FilipposMD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Γιατρέ ανήκεις στην επαγγελματική κάστα που θα πεθάνει τελευταία, το ξέρεις φυσικά. Από τις 50 επιχειρήσεις που παρακολουθούμε στη δουλειά μου, ο τομέας υγείας είναι αυτός με τις λιγότερες απώλειες. Γι αυτό είσαι σε προσωπική βάση αισιόδοξος. Έστω ειδικευόμενος να είσαι, το 1700άρι το χτυπάς το μήνα με τις εφημερίες. Κατά τα άλλα, αρκετοί πιστεύουν στις δυνάμεις τους και έχουν εξασφαλίσει προσόντα, αλλά τα πράγματα γι αυτούς είναι δύσκολα λόγω της συγκυρίας. Η σχετική αισιοδοξία μου δεν πηγάζει κυρίως από αυτό που λες πάντως. Πρώτον γιατί δεν ακολουθώ την τυπική-"σίγουρη" πορεία του γιατρού και δεύτερον γιατί και στους γιατρούς έρχεται μεγάλη ανεργία (σίγουρα βέβαια μικρότερη από τους οικοδόμους, για παράδειγμα). Άσε που για να βγει το 1700άρι πρέπει να δουλέψεις 75 ώρες την εβδομάδα σε άθλιες συνθήκες (μεταξύ των οποίων νύχτες και αργίες), δηλαδή σαν να κάνεις 2 σκατοδουλειές των 850 ευρώ. Αυτό που εννοούσα είναι περίπου αυτό που λέει ο Critter: Τέλος, προσωπικα δεν θεωρω οτι κινδυνευω καθώς νομίζω οτι έχω οχυρώσει αρκετά καλά το ανθρώπινο κεφάλαιο μου, τις κοινωνικές μου επαφές και γενικά έχω μεγάλη προσαρμοστικότητα και ποικιλία δουλειών που μπορώ να κάνω. Παρόλα αυτά, όταν όλο το περιβάλλον μου είναι στα όρια της καταθλιψης, δεν μπορεί αυτο να μην λειτουργήσει σαν ντόμινο και σε μένα. Μπόρει να έχω λεφτά για να τρώω αστακό κάθε μέρα αλλα όταν ο Χ φίλος μου δεν έχει λεφτά να πάμε για καφέ, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να στεναχωρηθώ μαζί του. Κι αυτό ισχύει για πολύ κόσμο νομίζω. Αυτό ίσως δεν αντιλαμβάνεται και ο Τοξοβόλος, γιατί δεν ζει εδώ. Βλέπει έναν 30άρη που έχει δουλειά, γυναίκα και υγεία και αναρωτιέται γιατί να είναι μίζερος. Όταν όμως κάθε λίγο και λιγάκι στην πόλη του τα σπάνε είτε οι αναρχομπαχαλάκηδες, είτε οι Χρυσαυγίτες, είτε τα ΜΑΤ, είτε οι απεργοί, όταν από τους 20-30 φίλους/συγγενείς που κάνει παρέα οι 10 είναι άνεργοι και οι άλλοι 5 φεύγουν για εξωτερικό, όταν βλέπει κάθε μέρα την αναξιοκρατία στη δουλειά του, πώς να κρατήσει αισιόδοξη στάση;
Marria Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Τα πιο ωραια πραγματα παντως ειναι δωρεαν, ειτε αυτα λεγονται οικογενεια, φιλοι, συντροφος. Αλλα το να μιζεριαζεις και να σαι απαισιοδοξος δεν ωφελει. Κερδιζεις κατι αν εισαι με το κεφαλι κατεβασμενο ολη μερα? Οχι. Οι συνθηκες εχουν αλλαξει και πρεπει να προσαρμοστουμε με τα εφοδια που εχουμε. Δεν χρειαζεται να εχουμε δευτερο αυτοκινητο, πολυεξοδες διακοπες στη Μυκονο ή δευτερες και τριτες διακοπες καπου στο εξωτερικο. Παντως πολλες φορες νοιωθω πιο πλουσια που εχω μια καλη οικογενεια, φιλους και την υγεια μου απο μερικους που τα εχουν ολα αυτα και παλι ειναι μιζεροι. Η ζωη ειναι μικρη και πρεπει να την απολαυσουμε με καθε τροπο.
Mirlogria Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ξέρεις ποιο είναι το θέμα τοξοβόλε;Ότι ο "σύγχρονος" Έλληνας μεγάλωσε στα εύκολα και καλόμαθε... Πάρε παράδειγμα τον ταρίφα που λες,ξέρεις γιατί είναι έτσι;Γιατί πίστεψε ότι βγάζοντας την άδεια του ταξί πριν μια 30ετία και με το "κλείσιμο" (τότε) του επαγγέλματος του,θα ζούσε 100 γενιές και θα έχτιζε εξοχικό στην Πάρο...έτσι λοιπόν "γαντζώθηκε" απ'αυτό και τώρα τα βλέπει όλα μαύρα,αφού προφανώς θα περίμενε ότι το Κράτος θα τον στήριζε μέχρι εσχάτων! Οι νεαροί στην καφετέρια,περίμεναν ότι θα τελειώσουν π.χ. την πανεπιστημιακή σχολή τους με σκονάκια κ.λπ. και μετά θα διορίζονταν στο Δημόσιο για να πληρώνονται εφ'όρου ζωής...τώρα που βλέπουν ότι δεν παίζει η φάση και επειδή βαριούνται π.χ. να κάνουν μια δική τους δουλειά το έχουν ρίξει στην κριτική και τη μίρλα... Αυτή η κατηγορία ατόμων (δεν ξέρω αν πρόκειται για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού) "έτσι έμαθε" και τώρα αδυνατεί να "ξεμάθει"... Οι υπόλοιποι,ό,τι και να τους συμβαίνει ξέρουν πως δεν θα χαθούν και αισιοδοξούν,περιμένοντας καλύτερες μέρες... Εγώ ευτυχώς έχω την τύχη να βρίσκομαι κοντά σε τέτοιους...
gatokoritso Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 πες τα ρε τοξο μες τη μιζερια ολοι.αλλα οποιος ειναι κοντα μου και αρχιζει το πιριπιρι το κοβω μαχαιρι.γιατι πολυ απλά μεχρι τωρα δεν εχω συναντήσει ανθρωπο ανεργο(πάνω από 2 χρόνια) ή στο δρομο ή με ενα κιλο χρεη ή να πεινάει για να φαει.αν δεν εισαι μεσα σε αυτες τις κατηγοριες δεν εχεις δικαιωμα να μου μαυριζεις τη ψυχη επιδη ανεβηκε το φπα και δεν μπορεις να παρεις τη μαλακια που σου εχει γυαλισει.όσο για το αύριο που δεν ξέρεις τι θα γίνει.γιατί οι γονείς μας ήξεραν;τίποτα δεν είναι μόνιμο...υπάρχει ένα θέμα με τις δουλειές και το ρευστό το δέχομαι.αλλά όσο σε πέρνει από κάτω τόσο χειρότερα γίνεται.
antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 [...] πολυ απλά μεχρι τωρα δεν εχω συναντήσει ανθρωπο ανεργο(πάνω από 2 χρόνια) ή στο δρομο ή με ενα κιλο χρεη ή να πεινάει για να φαει [...] Μην το πάρεις στραβά αλλά ίσως να χει να κάνει με τον κύκλο σου. Υποθέτω πως είσαι φοιτήτρια/μαθήτρια. Αν ήσουν 25-35 πιθανότατα να βλεπες άλλα πράγματα. Τέλος πάντων, τη μιζέρια, τις χιλιοειπωμένες κουβέντες περί κρίσης, και πάνω απ όλα τις ειδήσεις, κι εγώ δεν τις παλεύω και τις αποφεύγω όσο μπορώ...
FilipposMD Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Πάντως, επειδή μάλλον δεν μιλάμε όλοι για το ίδιο πράγμα, πρέπει να πω το εξής. Ανέκαθεν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που ήταν μίζεροι και γκρινιάρηδες. Έχω στο μυαλό μου, για παράδειγμα, ζευγάρι 50άρηδων, συνταξιούχων(!) της Ολυμπιακής (καταλαβαίνετε), με ρετιρέ σε καλό νότιο προάστιο, με εξόδους σε κυριλέ εστιατόρια και υπερατλαντικά ταξίδια, οι οποίοι πάντα μουρμουριζαν ότι έχουν οικονομική στενότητα (έλεος). Επίσης, άτομα με απολυτήριο λυκείου και καταφανώς άχρηστα, τα οποία ήταν δυσαρεστημένα με τη δουλειά τους-ξύσιμο στο δημόσιο, αρχιτεμπέληδες φοιτητές που γκρίνιαζαν για το πανεπιστήμιο και τα λοιπά. Νομίζω ότι ο Τοξοβόλος δεν αναφέρεται σε αυτούς, αλλά στους πιο "φυσιολογικούς" ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση.
