deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Φίλοι, γεια και χαρά! Το θέμα μου με δυο λόγια είναι το εξής: Ακούω μουσική αποκλειστικά από το p.c. σε μορφή mp3/192kbps με την ενσωματωμένη στη μητρική, κάρτα ήχου. Πρόσφατα, λόγω μετακίνησης του υπολογιστή σε άλλο, αρκετά μεγαλύτερο δωμάτιο, κατάργησα τα "κομπιουτεράδικα" ηχειάκια που είχα (ένα απλό και αρκετά φθηνό σετ 2,1 της creative) και σύνδεσα έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή που είχα και "καθόταν", ο οποίος οδηγεί ένα ζευγάρι B&W P6. Προφανώς έχω κερδίσει πολλά και σε ένταση αλλά και σε ποιότητα - ακόμα και με τη δεδομένη απώλεια που υπάρχει λόγω συμπίεσης mp3 - αφού τα ηχεία μου, ακόμα κι αν δεν είναι πανάκριβα, "παίζουν" σαφώς καλύτερα από τα "τενεκεδάκια" που είχα πριν. Δεδομένης της παρούσας κατάστασης, κρίνετε ότι υπάρχει λόγος να αγοράσω μια καλή πρόσθετη κάρτα ήχου, καταργώντας την on board, ή δεν έχει νόημα μια τέτοια κίνηση; Μήπως το ρόλο μιας καλύτερης κάρτας ήχου, τον καλύπτει πλέον ο ενισχυτής, οπότε θα ήταν περιττή, ή θα κερδίσω κάτι σημαντικό;
kss207rc Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Ο ενισχυτης σου ποιος ακριβος ειναι;Επισης πως στελνεις το σημα απο τον υπολογιστη στον ενισχυτη;
defacer Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Από τη στιγμή που παίζεις mp3 192kbps δε νομίζω ότι έχει νόημα να τα δώσεις σε κάρτα ήχου. Just my 2 cents.
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Ο ενισχυτης σου ποιος ακριβος ειναι;Επισης πως στελνεις το σημα απο τον υπολογιστη στον ενισχυτη; Ο ενισχυτής είναι ένας παλιός της denon (pma 860) 2X80W RMS/8Ω. Το σήμα στον ενισχυτή το στέλνω με απλή αναλογική σύνδεση, από την έξοδο της κάρτας ήχου (mini jack) στην aux in (RCA) του ενισχυτή.
kss207rc Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Διαφορα θα δεις σιγουρα με μια καλη καρτα ηχου αλλα μην δωσεις παρα πολλα λεφτα,αποψη μου ειναι τα 100 max.Οσο για τον ενισχυτη ρωτησα σε περιπτωση που ειχε ψηφιακη εισοδο για να εστελνες ετσι το σημα και να μην χρειαζοσουν καρτα ηχου. Εγω πρωτεινω κατι τετοι: Link
Sarandis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Με mp3 οτι καρτα και να βαλεις δεν θα αλλαξει τιποτα. Αρχισε να τα κανεις flac αν οχι wav (και να αγοραζεις σκληρους ). Η αν ειναι ευκολο βρες κανα φτηνο equalizer, αναλογικο, οχι απο τα windows και παιζεις με τις συχνοτητες για καλυτερο ηχο στο αυτι σου.
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Με mp3 οτι καρτα και να βαλεις δεν θα αλλαξει τιποτα. Αρχισε να τα κανεις flac αν οχι wav (και να αγοραζεις σκληρους ). Η αν ειναι ευκολο βρες κανα φτηνο equalizer, αναλογικο, οχι απο τα windows και παιζεις με τις συχνοτητες για καλυτερο ηχο στο αυτι σου. Με την όποια απώλεια του mp3, είμαι συμβιβασμένος. Άλλωστε, για να πω και την ...αμαρτία μου, η απόδοση του mp3 - εφ' όσον έχει δημιουργηθεί με έναν καλό codec, όπως π.χ. ο lame - εμένα δε με χαλάει καθόλου. Δεν ξέρω αν το αυτί μου είναι ιδιαίτερα ικανό, αλλά αν σου πω ότι σε σχέση με το audio cd, δεν ακούω - με τα συμβατικά μου μηχανήματα - κάποια σοβαρή διαφορά, θα με πιστέψεις; Αν σε ένα υπεραναλυτικό - και υπέρ ...απλησίαστο - σύστημα, ακούγεται διαφορά, ασ' τη να ακούγεται! Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσω τέτοιο σύστημα, οπότε δε στεναχωριέμαι! Όσο για τη μετατροπή σε flac ή wav, φαντάζομαι πως εννοείς να μετατρέπω τα audio cd σε flac ή wav, έτσι; (Το να μετατρέψω τα mp3 σε "καλύτερο" φορμάτ, δεν έχει κάποιο νόημα). Όμως δε μετατρέπω πια cd, μόνο κατεβάζω. Άσε το άλλο: Αν τα ...3ΤΒ που έχω σε mp3/192kbps, ήθελα να τα έχω σε flac ή wav, δε θα έπρεπε να αρχίσω να αγοράζω σκληρούς. Θα έπρεπε να αγοράσω απ' ευθείας τη ...western digital!
QQTilt Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Να περιμένεις post του Warewolf πριν κάνεις οτιδήποτε
defacer Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Άσε το άλλο: Αν τα ...3ΤΒ που έχω σε mp3/192kbps, ήθελα να τα έχω σε flac ή wav, δε θα έπρεπε να αρχίσω να αγοράζω σκληρούς. Θα έπρεπε να αγοράσω απ' ευθείας τη ...western digital! Εγώ έχω περίπου 300GB και ήδη έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να τα ακούσω όλα όσο ζω. 3TB?!?!? :shock:
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Εγώ έχω περίπου 300GB και ήδη έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να τα ακούσω όλα όσο ζω. 3TB?!?!? :shock: Η ιστορία της φρίκης, έχει δεκαετίες πιο πίσω τις ρίζες της... Πριν από 30 χρόνια περίπου, έκανα μια κίνηση, η οποία - όπως περίτρανα αποδείχθηκε - έμελλε να στιγματίσει τη ζωή μου: περνούσα έξω από ένα δισκάδικο της γειτονιάς μου και - ο ηλίθιος... - μπήκα μέσα! Αγόρασα τον πρώτο μου δίσκο (βινύλιο τότε) και συνέχισα για πολλά χρόνια να αγοράζω, περνώντας κάποια στιγμή στα cd. Ακόμα τότε, δεν είχαμε αυτά τα "πως τα λέτε εσείς οι νέοι;", τα κομπγιούτερ, ούτε φυσικά και αυτό το διαφθορείο της απονήρευτης νεολαίας, το παλιοϊντερνέτ. Ο καιρός πέρναγε, η συλλογή μεγάλωνε και κάποια στιγμή το πρόβλημα κατέληξε να είναι ...χωροταξικό: δεν υπήρχε ούτε ένα ελάχιστο τμήμα τοίχου στο σαλόνι, το οποίο να μην ήταν καλυμμένο από θήκες και ραφάκια για cd. Όταν ανακάλυψα τα πισιά και το internet, είχα δύο επιλογές: ή θα νοίκιαζα άλλο ένα διαμέρισμα, για να μένω κι εγώ κάπου, ή θα έβρισκα ένα τρόπο να μειώσω τον όγκο, συνεχίζοντας να έχω παράλληλα τη μουσική μου διαθέσιμη. Όπως είναι ευνόητο, η πρώτη περίπτωση ήταν μάλλον χλωμή, οπότε ...γεννηθήτω η εις mp3 συμπίεσις και η εξάρτησις εξ' αυτής. Ριπάρισα γύρω στα 12.000 cd (τα δικά μου), "σήκωσα" ολόκληρες δισκοθήκες συγγενών και φίλων (όσων με εμπιστεύονταν) και τους 'ξηγήθηκα μια απ' ταν ίδια και μετά, τα δικά μου τα πούλησα "πακέτο" σ' ένα δισκάδικο που αγόραζε μεταχειρισμένα. Στο τριπ του κατεβάσματος, μπήκα όταν διαπίστωσα ότι το να ριπάρω τα βινύλια (γύρω στις 5.000), θα απαιτούσε 5-6 ζωές, οπότε αποφάσισα να αναζητήσω στο διαδίκτυο, ό,τι είχα σε βινύλιο και - ω! του θαύματος! - τα βρήκα όλα. Στα 3ΤΒ φτάσαμε - για να τελειώνει κάποια στιγμή το "πόλεμος και ειρήνη_the sequel" - όταν έκανα τη μ****ία να αναρωτηθώ: "Ρε 'συ! Λες να υπάρχει και το τάδε, που δεν το έχω;" Ε, και όπως καταλαβαίνεις...φυσικά και υπήρχε! Το χειρότερο δε απ' όλα, είναι ότι συνεχίζω ακόμα και τώρα να αναρωτιέμαι το ίδιο... Αυτά τα ολίγα!
Herculess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Φίλε ίσως να έχω τα μισά σου χρόνια γιατί εγώ το βινίλιο δεν το πρόλαβα, και είχα την ίδια συνήθεια να κατεβάζω ή να ριπάρω cds! Πριν απο κανα 2-3 χρόνια ανακάλυψα το e-radio οπότε αρχισα να κατεβάζω λιγότερα και μετά ανακαλυψα σελιδες του στηλ grooveshark, radio tuna κτλ και πλέον έχω πάντα χώρο στο δίσκο μου Ον τοπικ τώρα: Η Asus Xonar DX είναι η καλύτερη επιλογή στα λεφτά της και αν θες κάτι πιο φθηνό δες την xonar DS που είναι καλύτερη απο την κάθε onboard. Αν σου περισσεύουν 300-400 ευρώ μπορείς να πας σε 2 ηχεία με ψηφιακή είσοδο και θα εχεις ΗΧΟ!!
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Η Asus Xonar DX είναι η καλύτερη επιλογή στα λεφτά της και αν θες κάτι πιο φθηνό δες την xonar DS που είναι καλύτερη απο την κάθε onboard. Αν σου περισσεύουν 300-400 ευρώ μπορείς να πας σε 2 ηχεία με ψηφιακή είσοδο και θα εχεις ΗΧΟ!! Συμφωνώ με την πρότασή σου για την ποιότητα της Asus Xonar και ιδιαίτερα της DX, η οποία χωρίς να είναι πανάκριβη, είναι πάρα πολύ καλή. Η απορία μου είναι το αν "καλύτερη κάρτα = καλύτερος ήχος" (στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου έχουμε να κάνουμε με αρκετά συμπιεσμένη - και μάλιστα με απωλεστικό πρότυπο, όπως είναι το mp3 - μουσική πληροφορία, την οποία θεωρητικώς μπορεί να τη διαχειριστεί ακόμα και μια απλή καρτούλα, όπως η on board. Να διευκρινίσω ότι δεν άνοιξα το θέμα, επειδή υπάρχει κάτι που "δε μ' αρέσει" στην απόδοση του ήχου. Μια χαρά ακούω τη μουσικούλα μου, αλλά αν έχεις μέτρο σύγκρισης, ίσως να γίνουν αντιληπτές περισσότερες διαφορές. Το κακό είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω κάποια καλή κάρτα, ώστε να αποφασίσω αν η όποια διαφορά, είναι σημαντική για 'μένα. Όσο για τα ηχεία που λες (με ψηφιακή είσοδο), προτείνεις κάποια συγκεκριμένα; Υπ' όψιν ότι μιλάμε για ενιαίο χώρο 25 τ.μ. οπότε τα μικρής καμπίνας δεν είναι κατάλληλα (δε θέλω να βάλω subwoofer) και βέβαια, ενδιαφέρουν και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους, αφού - υποθέτω πως συμφωνείς - η ψηφιακή είσοδος από μόνη της, δε σημαίνει τίποτα.
Herculess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Είμαι και εγώ σε φάση αγοράς ηχείων για μουσική και λίγο για gaming από τον υπολογιστή μου. Η διαφορά των ψηφιακών ηχείων με τα αναλογικά είναι ότι τα δεδομένα στο mp3 είναι 0 και 1 οπότε κατά την μεταφορά του στο ηχείο δεν παρεμβάλλεται η κάρτα ήχου και το ηχείο "παίζει" ότι δεδομένα λαμβάνει χωρίς να έχει απώλειες. Με τα αναλογικά ηχεία η κάρτα μετατρέπει τα δεδομένα σε κυματομορφή όπου αλλάζει η συχνότητα, οπότε όσο καλύτερη η κάρτα τόσο καλύτερα κάνει την μετατροπή και ακούς καλύτερο ήχο. Τα ηχεία που έχω και απ ότι κατάλαβα έχεις και εσύ, "χρωματίζουν" τον ήχο από το τραγούδι και έτσι δεν ακούς αυτό που γράψανε στο στούντιο αλλά ακούς άλλες συχνότητες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Οπότε για μουσική η ιδανική λύση είναι τα μόνιτορ ηχεία (ας με διορθώσει κάποιος συμφορουμίτης αν κάνω λάθος) τα οποία θα παίζουν ότι σήμα λαμβάνουν. Εγώ στην αρχή σκεφτόμουν για τα Behriger MS40 στα 120-130 ευρώ τα οποία έχουν ψηφιακή είσοδο οπότε δεν θα ήθελα αγορά κάρτας ήχου, μιας και η onboard μου έχει ψηφιακή έξοδο, αλλά άλλοι τα παρουσιάζουν ως τα καλύτερα στα λεφτά τους και άλλοι ως τενεκέδες που κάνουν θόρυβο. Τώρα κοιτάζω τα FOstex PM04 τα οποία είναι αναλογικά και σε συνδιασμό με κάρτα ήχου Xonar DX θα έχω καλό αποτελεσμα. Στην δικια σου περίπτωση πιστεύω ότι θα δεις μικρή διαφορά με μία κάρτα ήχου, όχι γιατί το mp3 που παίζεις είναι στα 190 αλλά γιατί δεν έχεις τα κατάλληλα ηχεία. Άκουσα mp3 από σύστημα με ηχεία bang & olufsen και δεν έχει καμία σχέση με τον θόρυβο που ακούω τώρα, καθαρός ήχος και ακούς όργανα τα οποία δεν άκουγες ότι παίζανε μέσα!! Η συμβουλή μου είναι να πάρεις το mp3 player με μερικά τραγούδια που τα ξέρεις και σε διάφορα bit rates και να δοκιμάσεις ότι αγοράσεις. βρες κάποιος συμφορουμίτη με την DX και πάνε να την ακούσεις, όπως και τα ηχεία αν πρόκειται να αγοράσεις. Γιατι είναι κρίμα να δόσεις λεφτά χωρίς να σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα!
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Σίγουρα πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, θα προσπαθήσω να αποκτήσω μια "γεύση". ακόμα δεν είμαι σίγουρος για το αν και τι θα κάνω...θα δείξει! Όσο για το "χρωματισμένο" ήχο, να ξέρεις το εξής: Όλα τα ηχεία "χρωματίζουν" τον ήχο, το καθένα όμως δίνει το δικό του "χρώμα". Είναι άλλωστε λογικό, αν το σκεφτείς: Αν όλα τα ηχεία ήταν "flat", δε θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ηχείων, αφού όλα θα έπαιζαν το ίδιο! Ο δε "χρωματισμός", δεν εξαρτάται μόνο από τα ηχεία, αλλά και από την πηγή αναπαραγωγής (π.χ. cd player) και από τον ενισχυτή, ακόμα και από τα καλώδια με τα οποία κάνεις τις συνδέσεις μεταξύ των συσκευών. Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις στην πράξη αυτό που σου λέω, είναι ο εξής: Δοκίμασε να ακούσεις το ίδιο cd σε ένα σύστημα, από δύο διαφορετικά cd players (με όλα τα άλλα - ενισχυτή, ηχεία, καλώδια - να παραμένουν τα ίδια. Θα δεις ότι θα διακρίνεις αισθητή διαφορά. Για τα ηχεία τύπου "monitor" τώρα: Κάθε άλλο παρά για οικιακή ακρόαση μουσικής είναι κατάλληλα. Προορίζονται αποκλειστικά για χρήση σε studio, όπου πρέπει να επιτυγχάνεται εντελώς αχρωμάτιστος ήχος και να είναι διακριτή η όσο το δυνατόν πιο ακριβής χροιά του κάθε μουσικού οργάνου, πριν την τελική ηχογράφηση. Αν βάλεις τέτοια ηχεία στο σπίτι σου και ακούσεις το αγαπημένο σου κομμάτι ...θα βάλεις τα κλάματα! Μη ξεχνάς ακόμα, ότι ο χώρος ενός studio, δεν έχει καμία σχέση με το δωμάτιο ενός σπιτιού (ειδικές επενδύσεις στις γύρω επιφάνειες, όπως τοίχους, οροφή κ.τ.λ.), απουσία αντικειμένων τα οποία αντανακλούν τον ήχο, ή τον απορροφούν περισσότερο απ' όσο πρέπει κ.τ.λ.). Αυτός είναι ο λόγος που τα monitor παίζουν καλά μέσα στα studio. (Δες τη γκάμα των ηχείων οποιουδήποτε μεγάλου οίκου - από εκείνους που βγάζουν ηχεία για τους λίγους, τους "εκλεκτούς" και πάνω απ' όλα, τους "έχοντες" - η οποία περιλαμβάνει μοντέλα με τιμή κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ούτε ένα της τάξης των "εκατόν κάτι". Δε θα δεις πουθενά ηχεία monitor, εκτός και αν ο ίδιος οίκος, έχει ξεχωριστό τμήμα που αφορά παραγωγή επαγγελματικών ηχείων)
Herculess Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Σωστά αυτά που λες για τα μονιτορ ηχεία αλλά δεν εννοούσα επαγγελματικού τυπου μερικών χιλιάδων αλλά τα απλά μόνιτορ ή τύπου μονιτορ (ετσι εγώ τα ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος) για παράδειγμα αυτό που δεν είναι μονιτορ για στούντιο αλλά λενε ότι είναι ενα καλό ηχείο για μουσική. Για τα multimedia ηχεία δεν παίζουν ομοιόμορφα όλες τις συχνότητες οπότε δεν πιστεύω ότι κάνουν για μουσική, βέβαια γούστα είναι αυτά (κάποτε αν δεν ένιωθα το μπάσο στην καρέκλα του γραφείου μου, δεν άκουγα μουσική ) !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.