Προς το περιεχόμενο

On board Graphics i5 - ερώτηση/πρόβλημα

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Αγόρασα σήμερα ένα καινούργιο μηχάνημα το οποίο είναι.

Cpu:Intel pentium I5 2300 - 2.8 ghz

Mobo:Gigabyte - HA65M-UD3H-BE

Ram:Kingstone 2x4gb 1600

Hdd:WD 750Gb Caviar Black

Psu:Thermaltake 470W

Η ερώτησή μου είναι η εξής.Βάζω να παίξω ένα απλό παιχνίδι και συγκεκριμένα το Heroes of Newerth και έχω πάρα πολλά κολληματάκια και ουσιαστικά δεν παίζει καθόλου καλά.

Το ξέρω ότι με την onboard κάρτα γραφικών του επεξεργαστή δεν θα έχω τρελές επιδόσεις αλλά δε νομίζω να μην μπορεί να τρέξει με μέτρια γραφικά το Heroes of Newerth.

Οι θερμοκρασίες είναι 40 της cpu και 50 στο κουτί.

Και μια offtopic ερώτηση.Οι μνήμες τρέχουν στα 1333.Γίνετε να τις κάνω να τρέχουν στα 1600?

Δημοσ.

Το μηχάνημα το συναρμολόγησες εσυ η το πήρες έτοιμο ? Ρωτάω μήπως πιθανόν δεν έχεις βάλει drivers, αλλα να ξέρεις οτι δεν νομίζω η onboard κάρτα γραφικών γενικά να μπορεί να κρατήσει ενα παιχνίδι έστω και αν δεν ειναι απαιτητικό με αξιώσεις.

Θα σου έλεγα να αγοράσεις αργότερα έστω μια φτηνή κάρτα γραφικών γιατι απο οτι κατάλαβα δεν προορίζεται για gaming o υπολογιστής για να μπορέσεις να παίξεις και κανένα παιχνιδάκι χωρίς κολλήματα κτλπ.

Για να καταλάβεις μια φτηνή κάρτα γραφικών των 60 70 euro σε αρκετές περιπτώσεις ειναι καλύτερη απο τις περισσότερες onboard.

Πές μας επίσης την οθόνη που έχεις και σε τι ανάλυση παίζεις.

Edit : Μπορείς να τις κάνεις να τρέξουν και στα 1600 με overclock μεσα απο το bios αλλα πιθανόν να θέλουν ρυθμίσεις για να ειναι σταθερές και να μην έχοθν προβλήματα. Γνώμη μου να μην τις πειράξεις δεν θα δείς ουσιαστικές διαφορές η κάρτα γραφικών ειναι το βασικό πρόβλημα

Δημοσ.

Το συναρμολόγησα εγώ και του έχω βάλει windows 7 x64 και τους drivers που έδινε η mobo μαζί.

Παίζω σε μια 19αρα lg σε 1280 ανάλυση.

Του έβαλα και μια 256 7600gt και έκανε ακριβώς τα ίδια.

Να σημειώσω ότι με το παλιό μου μηχάνημα:pendium d 3.2ghz 4 gb ram 800 asus p5b και 9800gt όταν δοκίμαζα να κάνω oc την cpu είχα τα ίδια αποτελέσματα που ανέφερα στο 1ο ποστ.Μικρά σταθερά κολληματάκια.Δλδ αντί να πάει καλύτερα μιας και του έκανα OC πήγαινε χειρότερα.

Μήπως συμβαίνει κάτι παρόμοιο και τώρα?

Γιατί στο system information μου γράφει @ 2.8Ghz 3.00Ghz(δεν θα έπρεπε να μην λέει καν το 3.00 Ghz?)

post-44542-0-96889400-1310127856_thumb.jpg

Δημοσ.

Γιατί στο system information μου γράφει @ 2.8Ghz 3.00Ghz(δεν θα έπρεπε να μην λέει καν το 3.00 Ghz?)

απλα σου λεει πως η κανονικη (εργοστασιακη) ταχύτητα του επεξεργαστή ειναι 2.8 αλλα εχεις κανει overclocking σε 3.00!

Δημοσ.

οκ εγώ από τα bios δεν έχω πειράξει τίποτα...άρα λογικά εκεί βρίσκετε το πρόβλημα και μου τα κάνει αυτά...

Αν τα defaults έχουν κάνει oc τότε χωρίς oc δεν γίνετε να είμαι? :P

Δημοσ.

Δεν έφτιαξε ακόμα και όταν το πήγα στα 2.8ghz... Τις μνήμες τις έχω βάλει στα slot 2 και 4 μήπως αυτό παίζει ρόλο ή κάτι άλλο με τις μνήμες?

Δεν έφτιαξε ακόμα και που το πήγα στα 2.8 ghz.τις μνήμες τις έχω στα slot 2 και 4 παίζει κάποιο ρόλο?Μήπως φταίει κάτι άλλο με τις μνήμες?

Δημοσ.

Γύρνα τις ρυθμίσεις του bios στα default και δοκίμασε πως παίζει.

Λογικά όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα της ram τόσο καλύτερα είναι γιατί η onboard χρησιμοποιεί την ram.

Δημοσ.

Έβαλα τις μνήμες πάλι στα slot 1 και 3 και έφτιαξε και παίζει μια χαρά καλύτερα από τον παλιό μου υπολογιστή που είχε και 9800gt.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...