koslibpro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 καλησπερα παιδες, αγορασα σημερα ενα usb στικακι,το Transcend JetFlash 600 συγκεκριμενα και ειναι φορμαρισμενο σε FAT32..θελω να εχει την μεγιστη δυνατη αποδοση και ταχυτητα..τι λετε??να το αφησω ετσι η να το μετατρεψω σε NTFS..??
trelos3 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 καλησπερα παιδες, αγορασα σημερα ενα usb στικακι,το Transcend JetFlash 600 συγκεκριμενα και ειναι φορμαρισμενο σε FAT32..θελω να εχει την μεγιστη δυνατη αποδοση και ταχυτητα..τι λετε??να το αφησω ετσι η να το μετατρεψω σε NTFS..?? αμα το μετατρεψεις σε ntfs θα μπορεις να βαζεις και ισο αρχεια μεγαλυτερα του 4gb με το fat32 δεν μπορουσες σου εβγαζε μεγαλο αρχειο για δισκο οσο για ταχυτητα που λες μαλλον δεν θα παιζει ρολο αλλα δεν ξερω
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Aν το μετατρέψεις σε NTFS κερδίζεις μεταφορά μεγάλων αρχειών (άνω των 4GB) αλλά χάνεις σε συμβατότητα με πολλά DVD, Media player κ.τ.λ. που έχουν υποδοχή USB αλλά υποστηρίζουν stickάκια διαμορφωμένα μόνο σε FAT32. Επιπρόσθετα από FAT32 πας εύκολα σε NTFS με ενα απλό format αλλά το αντίστροφο γίνεται πολύ δύσκολα. Εξαρτάται λοιπόν για τι χρήση προορίζεται το stickάκι σου. Εσύ αποφασίζεις...
koslibpro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 αμα το μετατρεψεις σε ntfs θα μπορεις να βαζεις και ισο αρχεια μεγαλυτερα του 4gb με το fat32 δεν μπορουσες σου εβγαζε μεγαλο αρχειο για δισκο οσο για ταχυτητα που λες μαλλον δεν θα παιζει ρολο αλλα δεν ξερω κατι εχω ακουσει οτι κανεις,λενε,καταμερισμο στο στικακι και αλλαζεις το filesystem οποτε και τρεχει πιο σταθερα και γρηγορα και γενικα αξιοποιουνται περισσοτερο οι δυνατοτητες του..δεν ειμαι σιγουρος ομως ακριβως τι μου ειχαν πει.. τι θα ηταν προτιμοτερο εγω να κανω..??αλλες γνωμες..? και γιατι γινεται πολυ δυσκολα η αλλαξη απο NTFS σε FAT32..??το ιδιο δεν ειναι....? ειμαι Ubuntu Linux 11.4 user,και χρησιμοποιω το disk utility του συστηματος μου,το default που εχει για οτι δουλεια χρειαζομαι σε partitions,δισκους κτλπ.. λετε αν το κανω απο εκει NTFS μετα αν θελησω να το κανω παλι FAT32 να μην γινεται..? εγω θελω να το χρησιμοποησω για μεταφορα μεγλων φακελων,οχι μεμονομενων αρχειων..πχ εναν φακελο 5Gb με φοτογραφιες μεσα..για κατι τετοια πραγματα συνηθως θα το χρησιμοποιω..
Bspus Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ναι, το ιδιο ευκολο ειναι. Απο σενα εξαρταται και τις αναγκες σου. Αν εχεις συσκευες εκτος του υπολογιστη που θες να συνεργαζονται με το στικακι σου και δεν παιζουν με ntfs τοτε αναγκαστικα μενεις fat32. Αν παλι δεν εχεις αρχεια μεγαλυτερα απο 4gb, δεν εχεις λογο να το αλλαξεις. Δεν υπαρχει ουσιαστικο θεμα ταχυτητας σε τοσο μικρα μεγεθη
koslibpro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ναι, το ιδιο ευκολο ειναι. Απο σενα εξαρταται και τις αναγκες σου. Αν εχεις συσκευες εκτος του υπολογιστη που θες να συνεργαζονται με το στικακι σου και δεν παιζουν με ntfs τοτε αναγκαστικα μενεις fat32. Αν παλι δεν εχεις αρχεια μεγαλυτερα απο 4gb, δεν εχεις λογο να το αλλαξεις. Δεν υπαρχει ουσιαστικο θεμα ταχυτητας σε τοσο μικρα μεγεθη ok αφου σιγουρα ειναι το ιδιο ευκολο για να το επαναφερω σε FAT32 αν χρειαστει,τοτε θα το κανω NTFS και αν χρειαστει κατι,βλεπουμε ευχαριστω πολυ παιδια
TheELF Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 λετε αν το κανω απο εκει NTFS μετα αν θελησω να το κανω παλι FAT32 να μην γινεται..? Με format το αλλάζεις ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θες,ο jimbo μάλλον λέει για την εντολή που έχει στα windows και κάνουν την αλλαγή χωρίς format και χωρίς να χάσεις τα δεδομένα. NTFS με τα χίλια είναι ποιο νέο σύστημα οπότε και ποιο αποδοτικό.
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Με format το αλλάζεις ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θες,ο jimbo μάλλον λέει για την εντολή που έχει στα windows και κάνουν την αλλαγή χωρίς format και χωρίς να χάσεις τα δεδομένα. NTFS με τα χίλια είναι ποιο νέο σύστημα οπότε και ποιο αποδοτικό. Όχι δεν μιλάω για αυτή την εντολή. Αν το stick το διαμορφώσει σε NTFS κανονικά με format και θελήσει να επιστρέψει σε FAT32 απλόυστατα δεν μπορεί γιατί στο format δεν θα του δίνεται πλέον η επιλογή σε FAT32...
koslibpro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Με format το αλλάζεις ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θες,ο jimbo μάλλον λέει για την εντολή που έχει στα windows και κάνουν την αλλαγή χωρίς format και χωρίς να χάσεις τα δεδομένα. NTFS με τα χίλια είναι ποιο νέο σύστημα οπότε και ποιο αποδοτικό. σωστος,δικιο εχεις!ηδη το εκανα NTFS;) p.s.:outws h allws den pairnei panw apo 10 lepta h metatroph.. Όχι δεν μιλάω για αυτή την εντολή. Αν το stick το διαμορφώσει σε NTFS κανονικά με format και θελήσει να επιστρέψει σε FAT32 απλόυστατα δεν μπορεί γιατί στο format δεν θα του δίνεται πλέον η επιλογή σε FAT32... οχ δηλαδη τωρα δεν μπορω να το κανω παλι αν θελω FAT32..?:S
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 σωστος,δικιο εχεις!ηδη το εκανα NTFS;) Aν θελήσεις να το ξανακάνεις FAT32 σου δίνει την επιλογή τωρα?
koslibpro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Aν θελήσεις να το ξανακάνεις FAT32 σου δίνει την επιλογή τωρα? φιου παλι καλα δεν εγινε η μετατροπη! μου εβγαλε error με αυτο το details>>Message did not receive a reply (timeout by message bus)!! pffff βοηθηστε με λιγο γιατι μαλλον τα εκανα σκατα..
TheELF Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Καλά δεν τα υπολογίζω καν πλέων τα windows για τέτοιες δουλειές,τρέξε το HP USB Disk Storage Format Tool και κάνε ο,τι θες fat ntfs τα πάντα για πάντα. Το ίδιο με τα ουμπούντα και το gparted θα μπορούσες να το φορμάρεις όπως θες μπρος πίσω,δεν είμαι σίγουρος τώρα για το κανονικό format του ουμπούντου.
trelos3 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Καλά δεν τα υπολογίζω καν πλέων τα windows για τέτοιες δουλειές,τρέξε το HP USB Disk Storage Format Tool και κάνε ο,τι θες fat ntfs τα πάντα για πάντα. Το ίδιο με τα ουμπούντα και το gparted θα μπορούσες να το φορμάρεις όπως θες μπρος πίσω,δεν είμαι σίγουρος τώρα για το κανονικό format του ουμπούντου. εμενα μου γινεται κανονικα και προς τα πισω και οντως το ειχα στο αμαξι και δεν δουλευε με ntfs το μετετρψα σε φατ32 και δουλεψε κομπλε
koslibpro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 εμενα μου γινεται κανονικα και προς τα πισω και οντως το ειχα στο αμαξι και δεν δουλευε με ntfs το μετετρψα σε φατ32 και δουλεψε κομπλε το εκανα με gparted NTFS και εγινε μια χαρα..ανετα επισης μπορω(μου δινει την επιλογη) να το κανω παλι FAT32 και οτι αλλο γουσταρω
vagosofron Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Για να μην ανοιξω αλλο θεμα... Εχω παρει ενα usb interface για το αμαξι ( λειτουργει σαν virtual cd changer) και παρατηρησα οτι δεν μου αναγνωριζει το στικακι σε μορφη ntfs και fat32. Δοκιμασα με fat και το ειδε χωρις προβλημα. Το θεμα ειναι οτι οταν παω να κανω διαμορφωση στο στικακι δεν εχω επιλογη για fat ( μονο ntfs/fat32/xfat). Σε win7 αλλου υπολογιστη την εχει την επιλογη για fat. Στα δικα μου 7αρια οχι. Υπαρχει τροπος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα