Xristaras12 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 για να μην ανοιγω νεο θεμα εχω λοιπον κ εγω τετοιο προβλημα απο τη δευτερα! ενω κατεβαζω μια χαρα 1.3-1.4ΜΒ δεν μπορω να σερφαρω απο το netbook(το εχω για κατεβασματα) οι αλλοι υπολογιστες μου σερφαρουν κανονικα. δοκιμασα το ιδιο ακριβως setup(συνολικα connections 250,ενεργα ανα τορεντ 80)και στον σταθερο μου και στον laptop το αποτελεσμα:σερφαρουν κανονικα ενω κατεβαζουν με μεγιστη ταχυτητα(1.3-1.4ΜΒ) το "προβλημα"εγινε μετα την τελευταια αναβαθμιση του μtorrent στην εκδοση 3.0 δοκιμασα με το κλασσικο ρουτερ της forthnet αλλα δεν μπορω να πιασω ταχυτητα πανω απο 1ΜΒ για να τσεκαρω τι παιζει.Και δεν μπορω να πω οτι σερφαρα ανετα η οχι μιας και μετα απο το 1ΜΒ/s το νετμπουκ αρχιζει να ζοριζει με περιπου 40-50% χρηση επεξεργαστη να πω οτι το setup αυτο χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια περιπου χωρις ποτε να εχει εμφανιστει το προβλημα αυτο σε κανεναν υπολογιστη και οι 3 υπολογιστες μου εχουν port forward κανονικα. αυτο που λιγο με προβληματιζει ειναι οτι μετα την αναβαθμιση του μtorrent δεν μου δεχεται αλλαγη στην γλωσσα(ακομα και με επιλογη ως ελληνικα πριν την εκγατασταση)μονο system default με αφηνει να επιλεξω καθε γνωμη δεκτη το ρουτερ μου ειναι airties 5440(ναι το ξερω τουρκικη μουφα αλλα το πηρα πιο κατω απο μιση τιμη.Την συσκευη την εχω 6 μηνες περιπου και κατεβαζα απροβληματιστα απο το netbook με το ιδιο setup που ειναι προβληματικο πλεον)
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 α.μειωσε και αλλο τα connections και μειωσε λιγο το upload. β.δοκιμασε με καλωδιο να δεις αν το κανει. γ.κατεβασε ξανα το Mtorrent.δοκιμασε και την κανονικη και beta αμα θες.το διαλεγεις αν θες να σου κατεβαζεις τις beta. δ.δοκιμασε με το ρουτερ της forthnet και ας μην πιανει παραπανω απο 1 mbyte για να δεις γενικα συμπεριφορα. e.αυτα τα air ties.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 επανερχομαι βρηκα την εκδοση 2.2.1 την περασα υστερα απο καθαρισμα του μtorrent 3.0 με revo unistaller(καθαρισμα registry κλπ) ολα διορθωθηκαν! Μεχρι σημερα παλι που κανει ακριβως τα ιδια και με αυτη την εκδοση τα νευρα μου ΜΕ καλωδιο ναι το κανει και ετσι,ενω ταυτοχρονα οι αλλοι υπολογιστες σερφαρουν κανονικα! Περιορισα λιγο το θεμα και ειδα οτι γινεται εστω και αν δεν πιανω τη μεγιστη ταχυτητα,δλδ και με 200kb/s παλι δεν σερφαρει μετα απο λιγο παρατηρησα επισης οτι αν απενεργοποιησω και ενεργοποιησω την καρτα δικτυου το σερφαρισμα επανερχεται και μολις ξεκιναει το κατεβασμα το μtorrent σερφαρισμα γιοκ θα δοκιμασω και με το ρουτερ της forthnet(θα το αφησω 1-2 μερες να κατεβαζει σερι να δω) edit!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πεταξα την 2.2.1 με revo την εγκατεστησα παλι,εβαλα το "κλασσικο"setup μου και πλεον κατεβαζω και σερφαρω παλι αβυσσος η ψυχη του μtorrent..
