oldnew Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 μαλλον το καλο κινητο ειναι αυτο που κατεβαζεις ως επι των πλειστον αχρηστες εφαρμογες, αυτο που σου πλασαρει ο Γερμανος, αυτο που παραμετροποιείται (to windows marketplace εχει λιγες αλλα αξιολογοτατες) και τρεχει angry birds.. οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν εχουν ασχοληθει καν με windows phone και εκφερουν γνωμη. Αφού για σένα το να έχει λίγες εφαρμογές ένα λειτουργικό είναι πλεονέκτημα, αφήνω τους υπόλοιπους να κρίνουν .. Και μη ακούσω ότι το android έχει ένα καρο σαβουροεφαρμογες. Όντως έχει, αλλα αυτό συμβαίνει πάντα όταν αυξάνονται παρα πολυ οι εφαρμογές. Έχει όμως και σούπερ χρήσιμες εφαρμογές που ούτε κατά διάνοια δεν έχουν τα window. Ξεκινώντας απο το πλέον προφανές τα προγραμματα πλοήγησης που δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σε win. Σε 2-3 χρονιά με τη λογική σου θα είναι άχρηστο και το windows marketplace γιατί και αυτό θα γεμίσει σαβούρα, μόλις αυξηθούν οι εφαρμογές.. Οπότε αγοραστεί τώρα, οσο προλαβαινεται πριν .. χαλάσει. Για το smoothness κλπ πιθανόν να έχεις δίκιο αν δε στήσεις σωστά μια android συσκευή. Ίσως οι πλέον αρχάριοι χρήστες να βρουνε κάποια πλεονεκτήματά στα win. Και δεν το γραφω ειρωνικά. Αυτή είναι η αλήθεια σήμερα. Ο Γερμανος δεν πλασάρει ειδικα android. Θες να το εξηγήσεις καλύτερα αυτό πως το διαπίστωσες;
nikoskon Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 πεσανε στα χερια μου κατι zte (και tablet και κινητο) και μου φανηκαν σαν συσκευες απαράδεκτες. ποιοτητα υλικων χαλια και κολλαγαν απιστευτα.. δεν αξιζουν τα λεφτα σου. οσο για τους χαρακτηρισμους τυπου νυχτωμενος κτλ παρακαλω να μην επαναληφθουν Και από την μεριά σου να μην επαναληφθεί παραπληροφόρηση. Αμοιβαία είναι αυτά τα πράγματα.
orlox Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 πεσανε στα χερια μου κατι zte (και tablet και κινητο) και μου φανηκαν σαν συσκευες απαράδεκτες. ποιοτητα υλικων χαλια και κολλαγαν απιστευτα.. δεν αξιζουν τα λεφτα σου. οσο για τους χαρακτηρισμους τυπου νυχτωμενος κτλ παρακαλω να μην επαναληφθουν αυτο ειναι ψεμα. Εκτος και αν θες το κινητο σου γυαλινο με επιπλατινομενες γωνιες
md03582 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2011 -οταν μου ζητανε 400 κ 500 ευρω έχω απαιτήσεις. πιασε ενα οποιοδηποτε htc και θα καταλαβεις την διαφορα -για το zte καμια παραπληροφορηση. τα ειδα στο public στα γιαννενα και εχω γνωμη. επαναλαμβανω, δεν δεχομαι χαρακτηρισμους απο τον οποιονδηποτε δεν γνωριζω και δε με γνωριζει. απλα μιλαμε, δεν υπαρχει λογος να χαλαμε τις καρδιες μας -καλο ειναι να εχει εφαρμογες, αλλα εφαρμογες που αξιζουν. οχι 20 antimosquito, 10 εφαρμογες "αν ειναι κουφιο η γεματο το καρπουζι" και 30 notepad -ο γερμανος και ο καθε γερμανος πχ. διαφημιζει το wildfire s με 600MHz επεξεργαστη, 512 ram 5megapixel καμερα, ως ενα φοβερο κινητο στα 300 ευρω οταν βγηκε (ο πωλητης αυτο σου προτεινει γιατι εχει android και το android πουλαει) και την ιδια χρονικη περιοδο δεν ασχολειται καν να σου δειξει εστω π.χ. το htc 7 mozart 1gHz , ram 576, 8 megapixel, xenon flash, video 720p, (με την τιμη να εχει πεσει επισης στα 300 ευρω) γιατι δεν εχει android. το δευτερο κινητο εχει και καλυτερα χαρακτηριστικα, και πιο smooth λειτουργικο, αλλα δεν εχει android με τις 100.000 εφαρμογες που αναθεμα κι αν αξιζουν οι 1000. εχω και android (desire HD) και windows phone (trophy). πιστευω οτι τα windows phone εχουν αδικηθει παρα πολυ
