Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem ???

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bmwm3,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το dmz του Thomson διαβασε εδω
http://www.insomnia.gr/topic/444016-thomson-tg585-v8-nat-strict/?hl=+tmpllist
παντως εγω οσα port forward εχω κανει σε Thomson δεν εχω θεμα.οποιος εχει οτενετ βεβαια πρεπει να κλεισει την αυξημενη ασφαλεια.
επισης το firewall στο ρουτερ να μην ειναι block all.
σε καποια ρουτερ τωρα ισχυει το παρακατω.αν κανεις port forward την 80 θυρα πχ σε ενα καταγραφικο και πας να μπεις απο μακρια οκ σε βαζει στο καταγραφικο.αν ομως παει να μπει καποιος τοπικα σε βαζει στο ρουτερ αυτο γιατι το port forward παιζει στο wan.για να τα δεις τοπικα αν θυμαμαι σωστα γιατι παει πολυς καιρος πρεπει το ρουτερ να υποστηριζει nat loopback.
με εναν ενδιασμο ολο αυτο διοτι παει πολυς καιρος και δεν μπορω να θυμηθω το case που ειχε γινει.δεν ξερω αν εχει να κανει με το ιδιο θεμα που εχεις και εσυ γιατι δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις με τον ftp και τι προβλημα σου κανει.
ναι επειδη εισαι ηλεκτρονικος για αυτο στο ειπα για τον μετασχηματιστη επειδη πιανουν τα χερια σου να μετρησεις κτλ.;)
Και εγω αυτο ελεγα μπας και το κανει οταν ζοριζεται.οκ απλα επειδη ο οτε μπορει μελλοντικα να αλλαξει το καφαο σε kv με vdsl ασχετα οτι εισαι μακρια.αφου εισαι με καλωδιο ethernet τοτε μια χαρα.ναι αν υπαρχει αποσταση τοτε δεν θα παιξει το N300 καλα και θα το ριξει μονο του σε ποιο αργη ταχυτητα.το 300 ειναι το ιδανικο.σε πολλους που ειναι μακρια βλεπεις μεχρι και το 54 Mbps να πεφτει σε 16 σε 11 οποτε εκει του λες να βαλει ο αλλος 802.11b τουλαχιστον να ειναι πιο σταθερα.
τωρα για το isdn απλα το ανεφερα.καταλαβα οτι για καποιο λογο το ειχες απλα ειπα να το πω.ναι δεν χρειαζεται να βρεις to admin password.ολα γινονται απο τον tftp οποτε ο κωδικος ειναι περιττος.το ιδιο ισχυει και για το Thomson.to admin password το χρειαζεσαι μονο αν θες να κανεις τα παντα στο ρουτερ με το firmware της altec επειδη πχ δεν θες να το αλλαξεις η δεν μπορεις λογω της προβληματικης παρτιδας.αμα αλλαξεις firmware μετα μπαινεις ετσι και αλλιως σαν admin.εσυ που θα το κανεις isdn ετσι και αλλιως θα του αλλαξεις firmware μετα το Reset οποτε θα μπεις σαν admin που ειναι το default με το Official firmware

• Απαντ. 934
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για το dmz του Thomson διαβασε εδω

http://www.insomnia.gr/topic/444016-thomson-tg585-v8-nat-strict/?hl=+tmpllist

παντως εγω οσα port forward εχω κανει σε Thomson δεν εχω θεμα.οποιος εχει οτενετ βεβαια πρεπει να κλεισει την αυξημενη ασφαλεια.

επισης το firewall στο ρουτερ να μην ειναι block all.

σε καποια ρουτερ τωρα ισχυει το παρακατω.αν κανεις port forward την 80 θυρα πχ σε ενα καταγραφικο και πας να μπεις απο μακρια οκ σε βαζει στο καταγραφικο.αν ομως παει να μπει καποιος τοπικα σε βαζει στο ρουτερ αυτο γιατι το port forward παιζει στο wan.για να τα δεις τοπικα αν θυμαμαι σωστα γιατι παει πολυς καιρος πρεπει το ρουτερ να υποστηριζει nat loopback.

