Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem ???

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bmwm3,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρητικά γίνεται, αφού το backup αποθηκεύεται σε ανεξάρτητη μορφή.

Οπότε καλύτερα είναι να πάρουμε backup πριν την αναβάθμιση, να στείλουμε και το rst και μετά να επαναφέρουμε το backup, αντί να στείλουμε μόνο το all.

• Απαντ. 934
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ρε παίδες θα τρελαθώ...παρόλο που έχω διαβάσει σε αυτό το τοπικ και άλλους με το ίδιο πρόβλημα με εμένα(νομίζω δηλ)δεν μπορώ να το φτίαξω όπως αυτοί...λπν έχουμε και λέμε:

1)το vigoraki μου μετά απο μια απόπειρα για αναβάθμιση έμεινε με το adsl2 πορτοκαλί και το act να αναβοσβήνει πράσινο (μονο).

2)ναι! αν πατήσω το reset και το ανοίξω μπαίνει σε ftp mode δηλ αναβοσβήνει επιπλέον σε πρασινο χρωματάκι το lan 1,αλλά για μερικά λεπτά μετά σβήνει

3)έχω προσπαθήσει να στείλω τον πατέρα μου και την μανα μου σε ftp mode που λέτε όλοι κανονικά(τι την 001.srt τι την 823.srt τι την 823.all) αλλά δεν ανταποκρίνεται και μου βγάζει καθε φορά διαδοχικά 2 μηνύματα a)request time out.transfer abort

b)you should reset router for normal use

Η διαδικασία που έκανα στην αρχή ήταν να στείλω πρώτα το ......001.srt και αφού το πέτυχα αυτό βρέθηκα στη φάση που είμαι τώρα.....

Συγνώμη αν γίνομαι και εγώ κουραστικός ή επαναλαμβάνω πράματα αλλά αν μπορούσατε να με πείτε κάτι πλιζ....

Δημοσ.

υπάρχει ένα θεματακι με τα 7 - vista ,αργουν να πάρουν ip ,μπορείτε να βάλετε καρφωτή ip στην κάρτα δικτύου ip 192.168.1.100 sbnt mask 255.255.255.0 τα αλλα κενα ,και μετά κάνουμε την όλη διαδικασία tftp !

Δημοσ.

υπάρχει ένα θεματακι με τα 7 - vista ,αργουν να πάρουν ip ,μπορείτε να βάλετε καρφωτή ip στην κάρτα δικτύου ip 192.168.1.100 sbnt mask 255.255.255.0 τα αλλα κενα ,και μετά κάνουμε την όλη διαδικασία tftp !

Δηλαδη λιγο ποιο αναλυτικα γινετε να μας το πεις;Για αυτο απο προχθες παιδευομουνα;

Δημοσ.

εννοει οτι α.κλειστα ολα τα firewall σε pc.

β.παμε στο tcp ip της καρτας δικτυου και δινουμε Ip 192.168.1.30 Πx subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1 ωστε το pc να μην ψαχνει για Ip.dns βαζουμε 192.168.1.1 αν και δεν ειναι υποχρεωτικο.μετα την τελικη αναβαθμιση μπορουμε να τα βγαλουμε αυτα και να τα βαλουμε στο αυτοματο χωρις να ειναι υποχρεωτικο.

Δημοσ.

εννοει οτι α.κλειστα ολα τα firewall σε pc.

β.παμε στο tcp ip της καρτας δικτυου και δινουμε Ip 192.168.1.30 Πx subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1 ωστε το pc να μην ψαχνει για Ip.dns βαζουμε 192.168.1.1 αν και δεν ειναι υποχρεωτικο.μετα την τελικη αναβαθμιση μπορουμε να τα βγαλουμε αυτα και να τα βαλουμε στο αυτοματο χωρις να ειναι υποχρεωτικο.

Καλημερα.Αυτα τα κανουμε τωρα που ειμαι συνδεδεμενος ασυρματα η πρεπει να απενεργοποιησω τα παντα κ μετα να μπω στην καρτα δικτυου;

edit:Ολα καλα με τον τροπο που μας ειπαν τα παιδια ποιο πανω.Τωρα εγω τουλαχιστον μπηκα αμεσως κ εκανα την αναβαθμιση!

Δημοσ.

Παρ'όλο που έβγαλες άκρη, θα ξεκαθαρίσω για τους επόμενους που θα δουν τα μηνύματα ότι δεν κάνουμε αναβάθμιση ασύρματα, αλλά μόνο με καλώδιο.

Εξ'άλλου, κατά το TFTP, ο ρούτερ κλείνει το ασύρματο, οπότε είναι μάταιο να ψάχνουμε για το ασύρματο εκείνη την ώρα...

Δημοσ.

Παρ'όλο που έβγαλες άκρη, θα ξεκαθαρίσω για τους επόμενους που θα δουν τα μηνύματα ότι δεν κάνουμε αναβάθμιση ασύρματα, αλλά μόνο με καλώδιο.

