dancer_69 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Κατα λάθος έγραψα μια εικόνα livecd στον εξωτερικό δίσκο μου. Η εγγραφή έγινε με το imagewriter το οποίο διέγραψε τα δύο διαμερίσματα(fat32 & ntfs) του εξωτερικού δίσκου και έφτιαξε ένα διαμέρισμα 640ΜΒ το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τα windows. Το λάθος έγινε κατά την προσπάθεια εγγραφής του Smeegol για εγκατάσταση σε netbook. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επαναφέρω το δίσκο στην προηγούμενη κατάσταση? Υπάρχουν πολλά δεδομένα δε θα ήθελα να χαθούν.
TheELF Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Εσύ δεν έσβησες απλά τα διαμερίσματα τα βίασες παρά φύσιν. Αν το πρώτο διαμέρισμα ήταν μεγαλύτερο από 640MB υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να το ανακτήσεις με το TestDisk διάβασε πολύ προσεκτικά της οδηγίες για να μην τα κάνεις χειρότερα. Για το πρώτο διαμέρισμα τι να πω,δεν νομίζω να μπορέσει να το σώσει το testdisk οπότε δοκίμασε με όσα προγράμματα ανάκτησης μπορείς να βρεις,για να σώσεις όσο το δυνατών περισσότερα αρχεία.
dancer_69 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ναι αυτό είναι αλήθεια, αλλά και το πρόγραμμα δε βοήθησε καθόλου. Έχω δοκιμάσει πολλά με παρόμοιες λειτουργίες, και όλα αναγνωρίζουν και εμφανίζουν ως προεπιλεγμένο το usb stick και όχι τον εξωτερικό δίσκο. Αναγκάστηκα να το χρησιμοποιήσω αρκετές φορές στη σειρά και κάποια στιγμή έγινε το μοιραίο. Και το πρόγραμμα ούτε διάλογο επιβεβαίωσης έχει ούτε τίποτα. Ένα κουμπί είναι και αν πατηθεί κατα λάθος δεν υπάρχει επιστροφή. Anyway, κατάφερα μετά από μερικές ώρες να ανακτήσω το ένα διαμέρισμα(δυστυχώς το μικρότερο, και μεγέθους και σημασίας) και τώρα ψάχνει το recuva το άλλο να δούμε μήπως σωθεί τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.