strat92man Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Έχω κάποια ερωτήματα. Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με web dev. είναι απαραιτητο να γνωρίζει Javascript ? υπάρχει αντιστοιχη γλώσσα απο αλλη εταιρία; Γνωρίζω οτι asp.net ειναι κλειστου κωδικά,ο κώδικα του ειναι C# ? και όταν λεμε κλειστου για εναν απλο web dev. που θέλει σαν χομπι να φτιάχνει ιστοσελίδες οχι για οικονομικο οφελος τι πλεονεκτηματα υπάρχουν και τι μειονεκτήματα ; σε σχέση με Php,Jsp ακομη στο design της εκαστοτε ιστοσελίδας χρησιμοποιουμε Css ; Πάντα ; το expression blend της Μicrosoft κάνει αυτην την δουλεια ; Παιδια ξέρω οτι οι ερωτήσεις μου ειναι πολυ γελοιες για εσας αλλα δεν ασχολουμε με τον τομεα,θέλω απλος να μάθω μερικα πραγματα για εμενα προσωπικα.. και οχι 2-3 γλώσσες για κάθε πράγμα ! Ευχαρισώ.! Με λιγα λόγια κατατοπίστε με,στο "τι" κάνει "τι"
defacer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Όπως καταλαβαίνεις σύντομες και μονολεκτικές απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο αν απλουστεύσουμε τα πράγματα και δεν αρχίσουμε να απαριθμούμε εξαιρέσεις. Επειδή δεν έχεις προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο, θα απαντήσω όσο συντομότερα γίνεται χωρίς να αρχίσω να αναλύω τι και πως σε κάθε περίπτωση. Παρε την απάντησηως γενικούς κανόνες. Έχω κάποια ερωτήματα. Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με web dev. είναι απαραιτητο να γνωρίζει Javascript ? υπάρχει αντιστοιχη γλώσσα απο αλλη εταιρία; Ναι εκτός και αν θέλεις οι χρήστες της σελίδας σου να αισθάνονται ότι γύρισαν στο 2005. Αν οι χρήστες είσαι μόνο εσύ αυτό μπορεί να μη σε πειράζει καθόλου. Αντίστοιχη γλώσσα δεν υπάρχει (γιατί η JS και μόνο αυτή είναι ενσωματωμένη στους browsers) και επίσης η JS δεν ανήκει σε κάποια εταιρία (το "άλλη εταιρία" δείχνει ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά). Γνωρίζω οτι asp.net ειναι κλειστου κωδικά,ο κώδικα του ειναι C# ? Δεν είναι εντελώς κατανοητό τι εννοείς "κλειστού κώδικα". Ο κώδικας του ASP.NET σαν framework είναι διαθέσιμος σε όλους (και γραμμένος σε C#). Ο κώδικας που γράφει κανείς πατώντας πάνω στο asp.net μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα υποστηρίζεται από το .net framework, συνήθως C# ή VB.NET. Κατά πάσα πιθανότητα κάτι έχεις παρανοήσει αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς. και όταν λεμε κλειστου για εναν απλο web dev. που θέλει σαν χομπι να φτιάχνει ιστοσελίδες οχι για οικονομικο οφελος τι πλεονεκτηματα υπάρχουν και τι μειονεκτήματα ; σε σχέση με Php,Jsp Αν χρειάζεται να κάνεις αυτή την ερώτηση, η απάντηση είναι PHP χωρίς δεύτερη κουβέντα. ακομη στο design της εκαστοτε ιστοσελίδας χρησιμοποιουμε Css ; Πάντα ; το expression blend της Μicrosoft κάνει αυτην την δουλεια ; Ναι, ναι και όχι. To expression web κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά υπάρχουν κι άλλα σχετικά προγράμματα (π.χ. dreamweaver). Για κάποιο χομπίστα χωρίς προηγούμενες γνώσεις αυτή είναι μια καλή προσέγγιση.
