Προς το περιεχόμενο

Προβλημα συνδεσης C#-SQL Server ενω δουλευε

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιαχνω μια εφαρμογη σε C# η οποία ενω συνδεόταν κανονικά με τον SQL Server, τώρα βγάζει το εξής error

A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: TCP Provider, error: 0 - A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.)

Locally(με localhost) συνδεεται κανονικά, το προβλημα ειναι οταν παω να μπω απο αλλον υπολογιστή. Πρεπει να ναι θέμα του server και οχι του προγράμματος, καθώς δεν αλλαξα τίποτε σχετικό με την σύνδεση. Ο server ειναι το firewall οπως και η port 1433

Δημοσ.

Φτιαχνω μια εφαρμογη σε C# η οποία ενω συνδεόταν κανονικά με τον SQL Server, τώρα βγάζει το εξής error

Locally(με localhost) συνδεεται κανονικά, το προβλημα ειναι οταν παω να μπω απο αλλον υπολογιστή. Πρεπει να ναι θέμα του server και οχι του προγράμματος, καθώς δεν αλλαξα τίποτε σχετικό με την σύνδεση. Ο server ειναι το firewall οπως και η port 1433

Τί εννοείς "Ο server ειναι το firewall οπως και η port 1433" ???

Αν έχει γίνει αλλαγή και έχεις κλείσει την 1433 από το firewall, λογικό είναι να "τρως και πόρτα" ...

Δοκίμασε αρχικά να δείς οτι όντως έχεις πρόβλημα σύνδεσης από το pc που δεν μπορείς να συνδεθείς μέσω ένός udl. Αν όντως μπορείς να συνδεθείς τότε έχεις θέμα στην εφαρμογή και προφανώς στο connection string. Αν όχι,, κατέβασε λίγο το firewall (αν το έχεις ανοιχτό στον server σου) και ξαναδοκίμασε.

(Υποθέτω οτι κάνεις σύνδεση μέσω TCP και όχι τίποτα Named Pipes και τέτοια ...)

Δημοσ.

Το exe του server και η port 1433 ειναι allowed απο το firewall, και με τις ιδιες αυτες ρυθμισεις δουλευε.

Δοκιμαζω απο το pc αυτό που ειναι και η βάση, αλλα βαζοντας την εξωτερική IP κατι που δουλευε πριν λιγο καιρο. Θεμα εφαρμογής δεν ειναι, γιατι δεν εχω αλλαξει κατι.

Δημοσ.

Το exe του server και η port 1433 ειναι allowed απο το firewall, και με τις ιδιες αυτες ρυθμισεις δουλευε.

Δοκιμαζω απο το pc αυτό που ειναι και η βάση, αλλα βαζοντας την εξωτερική IP κατι που δουλευε πριν λιγο καιρο. Θεμα εφαρμογής δεν ειναι, γιατι δεν εχω αλλαξει κατι.

Κανε portforword στο ruter

Δημοσ.

Το χω κάνει ηδη(και private IP που ζηταει εκει την ip του pc μου εχω βαλει)

Σε LAN δουλευει σε WAN δεν σωστα; Δες αν εχει αλλαξει η IP.

ΥΓ: Αν θες να δεις την WAN ip σου μεσου του προγραμματος, κανε ενα GET εδω http://automation.whatismyip.com/n09230945.asp

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά, έχεις κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση με τον sql server όταν βρίσκεσαι στο ίδιο LAN και όχι κάπου αλλού που παρεμβάλεται κάποιο router, σωστά; Άρα το router κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει κάποια σχέση. Είσαι σίγουρος πως ο sql server δέχεται TCP/IP συνδέσεις;

Δημοσ.

Συνοπτικά τι κάνω

Βάζω LAN IP(είτε localhost είτε 192.168.x.x) = δουλευει

Βάζω WAN IP = ΔΕΝ δουλευει.

Δινω το προγραμμα σε φίλο μου, του δίνω την WAN IP = ΔΕΝ δουλευει.

Πριν λιγο καιρο τα δύο τελευταία δούλευαν.

Τρέχω τα services SQL Server και SQL Server Browser.

Ο SQL Server είναι allowed απο το firewall των windows.

Η 1433 για TCP είναι allowed απο το firewall των windows και του router.(Το canyouseeme.org λεει success.)

Γινεται να φταίει η ποιότητα σύνδεσης;

Δημοσ.

Μπας και φταει ο Οτε ; και να σου εχει κλισει αυτη τη πορτα, μπας και εχεις αλλο προγραμμα που σου πηρε αυτη τη πορτα;

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλάβω. Ενα netstat -ano | findstr 1433 μου δινει αυτό

TCP 0.0.0.0:1433 0.0.0.0:0 LISTENING 4548

TCP [::]:1433 [::]:0 LISTENING 4548

Δεν μπορω να ερμηνευσω τα μηδενικά ομως.

Σκεφτομαι μηπως μπορει να φταιει η συνδεση γιατι μου κανει κατι κολληματα, και αποσυνδεσεις απο χθες.

Δημοσ.

Οχι περνω αυτό(σχεδον το ιδιο) (εβαλα IP στο server name, sql auth και τα στοιχεια του user της βασης)

TITLE: Connect to Server

------------------------------

Cannot connect to 109.x.x.x

ADDITIONAL INFORMATION:

A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) (Microsoft SQL Server, Error: 53)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=53&LinkId=20476

BUTTONS:

OK

edit: Τωρα δουλεψε. Περίεργο, εφτιαξε οταν εβγαλα απο το δίκτυο το laptop που συνδεόταν ασύρματα. Ισως κατι εκει επηρρεάζε την συνδεση ή χρησιμοποιούσε την port 1433.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...