Xristaras12 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 επανερχομαι χτες το βραδυ παλι μου εκανε τα ιδια κολπα και αποφασισα να περασω win7 απο το βραδυ το εχω και κατεβαζει διαφορα και μεχρι στιγμης ολα καλα. Πραγματικα θα με τρελανουν αυτα τα XP χεχε
biomecanoid Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Ναι αλλα υπαρχουν ρουτερ φιλε τα οποια με DDRT - tomato - open wag, τα κανεις εσυ dedicated router/firewall/gateways και παιζουν και πολυ καλυτερα απο το σεταπ που γραφεις εσυ, μιας και ειναι κατι που το ανακαλυψαμε πριν 15 χρονια ολοι εδω εμεις και τα αλλαξαμε ακολουθωντας το τροπο που σου γραφω. Μη προσπαθεις να κανεις επιδειξη εδω φιλε και μπορεις τη γνωση σου, απλα να τη παραχωρησεις μιας και δεν εχεις αμεσες ωφελειες απο εδω μεσα. Ωφελειες μπορει να εχεις μονο απο το αφεντικο σου. Αν καθομασταν εδω ολοι να γραφουμε θεωριες και ιστοριες για αγριους, εχω δει εδω μεσα καμια 20ρια ατομα που φτιαχνουν wiki. Για σενα το λεω αν με καταλαβαινεις επειδη σε βλεπω και γραφεις τα ιδια και τα ιδια απο δω και απο κει. Για αυτο λοιπον μη κατηγορεις καποιους που ΔΕΝ κανουν καποια πραγματα. Η μαγκια ειναι να τους πεις εσυ πως θα το κανουν. Αυτη ειναι η μαγκια και οχι αυτο που κανεις εσυ. Με το συμπαθειο κιολας όλα τα ρουτερακια που λες με DD-wrt - tomato koukouroukou με κομμένη version linux δεν μπορούν να συγκριθούνε με ένα x86 pc mini-itx η ότι άλλο με κανονική έκδοση linux. και από hardware πλεuρα τα ρουτερακια που λες έχουν καμια 200-300ria mhz cpu και ram κάπου στα 32-64 δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ενός mini-itx 1ghz με 1gb μνήμη η οποιαδήποτε x86 πλατφόρμας. Άμα μου βρείς ένα ρουτερακι με DD-WRT με 1 χρόνο uptime συνεχόμενα χωρίς restart ποτε σαν τα dedicated pc που περιγράφω θα σου πω bravo. Η μαγκιά δεν είναι να ταΐζω του άλλους με το κουτάλι στο στόμα επειδή δεν θέλουν δεν μπορούν δεν δεν ... να μάθουν και να ασχοληθουν με το linux ώστε να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Τσάμπα μάγκα δεν θα κάνω κανένα, βοηθάω αλλα μέχρι ένα σημείο. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν ελευθερα στο internet διαβάστε, εγώ γιατί διαβάζω και μαθαίνω ? Guides με βήματα για υλοποίησης που έχω κάνει εγώ και είναι δικες μου ιδέες δεν κάνω για να για τις παρει ο κάθε άκυρος και να τις αξιοποίηση βγάζοντας προφανώς και χρήματα. Το ότι επαναλαμβάνομαι είναι γεγονός αλλα δεν φταίω εγώ αφού παντού γίνονται post παρόμοια πρόβλημα και δεν διαβάζουν το forum για να δουν άμα κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα με αυτούς και πως και αν λύθηκε. Τώρα επειδή μίλησες με ημερομηνίες στις ημερομηνίες δεν σε παίρνει καθόλου έχω computer από 6 χρόνον και τίποτα εργασίες για το σχόλιο, Linux έβαλα πρώτη φορα στο γυμνάσιο και δουλεύω πάνω στο κλάδο από φοιτητής. To be continued
rfc Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Εγω ξερω οτι εισαι αργος με proxy και εγω γρηγορος με dedicated router. Εγω εχω ενα μηχανακι τοσο δα και κατεβαζω απο 2.4-2.7MB. Κλειδωνω στα 22.5 απο 21.5 με draytek που ειχα πριν. Αλλα οκ εσυ μπορεις να κανεις κανα δυο πραγματα παραπανω σιγουρα με τον proxy, αλλα εχεις επιπλεον pc και σιγουρα η αποκριση σου δε θα ειναι τοσο καλη. εεε? Εισαι αργος
