Προς το περιεχόμενο

Direct χ τι ακριβως ειναι-

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον καποιοι θα θεωρησουν οτι η απαντηση ειναι πανευκολη αλλα εγω πραγματικα θα ηθελα τη βοηθεια σας για μια πιο εμπερισταωμενη γνωμη.Κατ αρχην θα ηθελα να μου πει καποιος τον ορισμο του τι ειναι το direct x

Επισης,πριν απο 2-3 μερες παρεθεσα ενα θεμα στην ιδια ενοτητα αυτου του φορουμ σχετικα με καποιο προβλημα που ειχα σε αποδοση ενος παιχνιδιου στον υπολογιστη μου.Καποια απ τις απαντησεις που πηρα ελεγε να καλω αλλαγη απο windows xp σε 7.

Ομως ηθελα να ρωτησω το εξης.Αν η καρτα μου δεν υποστηριζει το direct x 11,τι σημασια θα εχει να βαλω windows 7;H κανω λαθος;Επισης στο ιδιο συστημα εχει σημαντικη διαφορα το να παιζεις ενα παιχνιδι με direct x 10 η 11;

Ευχαριστω

Δημοσ.

το directx ειναι ενα λογισμικο απο την microsoft που ενισχύει την καρτα γραφικων σου και ως αποτελεσμα βελτιωνει τα γραφικα των παιχνιδιων! οντως τα 7 ειναι κατα πολυ καλυτερα απο τα xp (αν και για μενα ισαξια μου φαινονται). η μονη σχεση που εχουν τα 7 με το directx ειναι οτι τα 7αρια υπιστηριζουν directx 11 ενω τα xp μεχρι το 9 (το 10 ακυρώθηκε!)

Δημοσ.

Ναι αλλα σ αυτο που ρωτησα για την αλλαγη σε 7 τι σημασια θα εχει αν η καρτα μου δεν υποστηριζει το direct x 11;

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές και πολύ απλά, είναι ένα API (σύνολο εντολών ας πούμε) που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία του software με το hardware (κάρτα γραφικών, ήχου, input devices κλπ - δεν έχει να κάνει μόνο με γραφικά αν και συνήθως αυτό το κομμάτι προσέχουμε περισσότερο).

Πρακτικά και συνήθως, αν ένα παιχνίδι υποστηρίζει directx A και B (Α<Β), θα πηγαίνει ταχύτερα με το Α αλλά θα χάνεις τα extra εφέ του Β.

Τα WinXP υποστηρίζουν μέχρι directx 9.0c. Γι από κει και πάνω (10, 11) θες Vista/7.

edit: Απ τη στιγμή που ένα παιχνίδι είναι συμβατό και με XP και με 7, δε νομίζω να κερδίσεις κάτι σημαντικό με τα δεύτερα αν η κάρτα γραφικών (και το παιχνίδι) σου δεν υποστηρίζει dx >9.

Δημοσ.

Ναι αλλα σ αυτο που ρωτησα για την αλλαγη σε 7 τι σημασια θα εχει αν η καρτα μου δεν υποστηριζει το direct x 11;

Δεν έχει καμία σημασία η έκδοση του directX και ούτε είναι ο λόγος που σου πρότεινα να πας σε 7αρια.

Ο λόγος είναι ο εξής.

Τα xp πλέον ουσιαστικά έχουν σχεδόν καταργηθεί και οι κατασκευαστές καρτών γραφικώ έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στη εξέλιξη των driver των καρτών για τα 7 αρια!!

Τα προβλήματα που σου παρουσιάζονται είναι πολύ πιθανόν να οφείλονται στους drivers και μπορεί να λυθουν στα 7αρια διότι υπάρχει πιθανότητα σε αυ΄τα να είναι πιο σωστόι οι drivers απότι στα xp!

Δημοσ.

το directx ειναι ενα λογισμικο απο την microsoft που ενισχύει την καρτα γραφικων σου και ως αποτελεσμα βελτιωνει τα γραφικα των παιχνιδιων! οντως τα 7 ειναι κατα πολυ καλυτερα απο τα xp (αν και για μενα ισαξια μου φαινονται). η μονη σχεση που εχουν τα 7 με το directx ειναι οτι τα 7αρια υπιστηριζουν directx 11 ενω τα xp μεχρι το 9 (το 10 ακυρώθηκε!)

:cry: :cry: :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...