Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem ???

billkolias
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bmwm3,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σε καποια ρουτερ μπροεις να δεις ποιες Ip εχει μοιρασει ο dhcp.εξαρτατε στο ρουτερ.στο συγκεκριμενο δεν υπαρχει.ως τωρα να το πω γενικοτερα εχω δει 3 τροπους

ο ενας σου δειχνει οτι ip εχει δωσει ο dhcp.μειονεκτημα ειναι οτι αμα καποιος εχει καρφωτα μπορει να μην τον δειξει.

ο δευτερος σου δειχνει ποιοι ειναι συνδεδεμενοι wireless μονο

και ο τριτος σου δειχνει τα παντα.

το vigor δεν ξερω τι απο τα 3 εχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 934
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο diagnostics έχει επιλογή DCHP table --> View DHCP Assigned IP Addresses

και έχει 2 ip τα οποία είναι δικά μου

αυτο είναι;

Yes.απλα εκει λογικα δεν θα σου βγαλει μονο για το ασυρματο αλλα και για ενσυρματα.επισης σου δειχνει τι εχει γινει assign απο dhcp οποτε δεν ξερω αν εκει θα εχει και καποιο pc Που ειναι με καρφωτη Ip>μπορεις να το δοκιμασεις αυτο βεβαια.

Καλησπέρα σε όλους, καλή χρονιά να έχουμε!

Φρέσκος κάτοχος ενός Altecnet i-Call κι ετοιμάζομαι κι εγώ να φλασάρω το επίσημο firmware της DrayTek. Μήπως κάποιος φίλος σε HOL με GSPN DSLAM (GlobeSpan/Intracom?) έχει «παίξει» με τα firmwares διαφορετικών modem codes για να μου πει αν είδε διαφορές στις ταχύτητες συγχρονισμού και ποιο ήταν το καλύτερο; Ευχαριστώ!

βλεπω στο τελος να τα δοκιμαζεις εσυ και να μας λες τελικα ποιο εκδοση του συγκεκριμενου firmware επαιξε καλυτερα.μιλας παντα για το ιδιο firmware απλα με διαφορετικο modem code οπως λες και οχι για διαφορετικα firmwares σε version.σωστα?

βλεπω στο τελος να τα δοκιμαζεις εσυ και να μας λες τελικα ποιο εκδοση του συγκεκριμενου firmware επαιξε καλυτερα.μιλας παντα για το ιδιο firmware απλα με διαφορετικο modem code οπως λες και οχι για διαφορετικα firmwares σε version.σωστα?

Μιλάω για το τελευταίο 2.8.3 firmware, στις διάφορες παραλλαγές του (διαφορετικά modem codes).

Τελικά δοκίμασα μόνο 2, το standard με modem code 121201 και το 1411301 που ορισμένοι χρήστες παίνευαν για τις επιδόσεις του στο κλείδωμα.

Δεν είδα μεγάλη διαφορά. Κανένα από τα δύο δεν κατάφερε να μου ανεβάσει το upstream rate στα επίπεδα (768 Kbps) του Speedtouch 585v7 που είχα πριν επάνω στη γραμμή. Παίζω από 630-700Kbps, αναλόγως και του modulation που θα ρυθμίσω (ADSL2+, ADSL2, ADSL1). Το downstream δε με απασχολεί ιδιαίτερα, ούτως ή άλλως είμαι σε συμβόλαιο 6Mbps down/1Mbps up. Τελικά αυτά τα Intracom DSLAMs πρέπει να είναι από τα πιο δύστροπα που υπάρχουν, μόνο τα NetFaster μπορούν να κλειδώσουν κοντά στα attainable rates! :mad:

αν σε νοιαζει το upload δοκιμασε αν γινετε δεν ξερω να ριξεις το margin στο Up.λογικα πρεπει να εισαι με 9.δεν ξερω αν το dmt ριχνει margin και στο Up και οχι μονο στο down.η forthnet δινει 6 margin οποτε ειναι ευκολο το 1021 για αυτο και δινουν και annex m

SNR margin: 11db. Ίσως αντί για 9 να το ανεβάζουν στο 6άρια profiles.

Και δυστυχώς, το ρουτεράκι δεν υποστηρίζει SNR tweaking! :-/

11?ελεος.απλα ελεος.λογικο ειναι να μην παιζεις 1021 μετα.δεν ειναι το intracom τοσο οσο το snr.απορω αν και μεσα στο αστικο κεντρο θα δεις 1021 στο Up με 11 margin

Χμμμ, δεν είμαι ακριβώς κοντά στο Α.Κ. Παίζω με εξασθένηση περίπου 37db. Μήπως δε θα ήταν εφικτά ούτως ή άλλως τα 1021 up λόγω της απόστασης;

Μου φαίνεται θα καταφύγω στη λύση που φοβόμουν και ήθελα να αποφύγω: NetFaster για modem, Vigor για router...

Χμμμ, δεν είμαι ακριβώς κοντά στο Α.Κ. Παίζω με εξασθένηση περίπου 37db. Μήπως δε θα ήταν εφικτά ούτως ή άλλως τα 1021 up λόγω της απόστασης;

Μου φαίνεται θα καταφύγω στη λύση που φοβόμουν και ήθελα να αποφύγω: NetFaster για modem, Vigor για router...

πραγματι ειναι αρκετα μεγαλη αποσταση.απο την αλλη ομως σε normal γραμμες παντα οχι σε γραμμες που ειναι χαλια ακομα και με 40 attenuation βλεπω 1021 upload αλλα με 6 ari margin σε forthnet.και συνηθως φτανει στα 1021 η γραμμη και το margin δεν ειναι καν 6 αλλα ειναι και 7 πολλες φορες.

εχω 30 attenuation το 1021 το ειχα για πλακα και με annex m παιζω κοντα στα 1300 με πλεον 6 Margin.δεν ξερω αν τουςπαρεις τηλ αν μπορουν να στο αλλαξουν.δηλαδη ελεος το 11.too much χωρις λογο.να ηταν στο down θα πω οκ αλλα στο UP.???

δεν ξερω αν στο 24 αρι πακετο παλι εχουν το ιδιο margin.Λογικα ναι

Καλησπερα παιδια.Πως βλεπουμε εαν καποιο ρουτερ(το vigor2700 που εχω εγω πχ)συγχρονιζει ψηλα κ σωστα;Υπαρχουν καποιες τιμες μεσα στο προγραμμα να δω;

@giorgos1966, σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι; Σχεδόν όλα τα routers εμφανίζουν τα στατιστικά τους μέσα από το web interface που παρέχουν. Για να προσπελάσεις το web interface δεν χρειάζεσαι έξτρα πρόγραμμα αλλά έναν web browser, ακόμη και ο Internet Explorer που ενσωματώνει η Microsoft σε παλιές εκδόσεις Windows κάνει.

Συγκεκριμένα, το Vigor 2700VG έχει ένα link (το σημειώνω με κόκκινο βελάκι στο ακόλουθο screenshot) στο αριστερό κάθετο μενού, το οποίο εμφανίζει μία οθόνη με χρήσιμες πληροοφορίες (τις σημαντικές τις έχω κυκλώσει με κόκκινα παραλληλόγραμμα στο screenshot):

post-43041-0-52194300-1326125194_thumb.png

Καλησπερα παιδια.Πως βλεπουμε εαν καποιο ρουτερ(το vigor2700 που εχω εγω πχ)συγχρονιζει ψηλα κ σωστα;Υπαρχουν καποιες τιμες μεσα στο προγραμμα να δω;

και για να πετυχεις το μεγιστο σε συγχρονισμο καλο ειναι να εχεις οσο γινεται πιο νεο firmware και οχι πχ καποιο παλιο η το default που εχει το vigor 2700 ειτε ειναι αγορασμενο παλια απεξω ειτε τωρα της altec που εχει altec -i call custom firmware.

γιατι πολλες φορες απο Firmware σε firmware βελτιωνονται διαφορα πραγματα και μπορει να εχεις καλυτερο συγχρονισμο απο λιγο μεχρι περιπτωσεις που εχω δει πολυ πιο πανω αρκετα Megabits.βεβαια μπορει ενα πιο νεο firmware Να μην σου δωσει κατι παραπανω αλλα να ειναι πιο stable επισης.

και για να πετυχεις το μεγιστο σε συγχρονισμο καλο ειναι να εχεις οσο γινεται πιο νεο firmware και οχι πχ καποιο παλιο η το default που εχει το vigor 2700 ειτε ειναι αγορασμενο παλια απεξω ειτε τωρα της altec που εχει altec -i call custom firmware.

γιατι πολλες φορες απο Firmware σε firmware βελτιωνονται διαφορα πραγματα και μπορει να εχεις καλυτερο συγχρονισμο απο λιγο μεχρι περιπτωσεις που εχω δει πολυ πιο πανω αρκετα Megabits.βεβαια μπορει ενα πιο νεο firmware Να μην σου δωσει κατι παραπανω αλλα να ειναι πιο stable επισης.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!Πληρες κατατοπιστικες φιλε μου. B)

Online Status

System Status System Uptime: 201:54:4

LAN Status Primary DNS: 195.170.0.1 Secondary DNS: 195.170.2.2

IP Address TX Packets RX Packets

192.168.1.1 366364 0

WAN Status GW IP Addr: ............

Mode IP Address TX Packets TX Rate RX Packets RX Rate Up Time

PPPoΕ ......... 2580652 3471 3783086 5205 201:52:53

ADSL Information (ADSL Firmware Version: 142201_A)

ATM Statistics TX Cells RX Cells TX CRC errs RX CRC errs

12265052 83701093 0 3190

ADSL Status Mode State Up Speed Down Speed SNR Margin Loop Att.

ADSL2+(G.992.5) SHOWTIME 837000 22874000 8 18

Aυτες ειναι οι τιμες μου!Ειναι ενταξει;

ADSL Status Mode State Up Speed Down Speed SNR Margin Loop Att.

ADSL2+(G.992.5) SHOWTIME 837000 22874000 8 18

Κοινως εχεις 837 Upload και 22,847 download.με 8 margin στο down και 18 attenuation.απλα θεος.respect.

βαλε και το Last firmware αν δεν το εχεις.

που να κατεβαζες και το margin στο 6.β.τρελο uptime.μια χαρα.η κλασσικη βλακεια του οτε >9 margin στο Up και δεν σε αφηνει να πας 1021.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...