oldnew Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 @md: Μένουμε και στην ιδία πολη (γιάννενα ), για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι εφαρμογές, θέλει το κινητό για κανα facebook, κανα παιχνιδάκι, και δεν πειράζει τίποτα, μπορεί να προτιμισει win. Αυτή η κατηγορία είναι πολυ μεγάλη έτσι και αλλιώς. Έχει παντως υπόψιν σου ότι παρα το καλο hardware τους, τα win κινητά πέσανε σε τόσο χαμηλά επίπεδα τιμών (200€) γιατί μένανε απούλητα.. Παντως στο εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να ασχοληται πραγματικά πολυ με το κινητό και να έχει προτιμισει win κινητό σήμερα, γιατί είναι ακόμα αρκετά ανώριμο. Το smooth δεν είναι το α και το ω. Και το blade, δε σου γεμίσει το ματι όπως είναι, και δίκιο έχεις, αλλα δεν έχεις δει πως μπορεί να γίνει. Ειδικά την εποχη που βγήκε που με 140€ έβαζε κατω κινητά των 300€. Μεχρι η μνημη του διπλασιάζονταν με αλλαγή software.. Αυτά δεν τα βλέπεις με το ματι. Τα win κινητά μπορεί και να σβήσουν τα android. Έχουν τεραστία δυναμική. Θέλουν πολυ δουλεία ακόμα παντως.
md03582 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 @md: Μένουμε και στην ιδία πολη (γιάννενα ), για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι εφαρμογές, θέλει το κινητό για κανα facebook, κανα παιχνιδάκι, και δεν πειράζει τίποτα, μπορεί να προτιμισει win. Αυτή η κατηγορία είναι πολυ μεγάλη έτσι και αλλιώς. Έχει παντως υπόψιν σου ότι παρα το καλο hardware τους, τα win κινητά πέσανε σε τόσο χαμηλά επίπεδα τιμών (200€) γιατί μένανε απούλητα.. Παντως στο εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να ασχοληται πραγματικά πολυ με το κινητό και να έχει προτιμισει win κινητό σήμερα, γιατί είναι ακόμα αρκετά ανώριμο. Το smooth δεν είναι το α και το ω. Και το blade, δε σου γεμίσει το ματι όπως είναι, και δίκιο έχεις, αλλα δεν έχεις δει πως μπορεί να γίνει. Ειδικά την εποχη που βγήκε που με 140€ έβαζε κατω κινητά των 300€. Μεχρι η μνημη του διπλασιάζονταν με αλλαγή software.. Αυτά δεν τα βλέπεις με το ματι. Τα win κινητά μπορεί και να σβήσουν τα android. Έχουν τεραστία δυναμική. Θέλουν πολυ δουλεία ακόμα παντως. oldnew εχω και τα δυο λειτουργικά στα χερια μου. τα βλεπω, τα χρησιμοποιω και εχουν και τα δυο τα καλα κ τα κακα τους. αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι το android μου φαινεται λιγο υπερεκτιμημενο και αντιστοιχα τα windows phone υποτιμηθηκαν εξ'αρχης πιθανον 1) λόγω του ονόματος της microsoft που για καποιον λόγω παρα πολυ κόσμος της επιτιθεται κα δεν εχω καταλαβει γιατι τετοιο μενος και 2) λόγω των windows mobile 6.5 (htc touch 2) που τουλαχιστον εμενα δε μου αρεσαν καθολου. τα windows phone 7 ειναι καινουργιο λειτουργικο, ιδιαιτερα αξιολογο, αξιοπιστο και πιστευω οτι βαζοντας στην ζυγαρια τα δυο λειτουργικα, στα ιδια λεφτα τα windows phone προσφερουν πολλα περισσοτερα. και ναι, θεωρω οτι το smoothness και γενικα η αποκριση ενος κινητου ειναι αντιστροφως αναλογα της αρτηριακης μου πίεσης και της ηρεμιας μου και ειναι πολυ σημαντικα για μενα. εκει πονταρει τοσα χρονια το iOS και πετυχε. ενα android 200E με 10 εφαρμογες android σερνεται (lg optimus p500 με καμποσες εφαρμογες και το angry birds σερνοταν απιστευτα.. ενταξει! στο DHD των 500 ευρω ετρεχε ανετα, χαιρω πολυ!) ενα windows phone με 20 εφαρμογες windows market παει σφαιρα. επίσης πιστεύω οτι οτι πληρώνεις παίρνεις.. το blade με τα 140Ε μπορει να "βαζει κατω" κινητα με 300Ε στα χαρακτηριστικα αλλα καπου αλλου χανει.. (στα ιδια λεφτα τα λαπτοπ hp εχουν τα καλυτερα χαρακτηριστικα και τις περισσοτερες πωλήσεις, αλλα δεν θα σου τα προτεινα..) http://avrio.blogspot.com/2009/11/netbook-laptop.html η τιμη των windows phone οντως επεσε λογω χαλια πωλησεων, ωστοσο παραμενουν value for money και πιστευω οτι με την αναβαθμιση mango θα αλλαξουν οι ισορροπιες. τα android, το iphone και γενικα τα κινητα με τιμες ανω των 500 ευρω δεν θα χασουν. πιστευω ομως οτι θα γινει αντιστροφη κλιματος (εφοσον κρατηθουν σε αξιοπρεπεις τιμες τα windows phone) στα low-budget κινητα, και ο κοσμος θα προτιμησει nokia με 300 ευρω windows phone, παρα zte android εσυ μπορει να τα δοκιμασες και να μην σου αρεσαν τα windows, δεκτο. οι περισσοτεροι ομως ουτε που εχουν ασχοληθει και λενε οτι τους κατεβει ή οπως το φανταζονται ή οπως ακουσαν απο τον γειτονα... ριξε και μια ματια σε αυτα για του λογου το αληθες http://www.insomnia.gr/topic/399501-zte-skate-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-android-23-smartphone-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1/ "..πολύ χαμηλή ποιότητα κατασκευής κάτι αναμενόμενο.." , "..Σε ερώτηση μας αν το ZTE Skate θα έχει τον ίδιο η χαμηλότερο βαθμό ακτινοβολίας (SAR) από το προηγούμενο μοντέλο που κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα (1.35), δε πήραμε κάποια απάντηση.."
md03582 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Και από την μεριά σου να μην επαναληφθεί παραπληροφόρηση. Αμοιβαία είναι αυτά τα πράγματα. τσιμπα μια παραπληροφορηση... blade στο βιντεο, skate στο link http://www.youtube.com/watch?v=jogna5mCehU οι σοβαρες εταιρίες βγάζουν σοβαρες συσκευες. παρε την πλαστικουρα που βραζει τον εγκεφαλο με το ανεπαναληπτο multitouch, το lagging αλλα που ευτυχως εχει android με πολλες εφαρμογες, και τις υποδειξεις περι παραπληροφορησης αλλου. αν δεν συμφωνεις, δεκτο, να σε ακουσω. υποδειξεις ομως και βαθια νυχτωματα κτλ, αλλου http://www.insomnia.gr/topic/399501-zte-skate-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-android-23-smartphone-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1/ το gingerbread και η 5 mp καμερα το μαρανε το skate.. οταν σε κανα μηνα θα φυγει κανα ελατηριο..
flik Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Είχα android απο τότε που βγήκε το magic. Πιο πριν iphone 2G. Μετά το magic πήγα σε desire και μετά σε sgs. Απο εποχής magic ασχολιόμουν πολύ με το κινητό. Πριν γίνει μόδα και μάθουν όλοι τι σημαίνει kernel στο magic γινόντουσαν τα πάντα. Ωραία πράγματα για κάποιον που του αρέσει αυτό. Τώρα είμαι σε htc trophy. Καλά για την τιμή του δεν παίζεται. Με nodo μου έλειπαν πράγματα, αλλά με mango, λέω οτι το λειτουργικό είναι μια κλάση πάνω απο το android. Αυτό που μου λείπει τώρα είναι η οθόνη του sgs, αν και η slcd είναι πιο καθαρή όντως, η διαφορά φαίνεται σε γραμματοσειρές, pdfs κτλ. Αλλά επειδή έχει πολύ μαύρο το ui εκεί θέλει amoled οκ. Προχθές χρησιμοποίησα ένα sgs ενός φίλου με 2.3.5 καθαρή, stock, χωρίς πολλά προγράμματα πάνω. Και σε άνοιγμα εφαρμογών δεν είχε πρόβλημα, αλλά παιδιά, το smoothness, η καθαρότητα του ui και το eye candy σε android έχει μείνει πολύ πίσω. Το κατάλαβα εγώ αμέσως, και ο φίλος μου όταν του έδωσα, μου είπε αμέσως πολύ πιο φυσικές οι κινήσεις κτλ. Όταν ήμουν σε froyo έλεγα άντε με το ginger κάτι θα κάνουν, τότε ακουγόταν οτι θα αλλάξει το ui, αλλά τίποτα. Ένα screenshot να τραβήξεις απο οποιοδήποτε παράθυρο του android και ένα απο wp7 θα καταλάβεις τη διαφορά. Ο ie9 είναι ο καλύτερος browser σε εμπειρία χρήσης που έχω δοκιμάσει, αλλά όντως δεν σου δίνει πολλές επιλογές, πέραν των πολύ βασικών. Και συγκρίνω με android πολύ πιο ακριβά, όχι με ideos x5. Το multitasking είναι ίδιο με του ios, και εμένα μου αρέσει περισσότερο. Φορτώνεις εφαρμογές και δεν ξέρεις αν έχεις ανοιχτές ή όχι. Συνοπτικά, για wp7 nodo δεν το συζητάμε. Έχει πολλές ελλείψεις. Αλλά το mango που θα έρθει αυτή τη βδομάδα (αν και εγώ έχω custom rom με unlocked mango τώρα) έχει καλύψει όλα σχεδόν τα κενά, και έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο απο nodo. Πλέον προτείνω android μόνο για όσους θέλουν να αλλάζουν kernels, να βάζουν bln, κτλ. Να φανταστείται εγώ ήθελα να πάρω sgs για το lagfix. Μόνο και μόνο που το πείραζες τόσο μου άρεσε. Αλλά φτάνει. Τώρα που το ξαναχρησιμοποίησα δεν μου άρεσε. Με κουράζει πιο πολύ όταν θέλω να στείλω email πχ ή να δω φωτογραφίες κτλ. Δεν είναι τυχαίο που το wp7 το παραδέχονται αυτοί που είναι τώρα με ios. Social networking για όσους επίσης το χρησιμοποιούν πολύ καλό. Γενικά ως λειτουργικό, θεωρώ το android ένα επίπεδο κάτω απο ios και wp7, και αν το wp7 είχε τις ίδιες εφαρμογές με το ios (πχ symbolic calculator και τέτοια Pocketcas δεν τα έχει ακόμα) θα ήταν για εμένα καλύτερο σίγουρα. Οι εφαρμογές που βγαίνουν στο wp7 έχουν καλύτερη υλοποίηση στη πλειοψηφία των περιπτώσεων, και όσο πάει γεμίζουν τα κενά. Μόνο απο τα κουμπιά των εφαρμογών του android κανείς θα καταλάβαινε τη διαφορά. Είναι ο κώδικας και τα apis έτσι φαίνεται. Παιχνίδια πολύ καλύτερα επίσης. Μόνο ένα handycalc μου λείπει γιατί το calc pro δεν είναι τόσο έξυπνο, και αν και ο adobe reader είναι πολύ smooth δεν έχει goto page, find. Απαράδεκτο απο την adobe. Αα, και θα ήθελα να στέλνω pdfs και docs με καλώδιο, γίνεται με skydrive, που για όσους το χρησιμοποιούν είναι πολύ καλό, αλλά εμένα με βόλευε περισσότερο με καλώδιο. Σε nodo υπήρχε πρόγραμμα για file explorer του κινητού απο το pc, το wpdm, σε mango σε λίγο καιρό θα βγει... Σε wp7 το customization είναι φυσικά κατώτερο, αλλά βγαίνουν σιγά σιγά custom roms full unlocked χωρίς βέβαια διαφορετικό build απο το επίσημο ούτε άλλον kernel κτλ. Σε σχέση με τις πωλήσεις, και αυτά που βλέπουμε καλά είναι για τόσο κλειστό λειτουργικό. Αλλαγή spl δεν περίμενα τόσο γρήγορα δηλαδή. Όλη η σύγκριση έχει γίνει για android σε ακριβές συσκευές. Για android σε τιμή όπως η τωρινή του dell venue ή του trophy ή του samsung omnia, δεν υπάρχει καμία σύγκριση, καθώς ούτε ίδια είναι ποιότητα του ideos με το htc, αλλά κυρίως το android εκεί δεν είναι ίδιο με του SGSII. Βασικά σε android μόνο το SGSII θα με έλκυε, αλλά τώρα, όχι δεν θα άλλαζα το trophy για αυτό. Ακόμα και με την ίδια τιμή. Δύσκολα ξαναγυρνάω, πρέπει να αλλάξει πολύ το android, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Νομίζω πως είναι θέμα κώδικα να έχει αυτό το smoothness. Η ms ξαναέγραψε όλο το κώδικα απο την αρχή. Αλλιώς δεν γινόταν.
nikoskon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 flik σε γενικές γραμμές αυτά που γράφεις ισχύουν. Αλλά το smoothness στα transitions του UΙ δεν είναι το μοναδικό κριτήριο αγοράς. Άλλωστε δεν ξέρω αν η Google θέλει το Αndroid θέλει να γίνει eye-candy. Αυτή η ριμάδα η παραμετροποίηση είναι που το κάνει να ξεχωρίζει, συν ότι δεν θες έναν σκασμό από λεφτά για να έχεις smartphone που τα κάνει όλα! Θέλω να πιάσουμε τις περιπτώσεις των κάτωθι android συσκευών Alcatel OT-990 (130€) LG Optimus Black 970 (300€) Είναι συσκευές με χάσμα στην τιμή αλλά που τα κάνουν όλα! Και τί εννοώ "όλα"! Έχουν δέκτη ραδιοφώνου, έχουν κάμερες υψηλής ανάλυσης με flash, έχουν δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις, capacitive οθόνες κλπ... Απλά με 130€ δεν έχεις υψηλή ανάλυση οθόνης και cpu-gpu που να υποστηρίζουν εγγενώς flash content και να την παλεύει σε ζόρικα games. Αυτή την δυνατότητα δεν νομίζω να την δώσει άλλο λειτουργικό. Δηλαδή συσκευές διαφόρων τιμών με ελάχιστους περιορισμούς στην χρήση και ακόμα λιγότερους στο user experience. That's my opinion. Όσον αφορά τα iPhones, ο μόνος λόγος που θα το προτιμήσω(κατά πάσα πιθανότητα) το επερχόμενο, είναι οι εφαρμογές. Η αφετηρία έγινε με το Instagram(που καααααάποια στιγμή θα περάσει και σε Android πλατφόρμα) και συνεχίζει με 4-5 ακόμα apps... Για τα WP7 θα ασχοληθώ όταν με το καλό έρθει το Mango, οπότε δεν θέλω να εκφέρω γνώμη.
flik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι, με διαφορετικά κριτήρια επιλέγουμε πάντα, αλίμονο. Μάλιστα ακόμα και για τον ίδιο άνθρωπο τα κριτήρια αλλάζουν με τον καιρό. Όσο είχα android δεν άλλαζα, και τώρα δύσκολα θα ξαναγυρίσω πίσω. Αλλά προσπαθούμε πάντα να βάζουμε κάτω αντικειμενικές διαφορές. Πχ όταν είναι πιο smooth είναι πιο smooth. Έχει διαφορά στο fps πχ. Και δυσκολεύει η σύγκριση των λειτουργικών επειδή πλέον έχουμε ξεπεράσει τις λίστες με τα χαρακτηριστικά όπου λέγαμε το κάνει αυτό και η απάντηση ήταν ναι-όχι. Πλέον με την ανάπτυξη των διάφορων πλατφορμών πρέπει λέμε ναι, το κάνουν και τα δύο, αλλά πώς το κάνει το ένα και πώς το άλλο. Εκεί περιπλέκονται. Δηλαδή τα κινητά που μου είπες, έχουν facebook πχ, έχουν browser για Internet, έχουν mail κτλ, παίζει 3d παιχνίδια, multitouch έχει, αλλά για δες πως κάνεις τη δουλειά σου ή πως παίζεις στα ideos, zte και alcatel και πως στο optimus 7 με mango. Θεαματική διαφορά, σε σημείο να ψάχνεις ευκαιρία να έρθει η ώρα να δουλέψεις με το κινητό. Τέτοια αίσθηση είχα μόνο στο iphone. Μετά βέβαια μπαίνει και η ποιότητα των συσκευών με το ίδιο λειτουργικό, δηλαδή η κάμερα του ideos δεν είναι τόσο καλή, προφανώς για τέτοια χρήματα είναι καλή. Θέλω να πω πως η σύγκριση χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων δεν τελειώνει με μια μονολεκτική απάντηση. Τώρα τα wp7 που ακόμα υπάρχουν σε stock έτυχε να είναι φθηνά λόγω γλώσσας, όσοι πήραν πήραν, οι καινούριες συσκευές θα είναι άλλου επιπέδου τιμής δυστυχώς. Είδαμε με το titan. Γιατί πολύ απλά για τέτοια τιμή είναι, και μη κοιτάμε cpu/ram, το mango τρέχει πιο γρήγορα απο ότι android με διπλάσια ισχύ. Τώρα για το android και γιατί συνεχίζει να έχει τέτοιο ui ίσως να είναι και αυτό που λες. Το σκεφτόμουν συνέχεια όσο είχα android και πάντα ήλπιζα σε καλύτερο ui του λειτουργικού και των εφαρμογών. Μάταια. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με gpu acceleration στο ui επίσης και έχει διαφορά στο smoothness. Νομίζω το ένα έχει το άλλο όχι (android). Για ice cream κάτι είχα ακούσει. Αυτό εξηγεί τα γραφικά στα παιχνίδια του wp7, όπου τα xbox live κυρίως είναι πολύ λεπτομερή στην εικόνα, και για lag ούτε λόγως. Δεν είναι όμως μόνο για να λέμε α κοίτα τι όμορφο ui έχω ή κοίτα πως κάνουν roll τα menus κτλ. Οι μικρές λεπτομέρειες στα transitions όταν στέλνεις email, στα popups, ή όταν αφήνεις suspended εφαμοργές στο background και ξεχνάς οτι είναι ανοιχτές ενώ έχεις μόνο 512mb ram, όλα αυτά δίνουν άλλη εμπειρία χρήσης, ανεξάρτητα τι χρήστης είσαι. Άρα για εμένα, όπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα, η διαφορά τους είναι εκεί. Το ένα δίνει τη χαρά της παραμετροποίησης και το άλλο την εμπειρία χρήσης. Σίγουρα δηλαδή το wp7 είναι πολύ κοντά στο ios και στη φιλοσοφία του, όμως εκτός του ότι έχει ένα ισάξιο λειτουργικό που μόνο μερικά apps του λείπουν (τα βασικά βγήκαν ήδη, δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, και ξανατονίζω μετράει πολύ η άριστη υλοποίηση) έχεις τη δυνατότητα επιλογής συσκευής (brand, μέγεθος, design), ενώ στο iphone δεν έχεις. Και βέβαια η τιμή. Το iphone είναι αδικαιολόγητα ακριβό.
md03582 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Όπως λέει και η Google, +1 στον flik. και το optimus 7 και το trophy τα κάνουν όλα άψογα και συμφερουν και η τιμη των 200Ε ήταν σκανδαλο! οποιος πήρε..
nikoskon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε, απλά πιστεύω θα το κρατήσει έτσι το Android η Google και ίσως το κατευθύνει σε κοινό που τους αρέσει το πείραγμα, εννοώντας cpu/gpu o/c κλπ... Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε official/approved applications στο market που θα κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά. Πήρες τάδε mid-high end Android; Τέλεια! Με το τάδε app και με ασφάλεια ανεβάζουμε την συχνότητα λειτουργίας από 1.5Ghz σε 1.8Ghz! Την στιγμή που οι high-end συσκευές θα τρέχουν στα 2Ghz. Σου δίνει δηλαδή την ψευδαίσθηση πως με λιγότερα χρήματα και τέτοιες χαριτωμενιές, βγαίνεις "κερδισμένος"... Εν ολίγοις θα δίνει τέτοια κίνητρα στον χρήστη... Αν στο μέλλον βλέπουμε συσκευές Android συσκευών που μοιάζουν με αυτές των καρτών γραφικών για pc's, δεν θα μου κάνει και τόσο εντύπωση! Ένα Trophy που είχα χθες στα χέρια μου, έγραφε πως είχε Windows Phone 7.5 ; That's Mango;
flik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι η έκδοση 7.5 ειναι η mango. Προφανώς θα είχε ή την mango beta (build 7712) ή την RTM (7720). Η RTM είναι καλύτερη.
Vaggos02 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Αξίζει αυτή τη στιγμή η αγορά ενός εκ των πρώτων WP7 κινητών (optimus 7 ή trophy); Διαβάζω ότι οι απαιτήσεις του λειτουργικού είναι σχετικά μικρές, οπότε η διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τα πιο καινούρια WP7 θα είναι μικρή ή μεγάλη; (θεωρώ δεδομένο πως η διαφορά θα είναι υπαρκτή)
flik Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν πιστεύω οτι θα δεις διαφορά. Αλήθεια στο λέω. Άλλωστε τα καινούρια προς το παρόν μόνο cpu έχουν παραπάνω. Ενδεχομένως μόνο στον IE, ίσως ταχύτερο loading, δε ξέρω. Σαν αίσθηση ταχύτητας όμως όχι. Στα wp7 κινητά δεν κοιτάμε πλέον cpu/gpu, ένα συνήθειο που ήρθε με τα android κινητά φυσικά. Η αγορά ενός trophy ειδικά, αν βρεις, αξίζει όσο τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Και θα βάλεις το mango αμέσως, σήμερα κυκλοφόρησε. Πάρτο αύριο αν μπορείς. Αλλιώς πας για lg. Θα σου έλεγα samsung αλλά εκτός του ότι δε βρίσκεις καθόλου εύκολα, τα htc πρώτα, και μετά τα lg έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη απο devs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.