με εναν ενδιασμο ολο αυτο διοτι παει πολυς καιρος και δεν μπορω να θυμηθω το case που ειχε γινει.δεν ξερω αν εχει να κανει με το ιδιο θεμα που εχεις και εσυ γιατι δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις με τον ftp και τι προβλημα σου κανει.

ναι επειδη εισαι ηλεκτρονικος για αυτο στο ειπα για τον μετασχηματιστη επειδη πιανουν τα χερια σου να μετρησεις κτλ. ;)

Και εγω αυτο ελεγα μπας και το κανει οταν ζοριζεται.οκ απλα επειδη ο οτε μπορει μελλοντικα να αλλαξει το καφαο σε kv με vdsl ασχετα οτι εισαι μακρια.αφου εισαι με καλωδιο ethernet τοτε μια χαρα.ναι αν υπαρχει αποσταση τοτε δεν θα παιξει το N300 καλα και θα το ριξει μονο του σε ποιο αργη ταχυτητα.το 300 ειναι το ιδανικο.σε πολλους που ειναι μακρια βλεπεις μεχρι και το 54 Mbps να πεφτει σε 16 σε 11 οποτε εκει του λες να βαλει ο αλλος 802.11b τουλαχιστον να ειναι πιο σταθερα.

τωρα για το isdn απλα το ανεφερα.καταλαβα οτι για καποιο λογο το ειχες απλα ειπα να το πω.ναι δεν χρειαζεται να βρεις to admin password.ολα γινονται απο τον tftp οποτε ο κωδικος ειναι περιττος.το ιδιο ισχυει και για το Thomson.to admin password το χρειαζεσαι μονο αν θες να κανεις τα παντα στο ρουτερ με το firmware της altec επειδη πχ δεν θες να το αλλαξεις η δεν μπορεις λογω της προβληματικης παρτιδας.αμα αλλαξεις firmware μετα μπαινεις ετσι και αλλιως σαν admin.εσυ που θα το κανεις isdn ετσι και αλλιως θα του αλλαξεις firmware μετα το Reset οποτε θα μπεις σαν admin που ειναι το default με το Official firmware

Tελικά το παράγγειλα σήμερα τους ρώτησα και ειναι BF τα προβληματικά bytes.

To ftp δεν δουλευει στο Speedtouch .... αλλο portforwarding και αλλο port redirection ( To Draytek το εχει σαν open ports, port redirection.

Οταν εβαλα το ISDN πρίν 20 χρόνια για να μπώ στο internet εμπαινα με modem με τις ωρες και δεν ειχα τηλέφωνο. Το ISDN ηταν υποχρεωτικό για μένα. Αν εκανα συνδεση σήμερα ισως δεν εβαζα, αλλα επειδη ολη η εγκατάσταση εδώ ειναι για ISDN το αφησα.

Μια τελευταία ερώτηση. Επειδή θέλω να δοκιμάσω διάφορα modem codes για το ISDN πάλι με το κλασικο τρόπο reset αναμα του router θα τα περάσω? Θά βάλω το *.all λογισμικό που θεωρητικά δεν σβήνει τα δεδομένα που εχω βάλει ( ετσι εκανα στο 2710 )

Ξέρεις αν στο 2700 με τον κλασικό τρόπο που προανέφερα στην αναβάθμηση ( δοκιμή διαφόρων mode codes ) σβήνει τα δεδομένα?

Δημοσ.

τι εννοεις ειναι bf??
ναι ξερω την διαφορα του Port forward με το redirection σε αλλο port και οπως τα εγραψες νομιζα οτι θελεις να κανεις port forward αλλα επειδη δεν πετυχαινε πηγες σε port redirection.
επισης το ευκολο ειναι την εγκατασταση του Isdn να την κανεις Pstn.ειναι οτι πιο ευκολο.το αναποδο ειναι το παρα πολυ δυσκολο.
κανονικα τωρα δεν ξερω επειδη θα κανεις crossflash αλλα λογικα δεν θα το επηρεαζει απο την στιγμη που θα σβησεις της altec και θα περασεις official μετα ειτε το περνας με tftp απευθειας ειτε μεσα απο το μενου κατα καποιο τροπο.και οσο ξερω δεν σου σβηνει τα δεδομενα αν και τα περισσοτερα ρουτερ εχουν και backup/restore το configuration.Λογικα ισχυουν οτι εκανες και στο 2710 θελω να πιστευω.αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας μας πει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι εννοεις ειναι bf??