biomecanoid Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 άμα απευθύνεσαι σε μένα, ο proxy κανονικά υπάρχει για να κάνει τα πράγματα πιο γρήγορα και όχι πιο αργά έχοντας cache και διαφορα αλλα πράγματα ώστε να επισπευδονται τα πράγματα. Eχοντας proxy τα site που επισκέφτεσαι συχνά φορτώνουν ακαριαία αφού δεν τα κατεβάζεις από το internet αλλα από την cache του τοπικού δικτύου. Αυτό όμως δεν πάει να πει πως θα χασείς τις αλλαγές και τα διαφορα update στην ύλη του site ο proxy καταλαβαίνει τι έχει αλλάξει και ξανά κατεβάζει από την αρχή μονο τις αλλαγές. Delay δεν υπάρχει αφού το οποιοδήποτε pc είναι πολύ ισχυρό για τι δουλειά του routing. Μιλώντας για pc στα posts μου ΔΕΝ αναφέρομαι σε proxy αλλα σε pc με λειτουργικό που κάνει το pc σου router. Στις λειτουργίες του router υπάρχει βεβαια και proxy αλλα είναι μια από τις πολλαπλές του λειτουργίες. Εγώ τώρα δεν δουλεύω με proxy καθώς είμαι σε multi-wan με loadbalaning και ο squid δεν ξέρει να δουλεύει με πολλαπλές wan σύνδεσης. Οι διάφοροι τρόποι για να βάλεις proxy αυτή την στιγμή είναι hacks και όχι official features του squid και έτσι περιμένω να γίνει κανονικά . Στέλνω και μια φώτου από τα menu ενός pc router. η photo έχει γίνει edit για να φαίνονται όλα μαζί τα menu ανοιχτά για να μην στέλνω ένα σορό photos.
rfc Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 δλδ στελνεις τα πακετα απο το pc σου σε αλλο pc για να γινει το routing και αυτο δεν ειναι καθυστερηση. Αρα εχεις το μοντεμ σου σε bridge για να μην εχεις double routing-nat. Τα πρωτα 2 πραγματα που μας ειχαν πει σε σεμιναριο της cisco, οτι δε πρεπει ποτε να κανεις. Για ριξε μια ματια στο δικο μου rc.local που εχω διαμορφωσει στο μοντεμ μου. Στελνω στον isp μου με 1520 MTU και 522720 receive window. εσυ στελνεις με 1492 και 65535. Εισαι τουλαχιστον 3 φορες πιο αργος. Αυτο δε μπορεις να το κανεις εσυ με κανενα dedicated proxy pc ή οπως αλλιως πεστο εσυ, για τον απλουστατο λογο οτι δεν επεμβαινεις κατευθειαν στο μοντεμ σου, αλλα βαζεις ακομη ενα pc να σου αξιολογει τα πακετα και μου λες οτι δεν εχεις και καθυστερηση Ενταξει το cache σε βοηθαει αλλα μεμονωμενα. Τι δλδ θα κατσεις να cachareis ολες τις ip του κοσμου. Ειναι αστειο λιγο αυτο. Η διαφορα μας συνολικα ειναι οτι εσυ επεμβαινεις ΜΟΝΟ σε routing-firewall, ενω εγω σε routing-firewall-gateway που εσυ απλα δε μπορεις να το κανεις. και τους 2 αυτοματισμους που συζηταμε, τους εχω δοκιμασει δεκαδες φορες και εχω να σου πω 2 πραγματα. 1) Κατεβαζω απο torrent με πανω απο 2 και παραλληλα σερφαρω λες και εχω ολες τις σελιδες cache στο δισκο μου. 2) εισαι πιο αργος και απο το replay.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 επανερχομαι χτες το βραδυ παλι μου εκανε τα ιδια κολπα και αποφασισα να περασω win7 απο το βραδυ το εχω και κατεβαζει διαφορα και μεχρι στιγμης ολα καλα. Πραγματικα θα με τρελανουν αυτα τα XP χεχε την καλυτερη δουλεια εκανες.ετσι και αλλιως τα windows xp χωρις patch Εχουν ενα θεμα με τα active connections οποτε ισως και εκει να σκαλωνει λιγακι οταν ζοριζεται.ετσι και αλλιως τα xp ειναι πλεον παρελθον.τοσα χρονια καλα αντεξαν.πλεον 7αρια με το καλο.αντικα γιναν τα xp όλα τα ρουτερακια που λες με DD-wrt - tomato koukouroukou με κομμένη version linux δεν μπορούν να συγκριθούνε με ένα x86 pc mini-itx η ότι άλλο με κανονική έκδοση linux. και από hardware πλεuρα τα ρουτερακια που λες έχουν καμια 200-300ria mhz cpu και ram κάπου στα 32-64 δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ενός mini-itx 1ghz με 1gb μνήμη η οποιαδήποτε x86 πλατφόρμας. Άμα μου βρείς ένα ρουτερακι με DD-WRT με 1 χρόνο uptime συνεχόμενα χωρίς restart ποτε σαν τα dedicated pc που περιγράφω θα σου πω bravo. γιατι εχεις φαγωθει να βγαλεις τα παντα σκαρτα εκτος απο το δικο σου platform.αν ηταν οπως τα λες η cisco δεν θα πουλαγε τιποτα σε εταιρειες ενω ως τωρα γινεται το αναποδο οπως επισης και κανεις δεν θα εμπλεξε με dd-wrt κτλ κτλ. επισης εχετε καταλαβει οτι μιλαμε τοση ωρα για ενα θεμα που ειναι για Home use και οχι για εταιρεια.γιατι στις εταιρειες δεν κατεβαζουν torrents. οποτε και το cisco και το Linux ειναι 2 πραγματακια αχρηστα λογω κοστους εξαρχης. τωρα να εχεις 1 χρονο Uptime.ok πες οτι το εχεις.what's next?Home use ειναι αμα κανει και ενα disconnect στις 10 μερες δεν θα πεθανει κανεις.οποτε λιγο ηρεμια με το θεμα γιατι ηδη εχει ξεφυγει απο την αρχικη ιδεα. το dd-wrt ειναι κατι το free και ωραιο και το αλλο που λες προυποθετει ενα Pc εστω και μικρο που θα πρεπει καποιος να εχει καμποσες γνωσεις για να το στησει και ειναι ενα μηχανημα που θα πρεπει να δουλευει 24/7/365.οποτε τα 5 max 10 watt που εχει καταναλωση ενα απλο ρουτερακι ειναι πολυ λιγοτερα απο τα 100 που θα εχεις για το Pc αυτο.για εταιρεια ναι για Home use... οποτε μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
biomecanoid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 δλδ στελνεις τα πακετα απο το pc σου σε αλλο pc για να γινει το routing και αυτο δεν ειναι καθυστερηση. Αρα εχεις το μοντεμ σου σε bridge για να μην εχεις double routing-nat. Τα πρωτα 2 πραγματα που μας ειχαν πει σε σεμιναριο της cisco, οτι δε πρεπει ποτε να κανεις. Για ριξε μια ματια στο δικο μου rc.local που εχω διαμορφωσει στο μοντεμ μου. Στελνω στον isp μου με 1520 MTU και 522720 receive window. εσυ στελνεις με 1492 και 65535. Εισαι τουλαχιστον 3 φορες πιο αργος. Αυτο δε μπορεις να το κανεις εσυ με κανενα dedicated proxy pc ή οπως αλλιως πεστο εσυ, για τον απλουστατο λογο οτι δεν επεμβαινεις κατευθειαν στο μοντεμ σου, αλλα βαζεις ακομη ενα pc να σου αξιολογει τα πακετα και μου λες οτι δεν εχεις και καθυστερηση Ενταξει το cache σε βοηθαει αλλα μεμονωμενα. Τι δλδ θα κατσεις να cachareis ολες τις ip του κοσμου. Ειναι αστειο λιγο αυτο. Η διαφορα μας συνολικα ειναι οτι εσυ επεμβαινεις ΜΟΝΟ σε routing-firewall, ενω εγω σε routing-firewall-gateway που εσυ απλα δε μπορεις να το κανεις. και τους 2 αυτοματισμους που συζηταμε, τους εχω δοκιμασει δεκαδες φορες και εχω να σου πω 2 πραγματα. 1) Κατεβαζω απο torrent με πανω απο 2 και παραλληλα σερφαρω λες και εχω ολες τις σελιδες cache στο δισκο μου. 2) εισαι πιο αργος και απο το replay. @ rfc Πάλι τα από τα λεγόμενα σου φαίνεται πως δεν εχεις καταλάβει καθολου τι δουλειά κάνει το pc ( αφού δεν ξέρεις ούτε πως να το ονομάσης) - που πλέον δεν είναι pc αλλα στο δίκτυο φαίνεται σαν modem δηλαδή internet gateway. Σκέφτεσαι το "PC" και το modem σαν ξεχωριστή οντότητα ενώ δεν είναι έτσι και ένα τέτοιο pc μπορεί να έχει το modem πάνω του σε pci ετσι τα settings που περιγραφής mtu και buffer μπορώ να τα πειράξω και εγώ άμα θέλω. Ούτε το cache δουλεύει όπως το λες. Το cache το ανάλυσα πιο πάνω και με λίγα λόγια αποθηκεύει τα site που ανοίγεις και την επομενη φορα που τα ξαναβλεπεις τα παίρνεις από την cache κατεβαζοντας μονο τις αλλαγές. Tο cache δεν είναι σε επίπεδο ip Επίσης ξεχνάς το γεγονός πως έχω MULTI-WAN άντε βρες μου router να έχει 6 wan + Lan. @ poulinos Ακομα το pc δεν έχει κατανάλωση 100w αλλα 50w. Εχω μερικά dd-wrt και θέλουν restart κάπου 1 φορα το μηνα. Aυτό το έχω σπίτι μου. η cisco πουλάει επειδή έχει το όνομα και επειδή πάει σε μια εταιρία και κάνει τα πάντα από το τηλεφωνα με μέχρι τα routers και τα Access Point. Τα cisco είναι πιο δύσκολα να τα ρύθμισις από ένα pc με linux, γιατί η cisco ξεφεύγει από το κλασικό syntax τον εντολών όπως τις ξέρεις από τα windows η το linux. Αυτό δεν πρόσθετη τίποτα στα features απλός διασφαλίζει πως θα βγάλει και αλλα λεφτά κάνοντας σε να πας στα διαφορα μαθήματα που σου παρέχει. Γιαυτο το φτηνό κόλπο δεν μου αρέσει η cisco. Όμως στα πλαίσια τις δουλειάς μου έχω σεταρι και cisco επειδή έτσι ήθελε ο πελάτης. Screenshots:
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 λοιπον και μια φορα το μηνα για Home use δεν εινα θεμα να κανεις restart.οκ αν δεν θες αυτο παρε και cisco να μεινει και 5 χρονια Up χωρις restart οπως γινεται σε ολα τα switches και ολα αυτα που παιρνουν οι Providers που δεν κανουν ποτε restart(fiber optics) κτλ. η cisco επισης δεν πουλαει γιατι εχει το ονομα αλλα εχει μια πληρη γκαμα προιοντων που οκ ειναι ακριβα αλλα ολοι παιζουν με cisco.αρα δεν ειναι μονο ονομα.anyway.αρκετα ξεφυγαμε εκτος τοπικ
biomecanoid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 αι καλά οι providers έχουν uptime ?? στην ελλάδα δεν ισχύει αυτό στον ένα χρόνο που έχουν uptime τα μηχανήματα μου ο isp θα έχει πέσει με βλάβη 2-3ής φορες. Έχω δεν μίλησα για uptime switch το switch δεν το έχω κλεισει ποτε παιζει να έχει και 5 χρονια uptime αλλα είναι χαζό δεν έχει webqui για να δω. εγώ μιλάω πάντα για το inteligent κομμάτι του δικτύου. και όντως ξεφύγαμε από το θέμα.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 αι καλά οι providers έχουν uptime ?? στην ελλάδα δεν ισχύει αυτό στον ένα χρόνο που έχουν uptime τα μηχανήματα μου ο isp θα έχει πέσει με βλάβη 2-3ής φορες. Έχω δεν μίλησα για uptime switch το switch δεν το έχω κλεισει ποτε παιζει να έχει και 5 χρονια uptime αλλα είναι χαζό δεν έχει webqui για να δω. εγώ μιλάω πάντα για το inteligent κομμάτι του δικτύου. και όντως ξεφύγαμε από το θέμα. συγνωμη αν κοπει η οπτικη ινα δεν φταιει το μηχανημα για να πεις οτι δεν ειναι uptime αυτο. γιατι και σενα σε 1 χρονο μπορει η γραμμη σου να εχει κανει 100 disconnects Λογω χαλκου οχι λογο μηχανηματος.
biomecanoid Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 αυτό ισχύει τα σάπια καλώδια είναι μεγάλο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα