για να πειστεί ο πελάτης να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη. Οπότε ή είσαι ο ίδιος ψυχολόγος με κύρος και παίρνεις κι 2-3 βοηθούς (που ίσως αρκεστούν στο 20%, προσδοκώντας ότι θα κερδίσουν από την πείρα σου) ή φωνάζεις δυο ονόματα, μόνο που τότε εσύ θα παίρνεις το 20%. Η λογική του "τώρα που οι επιστήμονες πεινάνε είναι ευκαιρία να το παίξω αφεντικό που βάζει πλάτη" ίσως να είναι αρκετά δελεαστική για πολλούς εδώ που φτάσαμε, αλλά να ξέρεις πως οι λίγοι που απέμειναν με λεφτά για ξόδεμα, δεν αγοράζουν πλέον εύκολα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
hewey Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δεν ξέρω για να γραφειοκρατικά και τα μαθηματικά της υπόθεσης, αλλά ούτε και μένα μου φαίνεται κακή ιδέα. Μόνο μια μικρή αντίφαση: Από τη μια μεριά θέλεις να κάνεις "καλή δουλειά", δηλαδή να να προσφέρεις υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συνεδρίες που θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα και μπορούν να πείσουν ως υπηρεσίες ποιότητας έναν πελάτη για να σου ξαναέρθει. Για να το κάνεις αυτό όμως χρειάζεσαι ανθρώπους και συνεργάτες που ξέρουν καλά το αντικείμενό τους, είναι ενημερωμένοι και έχουν πάθος γι' αυτό που κάνουν. Όμως αυτοί που θα δεχθούν να πάρουν βασικό μισθό 700 ευρώ είναι κατά βάση νέοι άνθρωποι που δεν έχουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία, δεν είναι αυτό που λέμε στο "κύκλωμα" και δεν θα σκεφτόντουσαν να ρισκάρουν ανοίγοντας δική τους επιχείρηση. Δεν θα δεχθούν ψυχολόγοι με 5 χρόνια εμπειρία + να δουλέψουν για αυτό το μισθο. Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, πρέπει να γίνεις κυνηγός ταλέντων για να ξετρυπώσεις παιδιά απόφοιτους και μεταπτυχιακούς που είναι άνεργοι και που θα χαρούν πολύ να δουλέψουν έστω με βασικό μισθό πάνω στο αντικείμενο τους. Πρέπει όμως να δουλέψεις πολύ μαζί τους για να σχεδιάσετε τις υπηρεσίες που θα προσφέρετε και να είσαι ανοικτός στις ιδέες τους. Τό δεύτερο είναι το κοινό σου. Ταπεινή μου πάλι άποψη: τα ψυχολογικά προβλήματα με πρωταγωνιστή την κατάθλιψη οφείλονται σήμερα κατα συντριπτική πλειοψηφία στην κοινωνική ανισότητα και οικονομική ανέχεια. Ακριβώς όμως λόγω ανέχειας θα έχεις λιγότερους πελάτες αφου πολύ απλά ο κόσμος δεν αντεχει οικονομικά να πληρώσει για τέτοιες υπηρεσίες (χώρια τα ταμπού κλπ). Άρα πρέπει να στοχεύσεις σε κοινό που έχει κάποια χρηματα να δώσει. Πιστεύω πως το B2B έχει περισσότερο ψωμί στην προκειμένη περίπτωση. Όπως ανέφερε και άλλος, αν ειδικευτείς στην εργασιακή ψυχολογία και ξέρεις καλό PR, θα μπορούσες να αναλάβεις συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες. Για ψυχολογική υποστήριξη του δυναμικού τους, θέματα εργασιακής κουλτούρας, αξιολόγηση εργαζομένων, διαχείριση χρόνου και άγχους. Πολλές εταιρείες πάσχουν γιατί πολύ απλά η διοίκησή τους έχει σκατά σχέσεις με τους εργαζόμενους και μηδενική επικοινωνία. Άρα μπαίνεις στο πεδίο του Human Resources, το οποίο ναι μεν πια είναι ολοκληρη επιστήμη, αλλά με καλό διάβασμα και ανοιχτό μυαλό μπορείς άνετα να παρουσιαστείς ως Human Resources Expert και με πολύ απλά πραγματάκια να κάνεις τη ζωή των ανθρώπων σε μια εταιρεία καλύτερη και πιο παραγωγική. Ετσι θα νομιμοποιήσεις και την "πλάτη" που λες ότι θα βάλεις για τους υπαλλήλους σου. Τέλος μια ρητορική ερώτηση. Θέλεις να κάνεις καλό ή θελεις να βγάλεις λεφτά; Ή θέλεις κατά προτίμηση και τα δύο; Για μένα αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις συνανθρώπους σου τότε πρέπει να βρεις έναν τρόπο να τους βοηθήσεις φθηνά, τουλάχιστον εκείνους που δεν σηκώνουν 70 ευρώ τη συνεδρία. Γι' αυτό εγώ πρότεινα να κατευθυνθείς προς την εργασίακή ψυχολογία. Μπας και μπορεσεις να ισορροπήσεις κέρδος και βοήθεια. Καλή τυχη πάντως ό,τι κι αν κάνεις!
zazik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ετσι θα νομιμοποιήσεις και την "πλάτη" που λες ότι θα βάλεις για τους υπαλλήλους σου. Τέλος μια ρητορική ερώτηση. Θέλεις να κάνεις καλό ή θελεις να βγάλεις λεφτά; Καλή τυχη πάντως ό,τι κι αν κάνεις! Σε Β2C services , εαν ο "πελάτης" είναι άνεργος ή φοιτητής , περνάει αλλιώς στα βιβλία σου , και μπορείς να κάνεις σημαντική έκπτωση. Το έχω σκεφτει , όταν κάποιος αποδεδειγμένα έχει κάρτα ανεργίας / κάρτα φοιτητή , πέρνωντας τα στοιχεία του , να πληρώνει 40 Ευρώ. Το χρήμα φίλε μου , σε ότι κάνεις , πρέπει να είναι το αποτέλεσμα , όχι ο αυτοσκοπός. αλλιώς προσκυνάς άλλον Θεό , και αργά ή γρήγορα θα αποτύχεις. Αν δεν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις , δεν τα καταφέρνεις , απλά επιβιώνεις , ότι και να κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.