Marria Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Παντως αυτη τη μιζερια την εντεινουν και οι ειδησεις, οποιος εχει παρακολουθησει θα ξερει οτι εχουν ενα χαρακτηρα τρομου, φοβου και απαισιοδοξιας για το αυριο. Μετα πως να μην επηρεαζουν και εμας? Μονο οτι βλεπεις τις τρομο-ειδησεις σου φτιαχνει την μερα.
gatokoritso Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 οντως πρεπει να σταματησει ο κοσμος να βλεπει ειδησεις.τα περισσότερα που λενε ειναι σε υφος τρεχτε να σωθειτε μας σφαζουνε.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 αν η κυβέρνηση δεν καλλιεργούσε τέτοιο κλίμα μέσω των ΜΜΕ, δε θα μπορούσε να περάσει αυτά που έχει περάσει σήμερα. Η χειρότερη προπαγάνδα ever. όχι αβάσιμη, αλλή too much
YiN Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Παρεμπιπτόντως: http://tvxs.gr/news/ελλάδα/αύξηση-αυτοκτονιών-στην-ελλάδα-κατά-17?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs
apd453 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 O Τσιν είχε πάρει για ακόμη μια μέρα το ψαλιδάκι του και κούρευε το μπονσάι του κοιτώντας μέσα από το παράθυρο τον κήπο με τα χρυσάνθεμα που με τόσο αγάπη και αφοσίωση διατηρούσε ο τρίτης γενιάς έμπειρος κηπουρός Τσον. Σαν ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα παράθυρο αισιοδοξίας μέσα στο μουντό από τους μαύρους πιτσιλωτούς γρανίτες και τις παλιές κρακελαρισμένες πορσελάνες δωμάτιο. Στο ράδιο έπαιζε το γνωστό Γιαπωνέζικο άσμα «σιφόνι καζανάκι» παρασύροντας τον σε ένα ντελίριο ακούσιας αναβλητικότητας. Τσικ, τσικ, τσικ, καζανάκι. Τσικ, τσικ, τσικ, σιφόνι. «Τι σκατά? Πάλι βρέχει σήμερα?» Αναρωτήθηκε και ανακάτεψε το τσάι του νωχελικά. Είχε πάει καιρός να βγάλει ήλιο. Λες και ένα σύννεφο είχε κάτσει πάνω τη χώρα. Λες και η φύση ήθελε να εκδικηθεί για το κακό της Φουκοσίμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τσιν να χάσει 4 μαθήματα ιστιοπλίας και 2 μαθήματα τέννις. Αυτό όμως που τον καταρράκωσε ψυχολογικά ήταν ότι δε μπόρεσε να κάνει το pool party για τα γενέθλια του. Έτσι βυθίστηκε σε βαθιές σκέψεις: «Και αυτός ο μαλάκας ο πέρσοναλ τρέινερ του κουν φου γιατί αργεί? Έπρεπε να ήταν εδώ πριν μία ώρα. Λες να του έτυχε κάτι? Αν έρθει τώρα πια θα του πω να πάρει το δεξί. Έτσι κι αλλιώς δε μου κάνει, με ζορίζει. Τη τελευταία φορά που με πατούσε για να κάνω ανοίγματα κόντεψε σκιστεί ο σάκος και να πάρω τις μπάλες στο χέρι. ΟΥΦΦΦ…. Πουστοβαρέθηκα. Θα μπω λίγο στο νετ με το καινούριο μου οκτακοσοπύρηνο tablet να διαβάσω καμιά είδηση για τους μαλάκες τους Έλληνες. Καλά αυτοί εκεί είναι τόσο αχαΐρευτοι που μόλις τους βάλανε δυο φόρους κλάσανε και αρχίσανε τη γκρίνια. Σαν πολύ κακομαθημένοι είναι μου φαίνεται θαρρώ. Εδώ βρέχει ασταμάτητα και παρόλα αυτά τη παλεύω. Να μη θυμηθώ και τον εφιάλτη με τις διακοπές ρεύματος όταν έσκασε ο αντιδραστήρας 2 ή τότε που η έπεσε το PlayStation Network. Δε το βάζω κάτω. Θα περάσει κι αυτή η μπόρα. Κάποια μέρα θα το κάνω το pool party. Στη ζωή ακόμη και για να χέσεις πρέπει να ζοριστείς μου έλεγε ο παππούς μου που ήταν και σαμουράι» Η κατήφεια έφυγε από το πρόσωπο του. Το χαμόγελο πήρε ξανά τη θέση του στα χείλη. Και βροντοφώναξε. -Μάνα ενημέρωσε ότι θα φάω έξω στο κήπο τη σούπα καρχαρία. Ας βραχώ. -Επιτέλους Τσιν. Έπιασες το νόημα της ζωής. http://www.youtube.com/watch?v=Jfk4WbW5lp0&feature=related
dealer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 οντως πρεπει να σταματησει ο κοσμος να βλεπει τηλεόραση fixed. αρκεί κάποιος να αφιερώσει 5 λεπτά για να σκεφτεί σοβαρά τι του προσφέρει η τηλεόραση... ούτε για να σκοτώσεις την ώρα σου δεν κάνει.
