Προς το περιεχόμενο

Overclock και Ψυξη σε quad 6600

RoUf1An0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπαινω κατευθειαν στο θεμα. Εχω ενα συστημα με :

quad 6600 και stock cooler

mb: ecs G31T-M ( Παλιο και με ελαχιστες δυνατοτητες ) http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=812&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=9

μνημες ddr2 800

500αρι τροφοδοτικο ( 3ετιας και μαρκα που ουτε καν νομιζω να υπαρχει... )

gpu: 4670

Σκεφτομουν να ανεβασω τη συχνοτητα του επεξεργαστη αλλα πρωτον εχω περιορισμενες δυνατοτητες απο πλευρας mb και δευτερον η ψυξη δεν νομιζω να ειναι αρκετη. Κατα ποσο λοιπον αξιζει να τον ανεβασω και αν ναι κατα ποσο χρειαζεται μια νεα ψυκτρα για αυτο ?? ή και mb ??

Επισης φοβαμαι πως υπαρχει προβλημα με τις ηδη υπαρχουσες θερμοκρασιες της cpu. Δεν ξερω ποσο παιζει ρολο το οτι εχω αφησει το κουτι ανοιχτο εδω και κανα χρονο και βαλε αν και νομιζω οτι το αφησα γιατι δεν εβλεπα καλες θερμοκρασιες οταν ηταν κλειστο.

Δεν παιζω καποιο πολυ απαιτητικο game αλλα συνηθως ανοιγω πολλα παραθυρα και βλεπω οτι δυσκολευεται το συστημα να τα βγαλει περα.

Δειτε λιγο και τις θερμοκρασιες σε idle γιατι δεν μου φαινονται καλες.

Edit: Δειτε και τις high θερμοκρασιες με 4 λεπτα prime95 ( στα 4 λεπτα το εκλεισα γιατι ανεβαινε πολυ ασχημα )

post-155051-0-93325500-1310079516_thumb.png

post-155051-0-10621900-1310080305_thumb.png

Δημοσ.

Για δώσε ένα screenshot από cpu-z γιατί παίζει να του δίνει πολύ τάση, εκτός αν δεν πατάει καλά η ψύκτρα...

Με αυτές τις θερμοκρασίες δε πας πουθενά, btw.

Δημοσ.

Λοιπον εδω και ενα χρονο λογω εξετασεων δεν ασχοληθηκα πολυ με το pc και για καποιον λογο που τωρα δεν ξερω οταν ανοιγω το cpuz δεν μου εχει ολες τις πληροφοριες που θα επρεπε.

Παραθετω και φωτο απο το τελευταιο update και το παλιο που ειχα μεχρι χτες. Στο παλιο θυμαμαι ειχε περισσοτερα τα οποια τωρα δεν δειχνει.

Φορτωνω το καινουριο και βγαζει μαζι ενα error :

[bInitDriver] path = C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\

[bInitDriver] GetCurrentDirectory = C:\Users\Administrator\Desktop

[bInitDriver] GetModuleFileName = C:\Users\Administrator\Desktop\cpuz.exe

[vGetOSVersion] m_iOSVersion = 2 (6.0)

[vGetOSVersion] m_bIsAMD64 = 0

[bInitDriver] m_hDriverMutex = 164

[bInitDriver] m_szPath_2 = C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\\cpuz135\

[bInitDriver] m_szFilename = cpuz135_x32.sys

[bLockDriverHandle 02:35:53] WaitForSingleObject error = 258

[vReleaseDriverHandle] release mutex = 0

[bInitDriver] bInitDriver returned 258

[vCloseDriver 02:35:55] WaitForSingleObject error = 258

[vCloseDriver] CloseHandle(mutex) = 1

Για την ψυκτρα θυμαμαι την ειχα βγαλει και την ειχα ξαναβαλει για σιγουρια και νομιζω οτι ειχε κουμπωσει καλα. Μπορει να φταιει η παστα ?? Δεν εχω ιδεα τι ειχαν κανει αυτοι που συναρμολογησαν το pc ( altec )

post-155051-0-85915300-1310082021_thumb.png

Δημοσ.

omg κοίταγα την φώτο πάνω και λέω εντάξει 51c δεν ειναι πολλά και μετά είδα στην άλλη το 94.. ! ! ! :shock: :shock: οπωσδήποτε αλλάζεις πάστα και ψύκτρα.. δεν είναι δύσκολο μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αν ακολουθήσεις έναν οδηγό. επίσης θα μπορούσες να βρείς μια μεταχειρισμένη μητρική που να υποστηρίζει overclocking..

Δημοσ.

Αλλάζει πάστα βασικά στον επεξεργαστή και ενα καλό καθάρισμα απο σκόνες που πιθανόν να έχει μαζέψει και συμμάζεμα τα καλώδια.

Όσο για το overclock καλό θα ήταν να αγοράσεις μια αλλη ψύκτρα (φαντάζομαι παίζεις με της μάνας του) για να μπορεί να το υποστηρίξει κίολας και να μην πάνε οι θερμοκρασίες στα ύψη

Δημοσ.

Τσέκαρε αν όντως πατάει καλά η ψύκτρα όπως λέει κι ο d3m0n, γιατί είναι πολύ πιθανό να νομίζεις, αλλά να μην.

Με αυτά τα push pins δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Και πώς βλεπω αν παταει καλα η ψυκτρα ?? Τελευταια φορα που την εβαλα κοντευα να σπασω τη μητρικη απο τη πιεση

Δημοσ.

Πραγματικα η ψυκτρα δεν κουνιοταν καθολου ( εβαλα αρκετη δυναμη ) αλλα την εβγαλα για να δω τι γινεται και με την παστα. Πρεπει να ηταν καλα κουμπομενη. Ειχε αρκετη σκονη την καθαρισα οπως και ολοκληρο το κουτι να ειμαι σιγουρος απο πλευρας σκονης. Δειτε λιγο και τις φωτογραφιες γιατι νομιζω οτι η παστα δεν ειναι καλα τοποθετημενη και γενικα χρειαζεται αλλαγη.

9e2cc3a64b.jpg

36892675dd.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...