Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem ???

billkolias
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bmwm3,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 934
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και ξαφνικα το μόντεμ άρχισε να κάνει νερά.Χρονίζει τέρμα κάτω και ότι και να έκανα δεν βλέπω φώς.Ιδέες;

προβλημα της γραμμης?

hard reset δοκιμασες?

annex a η annex b?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προβλημα της γραμμης?

hard reset δοκιμασες?

annex a η annex b?

Δοκίμασα hard reset.Annex a είναι.

Όταν έβαζα το παλιό Bautec ήταν κομπλέ.Αφού δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς PPOA και PPOE το παράτησα στην άκρη και τώρα που το έβαλα πάλι είναι μιά χαρά... :wacko: :wacko: :blink: :blink:

πραγματι παραξενο.απλα το Pppoe και το Pppoa  δεν σου αλλαζουν την ταχυτητα συγχρονισμου.ειναι απλα με τι πρωτοκολλο θα παιξεις.το ποσο συγχρονιζει το ρουτερ ειναι ενα βημα πριν το Pppoe/pppoa που απλα θα ειναι για να παρεις ip και πως θα μιλας με το dslam.οποτε το βασικο ηταν να το βγαλεις βαλεις στο ρευμα πχ οχι να αλλαζεις Pppoe/pppoa

Δοκίμασα hard reset.Annex a είναι.

Όταν έβαζα το παλιό Bautec ήταν κομπλέ.Αφού δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς PPOA και PPOE το παράτησα στην άκρη και τώρα που το έβαλα πάλι είναι μιά χαρά...

πραγματι παραξενο.απλα το Pppoe και το Pppoa  δεν σου αλλαζουν την ταχυτητα συγχρονισμου.ειναι απλα με τι πρωτοκολλο θα παιξεις.το ποσο συγχρονιζει το ρουτερ ειναι ενα βημα πριν το Pppoe/pppoa που απλα θα ειναι για να παρεις ip και πως θα μιλας με το dslam.οποτε το βασικο ηταν να το βγαλεις βαλεις στο ρευμα πχ οχι να αλλαζεις Pppoe/pppoa

Μα το έβγαζα από το ρεύμα.Και ενώ συγχρόνιζε στα ίδια δεν μου έδινε αυτή την ταχύτητα.Απλά μερικές φορές με PPOA μου έδινε το 70%,ενώ όλες τις άλλες και με τα άλλα μου έδινε μόνο ένα 5 με 10%.Και σε όλες αυτές τις δοκιμές μέσα σε 2 ώρες το μόντεμ έβγαινε από το ρεύμα και το παλιό έμπαινε και δούλευε ρολόι.Πραγματικά δεν ξέρω τι να πώ...

Μα το έβγαζα από το ρεύμα.Και ενώ συγχρόνιζε στα ίδια δεν μου έδινε αυτή την ταχύτητα.Απλά μερικές φορές με PPOA μου έδινε το 70%,ενώ όλες τις άλλες και με τα άλλα μου έδινε μόνο ένα 5 με 10%.Και σε όλες αυτές τις δοκιμές μέσα σε 2 ώρες το μόντεμ έβγαινε από το ρεύμα και το παλιό έμπαινε και δούλευε ρολόι.Πραγματικά δεν ξέρω τι να πώ...

παραξενο εκτος αν ηθελε κανα Hard reset.τελος καλα ολα καλα απλα το pppoe και Pppoa ειναι ασχετα.ο συγχρονισμος ειναι αασχετος με το τι θα διαλεξεις.απλα ετυχε να βαλεις Pppoa και να σου δωσει παραπανω.απλα ετυχε.

οπως και τα vpi vci αν ειναι λαθος δεν θα παρεις ip αλλα θα συγχρονισεις κανονικα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Και το δικό μου vigor, φλασαρισμένο σε annex b, σταμάτησε να συγχρονίζει σε ΟΤΕ γραμμή. Εβαλα το παλιό μοντεμάκι και η γραμμή πάει σφαίρα. Ενδιάμεσα είχα δώσει και βλάβη και ήρθε και τεχνικός ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρήκε πρόβλημα στην γραμμή αλλά στο ρούτερ.

Εχει κανείς καμιά ιδέα τι έγινε?

Σημ. Το ρουτερ δεν είναι καμένο γιατί το φλασαρισα πίσω σε annex a και δουλεύει.

θα δοκιμαζα τα παρακατω.

α.ξανα φλασαρισμα σε annex b απλα με πιο νεο firmware αν υπαρχει η αλλο Modem code.