ναι ξερω την διαφορα του Port forward με το redirection σε αλλο port και οπως τα εγραψες νομιζα οτι θελεις να κανεις port forward αλλα επειδη δεν πετυχαινε πηγες σε port redirection.

επισης το ευκολο ειναι την εγκατασταση του Isdn να την κανεις Pstn.ειναι οτι πιο ευκολο.το αναποδο ειναι το παρα πολυ δυσκολο.

κανονικα τωρα δεν ξερω επειδη θα κανεις crossflash αλλα λογικα δεν θα το επηρεαζει απο την στιγμη που θα σβησεις της altec και θα περασεις official μετα ειτε το περνας με tftp απευθειας ειτε μεσα απο το μενου κατα καποιο τροπο.και οσο ξερω δεν σου σβηνει τα δεδομενα αν και τα περισσοτερα ρουτερ εχουν και backup/restore το configuration.Λογικα ισχυουν οτι εκανες και στο 2710 θελω να πιστευω.αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας μας πει

BF ενοοώ στα προβληματικά bytes στην Mac στην θέση που ηταν το περίφημο 81 που οποιος τα φλάσαρε του εμενε ........  γιά μπιμπελό.

Εκεί εχει BF αλλα ειχαν εχουν 80, 81 , 82

Εγώ εχω βάλει πάνω το speedtouch ειναι 585V6 Μπήκα με telnet ακολούθησα τίς οδηγίες που με παρέπεμψες εβαλα

nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.14 οπου 192.168.1.14 η εσωτερική ip του Dvr, εκανα saveall, εκλεισα την πόρτα στο port forwarding, ( επανεκίνησα δεν εκανα, αλλά δεν νομίζω νά θέλει ) αλλά τζίφος δεν μπάινεις καθόλου σαν να ειναι κλειστή η πόρτα.

Ξαναεδωσα την εντολή πάλι και μου λεεί οτι εχει γίνει map στην ιδια πόρτα, δηλαδή την εχει πάρει

Τώρα το κουφό με την εντολή nat tmpllist κάνοντας και enable το listing και enter δεν βλέπω να βγάζει τίποτε.

Μυστήρια router μπορεί απο v6 σε v8 να εχουν διαφορές οι εντολές...

Αντε να δώ ποτε θά παραλάβω το 2700

Επεξ/σία από leotzian
Δημοσ.

πες προβληματικη mac address να καταλαβω.ειπες bytes και ψαχνω να βρω τι bytes ειναι αυτα.:P
οκ ελπιζω να μην σου πεσει το 81 που εχει το θεμα.αν σου πεσειπηγαινε το πισω να στο αλλαξουν η ζητα απο την αρχη
να μην ειναι αυτο.
συνηθως ναι δεν θελει επανεκιννηση απλα κανεις τυπικα ενα saveall>εγω σε 784 Που το ειχα δοκιμασει μου τα ειχε ανοιξει τα Ports.
αν εχεις οτενετ απλα κλεισε την αυξημενη ασφαλεια.δεν θυμαμαι αν το ειχα πει.οτι ειναι μυστηρια ρουτερ ειναι.να υποθεσω οτι δοκιμασες απεξω απο το δικτυο σου να δωσεις την wan ip και να μπεις και οχι μεσα απο το ιδιο δικτυο.αν θες να δοκιμασεις απο μεσα τοτε βγες διαμεσω Proxy για να φαινεται οτι εισαι απεξω και οχι απο το ιδιο το Lan.για να μην γινει μπερδεμα οτι μεσα απο το δικτυο θες να ξαναπας μεσα στο ιδιο δικτυο.γιατι εκει δνε θα παιξει το Port forward.

Δημοσ.

πες προβληματικη mac address να καταλαβω.ειπες bytes και ψαχνω να βρω τι bytes ειναι αυτα. :P

οκ ελπιζω να μην σου πεσει το 81 που εχει το θεμα.αν σου πεσειπηγαινε το πισω να στο αλλαξουν η ζητα απο την αρχη

να μην ειναι αυτο.

συνηθως ναι δεν θελει επανεκιννηση απλα κανεις τυπικα ενα saveall>εγω σε 784 Που το ειχα δοκιμασει μου τα ειχε ανοιξει τα Ports.