Εξ'άλλου, κατά το TFTP, ο ρούτερ κλείνει το ασύρματο, οπότε είναι μάταιο να ψάχνουμε για το ασύρματο εκείνη την ώρα...

Ναι σωστα το λες φιλε μου!!Μονο με το καλωδιο. ^_^

Δημοσ.

Καλημερα.Αυτα τα κανουμε τωρα που ειμαι συνδεδεμενος ασυρματα η πρεπει να απενεργοποιησω τα παντα κ μετα να μπω στην καρτα δικτυου;

edit:Ολα καλα με τον τροπο που μας ειπαν τα παιδια ποιο πανω.Τωρα εγω τουλαχιστον μπηκα αμεσως κ εκανα την αναβαθμιση!

ναι παντα κλεινεις το ασυρματο και με καλωδιο

πεστα πεστα:D:D:D

Ναι σωστα το λες φιλε μου!!Μονο με το καλωδιο. ^_^

ποτε και σε κανεναν ρουτερ δεν κανουμε αναβαθμιση wireless.αν και σε μερικα γινεται πχ Linksys wag354 linksys wag200 υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να το brickareis οποτε παντα με καλωδιο

Δημοσ.

ρε παίδες θα τρελαθώ...παρόλο που έχω διαβάσει σε αυτό το τοπικ και άλλους με το ίδιο πρόβλημα με εμένα(νομίζω δηλ)δεν μπορώ να το φτίαξω όπως αυτοί...λπν έχουμε και λέμε:

1)το vigoraki μου μετά απο μια απόπειρα για αναβάθμιση έμεινε με το adsl2 πορτοκαλί και το act να αναβοσβήνει πράσινο (μονο).

2)ναι! αν πατήσω το reset και το ανοίξω μπαίνει σε ftp mode δηλ αναβοσβήνει επιπλέον σε πρασινο χρωματάκι το lan 1,αλλά για μερικά λεπτά μετά σβήνει

3)έχω προσπαθήσει να στείλω τον πατέρα μου και την μανα μου σε ftp mode που λέτε όλοι κανονικά(τι την 001.srt τι την 823.srt τι την 823.all) αλλά δεν ανταποκρίνεται και μου βγάζει καθε φορά διαδοχικά 2 μηνύματα a)request time out.transfer abort

b)you should reset router for normal use

Η διαδικασία που έκανα στην αρχή ήταν να στείλω πρώτα το ......001.srt και αφού το πέτυχα αυτό βρέθηκα στη φάση που είμαι τώρα.....

Συγνώμη αν γίνομαι και εγώ κουραστικός ή επαναλαμβάνω πράματα αλλά αν μπορούσατε να με πείτε κάτι πλιζ....

Τελικά έβαλα ένα ρουτερ από έναν φίλο μου και παρατήρησα οτι(αν δεν κάνω λάθος επειδή είμαι άσχετος)έχει πόβλημα η γραμμή μου δεν συγχρονίζεται με το ρουτερ (αναβοσβήνει το adsl2) γι αυτο δεν μπορούσα να κάνω τίποτα όπως σας έλεγα.Πήρα και οτε και με είπαν οτι 99% μάλλον θα φταίει η γραμμή και όχι το ρουτερ και θα τσεκάρουν να δουν τι παίζει.

Το μεγάλο μου ερώτημα μου είναι οτι αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα τότε(και δεν είναι κατι πιο απλό) το προκάλεσα εγώ από την διαδικασία αλλαγής firmware ή απλά έγινε από τον οτε?

Δημοσ.

Το μεγάλο μου ερώτημα μου είναι οτι αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα τότε(και δεν είναι κατι πιο απλό) το προκάλεσα εγώ από την διαδικασία αλλαγής firmware ή απλά έγινε από τον οτε?

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η αλλαγή του firmware ήταν απλώς σύμπτωση.

Δημοσ.

Προσπαθησα να το ξεκλειδωσω...προφανως ανεπιτυχως :mrgreen:

Ο οδηγος που ακολουθησα ειναι ο παρακατω με τον Α τροπο ξεκλειδωματος

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4031156&postcount=226

στο βημα 1 λεει πως θελουμε τα αρχεια ''v2k7v_a4_283.rst v2k7v_a4_283.all v2k7v_AT_a1_001.rst''

εγω κατεβασα απο εδω http://www.draytek.co.uk/support/downloads.html το f/w 2.8.2 σε φακελο που περιεχει τα εξης αρχεια

v2k7v_a2_282.all και v2k7v_a2_282.rst(υποθετω πως ειναι παλιοτερη εκδοση f/w),το αρχειο v2k7v_AT_a1_001.rsτ το κατεβασα απο εδω http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3793563&postcount=12

Φτανοντας λοιπον στο βημα 5 φορτωσα λανθασμενα με το Firmware Upgrade Utility το αρχειο v2k7v_a2_282.all και οχι το v2k7v_AT_a1_001.all που αναφερει ο οδηγος(αλλα δεν το αναφερει ως αρχειο το οποιο επρεπε να κατεβασω στο βημα 1)

απο εκεινη την στιγμη-αν δεν ξεχναω κατι-αναβουν τα λαμπακια με τον τροπο που ειπα παραπανω,το λαμπακι στην θυρα ethernet του laptop δεν αναβει και δεν με αφηνει να μπω στην 192.168.1.1

Παρατηρησα οτι εχοντας πατημενο το reset του router και το θετω σε λειτουργια αναβουν ''κανονικα'' τα λαμπακια και το ethernet αλλα οταν αφηνω το reset και προσπαθω να μπω στην 192.168.1.1 δεν προλαβαινω,τωρα θα το ξαναπροσπαθησω εχοντας συνεχεια πατημενο το reset αλλα δε νομιζω να γινει κατι...