αν παλι οχι τοτε πηγαινε εκει που λεει Multimode και δοκιμασε να βαλεις καρφωτα πχ adsl2+ η κατι αλλο να δεις αν θα συγχρονισει.

Και το δικό μου vigor, φλασαρισμένο σε annex b, σταμάτησε να συγχρονίζει σε ΟΤΕ γραμμή. Εβαλα το παλιό μοντεμάκι και η γραμμή πάει σφαίρα. Ενδιάμεσα είχα δώσει και βλάβη και ήρθε και τεχνικός ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρήκε πρόβλημα στην γραμμή αλλά στο ρούτερ.

Εχει κανείς καμιά ιδέα τι έγινε?

Σημ. Το ρουτερ δεν είναι καμένο γιατί το φλασαρισα πίσω σε annex a και δουλεύει.

Το εχω φλασαρει με όλα τα διαθέσιμα firmware.

Εχω βάλει καρφωτά όλα τα διαθέσιμα modes

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για την ακρίβεια (και αυτό το έιδαμε και με τον τεχνικό του ΟΤΕ που είχα όρεξη το παλικάρι και κάθησε λίγο παραπάνω), κλειδώνει το UP στο 45 έως 60k. Αρα δεν μπορεί να κρατήσει την γραμμή και αποσυχρονίζει. Και μετα, ξανά από την αρχή.

Ενα τρελό το οποίο το παρατήρησα μετα από  μερικές μέρες που προσπαθούσα να δω γιατί το κάνει, είναι ότι μεταξύ 11:00 και 12:00 το πρωί κάποιες φορές συχρονίζει κανονικά. Το επιβεβαίωσα και από τα Log του ΟΤΕ.

ωρα για αλλαγη.αν και εμενα αν και ειμαι Off topic αλλα το παραπονο μου ειναι .γιατι παιρνετε γραμμες adsl over isdn.Παιζουν χειροτερα απο τις adsl over pots.

επισης απο περιεργεια και μονο εχεις δοκιμασει να μην βαλεις καν netmod και ουτε splitter?

Εχω δοκιμάσει και 2ο ρουτερ το οποιο το φλασαρισα κι αυτό. Παρουσιάζει τα ίδια ακριβώς.

Για τις γραμμές adsl over isdn είναι πράγματικά κατωτερης ποιότητας, ειδικά όσο αφορά στο Up.

Οταν όμως θες κάποιες γραμμές τηλεφώνου και δεν υπάρχει ακραίο, καταλήγεις στην πιο ανώδυνη λύση.

για την ιστορία πάντως, το ρουτεράκι αυτή την στιγμή δουλεύει σε Pstn γραμμή και πάει πολύ καλα

( ειλικρινά εχω σπάσει το κεφάλι μου τι μπορεί να συμβαίνει. Κάνω κάτι εγώ ή είναι ανάδρομος ο Ερμής?)

** εχω δοκιμάσει και κατευθείαν από την γραμμή που ερχεται από τον κατανεμητή απ' εξω. Γι' αυτό σπάω το κεφάλι μου.

Εχω δοκιμάσει και 2ο ρουτερ το οποιο το φλασαρισα κι αυτό. Παρουσιάζει τα ίδια ακριβώς.

Για τις γραμμές adsl over isdn είναι πράγματικά κατωτερης ποιότητας, ειδικά όσο αφορά στο Up.

Οταν όμως θες κάποιες γραμμές τηλεφώνου και δεν υπάρχει ακραίο, καταλήγεις στην πιο ανώδυνη λύση.

για την ιστορία πάντως, το ρουτεράκι αυτή την στιγμή δουλεύει σε Pstn γραμμή και πάει πολύ καλα

( ειλικρινά εχω σπάσει το κεφάλι μου τι μπορεί να συμβαίνει. Κάνω κάτι εγώ ή είναι ανάδρομος ο Ερμής?)

** εχω δοκιμάσει και κατευθείαν από την γραμμή που ερχεται από τον κατανεμητή απ' εξω. Γι' αυτό σπάω το κεφάλι μου.

πιθανοτατα καποια αναβαθμιση σε dslaM του οτε και ισως δεν παιζει?δεν μπορω να σκεφτω κατ αλλο.γενικα με τα crossflash ειναι λιγο παραξενη η φαση.εσυ εβαλες isdn επειδη ηθελες και αλλη γραμμη τηλεφωνου?θα μπορουσες και sip αλλα οκ.

κλείνοντας το off topic

Το ξέρω άλλα φοβάμαι την ποιότητα της φωνής και γι' αυτο διάλεξα αυτή την λύση.

Πάντως,  ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...