kk1991 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 με το να γκρινιαζουμε παντως μονιμως και συνεχεια δε βγαινει τιποτα. Ενταξει ατομα με πτυχια δε βρισκουν δουλεια ατομα εχουν δουλεια και περνουν 300 το μηνα αλλοι εχουν δανεια αλλοι χρεη...Ομως με το να μιζεριαζουμε απο το πρωι ως το βραδυ να τα ριχνουμε στους πολιτικους και τους κλεφτες δε γινεται τιποτα. υπαρχουν πραγματα που μπορει να κανει ο καθενας και να βελτιωση τη ζωη του αντι να κλεγομαστε ολοι παρεα.... παρε ενα πτυχιο και πηγενε εξωτερικο η κανε μια δουλεια που θα συνεχισει να εχει ζητηση(μην πατε ολοι μαρκετινκγ και τουριστικων επιχειρησεων, που υπαρχουν 85 σχολες στην ελλαδα και ξερεις οτι μετα δε θα εχει δουλεια-ξερω γω τραβα γινε νεκροθαφτης που θα δουλευει παντα) δε λεω οτι ειναι ευκολα και να ειμαστε υπεραισιοδοξοι χωρις επιγνωση του τι γινεται αλλα με το να ειμαστε σε μια καφετερια απο το πρωι μεχρι το βραδυ με τις τηλεορασεις ανοιχτες να φερνουμε την καταστροφη και να βλεπεις 15χρονα να τσακωνονται για αν σε αυτη τη κατασταση μας εφερε ο γερος-Ππαντρεου η ο Παπαδοπολυλος πριν 800 χρονια που δε τους εχουν δει ουτε σε φωτογραφιες τις φατσες τους δε γινεται τιποτα...
kage Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Πάρε παράδειγμα τον ταρίφα που λες,ξέρεις γιατί είναι έτσι;Γιατί πίστεψε ότι βγάζοντας την άδεια του ταξί πριν μια 30ετία και με το "κλείσιμο" (τότε) του επαγγέλματος του,θα ζούσε 100 γενιές και θα έχτιζε εξοχικό στην Πάρο...έτσι λοιπόν "γαντζώθηκε" απ'αυτό και τώρα τα βλέπει όλα μαύρα,αφού προφανώς θα περίμενε ότι το Κράτος θα τον στήριζε μέχρι εσχάτων! αυτος που το πειρε απο 30ετια εβγαλε (και ζουσε ανετα) ενα 200+χιλ και αν πουλησε την αδεια αλλα τοσα.οποτε ειχες λαθος πληροφοριες απο καποιον κλασσικο κλαψα. ----------------------------------- επειδη διαβασα μερικα ποστ για την παλια φτωχεια και την τωρινη... οσοι δεν εχουν να φανε δεν θα τρωνε 5φορες την βδομαδα κρεας,θα γυρισουν στο χωριο θα παρουν κοτες,κανα προβατο,θα στησουν ενα μποστανι,θα πηγαινουν κανα ψαρεμα και θα τρωνε μια χαρα.(ειμαστε σε μια χωρα που απλα καποιοι κατεστρεψαν την αγροτια με πολλους τροπους)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.