ikaruga24 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Κατ'αρχήν (άποψή μου) αλλά όσοι λένε ότι δεν πρέπει να ακούμε ειδήσεις ή να ξέρουμε τι μας γίνεται κλπ απλά δεν είναι λύση, απλά διαλέγουν να μην αντιμετοπίζουν την πραγματικότητα και όταν θα έρθουν τα γερά ζόρια δε θα ξέρουν τι τους χτύπησε. Προτιμώ να μην στρουθοκαμηλιάζω αλλά να είμαι απαισιόδοξος έτσι ώστε όταν θα έρθουν τα χειρότερα να είμαι τουλάχιστον προετοιμασμένος. Ειναι προτιμοτερο να το βλεπεις real time παρα να τα ακους απο ειδησεις. Απο τη στιγμη που ξερεις (δεν το ξερουν ολοι) οτι οι ειδησεις ειναι απλα μεσο τρομοκρατιας (και μιας και ο κοσμος ειναι και λιγο τρομολαγνος) απο σχεδον ολα τα ελληνικα καναλια τοτε τι ακριβως θες να δεις? Τα χειροτερα ποια ειναι? Αυτα που ξερεις οτι θα ερθουν οταν χρωστας πολλα? Αυτα που ξερεις οτι θα ερθουν επειδη δεν πατας στα 2 δικα σου ποδια? Που ξερεις απο πριν οτι δεν υπαρχει κρατος, παιδεια, παροχες? Αυτα φιλε μου ηταν γνωστα εδω και χρονια. Τις ειδησεις περιμενει καποιος για να το καταλαβει?
zeniath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ειναι προτιμοτερο να το βλεπεις real time παρα να τα ακους απο ειδησεις. Απο τη στιγμη που ξερεις (δεν το ξερουν ολοι) οτι οι ειδησεις ειναι απλα μεσο τρομοκρατιας (και μιας και ο κοσμος ειναι και λιγο τρομολαγνος) απο σχεδον ολα τα ελληνικα καναλια τοτε τι ακριβως θες να δεις? Τα χειροτερα ποια ειναι? Αυτα που ξερεις οτι θα ερθουν οταν χρωστας πολλα? Αυτα που ξερεις οτι θα ερθουν επειδη δεν πατας στα 2 δικα σου ποδια? Που ξερεις απο πριν οτι δεν υπαρχει κρατος, παιδεια, παροχες? Αυτα φιλε μου ηταν γνωστα εδω και χρονια. Τις ειδησεις περιμενει καποιος για να το καταλαβει? Έχω την ελπίδα πως οι νέα μορφωμένη γενιά μπορεί να ξεχωρίσει την προπαγάνδα από τις ειδήσεις και να κρατήσει την ουσία. Δεν είπα να βλέπετε Mega είπα ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε για να ξέρουμε που είμαστε που πάμε και πως να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται ανεξαρτήτως μέσου ενημέρωσης (TV/Internet/Εφημερίδες κ.α.).
ClouD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Κατ'αρχήν (άποψή μου) αλλά όσοι λένε ότι δεν πρέπει να ακούμε ειδήσεις ή να ξέρουμε τι μας γίνεται κλπ απλά δεν είναι λύση, απλά διαλέγουν να μην αντιμετοπίζουν την πραγματικότητα και όταν θα έρθουν τα γερά ζόρια δε θα ξέρουν τι τους χτύπησε. Προτιμώ να μην στρουθοκαμηλιάζω αλλά να είμαι απαισιόδοξος έτσι ώστε όταν θα έρθουν τα χειρότερα να είμαι τουλάχιστον προετοιμασμένος. Έχω την ελπίδα πως η νέα μορφωμένη γενιά μπορεί να ξεχωρίσει την προπαγάνδα από τις ειδήσεις και να κρατήσει την ουσία. Δεν είπα να βλέπετε Mega είπα ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε για να ξέρουμε που είμαστε που πάμε και πως να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται ανεξαρτήτως μέσου ενημέρωσης (TV/Internet/Εφημερίδες κ.α.). Δηλαδή: ακούς ειδήσεις ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν;
zeniath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 [/font] Δηλαδή: ακούς ειδήσεις ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν; Υπάρχει κ η στάση του ωχαδερφισμού, αλλά τι θες να πεις με αυτό; Δε σε καταλαβαίνω, υπάρχει αυτός που ξέρει, αυτός που δεν ξέρει και αυτός που νομίζει ότι ξέρει (που από τέτοιους πήξαμε στην Ελλάδα).
bluesattack Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ενταξει 2 βδομαδες που βρισκομαι στην Ελλαδα πιστευω τα εχω δει κ τα εχω ακουσει ολα.Προσπαθω να το παιξω κουλ κ λεω μεσα μου ρε μαλακα Τοξο να πουμε,μηπως δεν πας καλα που εισαι αισιοδοξιος? Αναφερομαι φυσικα στην υστατη μιζερια,μιρλα,κατηφεια,απαισιοδοξια που συναντησα σε σχεδον ολες τις εκφανσεις κ εκφρασεις της ζωης τις λιγες μερες που ειμαι διακοπες στην Ελλαδα.Ακουω συνεχεια για το μνημονιο,για το δεν εχω να φαω,για την ΔΕΗ,για τις απεργειες,για το επεσαν εξω τα καραβια μου,για την ανεργεια,για για για.... Τρανταχτα παραδειγματα,περνω τις προαλες εναν ταριφα κ μεχρι να φτασω στον προορισμο μου τα ειδα κ τα ακουσα ολα,τι για τα χρεη του,τι για την ανεργεια,τι για το δεν του καθεται η γκομενα,τι για το μαλακα τον Παπαντρεου,τι για το οτι η Ελλαδα καταργηθηκε σαν χωρα.Φτανω στον προορισμο μου ενα ρακος.Αλλο παραδειγμα βγηκαμε για καφε με τον κολλητο μου,τον ετσι μου κ καποιους φιλους μας κ στην παρεα εσκασαν 2 παληκαρια σαν τα κρυα τα νερα τα οποια σε καθε 2 προταση χρησιμοποιουσαν την λεξη μνημονιο κ κριση.Ασε που μαλωναν μεταξυ τους για πολιτικα.Τεσπα σε ενα αλλο φιλικο σπιτι των δικων μου,μου επεσε το σαγωνι απο την υστατη μιζερια που εβγαζαν αυτοι οι ανθρωποι για το ποσο χαλια τα πανε οικονομικα. Καταννοω οτι η χωρα βρισκεται σε σταυροδρομι ,καταννοω το δυσκολο της κατασταση κ γι αυτο δεν θελω να ανοιξω ενα θεμα κλασικο για το μνημονιο κ την κριση απο τα πολλα που εχουμε δει.Με ενδιαφερει να εστιασω στο πως εμεις μπορουμε να κανουμε την υπερβαση για να ξεφυγουμε απο αυτη την ειλικρινα ΑΦΟΡΗΤΗ μιζερια κ μιρλα που βλεπω να στοιχιωνει την Ελλαδα κ η οποια με λυπει αφανταστα.Δεν ηταν ετσι ρε παιδια η Ελλαδα.Καθε περισυ κ καλυτερα,αν κ κλισε εκφραση αυτο βλεπω.Δεν μπορει να εχω το νιατο,το μελλον της Ελλαδας κ να μου μιλαει σαν ετοιμοθανατος να πουμε.Δεν νομιζω να πεφτω εξω,αλλα αυτο το πραγμα φαινεται γενικευμενο στην κοινωνια πλεον.Αφορητο,ειλικρινα αφορητο Και θελεις να ειμαστε αισιοδοξοι για το καλο μας η επειδη οι happy people κανουν τις διακοπες πιο φωτεινες ?
Dagobert Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ενταξει 2 βδομαδες που βρισκομαι στην Ελλαδα πιστευω τα εχω δει κ τα εχω ακουσει ολα.Προσπαθω να το παιξω κουλ κ λεω μεσα μου ρε μαλακα Τοξο να πουμε,μηπως δεν πας καλα που εισαι αισιοδοξιος? Αναφερομαι φυσικα στην υστατη μιζερια,μιρλα,κατηφεια,απαισιοδοξια που συναντησα σε σχεδον ολες τις εκφανσεις κ εκφρασεις της ζωης τις λιγες μερες που ειμαι διακοπες στην Ελλαδα.Ακουω συνεχεια για το μνημονιο,για το δεν εχω να φαω,για την ΔΕΗ,για τις απεργειες,για το επεσαν εξω τα καραβια μου,για την ανεργεια,για για για.... Τρανταχτα παραδειγματα,περνω τις προαλες εναν ταριφα κ μεχρι να φτασω στον προορισμο μου τα ειδα κ τα ακουσα ολα,τι για τα χρεη του,τι για την ανεργεια,τι για το δεν του καθεται η γκομενα,τι για το μαλακα τον Παπαντρεου,τι για το οτι η Ελλαδα καταργηθηκε σαν χωρα.Φτανω στον προορισμο μου ενα ρακος.Αλλο παραδειγμα βγηκαμε για καφε με τον κολλητο μου,τον ετσι μου κ καποιους φιλους μας κ στην παρεα εσκασαν 2 παληκαρια σαν τα κρυα τα νερα τα οποια σε καθε 2 προταση χρησιμοποιουσαν την λεξη μνημονιο κ κριση.Ασε που μαλωναν μεταξυ τους για πολιτικα.Τεσπα σε ενα αλλο φιλικο σπιτι των δικων μου,μου επεσε το σαγωνι απο την υστατη μιζερια που εβγαζαν αυτοι οι ανθρωποι για το ποσο χαλια τα πανε οικονομικα. Καταννοω οτι η χωρα βρισκεται σε σταυροδρομι ,καταννοω το δυσκολο της κατασταση κ γι αυτο δεν θελω να ανοιξω ενα θεμα κλασικο για το μνημονιο κ την κριση απο τα πολλα που εχουμε δει.Με ενδιαφερει να εστιασω στο πως εμεις μπορουμε να κανουμε την υπερβαση για να ξεφυγουμε απο αυτη την ειλικρινα ΑΦΟΡΗΤΗ μιζερια κ μιρλα που βλεπω να στοιχιωνει την Ελλαδα κ η οποια με λυπει αφανταστα.Δεν ηταν ετσι ρε παιδια η Ελλαδα.Καθε περισυ κ καλυτερα,αν κ κλισε εκφραση αυτο βλεπω.Δεν μπορει να εχω το νιατο,το μελλον της Ελλαδας κ να μου μιλαει σαν ετοιμοθανατος να πουμε.Δεν νομιζω να πεφτω εξω,αλλα αυτο το πραγμα φαινεται γενικευμενο στην κοινωνια πλεον.Αφορητο,ειλικρινα αφορητο Κάποια πράγματα μάλλον αναμενόμενα ήταν. Ο Έλληνας πλούτισε απότομα, με πλάγιους τρόπους, βολεύτηκε και ποτέ δεν έμαθε τις αρετές της προνοητικότητας και της καλής διαχείρισης. Αυτό είχε σαν συνέπεια να καλλιεργηθεί μία νοοτροπία βολέματος, βαρεμάρας, ήσσονος προσπάθειας και τώρα πλέον θερίζει ότι έσπειρε επί σειρά ετών. Απλά παραδείγματα: Ο μαθητής ξυνόταν στο σχολείο, φλερτάριζε την πιτσιρίκα στο απέναντι θρανίο και όποτε το θυμόταν διαβαζε και λίγο για να λέει ότι κάτι κάνει. Στόχος του ήταν να πιάσει οπωσδήποτε ένα πανεπιστήμιο, κατά προτίμηση ΤΕΙ, ώστε να το βγάλει χωρίς κόπο και μετά να απορροφηθεί αμέσως σε δουλειά. Κορόϊδευε τους ελάχιστους που διάβαζαν σκληρά. Όμως του διέφυγε ότι σε γενικές γραμμές οι δουλειές που απευθύνονται στους αποφοίτους των ΤΕΙ είναι χαμηλόμισθες. Μετά φταίει η κοινωνία. Όλοι, ανεξαρτήτως προσόντων, έβαλαν βύσμα προκειμένου να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ποντάροντας στο γεγονός πως ο δημόσιος υπάλληλος κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει αναφορά πουθενά. Αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα έκλεινε η κανούλα των προσλήψεων. Μετά φταίει η κοινωνία. Κανένας νέος δεν έμαθε την αξία του μόχθου. Όλα έτοιμα από την οικογένεια που μονίμως μπαίνει μπροστά. Οι περισσότεροι είναι αποβλακωμένοι. Οι νοητικές τους ικανότητες φτάνουν μέχρι το οεο. Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, είναι τεμπέληδες και μίζεροι. Ποιός νοήμων άνθρωπος, που θέλει να παράγει, θα τους προτιμήσει; Μετά φταίει η κοινωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.