Προς το περιεχόμενο

Ενοποιήση δίσκου από 2 partitions σε ένα


SpirosLouis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

 

έχω 2 σκληρούς δίσκους στον υπολογιστή μου.(ο ένας περιέχει το λειτουργικό και ο δεύτερος χωρισμένος σε 2 partitions.)

 

Γίνεται να ενοποιήσω τον 2ο σκληρό δίσκο σε ένα partition χωρίς την απώλεια των δεδομένων μου;

 

Να πω ότι χρησιμοποιώ windows xp και έχω ένα πρόχειρο cd ubuntu. :)

 

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

γίνεται να κανεις merge με τα περισσότερα partition tools αλλα...αν είναι γεμάτοι, δύσκολα τα πράματα, είναι ρίσκο.

καλύτερα να τους αδειάσεις στο 50% τουλάχιστο και να πάρεις backup τα άκρως απαραίτητα

Δημοσ.

γίνεται να κανεις merge με τα περισσότερα partition tools αλλα...αν είναι γεμάτοι, δύσκολα τα πράματα, είναι ρίσκο.

καλύτερα να τους αδειάσεις στο 50% τουλάχιστο και να πάρεις backup τα άκρως απαραίτητα

 

καλά όλα τα έχω πάρει backup(~120 dvd+r) αλλά έχω τα αρχεία μέσα και λέω να μην τα χάσω και ψάχνω cds μετά.

Δημοσ.

Για να κάνεις merge πρέπει να σβήσεις το ένα διαμέρισμα και να επεκτείνεις το άλλο δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εννοείτε ότι χάνονται τα δεδομένα στο διαμέρισμα που διαγράφεται εάν αυτά δεν μεταφερθούν κάπου αλλού πριν την διαδικασία.

Από τα ελεύθερα κανένα δεν έχει merge (αν έχει κάποιο πείτε το) και ακόμα και στα επί πληρωμής δεν είναι παρών σε πολλά.

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να γίνει η μεταφορά των δεδομένων από το ένα διαμέρισμα στο άλλο και για να μην συνδυασθεί το πρόγραμμα με την απώλεια δεδομένων δεν την βάζουν αυτήν την δυνατότητα.

Δημοσ.

Συγνώμη δικό μου λάθος δεν είπα ότι ψάχνω την επέκταση επειδή έχει γεμίσει μόνο το 1 partition και το άλλο είναι εντελώς άδειο... ;)

 

Αν γίνεται πείτε μου και τον παραδοσιακό τρόπο για τα windows xp.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...