αν εχεις οτενετ απλα κλεισε την αυξημενη ασφαλεια.δεν θυμαμαι αν το ειχα πει.οτι ειναι μυστηρια ρουτερ ειναι.να υποθεσω οτι δοκιμασες απεξω απο το δικτυο σου να δωσεις την wan ip και να μπεις και οχι μεσα απο το ιδιο δικτυο.αν θες να δοκιμασεις απο μεσα τοτε βγες διαμεσω Proxy για να φαινεται οτι εισαι απεξω και οχι απο το ιδιο το Lan.για να μην γινει μπερδεμα οτι μεσα απο το δικτυο θες να ξαναπας μεσα στο ιδιο δικτυο.γιατι εκει δνε θα παιξει το Port forward.

Ναί προβληματική mac..  Οσον αφορά το 81 τους πήρα τηλέφωνο και το τσεκάρανε, τους εγραψα και σημείωση κάτω απο την παραγγελία αν ειναι 81 να την ακυρώσουνε.

save all εκανα, η αλήθεια ειναι οτι τσεκάρω μέσα απο το δίκτυο με το dns name αλλά οταν κάνω port forward μέσω nat δουλεύει και ετσι. με το DMZ δεν φαίνετε να δουλευει τουλάχιστον από μέσα.

To Draytek δεν παίζετε, τό ειχα 3 χρόνια κοντά, και μου ειχε λύσει τά χέρια, δεν παίζετε, παρήγγειλα σήμερα αλλο ενα για καβάτζα.

Αν κοιτάξεις ebay amazon θα το βρεις το ιδιο 140-200$, και στο skroutz τοχει ενας ( θα του εχει ξεμείνει ISDN 200€ ) .

Αν δεν ηταν η Altec τόσο θα ειχαν ειναι ακριβά κομμάτια , μέσα το web interface ειναι το ιδιο του 2710Ν το οποιο δεν εχει και voip και 1 κανάλι VPN το οποίο χρησιμοποιώ.....

Στο Draytek δεν παίζει αν εισαι μέσα στο δύκτιο η εξω πάει φυσέκι αλλά τάπαιξε γρήγορα παρά 2 μήνες 3 χρόνια. το 2700 τι ειχαμε τι χασαμε σε αυτην την τιμή.....

Την ασφάλεια της Otenet την εχω κλείσει πολλά χρόνια τώρα.

Δημοσ.

μια χαρα αφου εκανες τετοια συνεννοηση με το καταστημα.
καλο θα ηταν να δοκιμαζες απεξω για να δεις αν πετυχει το dmz η γενικοτερα το port forward.αν ειναι πχ καταγραφικο η κατι που παιζει με explorer η με προγραμμα που παιρνει Proxy τοτε μπορεις να την δοκιμασεις και διαμεσω proxy.εξαρτατε τι ειναι αυτο που θες να κανεις.αλλιως λες σε κανα φιλο να κανει τις δοκιμες η βαζεις σε κανα φιλο teamviewer και κανεις εσυ τις δοκιμες αντι για αυτον.απλα οπως εγραψα κατι ειχα ακουσει για Nat loopback.
χαχα.για καποιο λογο το ebw πρεπει να εχει παρει τιποτα δικαιωματα και να συνεχιζει να τα φερνει.δεν γινεται να εχει κλεισει η altec εδω και τοσα χρονια και να υπαρχει τετοιο stock:P.
.αυτου που του εχει ξεμεινει δεν ξερω αν γινεται crossflash Οπως με το 2700.αν και οκ να σκασεις πχ 200 ευρω και να τρεχεις για crossflash δεν αξιζει.και η τιμη ειναι υπερβολικη .η δεν την εχει αλλαξει η δεν εχει ποια το προιον η αλλιως ψαχνει κοροιδα.αν δεν ηταν πραγματι η altec δεν θα ειχε 25 ευρω.θα το διναν κανα 50 ανετα διοτι τοτε θα ειχε και generic firmware και δεν θα μπαινες στην διαδικασια να κανεις την αλλαγη εσυ.οποτε ευκαιρεια να το πουλαγαν πιο ακριβα.ενω τωρα εχει που εχει custom firmware εχει και το λογοτυπο altec(λενε οτι βγαινει με οινοπνευμα) Οποτε το δινουν πιο φτηνα.απορω πως δεν εχουμε δει κανεναν να τα δινει πιο ακριβα και να λεει οτι οκ εγω τα δινω με το τελευταιο firmware για να μην κανετε εσεις την διαδικασια(ξερω μην δινω ιδεες).
το 2710 οπως και αλλα μοντελα κυκλοφορουν σε πολλες εκδοσεις οπως ηταν και το 2700.με voip χωρις voip με wireless χωρις wireless κτλ.
στο draytek ισως δεν ηθελε να εισαι εξω απο το δικτυο γιατι λογικα θα ειχε αυτο το nat loopback οποτε θα καταλαβαινε τι γινεται ισως.δεν το εχω ψαξει παραπανω.3 χρονια δεν ηταν ασχημα που κρατησε παντως.καλα ναι το 2700 και να μην παιξει τελεια δεν σε νοιαζει.η τιμη ειναιξεφτιλα.οκ απλα το ειπα τυπικα για την ασφαλεια αν και το λογικο ναι θα ηταν να την εχεις κλεισει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια χαρα αφου εκανες τετοια συνεννοηση με το καταστημα.

καλο θα ηταν να δοκιμαζες απεξω για να δεις αν πετυχει το dmz η γενικοτερα το port forward.αν ειναι πχ καταγραφικο η κατι που παιζει με explorer η με προγραμμα που παιρνει Proxy τοτε μπορεις να την δοκιμασεις και διαμεσω proxy.εξαρτατε τι ειναι αυτο που θες να κανεις.αλλιως λες σε κανα φιλο να κανει τις δοκιμες η βαζεις σε κανα φιλο teamviewer και κανεις εσυ τις δοκιμες αντι για αυτον.απλα οπως εγραψα κατι ειχα ακουσει για Nat loopback.

χαχα.για καποιο λογο το ebw πρεπει να εχει παρει τιποτα δικαιωματα και να συνεχιζει να τα φερνει.δεν γινεται να εχει κλεισει η altec εδω και τοσα χρονια και να υπαρχει τετοιο stock:P.

.αυτου που του εχει ξεμεινει δεν ξερω αν γινεται crossflash Οπως με το 2700.αν και οκ να σκασεις πχ 200 ευρω και να τρεχεις για crossflash δεν αξιζει.και η τιμη ειναι υπερβολικη .η δεν την εχει αλλαξει η δεν εχει ποια το προιον η αλλιως ψαχνει κοροιδα.αν δεν ηταν πραγματι η altec δεν θα ειχε 25 ευρω.θα το διναν κανα 50 ανετα διοτι τοτε θα ειχε και generic firmware και δεν θα μπαινες στην διαδικασια να κανεις την αλλαγη εσυ.οποτε ευκαιρεια να το πουλαγαν πιο ακριβα.ενω τωρα εχει που εχει custom firmware εχει και το λογοτυπο altec(λενε οτι βγαινει με οινοπνευμα) Οποτε το δινουν πιο φτηνα.απορω πως δεν εχουμε δει κανεναν να τα δινει πιο ακριβα και να λεει οτι οκ εγω τα δινω με το τελευταιο firmware για να μην κανετε εσεις την διαδικασια(ξερω μην δινω ιδεες).

το 2710 οπως και αλλα μοντελα κυκλοφορουν σε πολλες εκδοσεις οπως ηταν και το 2700.με voip χωρις voip με wireless χωρις wireless κτλ.

στο draytek ισως δεν ηθελε να εισαι εξω απο το δικτυο γιατι λογικα θα ειχε αυτο το nat loopback οποτε θα καταλαβαινε τι γινεται ισως.δεν το εχω ψαξει παραπανω.3 χρονια δεν ηταν ασχημα που κρατησε παντως.καλα ναι το 2700 και να μην παιξει τελεια δεν σε νοιαζει.η τιμη ειναιξεφτιλα.οκ απλα το ειπα τυπικα για την ασφαλεια αν και το λογικο ναι θα ηταν να την εχεις κλεισει

To 2710 οπως και το 2700 εχει DDOS defence, δεν περνάει τίποτε, τωχο τσεκάρει 3 χρόνια τώρα, τίς πόρτες της otenet που εχει κλείσει τίς χρειάζομαι γι αυτό τίς εχω ανοίξει.

