poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Καλημερα.Διαβασα σχεδον ολα τα θεματα για το vigor 2700 αλλα εχω μπερδευτει καπως!Βλεπω οτι πολλοι ειχαν διαφορα προβληματα για να εγκαταστησουν το νεο firmware!!Μπορει καποιος φιλος να μου πει συγκεκριμενα τι ακριβως να κανω,(υπαρχουν 2-3 οδηγοι)και ποιο ειναι το τελευταιο firmware που πρεπει να βαλω;(κ σε αυτο δυισταντε οι αποψεις)Καποιοι φιλοι γραφουν οτι εαν ειναι το...81 ειναι προβληματικο το μηχανημα κ δεν παιρνει αλλαγη firmware!!Kαι ειμαι ασχετος με αυτα ρε γ......!!Το περιμενω σημερα μαλλον,κ θα ηθελα να ξερω απο την αρχη τι πρεπει να κανω σωστα. edit:Ενταξει το συνδεσα.Αφου ξενυχτησα αλλα χαλαλι!!Το firmware ειναι:3.1.1.1_ΑΤ και MAC Address : 00-50-7F-BF-4A-88 Εγω δεν το αλλαξα γιατι οπως μπηκα την πρωτη φορα ετσι μπαινω κ τωρα.Εχει της Altec.... Για αυτο τι συνηστατε; με βαση αυτα που εχουν πει ως τωρα μονο σε μια Mac δεν μπορεις να αλλαξεις το Firmware Που μαλλον δυσκολο εως απιθανο να την πετυχεις πλεον.βεβαια αν πετυχεις σε αυτην μπορεις να το αλλαξεις οπως εκαναν και αλλοι ακομα και αν εκανες το λαθος να το brickareis. και εδω μεσα εχουν γραψει οδηγιες.σκοπος ειναι να κατεβασεις απο το site της vigor το τελευταιο που υπαρχει.πρεπει να εχει αναφερθει και εδω και μετα να το flashareis. Κοιτα φιλε μεχρι τωρα δεν εχω προβλημα με την συνδεση,ετσι οπως τα περιεγραψα παραπανω!Ειναι υποχρεωτικο να αλλαξω firmware; υποχρεωτικο δεν ειναι .αλλα επειδη της altec ειναι παλιο και ειναι και πετσοκομενο καλο θα ηταν να το flashareis για να εκμεταλευτεις ολα τα καλα που εχει αυτο το ρουτερ.μπορει επισης να δεις και καλυτερη συμπεριφορα στο adsl.καλυτερη ταχυτητα συγχρονισμου κτλ.οποτε αξιζει οχι μονο επειδη το παλιο firmware ειναι παλιο αλλα επειδη ειναι και custom/πετσοκομμενο.
giorgos1966 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 παρε το αρχειο σου και ριξτο χυμα στο δισκο C: Μετα ανοιξε cmd και θα σε βγαλει πχ εδω C:\Documents and Settings\poulinos πατα cd\ kai enter να σε βγαλει στο c μετα γραψε altecpassword Η altecpassword1 δεν ξερω πως λεγεται το αρχειο κενο mac address αν δεις στο λεει κιολας στο παραθυρο cmd την τελευταια γραμμη του cmd δες πχ altecpassword 00f01dκτλ πατας enter και συνεχιζεις to cmd το ανοιγεις ειτε γραφωντας cmd ειτε υπαρχει μεσα στα προγραμματα. To admin pass η to prouser pass παιρνω;
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 του admin το pass παιρνεις με αυτο. User ειναι οχι prouser.εψαχνα 10 λεπτα να δω τι σημαινει το prouser:P
giorgos1966 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Καλημερα κ Χρονια πολλα!Αν κ για μενα δεν ξερω αν θα ειναι καλη μερα.Προσπαθησα να αλλαξω το firmware αλλα στο τελευταιο αρχειο (v2k7v_a_283.rst)αφησα να γεμισει κ η δευτερη μπαρα χωρις να πατησω το skip,κ απο τοτε νεκρωσε.Δηλαδη αναβει το ADSL2+ σταθερα σε ψιλοπορτοκαλι χρωμα,κ του ETHERNET η μια γραμμη που το ειχα συνδεσει σε χρωμα πρασσινο ομως.Αλλα στο ιντερνετ δεν μπορω να μπω(μεσω ethernet)!!!Μου βγαζει οτι δεν υπαρχει διακομιστης DNS. To χαλασα βρε παιδια Χριστουγεννιατικα;Εχει μηπως μπλοκαρει;
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 στο μενου του ρουτερ μπορεις να μπεις?β.το firmware πρεπει να εχει 2 αρχεια.σε καποιο Post λενε ποιο απο τα 2 πρεπει να φορτωσεις.δεν νομιζω να το χαλασες.μπορει να φορτωσες το λαθος αρχειο αλλα παλι υπαρχει σωτηρια.
giorgos1966 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 στο μενου του ρουτερ μπορεις να μπεις?β.το firmware πρεπει να εχει 2 αρχεια.σε καποιο Post λενε ποιο απο τα 2 πρεπει να φορτωσεις.δεν νομιζω να το χαλασες.μπορει να φορτωσες το λαθος αρχειο αλλα παλι υπαρχει σωτηρια. Δωσε μου θαρρος βρε φιλε γιατι ειμαι πολυ στεναχωρημενος!!Λοιπον κοιτα δεν μπορω να μπω στο μενου του ρουτερ καθολου!!Δεν εχω συνδεση ουτε με το καλωδιο.Πρωτα φωρτωσα το(v2k7v_AT_a1_001.rst)που λενε τα παιδια οτι ειναι για διαγραφη του firmware που εχει απο την μαννα του.Και μετα εβαλα το (v2k7v_a_283.rst)που λενε οτι αυτο μονο μπαινει!!Δεν ξερω τι να κανω τωρα.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον σου κ εαν μπορεις σωσε με!!Μενω στην επαρχια κ εαν υποτεθει οτι το χαλασα πρεπει παλι με κουριερ πισω κ ..............καταλαβες,συν τα εξοδα πηγαινε ελα!!!!
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 επειδη δεν θυμαμαι απεξω αλλα αν διαβασεις καποιες σελιδες πιο πριν καποιος επαθε παλι το ιδιο και το διορθωσε και λεει πως το εφτιαξε.νομιζω το ανοιξε πατωντας το Reset για να μπει σε tftp mode και μετα ανοιξε παλι το προγραμμα που στελνει το firmware και εστειλε το αρχειο που επρεπε.και επαιξε.απλα δεν θυμαμαι αναλυτικα.και ειπαν προσοχη ποιο απο τα 2 αρχεια θα φορτωσεις γιατι το ενα σου κανει αυτο που σου κανε εσενα προβλημα
giorgos1966 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 επειδη δεν θυμαμαι απεξω αλλα αν διαβασεις καποιες σελιδες πιο πριν καποιος επαθε παλι το ιδιο και το διορθωσε και λεει πως το εφτιαξε.νομιζω το ανοιξε πατωντας το Reset για να μπει σε tftp mode και μετα ανοιξε παλι το προγραμμα που στελνει το firmware και εστειλε το αρχειο που επρεπε.και επαιξε.απλα δεν θυμαμαι αναλυτικα.και ειπαν προσοχη ποιο απο τα 2 αρχεια θα φορτωσεις γιατι το ενα σου κανει αυτο που σου κανε εσενα προβλημα Θα το κοιταξω κ θα σου πω.
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 οκ αλλιως να μας πουν και τα παιδια(bill kollias /spank) που τα εχουν πιο φρεσκα η να ψαξω να δω τι εχουν γραψει γιατι δεν θυμαμαι απεξω.
PowerUser Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δωσε μου θαρρος βρε φιλε γιατι ειμαι πολυ στεναχωρημενος!!Λοιπον κοιτα δεν μπορω να μπω στο μενου του ρουτερ καθολου!!Δεν εχω συνδεση ουτε με το καλωδιο.Πρωτα φωρτωσα το(v2k7v_AT_a1_001.rst)που λενε τα παιδια οτι ειναι για διαγραφη του firmware που εχει απο την μαννα του.Και μετα εβαλα το (v2k7v_a_283.rst)που λενε οτι αυτο μονο μπαινει!!Δεν ξερω τι να κανω τωρα.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον σου κ εαν μπορεις σωσε με!!Μενω στην επαρχια κ εαν υποτεθει οτι το χαλασα πρεπει παλι με κουριερ πισω κ ..............καταλαβες,συν τα εξοδα πηγαινε ελα!!!! Αφού λες ότι ανάβει μόνο η "γραμμή" του ethernet, στην οποία έχεις συνδεμένο το καλώδιο, ο ρούτερ δε χάλασε. Για να τον βάλεις σε TFTP mode, άνοιξέ τον, κρατώντας πατημένο για 3-4 δευτερόλεπτα το κουμπί reset (αν και θεωρητικά μπαίνει μόνος του, αν έχει χαλασμένο firmwre). Πρώτα στέλνεις το αρχείο .all και μετά το .rst Αυτοί οι ρούτερ δε χαλάνε έτσι εύκολα, ακόμη και με λάθος κινήσεις στη διαδικασία αναβάθμισης (εκτός βέβαια από τη σειρά 81, την οποία δεν έχεις). Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να μπαίνει μόνος του σε TFTP mode μόλις τον ανοίγεις.
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Αφού λες ότι ανάβει μόνο η "γραμμή" του ethernet, στην οποία έχεις συνδεμένο το καλώδιο, ο ρούτερ δε χάλασε. Για να τον βάλεις σε TFTP mode, άνοιξέ τον, κρατώντας πατημένο για 3-4 δευτερόλεπτα το κουμπί reset (αν και θεωρητικά μπαίνει μόνος του, αν έχει χαλασμένο firmwre). Πρώτα στέλνεις το αρχείο .all και μετά το .rst Αυτοί οι ρούτερ δε χαλάνε έτσι εύκολα, ακόμη και με λάθος κινήσεις στη διαδικασία αναβάθμισης. Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να μπαίνει μόνος του σε TFTP mode μόλις τον ανοίγεις. γενικως ειναι δυσκολο να χαλασει οταν υπαρχει tftp γιατι στην ουσια δεν μπορεις ευκολα να του χαλασεις τον tftp. giorgos εισαι σιγουρος οτι διαβασες ολα τα Posts.γιατι παραξενο να γραφει καπου οτι περνας το rst και να μην γραφει για το .all. για αυτο σου ειπα οτι προσεξε ποιο αρχειο θα περασεις.γιατι ναι μεν ειναι δυο αρχεια το firmware αλλα αμα περασεις το λαθος θα bootarei σε tftp μονο.μην αγχωνεσαι παντως.οπως ειπε ο φιλος πιο πανω δεν χαλαει ευκολα.υπομονη να το κανεις και αυτο για να εκμεταλευτεις ολο το ρουτερ και μετα να σε βοηθησουμε για το wireless που θες να το κλειδωσεις.
giorgos1966 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 γενικως ειναι δυσκολο να χαλασει οταν υπαρχει tftp γιατι στην ουσια δεν μπορεις ευκολα να του χαλασεις τον tftp. giorgos εισαι σιγουρος οτι διαβασες ολα τα Posts.γιατι παραξενο να γραφει καπου οτι περνας το rst και να μην γραφει για το .all. για αυτο σου ειπα οτι προσεξε ποιο αρχειο θα περασεις.γιατι ναι μεν ειναι δυο αρχεια το firmware αλλα αμα περασεις το λαθος θα bootarei σε tftp μονο.μην αγχωνεσαι παντως.οπως ειπε ο φιλος πιο πανω δεν χαλαει ευκολα.υπομονη να το κανεις και αυτο για να εκμεταλευτεις ολο το ρουτερ και μετα να σε βοηθησουμε για το wireless που θες να το κλειδωσεις. Βρε παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας!!!Την μ.......την εκανα με το δευτερο αρχειο που εβαλα(οχι το all,το αλλο).Εκανα τα εξης τωρα:Ανοιξα το προγραμμα Utility 3.6.3,περασα το ip του ρουτερ μου 192.168.1.1,μετα παω στο firmware file κ βαζω το αρχειο ..all,μετα παω κ στο password κ βαζω αυτο που ειχα κατεβασει απο την αρχη! Παω στο ρουτερ τωρα συνδεω το κιτρινο καλωδιο με υπολογιστη,του τηλεφωνου στο ADSL+2,κ μετα παιρνω στυλο,παταω reset,ανοιγω τον διακοπτη του ρουτερ,βγαζω το reset(στυλο),παταω ταυτοχρονα το send του Utility 3.6.3 Ανοιγει η μπαρα απο κατω αλλα μετα μου βγαζει οτι δεν ανταποκρινετε το προγραμμα κ μετα αλλο παραθυρο αυτο:Request time out.Transfer Abort! Βγαζει μετα αυτο:You should be reset for normal work! Βασικα νομιζω αυτα τα κανει επειδη δεν εχω γραμμη;Δεν ανταποκρινετε λεει το DNS!! Τα εχω παιξει παιδια απο χθες τα ξημερωματα.
PowerUser Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Βρε παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας!!!Την μ.......την εκανα με το δευτερο αρχειο που εβαλα(οχι το all,το αλλο).Εκανα τα εξης τωρα:Ανοιξα το προγραμμα Utility 3.6.3,περασα το ip του ρουτερ μου 192.168.1.1,μετα παω στο firmware file κ βαζω το αρχειο ..all,μετα παω κ στο password κ βαζω αυτο που ειχα κατεβασει απο την αρχη! Παω στο ρουτερ τωρα συνδεω το κιτρινο καλωδιο με υπολογιστη,του τηλεφωνου στο ADSL+2,κ μετα παιρνω στυλο,παταω reset,ανοιγω τον διακοπτη του ρουτερ,βγαζω το reset(στυλο),παταω ταυτοχρονα το send του Utility 3.6.3 Ανοιγει η μπαρα απο κατω αλλα μετα μου βγαζει οτι δεν ανταποκρινετε το προγραμμα κ μετα αλλο παραθυρο αυτο:Request time out.Transfer Abort! Βγαζει μετα αυτο:You should be reset for normal work! Βασικα νομιζω αυτα τα κανει επειδη δεν εχω γραμμη;Δεν ανταποκρινετε λεει το DNS!! Τα εχω παιξει παιδια απο χθες τα ξημερωματα. Δε θα βιάζεσαι. Πρώτα θα ανοίξεις το ρούτερ με το reset πατημένο, θα περιμένεις να σβήσουν όλα τα ethernet, να μείνει μόνο το 1 αναμμένο και να αναβοσβήνει γρήγορα το act, και μετά θα στείλεις το αρχείο.
giorgos1966 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δε θα βιάζεσαι. Πρώτα θα ανοίξεις το ρούτερ με το reset πατημένο, θα περιμένεις να σβήσουν όλα τα ethernet, να μείνει μόνο το 1 αναμμένο και να αναβοσβήνει γρήγορα το act, και μετά θα στείλεις το αρχείο. Φιλε ενταξει θα το κανω,μακαρι!!
PowerUser Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Οποιοδήποτε αρχείο και να στείλεις, η διαδικασία είναι αυτή. Τα αρχεία θα τα στείλεις με αυτή τη σειρά: 1. v2k7v_AT_a1_001.rst 2. v2k7v_a_283.all 3. v2k7v_a_283.rst Εφ'όσον λες ότι έστειλες το 1ο, δε χρειάζεται να το ξαναστείλεις. Συνέχισε από το 2ο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα