Προς το περιεχόμενο

KDL - 40ex600

giannakis1984

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μισή τιμή από καταστήματα που δεν έχουν ενημερώσει τις τιμές τους.

Δεν έχει 100Hz. 40άρα χωρίς 100hz για εμένα δεν αξίζει...

Αυτή για παράδειγμα είναι πολύυυυ καλύτερη επιλογή. Η C650/C630 ήταν η καλύτερη (προσιτή) περσινή TV της Samsung!

Δημοσ.

Μισή τιμή από καταστήματα που δεν έχουν ενημερώσει τις τιμές τους.

Δεν έχει 100Hz. 40άρα χωρίς 100hz για εμένα δεν αξίζει...

Αυτή για παράδειγμα είναι πολύυυυ καλύτερη επιλογή. Η C650/C630 ήταν η καλύτερη (προσιτή) περσινή TV της Samsung!

Πως παει με τα Hz? Οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα?

Δημοσ.

Πως παει με τα Hz? Οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα?

oσο περισσότερα τόσο καλύτερο αλλά είναι όλα σχετικά και αναλόγα με το περιεχόμενο!

Εγώ έχω και 46 100hz και 40αρες 50hz και δεν βλέπω διαφορά!

Δημοσ.

oσο περισσότερα τόσο καλύτερο αλλά είναι όλα σχετικά και αναλόγα με το περιεχόμενο!

Δηλ αυτη σε τι υστερει?

Δημοσ.

Παίξε κανένα παιχνίδι ή δές καμία ταινία σε bluray και θα δείς τη διαφορά.

Δημοσ.

Η ακόμα και ένα αγώνα να δεις θα καταλάβεις πόση διάφορα έχει στα 100Hz.

Δεν υπάρχει λόγος να φοράς κανείς τηλεόραση με λιγότερα απο 100

Δημοσ.

Παίξε κανένα παιχνίδι ή δές καμία ταινία σε bluray και θα δείς τη διαφορά.

+1 κι απο εμενα για 100+ hz αλλα το πλει πχ δεν υποστηριζει 100hz

Δημοσ.

για τηλεοραση κυριως,κανα dvd και μια στο τοσο κανα pro σε συνδεση με pc,λεει?? δλδ τα αξιζει τα λεφτα της? γιατι δεν νομιζω οτι μπορω να βρω καποια αλλη πανω απο 32'' με 4 hdmi,usb,fullhd,mpeg-4 κτλ κατω απο 600 ευρω, σωστα??

Δημοσ.

@mpokwsths

Σε βρίσκω από λίγο ως πολύ υπερβολικό. Φαντάζομαι γνωρίζεις πως τα 50/100/200... Ηz των LCD δεν έχουν καμία σχέση με τα 50/100 ΗΖ refresh rates των CRT. Τα παραπάνω Ηz στις LCD είναι κυρίως μαρκετίστικο κόλπο και αποτυπώνουν το Interpolation του πάνελ.

Πρακτικά δεν έχουν καμία σημασία, εκτός αν έχεις βιονικά μάτια B) Ειδικά σε TV (analogue/digital), DVD, Ιντερνετ κλπ.

Τώρα σε αυτό που λέει ο basilis5 έχει ένα μικρό δίκιο. Σε αναπαραγωγή Blue-Ray ή αν παίζεις κάποιο γρήγορο FPS/Racing, όπου το data-bandwidth είναι μεγάλο, τότε μπορεί και να παρατηρήσεις μια αυξημένη θολούρα. Αυτό όμως μόνο αν είσαι προκατειλημμένος και είσαι με το μικροσκόπιο. Αλλά μέχρι εκεί. Και σίγουρα το PRO που ρωτάει ο φίλος παραπάνω δεν είναι τέτοιο game.

Και επειδή λες το έχεις παρατηρήσει, μάλλον σύγκρινες διαφορετικής ποιότητας panels. Και πρόσεχε δεν υποστηρίζω ότι η SONY είναι καλύτερη από τις Samsung που έβαλες. Ειδικά για την C650 (η 630 νομίζω είναι στα ίδια ή λίγο χειρότερη). Απλά κάποιοι "γουστάρουν τις LED". Θέλουν να την έχουν "στενή" :) Και για μια τέτοια είναι καλή αγορά.

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου μαρκετινίστικο κόλπο τα 100/200Hz. Μαρκετινίστικο κόλπο είναι οι LED τηλεοράσεις, το 95% των οποίων δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μικρότερο βάθος (πιο λεπτές) σε σχέση με τις CCFL. Τις περισσότερες φορές μάλλον οι LED έχουν χειρότερη ποιότητα...

Τα 100Hz δεν είναι βέβαια πραγματικός ρυθμός ανανέωσης. Σε όλες τις σύγχρονες τηλεοράσεις όταν λέμε 100Hz εννοούμε μείωση του motion blur (η οποία δε γίνεται εύκολα αντιληπτή) σε συνδυασμό με το λεγόμενο motion interpolation, το οποίο γίνεται άμεσα αντιληπτό ακόμα και από τυφλό :-D . Δηλαδή δημιουργία ενδιάμεσων εικόνων και παρεμβολή τους ανάμεσα στις πραγματικές εικόνες (frames) του βίντεο. Έτσι δημιουργείται πολύυυυ ομαλότερη κίνηση και πιο καθαρή εικόνα. Το συγκεκριμένο δε χρειάζεσαι βιονικά μάτια για να το καταλάβεις. Το καταλαβαίνει με τη μία ο κάθενας αρκεί να βλέπει bluray, dvd ή κάποιο οποιοδήποτε βίντεο σε σύνδεση με PC (πάντα μέσω HDMI). Έχω 2 τηλεοράσεις 100hz και απλά με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ενεργοποιημένη / απενεργοποιημένη η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα.

Η C630 είναι ίδια με την C650, μόνη διαφορά το glossy coating που έχει η C650. Και κατά γενική ομολογία είναι από τις καλύτερες TV στα λεφτά τους (και η C750 αν κάποιος θέλει 3D). Δεν το λέω εγώ (καλά και εγώ το λέω, αφού την έχω δει σε λειτουργία), το λένε τα περισσότερα reviews που θα βρεις.

Δημοσ.

Ρε φίλε μου, άλλη γλώσσα μιλάμε?

Επανέλαβες αυτά που είπα με άλλα λόγια. ΕΙΠΑ πως σε HD content και γρήγορα παιχνίδια έχει κάποια σημασία. Όχι όμως αυτήν που διατυμπανίζεις. Αυτό που κάνεις εσύ με το on/off απλά κλείνει την λειτουργία. Δεν την ρίχνει στα 50Ηz, γιαυτό και βλέπεις διαφορές. Βάλε δίπλα-δίπλα 2 παρόμοιων δυνατοτήτων τηλεοράσεις, η μία να δουλεύει στα 50 και η άλλη στα 100 κι αν καταλάβεις διαφορές, μεγειά σου και καμάρι σου. Αν τώρα εσύ καταλαβαίνεις κάτι σε TV-σήμα έστω και Digea, ή σε DVD ή στο PRO, τι να πω...

Βέβαια, αν δεις ποδοσφαιρικό αγώνα σε HD (βλέπε ΕΡΤ-HD), και σε τηλεόραση με 200ΜΗz, τότε ΝΑΙ αξίζει!

Κι όσον αφορά την C650 είδες να διαφωνώ πουθενά? Ή για τις LED? Εγώ ίσα-ίσα τους κοροϊδεύω αυτούς που πάνε και σκάνε πάνω από 200 κατοστάρικα σε σχέση με μια LCD, μόνο για να πάρουν LED. Και η μεγάλη διαφορά της C630 σε σχέση με την 650 δεν είναι το glossy coating. Αυτό διαφημίζουν. Με την C630 είναι λίγο λαχείο σε τι panel θα πέσεις. Τουναντίον οι πιθανότητες να μοβίζει το panel από μια γωνία κι πάνω όλο και γίνονται μεγαλύτερες. Ενώ με την 650 είσαι σίγουρος ότι παίρνεις το καλό.

Δημοσ.

Μάλλον άλλη γλώσσα μιλάμε. Δεν είπα ποτέ ότι καταλαβαίνω εύκολα διαφορά σε τηλεοπτικό σήμα.

Διαφωνώ με το "μόνο HD content" που λες εσύ. Η διαφορά από το interpolation γίνεται αντιληπτή σε οποιαδήποτε ψηφιακή σύνδεση που έχει είσοδο βίντεο 24/25/30fps.

Από πότε ένα DVD player με HDMI έξοδο είναι HD content :whistle: ? Ή το SD rip του Top Gear που κατέβασα ας πούμε και το βλέπω από την HDMI/DVI σύνδεση με το PC? Και σε αυτά τα δύο έχει μεγάλη διαφορά το motion interpolation.

Όσο για τα παιχνίδια XBOX360/PS3 είναι απλό το θέμα. Αν το παιχνίδι έχει fps cap (έχει δηλαδή περιορισμό frames / sec στα 30fps) τότε ασφαλώς έχει διαφορά με τα "100 Hz" ενεργοποιημένα. Στο Xbox μου το Alan Wake έχει περιορισμό στα 30fps και βλέπω σημαντική διαφορά με τα 100Hz, ενώ το Forza Motorsport 3 δεν έχει περιορισμό οπότε δεν βλέπω καμία διαφορά. Το Pro δεν ξέρω και δε με νοιάζει αν έχει και τι έχει...

40C630 vs 40C650:

Όχι μόνο στην C630, αλλά και στην C650 υπάρχει πιθανότητα να σου τύχει υποδεέστερο panel. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είναι το πολύ καλό PVA με κωδ. SQ01/SQ02 της Samsung. Μόνο με την C750 είσαι 100% σίγουρος για το panel.

Link

Δημοσ.

Εγώ το σταματάω κάπου εδώ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά βαριέμαι να έρχομαι σε αντιπαράθεση με κάποιον που έχει αποκτήσει μια επιφανειακή γνώση για κάτι, επειδή κάπου το διάβασε ή γιατί του το είπανε, και το ισχυρίζεται μέχρι θανάτου. Εξάλλου το εν λόγω είναι ένα τόσο πολυσυζητημένο θέμα στο ΝΕΤ που δεν πρόκειται να το λύσουμε ούτε εγώ ούτε εσύ. Υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί που έχουν δοκιμάσει και έχουν τεστάρει τα διάφορα προϊόντα. Μια αναζήτηση θα μας πείσει...

Μόνο να ξέρεις πως τίποτα στην ζωή δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα γιαυτό φρόντισε να διαβάσεις λίγο παραπάνω, προτού συνεχίζεις να υποστηρίζεις πως τα 100Hz έχουν μόνο τέτοια. Αναφορικά απλώς θα πω, πως εκτός του Motion blur υπάρχει και το judder και αυτά τα 2 έρχονται σε αντιπαράθεση. Όταν βελτιώνεις το ένα χαλάς το άλλο και τούμπαλιν. Οπότε πρέπει να βρεις μια χρυσή τομή. Με τα 100Hz λοιπόν μπορεί φαινομενικά να παίρνεις μια πιο καθαρή εικόνα (sharpness) αλλά δημιουργούν υψηλό judder. Και τι είναι αυτό? Με άλλα λόγια artifacts, τα οποία γίνονται πιο έντονα όταν το content του Video δεν έχει υψηλό Bandwidth. Και γιαυτό λέμε πως τα 100Hz έχουν πραγματική βελτίωση στην εικόνα όταν παίρνουν σήμα από ένα Blue-Ray και όχι από ένα DVD ή από ένα divx-encoded (και συναφή) video. Και αν κατεβάσεις μια matrotska και την παίξεις από το PC σου, πάλι HD-content είναι.

Τώρα αν εσύ γουστάρεις να παίρνεις μια πιο καθαρή εικόνα αλλά να έχεις μικρά artifacts που φαίνονται σαν μικρά χιόνια περιοδικά, μαγκιά σου και καπέλο σου (Αυτά πάντα στα SD content).

Πάρε κι ένα μικρό αρθράκι που περιγράφει μερικά πράγματα για τα παραπάνω για να ξεκινήσεις: 6 Things you should now for 100Hz

Και κλείνοντας, για να μην παρεξηγηθώ, ΝΑΙ τα 100Ηz σε Μ.Ο. είναι καλύτερα. Δεν είναι όμως και πανάκεια να τα έχεις και δεν χάνεις και κάτι το τόσο σημαντικό αν δεν... Κι αυτό προσπάθησα να υποστηρίξω από το πρώτο Post σε αυτό το Thread. Κι επειδή ένα παιδί ρώτησε αν του κάνει η TV (SONY) για κανα DVD & PRO σε αυτόν απευθυνόμουνα ότι είναι μια χαρά για τα χρήματά της. Εγώ πάλι, την C650 θα έπαιρνα.

Peace και καλή συνέχεια :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...