Οταν τά παραλάβω και τα δύο θά φτιάξω το ενα θα δοκιμάσω ολα τα modem codes και θα δώσω αναφορά.

Πάντως το N στο wifi δεν λέι στο ξαναείπα πρέπει να εισαι εως 3 μέτρα απο το Wifi στα 4 και μετά τι Ν τι G δεν εχει διαφορά.

Τό δικό μου ηταν το 2710N χωρίς VOIP και εχει ακόμα και σήμερα 165€ , δεν μπορέι να τά παίζει σε 3 χρόνια παρά 3 μήνες και να εχω το speedtouch 10 χρόνια και να δουλεύει και μου λει η Lexis οτι εχουν RMA 1% και αν διαβάσεις στο adsl.gr και στα διεθνή forum πολλοί γράφουν οτι εχουν πρόβλημα στα 2,5 με 3 χρόνια..... δεν ειναι φτηνό

router....

Μιά τελευταία ερώτηση αν και το θέμα εχει εξαντληθεί Ο PowerUser ( Cube8 ) γράφει πρίν σε κάποια σελίδα:

" Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, χρειάζονται 3 αρχεία. Πρώτα το v2k7v_AT_a1_001.rst (altec firmware unlock), μετά το v2k7v_a_283.all (firmware) και 3ο το v2k7v_a_283.rst (firmware reset)."

Ειναι αυτό σωστό? Απο ολα τα αλλα που διάβασα θέλει 2 firmware . To ενα .rst που σβήνει το firmware της Altec, και το δεύτερο απο το site τηε Draytek 2.8.3 το .rst

Τό  .all απο το site της εταιρείας δεν χρειάζετε, συμφωνείς?

Από οτι ξέρω απο το δικό μου που ειχα η διαφορά all και rst ειναι οτι στο all κρατάμε τίς ρυθμίσεις που εχουμε κάνει και καπάκι πάνω μπάινει το αλλο λογισμικό, ενω με το rst βάζουμε αλλο λογισμικό και κάνουμε και reset δηλαδή σβήνουμε οτι ρυθμίσεις εχουμε κάνει.

Στην διαδικασία ξεκλειδώματος το δεύτερο που περνάμε δεν εχει νόημα να ειναι all αφού το router δεν εχει λογισμικό η ρυθμίσεις.

Στα γράφω αυτά γιατί κάποιος φίλος εγραψε οτι με τα 2 rst δεν του δούλεψε ( Παρακάτω διάβασε τι εγραψε )

" Εχω το 2700 5 χρόνια ηδη και φυσικά όταν είδα την τιμή μόλις αγόρασα άλλο ένα να το εχω για εφεδρικό μήπως και συμβεί τίποτα στο δικό μου, αν και νομίζω ότι θα δουλεύει άλλα δεκα χρόνια το σκυλί...

το πρόβλημα είναι στις οδηγίες που αναφέρει σε προηγούμενη σελίδα απο τον περασμένο φλεβάρη κάποιος, εκεί ανέφερε μονο για 2 αρχεία που πρέπει να περαστούν και όχι για τρία με το .rst τελευταίο όπως διόρθωσε κάποιος άλλος σε επόμενες σελίδες, το αποτέλεσμα ήταν χτες να παιδευτώ πολύ και αφού περνώντας του τα δυο αρχεια ANNEX B για ξεκλείδωμα και το κανονικό, βλέποντας ότι δε δουλεύει δοκίμασα με τα αρχεία για ANNEX A, όταν αποφάσισα να διαβάσω παρακάτω το thread και ανακάλυψα ότι το λάθος ήταν η παράλειψη του τελευταίου .rst αρχείου ήταν πια αργά, το router έχει μεν ξεκλειδώσει κανονικά αλλά έγινε ANNEX A ενώ εγώ το ήθελα για ISDN γραμμή.

Υπάρχει τώρα κανένας άλλος τρόπος να το αλλάξω σε ANNEX B? περνώντας τώρα το firmware για B από πάνω, από τη στιγμή που είναι ξεκλειδωμένο δεν αλλάζει τίποτα, παραμένει πάντα σε ANNEX A

Επίσης αλλάζει πραγματικά σε ANNEX B η δεν ισχύει αυτό;"

Κατάλαβες γιατί σε ρωτώ?

Δυστυχώς 300 τρόπους διαβάζεις....

Επεξ/σία από leotzian
Δημοσ.

το thomson εχει ενα ids και αυτο μεσα απο το cli to φτιαχνεις.απο το web interface δεν εχει τιποτα.ναι για να δεις ποιο θα συγχρονισει καλυτερα πρεπει να τα δοκιμασεις ολα αν εχεις την υπομονη.
ναι απλα στο λεω απλα τυπικα για το N>και για μενα το καλυτερο ειναι καλωδιο και τελειωνεις.τα thomson(speedtouch) ειναι πολυ καλα και αντεχουν.αρκετα σκυλια ακομα και σε δυσκολες συνθηκες οπως λενε.και ειναι και φτηνα.και εχουν πολλα πραγματα απλα ολα γινονται απο cli σχεδον.αυτο δεν το ηξερα για τα 2,5 3 χρονια.
μαλλον η Lexis Μετραει 1 τις 100 αυτα που ερχονται εντος εγγυησης.χαχα.οσο θυμαμαι μετα απο τοσο καιρο ναι θελει
δυο αρχεια.ενα για να γινει σαν reset και ενα για να ανεβασεις το καινουριο.αυτο που γραφουν μερικοι να τρεξεις πχ για να βρεις το admin password δεν χρειαζεται εφοσον οταν κανεις tftp δεν σου ζηταει admin password.
κατι παρομοιο γινεται και με το Thomson.αν εχει κωδικο ο admin αλλα εσυ το bootareis σε tftp δεν χρειαζεται admin password για το update.το να το κανεις reset δεν ξερω αν θα γινει αν το κανεις  και hard reset στο τελος εσυ.απο την αρχη οταν σβηνεις νομιζω το firmware της altec χανονται και οι ρυθμισεις.γιατι ειναι προρυθμισμενο .τωρα αν ειναι να το κανεις annex b παλι θυμαμαι οτι ειχαν γραψει οτι δεν χρειαζεται 3 αρχεια.καποιος στο θεμα αυτο εχει γραψει ξανα την διαδικασια νομιζω.εχουν γραψει οτι το εχουν αλλαξει κανονικα σε annex b καποια ατομα.γενικα μην σε αγχωνει η ολη διαδικασια διοτι και να παει κατι λαθος δεν μπορεις να το brickareis.απλα το ξαναξεκινας και το ξαναβαζεις σε tftp κανονικα και συνεχιζεις αυτο που θες να κανεις.επισης ο τελευταος γραφει οτι ειναι πλεον αργα και κλειδωσε σε annex a.δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο.δηλαδη αν γινει η διαδικασια απο την αρχησιγουρα θα τον αφησει να το κανει annex b μετα.εχουν γραφτει πολλοι τροποι δυστυχως.καποια στιγμη ειχα πει καποιος να το φτιαξει με εικονες και guide πριν το flasharei αλλα δεν εγινε ποτε και δεν εχω καποιο τωρα για να του κανω την διαδικασια και να γραφτει σωστα τελειως.
τωρα για το πρωτο case για το τυπικο και μονο θα προτιμουσα οταν βαλω το νεο firmware να εβαζα το rst με σκοπο να το κανει Reset γιατι ισως ετσι βαζει και καποιες default τιμες σε καποια values.γιατι λογικα ισως το config Να το σωζει καπου διαφορετικα και απλα οταν του σβησεις της altec να το κανει κενο το config αυτο.οποτε με το δευτερο rst ισως απλα μετα να περναει καποια defaults.

Δημοσ.

Γειά και πάλι παρέλαβα και τα δύο τα φλάσαρα πανεύκολα ISDN , mac BF και στά δύο, η μόνη διαφορά μετά το πρώτο φλασάρισμα ειναι οτι τα led που ανάβουνε ειναι ADSL2+ ON act αναβοσβήνει , ethernet ολα OFF.

Τώρα ολα δουλεύουν αψογα, Dmz, open ports, port redirection, το download ειναι οπως ηταν και το 2710 αλλά τo upload ειναι ψιλοδράμα, κλείδωνα 1023 σταθερά και κλειδώνω max 740. Δοκίμασα ολα τα λογισμικά και τά 5 περίπου ολα στα ιδια πάνω κάτω.

Πήρα για να ρωτήσω τι γίνεται για να γυρίσω PSTN διαφορά το δίμηνο 6,14€ μέιον 36€ για την μετατροπή,  επιστροφή του netmod για να μην το χρεωθώ, και το κυριότερο max δέκα μέρες χωρίς internet με τηλέφωνο κανονικά.

Το αφήνω ως εχει .... 

Δημοσ.

Ελπίζω μόνο να μην αρχίσεις να τραβάς με το wifi του ό,τι τραβάμε εμείς... :huh:

(ναι, το wifi του είναι άθλιο. Όχι μόνο από θέμα εμβέλειας αλλά είναι και το πρώτο router στο οποίο έχω φτιάξει σκριπτάκια να τρέχουν κάθε τόσο για να κάνουν restart το wifi module επειδή κολλάει)

Δημοσ.

Γειά και πάλι παρέλαβα και τα δύο τα φλάσαρα πανεύκολα ISDN , mac BF και στά δύο, η μόνη διαφορά μετά το πρώτο φλασάρισμα ειναι οτι τα led που ανάβουνε ειναι ADSL2+ ON act αναβοσβήνει , ethernet ολα OFF.

Τώρα ολα δουλεύουν αψογα, Dmz, open ports, port redirection, το download ειναι οπως ηταν και το 2710 αλλά τo upload ειναι ψιλοδράμα, κλείδωνα 1023 σταθερά και κλειδώνω max 740. Δοκίμασα ολα τα λογισμικά και τά 5 περίπου ολα στα ιδια πάνω κάτω.

Πήρα για να ρωτήσω τι γίνεται για να γυρίσω PSTN διαφορά το δίμηνο 6,14€ μέιον 36€ για την μετατροπή,  επιστροφή του netmod για να μην το χρεωθώ, και το κυριότερο max δέκα μέρες χωρίς internet με τηλέφωνο κανονικά.

Το αφήνω ως εχει .... 

γενικα σε ενα Linksys που ειχα κανει crossflash μαλλον λογω hardware και εγω ειχα λιγοτερο Upload και φανηκε πιο πολυ οταν επαιζα annex m.αχ δεν εφτιαξες και ενα guide με εικονες για το crossflash και γενικα το flash να το βλεπει ο κοσμος με εικονες.ειδες παντως δεν ηταν κατι δυσκολο.για μενα γυρνα σε pstn>θα κερδισεις και σε ταχυτητα αφου λιγοτερο crosstalk και σε σενα αλλα και στους αλλους και επισης το isdn λογω μεγαλυτερου ευρους συχνοτητων για το voice κοβει λιγο το ευρος του upload στο adsl.γενικα δεν αξιζει για μενα το isdn.αν καποιος θελει παραπανω καναλια φωνης παει σε voip.10 μερες max αλλα λογικα δεν θα ειναι τοσο πιστευω.

Δημοσ.

δεν αξιζει για μενα το isdn.αν καποιος θελει παραπανω καναλια φωνης παει σε voip.10 μερες max αλλα λογικα δεν θα ειναι τοσο πιστευω.

Αυτό.

Δημοσ.

Ελπίζω μόνο να μην αρχίσεις να τραβάς με το wifi του ό,τι τραβάμε εμείς...

(ναι, το wifi του είναι άθλιο. Όχι μόνο από θέμα εμβέλειας αλλά είναι και το πρώτο router στο οποίο έχω φτιάξει σκριπτάκια να τρέχουν κάθε τόσο για να κάνουν restart το wifi module επειδή κολλάει)

Λεω εγω μηπως το συννεφο με την βροχη ειναι μονο απο πανω σου?:P

με αλλο firmware αλλαξε κατι?επισης το εχεις ακουσει γενικοτερα το θεμα με το wifi η απλα ετυχε σε σενα.ειχα ακουσει οτι δεν εχει μεγαλη εμβελεια δεν ειχα ακουσει οτι κολλαει κτλ και δεν εχω ακουσει αλλον να γραφει κατι.απλα ρωταω απο περιεργεια.οτι μαθαινουμε καλο ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...