XronisR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 poulino μπορουμε να αλαξουμε την κεραια του wi fi με καποια αλλη? αν ναι με ποια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Λεω εγω μηπως το συννεφο με την βροχη ειναι μονο απο πανω σου? με αλλο firmware αλλαξε κατι?επισης το εχεις ακουσει γενικοτερα το θεμα με το wifi η απλα ετυχε σε σενα.ειχα ακουσει οτι δεν εχει μεγαλη εμβελεια δεν ειχα ακουσει οτι κολλαει κτλ και δεν εχω ακουσει αλλον να γραφει κατι.απλα ρωταω απο περιεργεια.οτι μαθαινουμε καλο ειναι Δεν υπάρχει άλλο firmware για μένα Αναγκαστικά έχω μείνει με ένα ανεπίσημο beta f/w, γιατί είναι το μόνο που μπορεί να ενεργοποιήσει τα PVCs με τον τρόπο που τα θέλει η Cyta για το VoIP. Με οτιδήποτε άλλο μπορώ να έχω μόνο Internet ή μόνο VoIP (αλλά όχι και τα δύο μαζί). Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2-3 άλλους φίλους που χρησιμοποιούσαν επίσημο firmware και μου είχαν μιλήσει για παρόμοια προβλήματα με το wifi. Συγκεκριμένα κάποια στιγμή σκαλώνει και δεν μπορεί να δώσει IP σε συσκευή που πάει να συνδεθεί. Αν όμως την ίδια ώρα ανάψεις και δεύτερη συσκευή, τότε ξεκολλάει και συνδέονται κανονικά και οι δύο! Τέτοιο κουλό πράγμα δεν έχω ξαναδεί και μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε συσκευή (κινητό, tablet, laptop κλπ). Γι' αυτό έχω ένα σκριπτάκι που τρέχει είτε αυτόματα είτε με ένα κλικ και απλώς συνδέεται με telnet πάνω στο router για να κάνει restart το wlan module. Ευτυχώς η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 4-5". poulino μπορουμε να αλαξουμε την κεραια του wi fi με καποια αλλη? αν ναι με ποια? Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κεραία με RP-SMA υποδοχή. Εγώ πχ. έχω βάλει αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgT. Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 εγω πάντως δοκιμάζοντας με μια APA-M04 (7dBi) που είχα κ μια απλη 5dBi κεραία που ηρθε μαζι με το AWUS036NH μου, δεν ειδα καμια βελτίωση να σας πω τη αλήθεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XronisR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δεν υπάρχει άλλο firmware για μένα Αναγκαστικά έχω μείνει με ένα ανεπίσημο beta f/w, γιατί είναι το μόνο που μπορεί να ενεργοποιήσει τα PVCs με τον τρόπο που τα θέλει η Cyta για το VoIP. Με οτιδήποτε άλλο μπορώ να έχω μόνο Internet ή μόνο VoIP (αλλά όχι και τα δύο μαζί). Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2-3 άλλους φίλους που χρησιμοποιούσαν επίσημο firmware και μου είχαν μιλήσει για παρόμοια προβλήματα με το wifi. Συγκεκριμένα κάποια στιγμή σκαλώνει και δεν μπορεί να δώσει IP σε συσκευή που πάει να συνδεθεί. Αν όμως την ίδια ώρα ανάψεις και δεύτερη συσκευή, τότε ξεκολλάει και συνδέονται κανονικά και οι δύο! Τέτοιο κουλό πράγμα δεν έχω ξαναδεί και μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε συσκευή (κινητό, tablet, laptop κλπ). Γι' αυτό έχω ένα σκριπτάκι που τρέχει είτε αυτόματα είτε με ένα κλικ και απλώς συνδέεται με telnet πάνω στο router για να κάνει restart το wlan module. Ευτυχώς η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 4-5". Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κεραία με RP-SMA υποδοχή. Εγώ πχ. έχω βάλει αυτή. Εχεις να προτεινεις κατι απο Ελλαδα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 εγω πάντως δοκιμάζοντας με μια APA-M04 (7dBi) που είχα κ μια απλη 5dBi κεραία που ηρθε μαζι με το AWUS036NH μου, δεν ειδα καμια βελτίωση να σας πω τη αλήθεια! Κάπως έτσι κι εγώ. Από την απλή 5dBi στη σχετικά ακριβότερη και σίγουρα μεγαλύτερη 9dBi, πρακτικά είδα ελάχιστη διαφορά. Η σύγκριση γίνεται κυρίως με το -μέτριο- Pirelli που δίνει η Cyta, το οποίο πρέπει να έχει μερικά... εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη εμβέλεια στο wifi. Εχεις να προτεινεις κατι απο Ελλαδα? http://www.skroutz.gr/c/738/wifi-antennas.html?from=catspan&keyphrase=antenna+rp-sma http://www.skroutz.gr/c/738/wifi-antennas.html?from=most-popular&keyphrase=antenna+9dbi Όπως είπα και πριν, πρακτικά οτιδήποτε σε RP-SMA σού κάνει. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα στα περισσότερα μεγάλα μαγαζιά θα βρεις από ελάχιστες έως καθόλου κεραίες και φυσικά θα τις πληρώσεις χρυσές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 poulino μπορουμε να αλαξουμε την κεραια του wi fi με καποια αλλη? αν ναι με ποια? στα περισσοτερα ρουτερ που βγαινει η κεραια παιρνει sma κεραια .αν θες καπου κατευθυντικα να ριξεις το σημα και οχι γυρω γυρω τοτε παρε κεραια τυπου Panel .αν θες απλα γυρω γυρω παιρνεις μαι μεγαλυτερη omni χωρις να σημαινει οτι θα δεις καμια διαφορα υποχρεωτικα.μπορει να ειναι πολυ μικρη η διαφορα.η κεραια βεβαια να ειναι για 2,4ghz.επισης απεφυγε κεραιες με μεγαλο καλωδιο γιατι θα εχεις απωλειες. Δεν υπάρχει άλλο firmware για μένα Αναγκαστικά έχω μείνει με ένα ανεπίσημο beta f/w, γιατί είναι το μόνο που μπορεί να ενεργοποιήσει τα PVCs με τον τρόπο που τα θέλει η Cyta για το VoIP. Με οτιδήποτε άλλο μπορώ να έχω μόνο Internet ή μόνο VoIP (αλλά όχι και τα δύο μαζί). Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2-3 άλλους φίλους που χρησιμοποιούσαν επίσημο firmware και μου είχαν μιλήσει για παρόμοια προβλήματα με το wifi. Συγκεκριμένα κάποια στιγμή σκαλώνει και δεν μπορεί να δώσει IP σε συσκευή που πάει να συνδεθεί. Αν όμως την ίδια ώρα ανάψεις και δεύτερη συσκευή, τότε ξεκολλάει και συνδέονται κανονικά και οι δύο! Τέτοιο κουλό πράγμα δεν έχω ξαναδεί και μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε συσκευή (κινητό, tablet, laptop κλπ). Γι' αυτό έχω ένα σκριπτάκι που τρέχει είτε αυτόματα είτε με ένα κλικ και απλώς συνδέεται με telnet πάνω στο router για να κάνει restart το wlan module. Ευτυχώς η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 4-5". Πολυ παραξενο αυτο με το wifi και το κακο ναι ειναι οτι δεν μπορεις να αλλαξεις firmware αφου εχεις το θεμα με την cyta.κακη επιλογη.σε περιοριζει το να εχεις voip και ειδικα με κατι τροπους που το δινει η cyta Που πρεπει να κανεις και mac spoofing κτλ.τουλαχιστον σε forthnet που εχω δοκιμασει βαζεις οτι ρουτερ θες (αν ξερεις τα στοιχεια του voip) και παιζει.παιζει ακομα και σε 8/35 αν δεν μπορεις να φτιαξεις δευτερο pvc 8/36. εγω πάντως δοκιμάζοντας με μια APA-M04 (7dBi) που είχα κ μια απλη 5dBi κεραία που ηρθε μαζι με το AWUS036NH μου, δεν ειδα καμια βελτίωση να σας πω τη αλήθεια! ναι απο Omni σε Omni με τα ιδια mw πολυ μικρη η διαφορα.με κανα Inssider μονο αν φανει παρα στην πραξη. Κάπως έτσι κι εγώ. Από την απλή 5dBi στη σχετικά ακριβότερη και σίγουρα μεγαλύτερη 9dBi, πρακτικά είδα ελάχιστη διαφορά. Η σύγκριση γίνεται κυρίως με το -μέτριο- Pirelli που δίνει η Cyta, το οποίο πρέπει να έχει μερικά... εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη εμβέλεια στο wifi. οπως λενε σε ολα τα ρουτερ καπου κερδιζεις καπου χανεις.γιατι δεν βαζεις to vigor να παιζει σαν adsl router και το pirelli να κανει το ασυρματο αφου παιζει καλυτερα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 οπως λενε σε ολα τα ρουτερ καπου κερδιζεις καπου χανεις.γιατι δεν βαζεις to vigor να παιζει σαν adsl router και το pirelli να κανει το ασυρματο αφου παιζει καλυτερα??? Το έχω δοκιμάσει και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως και οι δύο συσκευές είναι σχετικά ογκώδεις και στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχω αρκετό χώρο να τις βολέψω. Βλέπετε στο σαλόνι κάνει κουμάντο η γυναίκα και όχι εγώ... Αν είχα πραγματικό πρόβλημα, θα έπαιρνα ένα μικρό access point (σε κουτάκι) και θα το συνέδεα με ένα κοντό ethernet πάνω στο Draytek. Είχα δοκιμάσει κάμποσα τέτοια σε δουλειά και το καθένα κάλυπτε άνετα χώρους 200-300 τ.μ. με αρκετές ανακλάσεις. Αλλά τελικά για δυο-τρεις φορές τη βδομάδα (και αν) που κολλάει το wifi δεν αξίζει τον κόπο και τα λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 αυτες οι γυναικες.μην αρχιζω να λεω.δηλαδη ελεος ενα δευτερο ρουτερ θα χαλασει την διακοσμηση.βαλε το vigor σε κανα συρταρι να φαινεται μονο το αλλο απεξω αλλιως πεστης να σου δωσει 200 ευρω να παρεις αλλο ρουτερ.αυτα τα κολληματα ...αιτια διαζυγιου.χωρισε την.πεστης η το ρουτερ και εσυ μονο το ρουτερ.αλλη λυση δνε υπαρχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgT. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ναι απο Omni σε Omni με τα ιδια mw πολυ μικρη η διαφορα.με κανα Inssider μονο αν φανει παρα στην πραξη. η απλή ηταν ομνι προφανώς γιαυτο την ανέφερα σαν απλη αλλα η APA-M04 ειναι directional Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 η απλή ηταν ομνι προφανώς γιαυτο την ανέφερα σαν απλη αλλα η APA-M04 ειναι directional ναι για την απλη λεω.για το Panelaki λογικα πρεπει να εχει διαφορα απλα πας κατευθυντικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgT. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Να σου πω την αλήθεια ουτε με αυτην ειδα καποια διαφορά (βεβαια δεν τη πολυ δοκίμασα, μιας κ δεν τη χρειάζομαι αλλα απο περιέργεια κ μονο γιναν οι δοκιμές στα γρήγορα με κινητό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GCMH Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Παιδιά τα φώτα και τις ιδέες σας. Το αγόρασα και γώ το ρουτεράκι. Δουλεψα μαζί του μια δυο μέρες με το firmware της Altec (όλα καλά) οπότε λέω να το ξεκλειδώσω και εγώ. Ακολουθώ τις οδηγίες βάζω επιτυχώς το αρχείο v2k7v_AT_a1_001.rst και μετά πάω να βάλω το τελευταίο της draytek με κατάληξη .all. Το χάνω και λέω πάει το μπρίκαρα (***). Με τα πολλά και με δοκιμές κατάφερα και πέρασα το αντίστοιχο .rst firmware. Το ρούτερ φαίνεται να είναι ξεκλείδωτο. Αρχίζω