Βγαλατε συμπερασμα γιατι εγω μαλλον οχι... :confused:

Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος και παρατήρησα οτι έχω το ίδιο πρόβλημα με τον ducatirulez επίσης έχω διαβάσει και όλες τις σελίδες του ''αλλου'' που είσαι ως φέρομενος cube8 [χαχαχαα] και είχε αλλος ένας το ίδιο πρόβλημα αλλα αυτοί ως δια μαγείας(χωρις κάποια ιδιαίτερη εξήγηση δηλ) τα κατάταφεραν

Δημοσ.

Τελικά τα κατάφερα τι μλκς που ήμουν προσπαθούσα να περάσω καινούργιο firmware με τον κωδικό της αλτεκ...βέβαια η χαρά μου τελείωσε απότομα γιατί όπως και του ducatirulez δεν συχγρονίζεται ρε που...μου!

Γράψτε λάθος όλα καλά......

Δημοσ.

Τελικά έβαλα ένα ρουτερ από έναν φίλο μου και παρατήρησα οτι(αν δεν κάνω λάθος επειδή είμαι άσχετος)έχει πόβλημα η γραμμή μου δεν συγχρονίζεται με το ρουτερ (αναβοσβήνει το adsl2) γι αυτο δεν μπορούσα να κάνω τίποτα όπως σας έλεγα.Πήρα και οτε και με είπαν οτι 99% μάλλον θα φταίει η γραμμή και όχι το ρουτερ και θα τσεκάρουν να δουν τι παίζει.

α.αν δεν εχει γινει Update το ρουτερ ασχετα με τα λαμπακια δεν θα μπορεις να μπεις καν στο Interface.αν δηλαδη το εχεις αφησει χωρις firmware.θα μπαινει παντα σε Tftp.αν δεν εχει σβησει το υπαρχον firmware θα μπαινει αλλα με Interface και firmware altec.αν μπαινεις κανονικα μεσα στο Interface και βλεπεις τα μενου τα οποια δεν ειναι πλεον altec σημαινει οτι τα εχεις κανει ολα οκ.

οτι δεν συγχρονιζει η γραμμη μπορει απλα καποιο προβλημα της γραμμης.εκει απλα κανεις δοκιμη και με αλλο ρουτερ και αφου ειπες οτι και με αλλο το προβλημα συνεχιζει δεν ειναι ο ρουτερ.

ναι το adsl2 θα πρεπει να σταθεροποιηθει γενικα οποιο ρουτερ και να ειναι.το αναβοσβηνει σημαινει ειτε οτι προσπαθει ειτε οτι δεν βρισκει καν γραμμη.

οχι δεν γινεται οτι και να κανεις να χαλασεις εσυ την γραμμη ουτε με update ουτε αλλο annex και να βαλεις.

Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος και παρατήρησα οτι έχω το ίδιο πρόβλημα με τον ducatirulez επίσης έχω διαβάσει και όλες τις σελίδες του ''αλλου'' που είσαι ως φέρομενος cube8 [χαχαχαα] και είχε αλλος ένας το ίδιο πρόβλημα αλλα αυτοί ως δια μαγείας(χωρις κάποια ιδιαίτερη εξήγηση δηλ) τα κατάταφεραν

δεν ειναι οτι τα καταφεραν δια μαγειας η οτι εφτιαξε μονο του.ξαναδιαβασαν σωστα αυτη την φορα το guide του bill και εκαναν το Update σωστα.οι μισοι δεν σβηνουν το παλιο firmware Οι αλλοι μισοι κανουν αυτο που εκανες εσυ και οι αλλοι τοσοι στελνουν πρωτα το λαθος αρχειο και νομιζουν οτι το brickaran.

Τελικά τα κατάφερα τι μλκς που ήμουν προσπαθούσα να περάσω καινούργιο firmware με τον κωδικό της αλτεκ...βέβαια η χαρά μου τελείωσε απότομα γιατί όπως και του ducatirulez δεν συχγρονίζεται ρε που...μου!

Γράψτε λάθος όλα καλά......

τελικα τι εγινε και επαιξε?το καταφερες και το flashares κανονικα??

Η γραμμη επαιξε?

ελπιζω να μην εβαζες και εσυ το τηλεφωνικο καλωδιο στο Line αντι για το adsl2 και να περιμενες να συγχρονισει.???:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...