Προς το περιεχόμενο

Overclock-Κατάσταση E8400

Gongor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λίγο help me t bios... Έβαλα Multiplier 9x και freq 400mhz. και έδωσα 1.31V . Κάτι κάνω λάθος διότι στο cpu-z δείχνει 3k mHz max. Οι μνήμες μου είναι 667

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

9x400MHz=3600ΜΗz, κάποια ρύθμιση δεν έβαλες σωστά στο bios.

Α, και βάλε τον χαμηλότερη διαιρέτη στις μνήμες γιατί το βλέπω να σε κόβουν χαμηλά.

Βαλε 9 χ 380 με στοκ ρευμα κ δες τι παιζει. Εγω εκει θα το αφηνα για καλοκαιρι. Αλλωστε δεν θα δεις κ τρελη διφορα :P (το μικροβιο). Και καλυτερα παρε ψυκτρα.

The system has experienced boot failure because of overclocking , αυτό μου γράφει... Kαι κάνει έναν περίεργο ήχο μόλις bootarei...

πήγε 3,4 με 1.25V !! Έλεος ... Παίζει να έφταιγε το termination voltage? 1.240 το είχα... και τ πήγα 1.200 να τ κατεβάσω¨?

70 celsius έφτασε 100% load...

Το termination voltage άστο auto. Μια συμβουλή, όταν θέλουμε να πετύχουμε μεγαλύτερο overclock είθισται να ανεβάζουμε τις τάσεις, όχι να τις κατεβάζουμε. :P

Βασικά μάλλον σε κόβουν οι μνήμες, βάλε τον χαμηλότερο διαιρέτη, δες SPD@CPU-Z για τις τάσεις στις μνήμες ανάλογα τη συχνότητα, και δώσε και λίγο τάση στο northbridge. Vcore δώσε σίγουρα 1,3V για τα 4GHz.

Όπως λέει κι ο d3m0n, και να μη σε κόβουν τώρα οι μνήμες, θα σε κόψουν αργότερα.

Επίσης ο Ε8400 σου έχει υψηλό VID, κάτι που με μια πρώτη ματιά δείχνει ότι μάλλον δεν είναι και ο καλύτερος overclocker, τουλάχιστον με τάση κάτω από το «επιτρεπτό» 1.4V (στο cpu-z).

Τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο στα παραπάνω.

Αλλά εγώ στην θέση σου θα σταματούσα εδώ το OC με την μαμά ψύκτρα. Καλοκαίρι είναι. Πάρε μία after-market με καμιά 35αρα και συνέχισε τότε. Εγώ τον E8400 τον έχω χαλαρά στα 3.6 με μια μεσαία AM (Scythe Ninja Plus revb, πολύ καλή στην εποχή της) και θερμοκρασίες 64 σε stress. Χωρίς ρεύματα.

Εγώ τον έχω στα 3.5 με Scythe Ninja Mini, stock volts, ήταν το πιο εύκολο overclock που έγινε ποτέ (απλά ανέβασα το FSB και δεν είδα καμία απολύτως διαφορά πέραν της αυξημένης συχνότητας). Αυτές τις μέρες που κάνει πολύ ζέστη idle στους 45 και δεν τον έχω δει ποτέ να φτάνει 60.

Πάντως όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω πρέπει να προσέξεις και τις μνήμες, ειδικά αφού έχεις 667ρες οι οποίες αν δεν είναι καλά specced (π.χ. να υποστηρίζουν πιο σφιχτά timings από τα standard ή μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας) θα σε κόβουν.

Ερώτηση : Τον έχω στα 3.4 και μόλις πατάω το Power button πριν ξεκινήσει μου κάνει 3 όμοιους θορύβους οι οποίοι οφείλονται φυσικά στο o/c. Να ανησυχήσω ή μπα??!

Μήπως χρειάζεται να δώσω λίγο ακόμα ρεύμα ή τίποτε παρόμοιο?!

βραχέα θα έλεγα... Σεκ να βρω την μητρική την είχα λινκάρει στην αρχή του ποστ

( η Mobo μ είναι η εξής http://www.gigabyte....spx?pid=2837#ov). Cpu-Z ανεβαίνει σε λίγο! 62-64 σε full load δεν είναι αρκετό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...