να βάζω ρυθμίσεις κλπ. Παρουσιάζεται το εξής πολύ περίεργο πρόβλημα. Πάω πχ στην καρτέλα να ρυθμίσω το Wireless->General Setup. Αλλάζω όνομα SSID και κανάλι. Πατάω οκ και δεν γίνεται τίποτα. Το κουμπάκι "ΟΚ" δεν κάνει κάτι. Πάω σε άλλη σελίδα πχ να αλλάξω WPA. Βάζω το κωδικό, πατάω το κουμπάκι "ΟΚ" και περνάνε οι ρυθμίσεις. Επιστρέφω στο General Setup. Τα ίδια. Εν ολίγοις, φαίνεται σε ορισμένες σελίδες το/τα κουμπιά να μην κάνουν τίποτα. Όλα νεκρά. Έχετε καμιά ιδέα. Εάν θέλετε κάποια διευκρίνηση μην διστάσετε, μπορεί και να ξέχασα να ανάφερω κάτι. Επίσης πάνω στον αρχικό (***) πανικό μου, ξέχασα επακριβώς ποια βήματα ακολούθησα. Πάντως δοκίμασα και παλαιότερο firmware μπας και αλλά τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό πιο πολύ σε πρόβλημα javascript μου κάνει παρά κάτι άλλο. Δοκίμασε και κάποιο άλλο browser καλού-κακού. Διαφορετικά, χμμμ, τι να πω, κάντου άλλο ένα hard reset με εργοστασιακές ρυθμίσεις μπας και επανέλθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GCMH Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Ρε γαμώτο! Δοκίμασα με iExplorer και τώρα δούλεψε! Η πλάκα είναι ότι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πρωτοσυνάντησα το πρόβλημα αλλά τότε δεν δούλεψε... Τώρα αυτό γιατί να το κάνει ο Opera, εφόσον με το firmware της Altec δεν παρουσίαζε κάνενα πρόβλημα; Έκανα καθαρισμό cookies, cache κλπ στον Opera αλλα δεν... Τι να πω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Να σου πω την αλήθεια ουτε με αυτην ειδα καποια διαφορά (βεβαια δεν τη πολυ δοκίμασα, μιας κ δεν τη χρειάζομαι αλλα απο περιέργεια κ μονο γιναν οι δοκιμές στα γρήγορα με κινητό) θα εχει καλυτερη αποδοση το Panel αν και απο την αλλη εχεις πανελ και αρκετα μεγαλη αποσταση.Panel απο την μια Omni απο την αλλη δεν θα κανει τρελη δαιφορα Ρε γαμώτο! Δοκίμασα με iExplorer και τώρα δούλεψε! Η πλάκα είναι ότι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πρωτοσυνάντησα το πρόβλημα αλλά τότε δεν δούλεψε... Τώρα αυτό γιατί να το κάνει ο Opera, εφόσον με το firmware της Altec δεν παρουσίαζε κάνενα πρόβλημα; Έκανα καθαρισμό cookies, cache κλπ στον Opera αλλα δεν... Τι να πω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!! απειρος κοσμος με απειρα ρουτερ την εχει πατησει ετσι.να μην βρισκει μενου να μην σωζονται οι αλλαγες και αλλα τοσα.και το 99 τις 100 απλα δεν μπαινει με ιντερνετ explorer .οχι οτι τον υποστηριζω απλα οπως φαινεται ολες οι εταιρειες κοιτανε να παιζει παντα το ρουτερ τους με τον Internet explorer και οχι με τους αλλους browsers.μια φορα εχω δει μονο να μην ισχυει αυτο σε ενα thomson και με explorer 7 Νομιζω.καλο ειναι οταν δεν σωζει ρυθμισεις κτλ περα απο το κλασσικο Hard reset τον ρουτερ να δοκιμαζεις με αλλο browser η να κανεις επαναφορα προεπιλογων στον ηδη υπαρχον.το γιατι επαιζε με firmware Της altec Μπορει επειδη ειναι πολυ πιο παλιο και Custom καποια πραγματα να ρυθμιζοντας διαφορετικα απο οτι στην νεα εκδοση.καποιο Plugin καποιο οπως ειπαν javascript κτλ κτλ που να μην υπηρχε στο παλιο firmware οποτε και να επαιζε μια χαρα.και αλλα τοσα που θα μπορουσαν να κανουν καποια ασυμβατοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα