poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Γινεται ομως ρουτερ των παροχων να εχουν καλυτερο wifi απο τα aftermarket ρουτερ? yes.οτι το vigor μπορει να μην εχει καλο wireless δεν το κανει ενα κακο ρουτερ.εχει απειρα πραγματακια που μπορει να μην τα εχει καποιο αλλο ρουτερ πανω.οπως μπορει να τυχει απλα και στο μοντελο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Τι εννοείς δεν έχει καλό wifi ? Εμένα ειναι κομπλε πάντως.. Σε 5οροφη πολυκατοικιά μένω στον 3ο όροφο και μπορώ να σερφάρω κανονικα με το κινητο στο πάρκο απέναντι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 μαλλον επειδη δεν εχεις πολλα εμποδια μεχρι το παρκο.πολλοι προσπαθουν να πιασουν σε αποπανω αποκατω οροφους που ειναι πατωματα τσιμεντα πλακες κτλ και για αυτο δενπαιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Eχω αρκετά ίσως έτυχα σε καλό κομμάτι.. Το ρούτερ είναι κάτω απο το γραφείο και το παρκάκι απέναντι στα 300 μέτρα.. Τι να πώ μάλλον έπεσα στο κομμάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Eχω αρκετά ίσως έτυχα σε καλό κομμάτι.. Το ρούτερ είναι κάτω απο το γραφείο και το παρκάκι απέναντι στα 300 μέτρα.. Τι να πώ μάλλον έπεσα στο κομμάτι ειναικαι το σημειο που το εχεις.ειναι και η καρτα που εχει πχ το λαπτοπ τι ευαισθησια εχει.απλα ναι αρκετος κοσμος παραπονιεται για το wifi του vigor>αλλα θα δεις αντιθετες αποψεις.και τα thomson πχ τα βριζουν και εγω δινω δυο οροφους κατω κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Απο ενα nokia 5800 σερφάρω.. Το firmware του παίζει να έχει σημασία στο wifi ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Απο ενα nokia 5800 σερφάρω.. Το firmware του παίζει να έχει σημασία στο wifi ? μερικες φορες ναι.δηλαδη σε καποια ρουτερ βλεπεις να παιζει καλυτερα το wifi μετα απο firmware update.διαφορα Optimizations. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Αχα ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες. Πάντως για τα 10 ευρώ που το πήρα 2 χρόνια τώρα έχει κάνει καταπληκτικη δουλειά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Αχα ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες. Πάντως για τα 10 ευρώ που το πήρα 2 χρόνια τώρα έχει κάνει καταπληκτικη δουλειά Και δεν προκειται να χαλασει ευκολα.25 Περιπου το δινουν καινουριο απλα θελει την αλλαγη στο firmware. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Εγώ το είχα πάρει κουτάτο με περασμένο firmware πάνω απο εναν ινσομνιακ. Ακομα πουλάει ε μια χαρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 πιστευω οτι πουλαει ακομα.και το προτεινουν ακομα.και πολυς κοσμος παρολο που παιρνει αλλο ρουτερ απο τον isp βαζει πανω το vigor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 γενικοτερα μην περιμενετε οτι με ενα ρουτερ θα καλυψετε 10 οροφους οπως νομιζουν πολλοι.επισης πολλες φορες βλεπω τα ρουτερ σε λαθος σημειο με αποτελεσμα μειωμενη αποδοση.πχ σε γωνιες.πισω απο επιπλα κτλ. Ποιους 10 ορόφους; Εδώ με κεραία μισού μέτρου +9dBi (της πλάκας μεν, αλλά σίγουρα μεγαλύτερη/καλύτερη από του Pirelli) ίσα που πιάνει μέσα στην κρεβατοκάμαρα, σε απόσταση ούτε 5 μέτρων από το router (σε γάμμα όμως, όχι σε ευθεία). Και χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες παρεμβολές από DECT τηλέφωνα ή άλλα wifi στο ίδιο κανάλι. Όμως ακόμα και τα τελευταία να ίσχυαν, στις ίδιες ακριβώς συνθήκες δούλευε και το (άθλιο κατά τ' άλλα) Pirelli και στο θέμα του wifi έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Όπως έχω ξαναγράψει, το πρόβλημα με το Vigor δεν είναι μόνο η εμβέλειά του αλλά και το bug με την απόδοση IP (που με αναγκάζει να κάνω restart το wifi service τουλάχιστον 3-4 φορές τη βδομάδα). μπορεις να βρεις και πιο φτηνα απο αυτα και πιο μεγαλα με εξωτερικες κεραιες για καλυτερα αποτελεσματα.οπως υπαρχουν και τα air live που παιζουν πιο δυνατα απο 100mw.αν εχεις κανα παλιο ρουτερ που σου κανει το wifi του τοτε μπορεις να το κανεις και εκεινο access point. Σωστά, δυστυχώς όμως στο μέρος που θέλω να το βάλω δεν θέλω να μπλέκω με καλώδια/κεραίες κλπ. Airlive έχω ήδη καναδύο και τα χρησιμοποιώ σαν repeaters σε εξοχικά και σία, μπορώ να πω με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αλλά στην παρούσα φάση θέλω απλώς μια συσκευή ελαχίστων διαστάσεων για να την κουμπώσω πάνω στο Vigor και να μην ξανασχοληθώ με το wifi. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 1.θα γυρνατε το μοντεμ αναποδα για να μην ζεσταινετε.θα φτιαξει το wifi. μιαλαμε για ρουτερ 5χρονων+.οποιος θελει wifi και καλες αποστασεις παιρνει mode N wifi. θα πρεπει να εχει και αντιστοιχο δεκτη mode n.Και βαζεις στο μοντεμ στο πιο αδειο καναλι wifi!!!υπαρχουν προγραμματα μεχρι και σε κινητο που σκαναρουν τα καναλια... 2.ποιο ειναι το bug me τις ip? 3.τι παραπανω εχει περα απο το voip phone? για μενα το μοντεμ δεν αξιζει πλεον.οποιος εχει λεφτα και δεν θελει να ταλαιπωρειτε δεινει ενα 100ε και παιρνει κανα cisco ή linksys ωστε να μην νομιζει οτι φταιει τα μοντεμ που δοκιμαζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 1α. Το Vigor δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα σε σχέση με αρκετά άλλα μοντεμορούτερ που έχω δοκιμάσει. Λόγω... ντιζαϊνάτης κατασκευής έχει το μειονέκτημα ότι ούτε ανάποδα γίνεται να κάτσει, ούτε φυσικά και με το πλάι. 1β. Το μοντέλο που συζητάμε σε όλο το νήμα είναι το 2700vg, που δυστυχώς δεν έχει 802.11n. Το Vigor που όντως υποστηρίζει N mode είναι το μεταγενέστερο 2710vn, που όπως και να το κάνουμε είναι λίγο πιο ακριβό. 1γ. Χωρητικότητες καναλιών κλπ. προφανώς τις έχω ελέγξει, αφού έσπαγα τα wifi της γειτονιάς μου επί 2-3 χρόνια, μέχρι που βαρέθηκα και το παράτησα το άθλημα. Πλέον έχω μάθει απ' έξω ποιος γείτονας εκπέμπει σε ποιο κανάλι, σε ποια σημεία του σπιτιού έχει μεγαλύτερη ισχύ κλπ 2. Για το bug με τις ΙΡ έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, οπότε να μην πλατειάζω. Απλώς να πω ότι μάλλον οφείλεται στο beta firmware που χρησιμοποιώ (είναι τόσο beta που δεν κυκλοφορεί καν στο Internet) και είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνεργαστεί το router με το Internet και το VoIP της Cyta. Το μαμήσιο f/w του Vigor δεν επιτρέπει σε πολλαπλά PVC να λειτουργούν ταυτόχρονα, άρα στη Cyta μπορείς να έχεις είτε μόνο Internet, είτε μόνο VoIP. Το beta f/w επιτρέπει τη παράλληλη λειτουργία πολλών PVC. Το πρόβλημα είναι πως ορισμένες φορές μία (οποιαδήποτε) συσκευή προσπαθεί να συνδεθεί ασύρματα πάνω στο router και ενώ περνάει το 4-way handshake, δεν παίρνει IP με τίποτα. Δεν είναι θέμα του DHCP service του Vigor, γιατί ακόμα κι αν καρφώσεις ΙΡ στη συσκευή, αυτή πάλι δεν συνδέεται στο μηχάνημα. Η μόνη λύση είναι το restart του wifi module μέσω telnet (για να μην επανεκκινώ όλο το Vigor). Το περίεργο είναι πως ούτε στα logs φαίνεται τίποτα. Γενικά πάντως έχουν αναφερθεί κι άλλα προβλήματα με το wifi, ακόμα και με το τελευταίο μαμήσιo firmware. 3. Δεν ξέρω "τι παραπάνω έχει από το VoIP phone", πάντως είναι μακράν ο καλύτερος συνδυασμός τιμής/ποιότητας για όσους χρειάζονται οπωσδήποτε VoIP modem/router. Το αμέσως επόμενο πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον τετραπλάσια ευρώπουλα. Τέλος να πω ότι, κατά τη γνώμη μου, ακόμα και τα 100 ευρώ είναι λίγα σαν όριο για "καλό" μηχάνημα. Στο παρελθόν έχω δουλέψει με D-Link, Netgear κλπ των 200+ ευρώ που κι αυτά ώρες-ώρες μου ερχόταν να τα σουτάρω από το παράθυρο. Φθηνό Cisco δεν υπάρχει (μιλάμε για πραγματικό Cisco, όχι για τα retail της κακιάς ώρας που πουλάνε με 60-80 ευρώ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XronisR Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Ποιο προτεινεται σαν το πιο stable firmware σε annex a? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα