deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Χαιρετώ το forum του insomnia. Αν κάποιος έχει συγκεκριμένη γνώση και πληροφόρηση, χρειάζομαι τα τα φώτα του για ένα θέμα, για το οποίο δεν έχω γνώσεις και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος φορέας για να ρωτήσω (και, ποιος είναι αυτός...) Με δυο λόγια: Περιήλθε στην κυριότητά μου, από κληρονομιά, μία έκταση ενός στρέμματος, στον Ωρωπό. Η "ζώνη" - όπως χαρακτηρίζεται - στην οποία ανήκει, είναι ακόμα εκτός σχεδίου, αλλά τα "κολλητά" στο δικό μου κομμάτια έχουν ενταχθεί. Με ενδιαφέρει να μάθω, αν υπάρχει κάποιο επίσημο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (είναι θέμα δήμου, πολεοδομίας; ιδέα δεν έχω!...) για την πορεία ένταξης στο σχέδιο πόλεως, των εκτός σχεδίου περιοχών. Ότι θα μπει είναι δεδομένο, απλά προσπαθώ να μάθω - έστω και κατά ελαφρά προσέγγιση - το πότε, προκειμένου να προγραμματίσω κάποιες κινήσεις που έχω στο μυαλό μου. Βασικά, πρόκειται να το πουλήσω και, λόγω της θέσης του, υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς ανθρώπους. Όπως όμως ο καθένας καταλαβαίνει, δε θέλω να το "σφάξω" για ένα κομμάτι ψωμί (σαν "αγροτεμάχιο") πριν μπει στο σχέδιο. Θέλω να πουληθεί στην ανάλογη αξία, ως οικοδομήσιμο οικόπεδο. Μέχρι στιγμής - απλά υποθέτωντας ποια υπηρεσία μπορεί να είναι αρμόδια - έχω απευθυνθεί στην πολεοδομία και στο δήμο του Ωρωπού, αλλά η μόνη απάντηση που έχω πάρει είναι ένα "επίκειται"... Εντάξει, επίκειται! Δώστε ένα στίγμα ρε άνθρωποι, όμως! Σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, σε ...πενήντα χρόνια; Αν κάποιο μέλος του forum γνωρίζει κάτι - ίσως ακόμα και επειδή έχει ανάλογο ενδιαφέρον με το δικό μου και το έχει ψάξει πιο συγκεκριμένα - θα μου έκανε μεγάλη χάρη αν μοιραζόταν τις πληροφορίες του μαζί μου. Ευχαριστώ.
thief7710 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Φίλε μου θα σου πω το εξής.έχουν γίνει πολλές απάτες σε διάφορες περιοχές της χώρας με συνεργασία υπαλλήλων του δήμου όπου πριν μια περιοχή μπει στο σχέδιο πόλης πανε και αγοράζουν χωράφια για ψίχουλα και μετα τα κόβουν οικόπεδα και θησαυριζουν.οπότε καταλαβαίνεις ότι για να μάθεις ποτέ θα μπει μια περιοχή στο σχέδιο θέλεις να έχεις θείο το δήμαρχο.
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Λοιπόν φίλτατε. Θα απευθυνθείς σε ένα τοπικό τοπογράφο της περιοχής ώστε να σε κατατοπίσει.Μπορεί το αγροτεμάχιο σου να ειναι εκτός σχεδίου,αλλά μπορεί ναναι εντός ζώνης και να έχει αξία...οικοπέδου. Μπορεί να "τρέχει" μελέτη Γ.Π.Σ. για την περιοχή όπου ορίζει τη χρήση των περιοχών του δήμου,στον οποίο ανήκει το αγροτεμάχιο σου. Ολα αυτά όμως είναι απίστευτα χρονοβόρα,δεν γινονται σε 1-2 χρόνια,μιας και ειναι μια τεράστια διυπηρεσιακή διαδικασία. Οπότε, βρίσκεις ένα τοπικό τοπογράφο,του δίνεις τον αριθμό του αγροτεμαχίου σου, ή το τοπογραφικό συμβαλαίου το οποίο έχεις καθώς έκανες αποδοχή κληρονομιάς για να σε κατατοπίσει ώστε να ξέρεις τι θα κάνεις. Αυτά. Αυτό που αναφέρει ο thief ψιλοισχύει,αλλά δεν ειναι κάτι που μένει κρυφό,γιατί οπως ειπα δε γινονται αυτά απο τη μία μέρα στην άλλη. Απλώς αυτοί που εχουν προσβαση σε υπηρεσίες μπορούν να γυρίσουν κάποια πράγματα στις μελέτες προς το συμφέρουν τους,όπως πχ γή μη υψηλής παραγωγικότητας,περιοχές υπο ένταξη σε σχέδιο πόλης, περιοχές που ίσως διανοιχθει κάποιος δρόμος και απαλλοτριωθουν κτκ κτλ κτλ.
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Θα απευθυνθείς σε ένα τοπικό τοπογράφο της περιοχής ώστε να σε κατατοπίσει.Μπορεί το αγροτεμάχιο σου να ειναι εκτός σχεδίου,αλλά μπορεί ναναι εντός ζώνης και να έχει αξία...οικοπέδου. Μπορεί να "τρέχει" μελέτη Γ.Π.Σ. για την περιοχή όπου ορίζει τη χρήση των περιοχών του δήμου,στον οποίο ανήκει το αγροτεμάχιο σου. Ολα αυτά όμως είναι απίστευτα χρονοβόρα,δεν γινονται σε 1-2 χρόνια,μιας και ειναι μια τεράστια διυπηρεσιακή διαδικασία. Οπότε, βρίσκεις ένα τοπικό τοπογράφο,του δίνεις τον αριθμό του αγροτεμαχίου σου, ή το τοπογραφικό συμβαλαίου το οποίο έχεις καθώς έκανες αποδοχή κληρονομιάς για να σε κατατοπίσει ώστε να ξέρεις τι θα κάνεις. Φίλε μου, σ' ευχαριστώ για τις - κατατοπιστικότατες - απαντήσεις σου (τα τμήματα του κειμένου σου που έκανα "bold", αναφέρουν πράγματα τα οποία αγνοούσα παντελώς. Οπότε λες ότι, ένας τοπικός τοπογράφος είναι ο πλέον καλός γνώστης του θέματος... ο.κ. θα κοιτάξω να βρω κάποιον και να ρωτήσω. (Αυτό που βασικά θέλω, είναι να μπορέσω να το πουλήσω - σε μια λογική τιμή - όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Βλέπεις, δεν έχω άλλο εισόδημα ή χρήματα "στην άκρη". Αυτό είναι το μόνο "περιουσιακό" μου στοιχείο και δεδομένου ότι ζω μόνιμα στο εξωτερικό, δε με απασχολεί το να χτίσω ή κάτι σχετικό. Απλά έχω αποφασίσει να αγοράσω κάποιο σπίτι εδώ που βρίσκομαι - όπου οι τιμές είναι ακόμα πολύ χαμηλές - και τα υπόλοιπα ...κλειστά σε τράπεζα για κάποιο διάστημα και βλέπουμε!)
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Eπίσης καλό θα είναι μαζί με την γνώμη του τοπογράφου, να απευθυνθείς και σε μια συμβολαιογράφο για να δείς την αντικειμενική αξία του οικοπέδου (αν δε το κάνει ο τοπογράφος) ώστε να έχεις μια πλήρη άποψη. Κατ'εμε; εάν δεν καίγεσαι για τα χρήματα, μη τη πουλήσεις τη γή. Σε 5-10-15-20 χρόνια μπορεί να πάρει πολ/σια αξία.
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Κατ'εμε; εάν δεν καίγεσαι για τα χρήματα, μη τη πουλήσεις τη γή.Σε 5-10-15-20 χρόνια μπορεί να πάρει πολ/σια αξία. Η συμβουλή σου είναι απόλυτα σεβαστή και λογική. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το "καίγομαι" είναι πολύ φτωχός όρος για να περιγράψει την κατάσταση. Συν τοις άλλοις, σκέψου ότι βρίσκομαι σε μία χώρα με κόστος ζωής κάτω από το μισό σε σχέση με την Ελλάδα. Ακόμα και καμία συγκεκριμένη επένδυση να μην κάνω, απλά να τα "κλείσω" σε μία καλή προθεσμιακή κατάθεση, μόνο η μηνιαία απόδοση θα μου επιτρέπει να ζω χωρίς άγχος (δεν είπα "πλούσια", έτσι; "χωρίς άγχος", ό,τι ακριβώς λέει η φράση...). Άλλωστε, ρεαλιστικά να το δεις, να περιμένω τι; Είμαι ήδη 43 ετών και μέχρι τώρα, η ζωή μου έχει πάει κατά διαόλου! Αν περιμένω, μήπως και πάρει μεγάλη αξία στα ...60 - 65 μου, τι θα πετύχω; Θα έχω ζήσει άλλα 20 μίζερα χρόνια και στο τέλος, θα το αφήσω κληρονομιά κι εγώ ...στα παιδιά που δεν έχω.
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Τότε πηγαίνω πάσο. Δε μπορούσα να γνωρίζω την ηλικία σου και ούτε την οικογενειακή σου κατάσταση. Συνοψίζοντας,κάνεις την έρευνα αγοράς σου και το βγάζεις πρός πώληση.Σε καμμία περίπτωση μη δείξεις οτι "πεινάς" διότι τα κοράκια παραμονεύουν,ειδικά τούτους τους χαλεπούς καιρούς. Καλή πώληση!
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Σε καμία περίπτωση βέβαια, δεν πρόκειται να δείξω ότι "πεινάω"... Άλλωστε, τα "κοράκια" που αναφέρεις, είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τις - δήθεν από ενδιαφέρον να ...εξυπηρετήσουν(!) - προσεγγίσεις τους, πολλά χρόνια πριν, προκειμένου να το πάρουν τσάμπα. Δε μασήσαμε όμως! Είναι σε καλό σημείο και δε λέει να το σκοτώσεις και να κάνεις μάγκα τον κάθε επιτήδειο! Να είσαι καλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.