dewn735 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με web dev. είναι απαραιτητο να γνωρίζει Javascript ? υπάρχει αντιστοιχη γλώσσα απο αλλη εταιρία; Όχι, δεν είναι απαραίτητο - αν και αυτοό εξαρτάται πάντα από το τι θες να κάνεις. Γνωρίζω οτι asp.net ειναι κλειστου κωδικά,ο κώδικα του ειναι C# ? Η σύνταξή του φέρνει περισσότερο σε basic, η c μου φέρνει σε php και όταν λεμε κλειστου για εναν απλο web dev. που θέλει σαν χομπι να φτιάχνει ιστοσελίδες οχι για οικονομικο οφελος τι πλεονεκτηματα υπάρχουν και τι μειονεκτήματα ; σε σχέση με Php,Jsp Κανένα όφελος, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο - διαλέγεις τι σου αρέσει και τι σε βολεύει καλύτερα και παίρνεις. Θεωρητικά πάντα, τα επί πληρωμή (asp.net και iis) προσφέρουν καλύτερη τεχνική υποστήριξη, όμως η κοινότητα πίσω από τα open source συνήθως υπερκαλύπτει όλες σου τις απορίες (θέλει πάντως ψάξιμο...) ακομη στο design της εκαστοτε ιστοσελίδας χρησιμοποιουμε Css ; Πάντα ; το expression blend της Μicrosoft κάνει αυτην την δουλεια ; πλέον ναι - δεν είναι τίποτα το φοβερό, λίγο χρώμα, κάνα bold και είσαι εντάξει! (στην αρχή τουλάχιστο )
SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 (επεξεργασμένο) Κοίτα επειδή μιλάς για χόμπι. Τι κάνει τι;; Php: Είναι γλώσσα που επικοινωνεί με την βάση δεδομένων(database) για να πάρει δεδομένα με στόχο να τα δείξει στον χρήστη αν και εφόσον έχει τα δικαιώματα.(π.χ. απλός χρήστης, εγγεγραμμένος, admin κτλ) Χρησιμοποιείτε για δυναμικές σελίδες. Σε μια σελίδα στο τελικό αποτέλεσμα(αυτό που βλέπουμε εμείς) μετατρέπεται σε html και ο php κώδικας παραμένει κρυφός. CSS: Είναι η γλώσσα που βάζει τα πράματα στην θέση τους. Μπορεί να δώσει χρώμα σε γράμματα, γραμματοσειρές, να φτιάξει κουτιά, να δώσει θέσεις αντικειμένων(κειμένου-εικόνων) κ.α. Javascript: Μπορεί να δώσει κίνηση σε κείμενα, φωτογραφίες, μενού κ.α., να φορτώσει εικόνες, να μας προ-φορτώσει κείμενα-εικόνες, να πετάξει μηνύματα και πολλά πολλά άλλα.(σε αντίθεση με την php η javascript εκτελείτε από τον πελάτη(client-side)) ποιο πολλά μπορείς να βρεις εδώ ποιο πολλά μπορείς να βρεις εδώ asp.net κτλ microsoft-ίκα για εμένα είναι μπούρδες. Δεν νομίζω ότι αξίζει.(κοίτα megatv.com) Πας να στείλεις ένα video στον φίλο και δεν μπορείς. Το link είναι σταθερό. Εμένα μου θυμίζει πρόγραμμα που τρέχει από browser . Php και Javascript. Αν τα χρησιμοποιήσεις μαζί και τα συνδυάσεις είσαι κομπλέ για αυτό που θες να κάνεις. Επίσης λόγο του ότι η χρήση είναι ερασιτεχνική με λίγη joomla θα μάθεις πολύ γρήγορα να παίζεις με αυτά. Μπορείς να μάθεις εύκολα και γρήγορα μέσα από σελίδες που έχουνε φτιάξει άλλοι(templets). Εκεί θα αρχίσεις να αλλάζεις πράματα και να κάνεις και βελτιώσεις. Θα δεις ότι είναι εύκολο και εύχρηστο ακόμα και για να φτιάξεις ένα e-shop. CSS θα υπάρχει πάντα. Εύκολη και απλή για να κάνεις ποιο ευανάγνωστο το κείμενο σου και γενικότερα την σελίδα του. Για να επεξεργαστείς τον κώδικα σου προτείνω να εργαστείς με dreamweaver(καθώς εντοπίζει και τυχόν λάθη στον κώδικα) ή το notepad ++. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2011 από SpirosLouis
