Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η αγορά μιας ακριβής κάρτας ήχου;

deesnider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πωπω... μιλάμε καραστενοχωρήθηκα χωρίς πλάκα για αυτό που έκανες.... Έδωσες ολόκληρο "δισκοπωλείο" για να αδειάσει ο χώρος και τα έκανες και mp3 192...... :shock: :fear: :fear: :shock:

Κατά αρχάς ΔΕΝ έπρεπε να δώσεις τη μισή συλλογή σου, αλλά όσα δεν σου άρεσαν πολύ! Ίσα ίσα για να αδειάσει λίγο(αφού μέχρι τότε χώραγες και εσύ σπίτι σου).... Κατά δεύτερον, πέρα από τη συναισθηματική αξία των δίσκων σαν δίσκοι χειροπιαστοι, ΠΕΤΑΞΕΣ την καλύτερη δυνατή ποιοτητα που θα μπορούσες να τα έχεις ριπάρει... και αυτό σπάνια βρίσκεται στο ίντερνετ!!!

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ BACK UP, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΡΑΒΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ.... :mad: Αν ακούσω ΟΧΙ, θα το πάθω το έμφραγμα στα σίγουρα!

Και ναι ακόμα και το ταπεινό cd στο απλό παλιό cd-walkman έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από το mp3.... Δεν νομίζω ότι έχω το σούπερ αυτί, αλλά δεν νομίζω κιόλας ότι αυτή τη μουσική την ακούνε άνθρωποι που τα αυτιά τους δεν έχουν τις στοιχειώδεις ικανότητες να ξεχωρίσουν τη μαγεία της και άρα τη διαφορά στον ήχο της! Και δεν μπορεί ένας άνθρωπος με 12.000 δίσκους να μην ξεχώριζε τη διαφορά!!! :mad:

ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕ.................. :cry:

Απ' όλες τις απαντήσεις που είδα όταν μπήκα στο φόρουμ σήμερα, αισθάνθηκα την ...ανάγκη(!) να ασχοληθώ μόνο με τη δική σου!

Αρχικά διότι ενώ η ερώτησή μου ήταν σαφέστατη - έχω τη μουσική στην τάδε μορφή (καλώς ή κακώς...), έχω τον τάδε ενισχυτή και τα τάδε ηχεία, θα δω κάποια διαφορά να βάλω μια καλύτερη κάρτα ήχου; - εισπράττω προτάσεις αλλαγής ηχείων, επαναδημιουργίας της συλλογής μου σε άλλο φορμάτ και διάφορα άλλα άσχετα. Εκτός αυτού όμως, εσένα σχεδόν σε πήραν τα ζουμιά! Πολύ πληγώθηκες μωρ' αδερφάκι μου... κάτσε να προσπαθήσω να σε καλμάρω λίγο. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

1: Για 'μένα προσωπικά, οι δίσκοι σαν αντικείμενα χειροπιαστά, δεν έχουν συναισθηματική αξία. Έχουν μόνο χρηστικό ρόλο: Το να αποθηκεύουν μουσική. Από τη στιγμή που αυτός ο ρόλος επιτυγχάνεται με ασύγκριτα μεγαλύτερη ευελιξία και πρακτικότητα αποθηκεύοντας σε hard discs, δεν τρέχει μία αν χωριστούν οι δρόμοι μας! (Τι άκαρδο χτήνος!...). Έστω όμως ότι διέκρινα τη συναισθηματική αξία που λες. Πως θα μπορούσα να επιλέξω ποιους θα δώσω και ποιους όχι, χωρίς να λυγίσω από τα παράπονα τόσο εκείνων που θα έφευγαν, όσο κι εκείνων που θα έμεναν πίσω; Φαντάζεσαι μελόδραμα; Από τη μία μεριά "Εμάς γιατί μας δίνεις; Δε μας αγαπάς πια;;;" και από την άλλη "Γιατί διώχνεις τα φιλαράκια μας, άπονε;"

2: Η συμπίεση στο συγκεκριμένο φορμάτ και bitrate, επιλέχθηκε με αυστηρά προσωπικό κριτήριο: Συνδυασμός ικανοποιητικής - για τα δικά μου αυτιά - απόδοσης και κατά το δυνατόν μικρού όγκου αρχείων. Οι λύσεις τύπου flac, wav και τα σχετικά, μπορεί να είναι καλύτερες - άσχετα αν εγώ, με τα συμβατικά μου μηχανήματα όπως είπα πιο πριν, δεν ακούω διαφορές - αλλά ακυρώνουν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να έχεις τη μουσική σου στον υπολογιστή: Δημιουργούν "αρχεία-γαϊδούρια" σε όγκο, περιορίζοντας ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ το πόσα πράγματα μπορείς να έχεις στους σκληρούς σου. Αν ήταν να ακολουθήσω αυτό το δρόμο, κράταγα τα cd αυτούσια και δεν κατέβαζα τίποτα. Απλά όταν μπορούσα θα αγόραζα κανένα cd, έτσι για το χαβαλέ.

3: Προφανώς και έχω back up, το οποίο μάλιστα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Είπαμε, είμαι τρελός. Δεν είμαι μαζοχιστής... Το γλίτωσες το έμφραγμα για την ώρα, έτσι;

4: Διαφορά μεταξύ audio cd/flac/wav και mp3 - το διευκρινίζω: εγώ προσωπικά - έχω ακούσει μόνο κάτω από δύο συγκεκριμένες συνθήκες:

α) Μιλώντας για αναπαραγωγή σε συμβατικά - όπως τα δικά μου - μηχανήματα: Όταν η ένταση ξεπερνάει τα όρια στα οποία θα μπορούσα να συνεχίσω να ακούω, χωρίς να κινδυνεύω από ...αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ακόμα και σε εντάσεις πάρτυ, δε διακρίνω κανένα πρόβλημα όταν ακούω mp3.

β) Μιλώντας για extreme hi end μηχανήματα: Σχεδόν πάντα - ακόμα και σε χαμηλή ένταση - αλλά γιατί να με απασχολήσει; Ούτε έχω, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω τέτοιας κατηγορίας μηχανήματα.

Υ.Γ. : Ποια μουσική "δεν την ακούνε άνθρωποι που τα αυτιά τους δεν έχουν τις στοιχειώδεις ικανότητες ...κ.τ.λ;" Από που φάνηκε το τι μουσική ακούω; Παρεμπιπτόντως, δεν ακούω μόνο ένα είδος, αλλά ένα ευρύτατο φάσμα. Και, τι; Αν - έστω - συνήθιζα να ακούω αποκλειστικά κάποιο πολύ "δύσκολο" είδος, θα έπρεπε προηγουμένως να έχω τεστάρει τις ακουστικές μου ικανότητες και, αν δεν ήταν ιδιαίτερες, να αρχίσω να ακούω κάτι άλλο; Όσο για τους 12.000 δίσκους, αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα. Άλλοι, όταν εγώ αγόραζα δίσκους, άλλαζαν αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια! Ο καθένας, όπου ήθελε ξόδευε τα λεφτά του. Δεν είναι αυτό το κριτήριο για να καταλάβεις ποιος ξεχωρίζει τη διαφορά και ποιος όχι.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλε σου προτινα να αλλαξεις ηχεια πρωτον γιατι ο ενισχυτης σου ειναι παλιος και μπορει να σου βγαζει θορυβο (τα ηχεια που σου προτινα ειναι αυτοενισχυομενα) και δευτερον με αυτοενισχυομενα ηχεια θα κερδισεις και σε καταναλωση ρευματος. Οπως και να εχει, αλλαξε καρτα ηχου και θα δεις διαφορα. Εστω και μικρη :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...