Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η αγορά μιας ακριβής κάρτας ήχου;

deesnider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν βάλεις τέτοια ηχεία στο σπίτι σου και ακούσεις το αγαπημένο σου κομμάτι ...θα βάλεις τα κλάματα!

δεν ξέρω τι λες, αλλά εγώ κλαίω από χαρά κάθε φορά που ακούω mp3, είτε βλέπω ταινία, είτε παίζω games, με τα genelec 1029 monitor ηχεία και κάρτα ήχου native instruments audio2dj :P και σιγά δεν θέλει και τρελή διαμόρφωση χώρου για να ακούσεις σωστά απ' τα monitors.. σωστές αποστάσεις από τοίχους ανάλογα το ηχείο.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πρόβλημα που αναφέρεις έχει να κάνει με τη ποιότητα του ήχου που μεταφερεισ μιλάμε ουσιαστικά για πρόβλημα πηγής πράγμα που δεν θα λυθεί ακόμα και με επάγγελματικη κάρτα ήχου πολλών χιλιάδων

Αυτο που θα έκανε αισθητή διάφορα θα ήταν η αγορά ενός DAC πράγμα όμως που με τα 100€ που διαθέτεις δεν παίρνεις κάτι αξιόλογο

Δημοσ.

Εκανες κακιστα φιλε μου, θα τα εφτιαχνες σε v0 ποιοτητα και πανω κατω το ιδιο το μεγεθος θα ειχες, αντε λιγο μεγαλυτερο. Κι εγω θα σου προτεινω την xonar dx, ειναι τρελο value for money.

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση θα συμφωνήσω με τον Sarandis. Το MP3 είναι ποιότητας lossless, δηλαδή αφαιρούνται κάοιες συχνότητες προκειμένου να μειωθεί το μέγεθος του αρχείου! Αν θέλεις να απολαύσεις την ένταση και την ποιότητα του ήχου(χωρίς αλλοιώσεις) άρχισε όντως να κατεβάζεις FLAC ή WAV.(Waveform Audio) Φυσικά αν θέλεις να αγοράσεις μια καρτούλα ήχου θα σ έκανε πιστευώ μια σχετική διαφορά.Ρίξε μια ματιά στις κάρτες ήχου που κυκλοφορούν...Αν δεν θέλεις συνδέσεις με midi keyboard,firewire κλπ...θα βρεις οικονομική καρτούλα και καλή!

Δημοσ.

Για αυτό που ζητάς, το μόνο που θα αποχτήσεις (ίσως) αγοράζοντας μία κάρτα ήχου είναι μεγαλύτερη στάθμη του σήματος πριν πάει στον ενισχυτή που λες ότι έχεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακούς λιγότερο "φύσημα" στην μέγιστη στάθμη αναπαραγωγής του ενισχυτή. Όλα τα άλλα θα μείνουν ίδια.

Εγώ ίσως να αγόραζα μία κάρτα ήχου σε μία τέτοια φάση εάν είχα τα λεφτά και δεν ήθελα να πάρω κάτι άλλο.

Δημοσ.

Εκανες κακιστα φιλε μου, θα τα εφτιαχνες σε v0 ποιοτητα και πανω κατω το ιδιο το μεγεθος θα ειχες, αντε λιγο μεγαλυτερο. Κι εγω θα σου προτεινω την xonar dx, ειναι τρελο value for money.

Ο λόγος που προτίμησα - και προτιμώ - το cbr, είναι συγκεκριμένος: Έχω συναντήσει πολλά - μα πάρα πολλά! - vbr mp3, τα οποία:

1) έπαιζαν με κολλήματα, σε οποιονδήποτε media player κι αν τα δοκίμασα και

2) δε μπορούσα να γράψω audio cd από αυτά με καμία δύναμη ("τρελαίνονταν" τα προγράμματα εγγραφής).

Αυτά τα προβλήματα δε, υπήρχαν και σε mp3 που κατέβασα αλλά και σε κάποια που δημιούργησα ο ίδιος σε vbr.

Προφανώς δεν υπήρχε σε όλα το πρόβλημα, αλλά ήταν αρκετά ώστε να με αποτρέψουν από τη χρήση του vbr.

Δημοσ.

Φιλε αν θες να ακουσεις καλυτερο ηχο αρχικα σταματα να ακους mp3 και μεινε με τον εξοπλισμο που εχεις.

Aν θες κατι παραπανω, για καρτα ηχου σου προτινω Link σε συνδιασμο με αυτα τα ηχεια Link θα μεινεις απιστευτα ευχαριστιμενος. Τα ηχεια εχουν πολη καλη αποκριση (και σε επιπεδο συχνοτητων και σε επιπεδο εντασης) για το μεγεθος τους και τα χρηματα τους και η καρτα ειναι οτι φθηνοτερο παιζει απο αποψη επαγγελματικου ηχου. Οι κονβερτορες της και τα in/out της, ειναι φυσικα πολυ καλυτερα απο της assus που σου ειπαν παραπανω. Ειναι καθαρα δικο σου θεμα που θα πας και τι απαιτησεις θα εχεις απο τον εξοπλισμο. Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Αν θες "ποιοτητα" να παρεις ενα usb DAC να απαλαγεις απο τα φιλτρα της καρτας γραφικων που σου καταστρεφει

το φάσμα.

Εγω δυστυχως επενδυσα σε μια axus xonar. Δεν είναι και ασχημα, απλα εδωσα τοσα λεφτα και με ενοχλουν

τα φιλτρα γιατι αλλάζουν τον ήχο και θα ήλελα να τον ακούω 100% όπως είναι χωρις φίλτρα οπου το κάνει μόνο ένας καλός DAC.

Κατα τα άλλα τα φιλτρα της xonar δίνουν μια ευχαριστη χροια που για να την βαθμολογήσω πρεπει να δουλέψω και λιγάκι με DAC.

Οπότε αν θες κατι απλά ευχαριστο πήγενε σε asus xonar(60ε), και να θες κάτι HIFI πήγενε σε usb DAC (καπου 120ε)

Δημοσ.

Αξιζει φιλε η αγορα μιας καλής καρτας .Και ως γνωστο τρωγωντας ανοιγει η ορεξη.Αν μαλιστα το εστιατοριο ειναι του θειου σου και τρως και τζαμπα.. :D

(μεχρι ποσα σκοπευεις να δωσεις ? )

Δημοσ.

Εγώ με αυτή άκουσα διαφορά σε σχέση με την onboard,με απλή αναλογική σύνδεση, από την έξοδο της κάρτας ήχου (mini jack) στην aux in (RCA) του ενισχυτή.(Είμαι με ενισχυτή και ηχεία,αυτά στην υπογραφή μου).Θέλω να τα συνδέσω κάποια στιγμή με οπτική ίνα.

Δημοσ.

Πωπω... μιλάμε καραστενοχωρήθηκα χωρίς πλάκα για αυτό που έκανες.... Έδωσες ολόκληρο "δισκοπωλείο" για να αδειάσει ο χώρος και τα έκανες και mp3 192...... :shock: :fear: :fear: :shock:

Κατά αρχάς ΔΕΝ έπρεπε να δώσεις τη μισή συλλογή σου, αλλά όσα δεν σου άρεσαν πολύ! Ίσα ίσα για να αδειάσει λίγο(αφού μέχρι τότε χώραγες και εσύ σπίτι σου).... Κατά δεύτερον, πέρα από τη συναισθηματική αξία των δίσκων σαν δίσκοι χειροπιαστοι, ΠΕΤΑΞΕΣ την καλύτερη δυνατή ποιοτητα που θα μπορούσες να τα έχεις ριπάρει... και αυτό σπάνια βρίσκεται στο ίντερνετ!!!

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ BACK UP, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΡΑΒΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ.... :mad: Αν ακούσω ΟΧΙ, θα το πάθω το έμφραγμα στα σίγουρα!

Και ναι ακόμα και το ταπεινό cd στο απλό παλιό cd-walkman έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από το mp3.... Δεν νομίζω ότι έχω το σούπερ αυτί, αλλά δεν νομίζω κιόλας ότι αυτή τη μουσική την ακούνε άνθρωποι που τα αυτιά τους δεν έχουν τις στοιχειώδεις ικανότητες να ξεχωρίσουν τη μαγεία της και άρα τη διαφορά στον ήχο της! Και δεν μπορεί ένας άνθρωπος με 12.000 δίσκους να μην ξεχώριζε τη διαφορά!!! :mad:

ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕ.................. :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...