dewn735 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 @SpirosLouis: Καταλαβαίνω ότι προσπάθησες να απλουτεύσεις τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι κάπου το παράκανες! Επειδή είδα ότι το έγραψες κι αλλού, η php κάνει πολλά περισσότερα από το να επικοινωνεί απλά με μια βάση δεδομένων - στην πραγματικότητα, η βάση δεν είναι καν απαραίτητη για να τρέξεις php κώδικα Η css δεν είναι ούτε γλώσσα προγραμματισμού αλλά ούτε και "εκτελείται", είναι γλώσσα μορφοποίησης κειμένου σαν την html. O browser δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να κατεβάζει το αρχείο (τη σελίδα) στον υπολογιστή σου και στη συνέχεια να την ανοίξει σαν ένα είδος κειμένου Επίσης, δε μπορεί να κατακρίνεις την asp.net επειδή πέτυχες ένα bug σε μια σελίδα Τέλος, το να προσπαθήσεις να μάθεις αυτές τις τεχνολογίες διαβάζοντας τον κώδικα του joomla θα σε οδηγήσει σε έναν ατελείωτο πονοκέφαλο και τίποτα παραπάνω
SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 όπως έγραψα και στο αλλού ( ) χοντρικά χοντρικά τι κάνει..είπαμε απλά τα λέμε. Δεν έγραψα ότι η CSS είναι γλώσσα προγραμματισμού. 'Έγραψα είναι γλώσσα. Επίσης δεν έγραψα ότι εκτελείτε. Εφαρμόζεται πάνω στον κώδικα.(στην σελίδα κτλ) Επιπλέον δεν είμαι υπέρ της Microsoft και ούτε μου αρέσουν τα προϊόντα της. Εφόσον έχεις τόσο δυνατά εργαλεία στην κοινότητα γιατί να μην τα χρησιμοποιήσεις. (στο megatv.com δεν είναι bug. Είναι ο τρόπος που δουλεύει το site. Δεν ξέρω αν μπήκες αλλά είναι το site που καναλιού mega.) Επίσης δεν είπα να διαβάσεις τον κώδικα του joomla. Λέω να εγκαταστήσεις μια temlete με μόνο την index.php και μια CSS σελίδα για να αρχίσει να καταλαβαίνει όλο το στήσιμο πως γίνεται, πως μπαίνουνε τα αντικείμενα στην σειρά τους, στις θέσης τους κτλ.
dewn735 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Ξέρεις πολύ καλά τι είχες γράψει και ξέρω πολύ καλά τι είχα διαβάσει... Ας όψεται το edit Στη σελίδα του mega μπήκα, αλλά δε βρήκα αυτό που λες ("Πας να στείλεις ένα video στον φίλο και δεν μπορείς. Το link είναι σταθερό. Εμένα μου θυμίζει πρόγραμμα που τρέχει από browser") - όπως και να 'χει είναι θέμα του προγραμματιστή και όχι της γλώσσας. To ότι δε σου αρέσει η MS και ότι προτιμάς τα open source είναι καθαρά θέμα άποψης - με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τους χαρακτηρισμούς "μπούρδες" και "Δεν νομίζω ότι αξίζει"
SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 υπογράμμισα και έκανα bold την λέξη εμένα!!! Για εμένα είναι μπούρδες. Στο edit δεν πείραξα τίποτα από αυτά που είπα παραμόνο αυτο: σε αντίθεση με την php η javascript εκτελείτε από τον πελάτη(client-side)) ποιο πολλά μπορείς να βρεις εδώ ποιο πολλά μπορείς να βρεις εδώ το είχα βάλει αν είδες εκεί που μιλούσα για την CSS αλλά όπως φαίνεται δεν διαβάζεις αυτά που γράφω. Σε παρακαλώ να διαβάζεις καλά αυτά που λέω και μετά να απαντάς. Δεν έχει αλλάξει ούτε ένα γράμμα από το αρχικό μου post εκτός από αυτό που είπα.(και αν δεις υπάρχει ακόμα λάθος)
dewn735 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 το είχα βάλει αν είδες εκεί που μιλούσα για την CSS αλλά όπως φαίνεται δεν διαβάζεις αυτά που γράφω. Άρα, μια χαρά τα είχα διαβάσει!
bullet2D Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Πάντως εφόσον ο φίλος που άνοιξε το θέμα ρωτά για να μάθει απο χομπιστικό ενδιαφέρον καθαρά αναμφησβήτητα του προτείνω και εγώ: ΗΤΜL, CSS, PHP, MySQL και Wordpress η Joomla και Javascript/jQuery. Kαι περισσότερη βοήθεια θα βρεί online και θα μάθει και πολύ δυνατές γλώσσες ανάπτυξης διαδικτιακού περιεχομένου. Εφόσον δεν θα έχεις κάποια εταιρεία να σε πιέσει να εργαστείς με .net δεν υπάρχει κανένας απολύτος λόγος να στραφείς εκεί. Για PHP φίλε μου ξεκίνα εδώ: http://www.php.net/manual/en/index.php Πρώτα όμως θα πρέπει να αφιερώσεις ΠΟΛΥ χρόνο σε HTML και CSS. Όταν φτιάχνεις static websites χωρίς table layouts και τα εμπλουτίσεις με CSS, ξεκίνα την εκμάθηση PHP και τους πειραματισμούς σου σε κάποιο CMS.
cyclo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 λοιπόν... να πω και εγώ την άποψή μου περί του θέματος... php / asp.net κατ αρχήν να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερη/χειρότερη τεχνολογία. όσον αφορά την σύγκριση ορισμένων php/asp.net θεωρώ οτι η δεύτερη είναι κλάσης ανώτερη όταν πρόκειται για rapid application development και custom εταιρικές λύσεις στον τομέα του προγραμματισμού. πρόκειται για καθαρά OOP (object oriented programming). και η php είναι oop αλλα δεν χρησιμοποιείται έτσι. φυσικά δεν είναι δωρεάν css... το css είναι εντελώς τζάμπα. ειδικά το css3 τείνει να αντικαταστήσει background εικόνες, τα οποία κοστίζουν σε http web requests και data transfer. αντιθέτως, το css γίνεται render στον client. εντελώς τζάμπα. πολύ ελαφρύτερο, πολύ γρηγορότερο. Αν χρειάζεται να κάνεις αυτή την ερώτηση, η απάντηση είναι PHP χωρίς δεύτερη κουβέντα. *χωρίς παρεξήγηση προς τον συμφουρίτη* επίσης, απέφυγε παροπίδες τέτοιου τύπου. με ότι είναι ευκολότερο να κάνεις τη δουλειά σου, αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείς. Δεν κάνουμε κάτι με κλειστά μάτια. δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, υπάρχει "με βολεύει", και "δεν με βολεύει". όλο αυτό το θέμα με την κόντρα php/asp.net μου θυμίζει linux vs windows. μην τρως σκαλώματα... μπορεί να πληρωθείς απ αυτή τη δουλειά.
strat92man Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Κάτι ακομα απο διαφορες συζητησεις έχω δει οτι web dev. κανεις και με Python,perl,ruby μπορει να μου πει κάποιος περισσοτερες λεπτομέρειες σχετικά.; πλεονεκτήματα-και μη Κάτι Ακομα..απο διάφορα video έχω δει οτι οσον αφορα το λογισμίκο της Microsoft υπάρχει το .net μου δημιουργεις γρηγοροτερα π.χ το γραφικο περιβάλλον στο ελευθερο λογισμικό υπάρχει τετοιο framework ;? ..κατανοω οτι οι ερωτήσεις μου είναι απλές..αλλα το πεδιο μου ειναι άλλο... Ευχαριστώ.!
cyclo Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Κάτι Ακομα..απο διάφορα video έχω δει οτι οσον αφορα το λογισμίκο της Microsoft υπάρχει το .net μου δημιουργεις γρηγοροτερα π.χ το γραφικο περιβάλλον στο ελευθερο λογισμικό υπάρχει τετοιο framework ;? ..κατανοω οτι οι ερωτήσεις μου είναι απλές..αλλα το πεδιο μου ειναι άλλο... Ευχαριστώ.! Όσον αφορά το .NET (dot net framework) είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από γρήγορη σχεδίαση γραφικού περιβάλλοντος. είναι κώδικας χωρισμένος σε interfaces && namespaces, (δομές οι οποίες υλοποιούν κυρίως κλάσεις) και σου παρέχουν εκτός από τις πολλές ευκολίες και δυνατότητες... ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν χρειάζεται δηλαδή να ασχολείσαι να ανησυχείς για πάρα πολλά συχνά προγραμματιστικά λάθη (βλ. stack overflow, oom και άλλα) με όλα αυτά ασχολείται το framework, και εσύ ασχολείσαι με το RAD (rapid application development) τώρα όσον αφορά το γραφικό περιβάλλον... νομίζω λίγοι ασχολούνται με την Design καρτέλα που διαθέτει το visual studio. το web δεν πρόκειται περι drag n drop, αλλα photoshop, φαντασία, και html υλοποίηση.
Haldol Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Φυσικά υπάρχουν και από τη μεριά της PHP πλήρη, ταχύτατα και ασφαλή frameworks, όπως π.χ. το CodeIgniter ή το Symfony.
bujar Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ειπα να μην ανοιξω νεο θεμα και να ρωτησω εδω μιας και εχει γενικο τιτλο, το οποιο θα μπορουσε να φιλοξενησει την ερωτηση μου. Παρατηρω σε site οπου βλεπω μεσω των developer tools του chrome οτι εχει πολλα εικονιδια (μικρα-αυτονομα) σε ενα μεγαλο png (αρα ενα μεγαλο εικονιδιο). Απο εκει κανει την επιλογη και τα κανει display. Πως επιλεγει το εικονιδιο που χρειαζεται απο αυτην την, ας πουμε, παλετα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα