Luciddream Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ναι αλλα για να ξερω ποσο ρευμα να δωσω στην ραμ δεν πρεπει να το δω στο site του κατασκευαστη? Πως θα καταλαβω ποσο δινω αφου ειναι μουφτζαλε? οχι απαραίτητα, αν τρέξεις το cpu-z μπορείς να δείς σε τι ταχύτητα πρέπει να τρέχουν, και με πόσο ρεύμα (στην επιλογή SPD). στο bios η θα σου δείχνει ακριβώς πόσο ρεύμα δίνεις, η θα σου έχει π.χ +0.3v (έτσι είναι στην gigabyte), οπότε και πρέπει να γνωρίζεις το πόσο δίνει αρχικά η μητρική. μετά έχεις το ρεύμα στο northbridge, που πρέπει να ανέβει λίγο, και απο ότι έχω δεί, η asus έχει και άλλες επιλογές για ρεύματα που στην gigabyte δεν υπάρχουν. μερικά απο αυτά ΛΟΓΙΚΑ πρέπει να ανέβουν έστω και λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Το θέμα είναι ότι είναι ήδη στα 3.2GHz και οι μνήμες έχουν ανέβει στα 710+. Για να δει αν τον κόβουν αυτές, ένας καλός τρόπος είναι το memtest. Αν πετάξει λάθη δοκιμάζει ν' αυξήσει το DRAM Voltage. Αν πάλι πετάξει λάθη, δοκιμάζει να χαλαρώσει τα timings. Ε αν πάλι τα ίδια, τις πετάει στον κάλαθο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 και ξαναλέω γιατι να φταίνε οι μνήμες και να μην φταίει οτι δεν δίνει ρεύμα στο northbride (η κάπου αλλού). εδιτ: το κακό είναι οτι βασίστηκες στο οτι σου δούλεψε το auto της gigabyte, για μένα κακώς σου δούλεψε, γιατι θεωρείς οτι τώρα υπάρχει πρόβλημα με κάτι (που ίσως δεν υπάρχει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Το θέμα είναι ότι είναι ήδη στα 3.2GHz και οι μνήμες έχουν ανέβει στα 710+. Για να δει αν τον κόβουν αυτές, ένας καλός τρόπος είναι το memtest. Αν πετάξει λάθη δοκιμάζει ν' αυξήσει το DRAM Voltage. Αν πάλι πετάξει λάθη, δοκιμάζει να χαλαρώσει τα timings. Ε αν πάλι τα ίδια, τις πετάει στον κάλαθο. Δηλαδει να κανω oc στα 3,2 και μετα Memtest? Timings ειναι αυτα τα 5-5-5-12 πχ ετσι? Δεν μου τα εχει εκει μεσα απο οπου κανω oc Στον καλαθο δεν θα πανε... Στο pc της αδερφης μου θα πανε - Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Αν πετάει λάθη το memtest λέω, το οποίο τσεκάρει τις μνήμες. Αν τρέχει cpu stress tests δεν είναι τόσο εύκολο να καταλάβει τι τον κόβει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 και ξαναλέω γιατι να φταίνε οι μνήμες και να μην φταίει οτι δεν δίνει ρεύμα στο northbride (η κάπου αλλού). εδιτ: το κακό είναι οτι βασίστηκες στο οτι σου δούλεψε το auto της gigabyte, για μένα κακώς σου δούλεψε, γιατι θεωρείς οτι τώρα υπάρχει πρόβλημα με κάτι (που ίσως δεν υπάρχει) Northbridge και τετοια δεν τα ξερω καθολου... Μπορει να κανψω τιποτα? Βρε και προβλημα να μην υπαρχει ραμ θα επερνα ετσι κι αλλιως... εδιτ: Ωριστε φωτο απο cpu-z για μνημες... Τωρα το εχω σε stock ρυθμισεις τον cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δεν τον έχεις σε stock γιατί παίζεις με 1:1 και οι μνήμες σου τρέχουν στα 333MHz (667 δηλαδή λόγω DDR). Οπότε είσαι με 333άρι FSB, κι εκτός κι αν παίζεις με 8άρη πολλαπλασιαστή (333*8 δηλαδή), είσαι στα 3GHz με 333*9. Εγώ θα σου λέω πού τρέχει ο δικός σου επεξεργαστής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δεν τον έχεις σε stock γιατί παίζεις με 1:1 και οι μνήμες σου τρέχουν στα 333MHz (667 δηλαδή λόγω DDR). Οπότε είσαι με 333άρι FSB, κι εκτός κι αν παίζεις με 8άρη πολλαπλασιαστή (333*8 δηλαδή), είσαι στα 3GHz με 333*9. Ακυρουυυυ!!!! :rolleyes: Σορρυ εχεις δικαιο :rolleyes: Εγώ θα σου λέω πού τρέχει ο δικός σου επεξεργαστής; Να 'ξερες ποσες φορες το εχω ανεβοκατευασει απο τα 2,4 στα 3,0 Τι να κανω μπερδευτικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Τι μανια ειναι αυτη με το vision ρε Θανο? Νταξ δεν λεω καλο μαγαζι ειναι.. Αυτο που βαριεμε εκει ειναι το σουξου μουξου με το να ερθουν, και να παω να τις παρω απο κουριερ και χεσε μεσα Απλα και μονο επειδη εχει ποικιλια...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Northbridge και τετοια ειναι επιφοβα για καρβουνα? Οχι τιποτα αλο, αλλα μεθαυριο εχουμε μαγκαλι τα παιδια της ηλικιας μου και αν ειναι ετσι θα εχουμε τζαμπα καρβουνα Αυτες τι λενε? http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=2581&cat=4&sub=178&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Τζαμπα τα λεφτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Τζαμπα τα λεφτα Ε πες καμια καλη ρε αγαπη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 λοιπόν θα πώ μερικές τιμές και αν θέλεις τις δοκιμάζεις... FSB TERMINATION VOLTAGE - 1.30V edit: αυτό άστο στο auto για αρχή μάλλον είναι λάθος το 1.30 όπως είπε και ο d3m0n Δώσε τάση στο northbridge(MCH), 1,5-1,55V είναι το safe αναλόγως με τη μητρική και τη ψύξη της, και δώσε στο FSB Termination Voltage λίγο, το safe είναι περίπου 1,35V. Τώρα όλα αυτά τα safe ξέρω ότι ισχύουν σε 45nm Quad για 65nm ίσως είναι λίγο παραπάνω. MCH CHIPSET VOLTAGE - 1.65V ICH CHIPSET VOLTAGE - 1.05V FSB δοκίμασε 380 για αρχή, και πολλαπλασιαστή 9. ρεύμα στην cpu δεν ξέρω, πάντως και το 1.4 δεν θα μας κάνει ζημιά. για τις μνήμες κάνε το εξής. θα πάς εκεί που λέει D-RAM Frequency ΑΦΟΥ έχεις βάλει 380 FSB και θα διαλέξεις μια τιμή που να ειναι κοντά στα 667. ΑΝ υπάρχει, την διαλέγεις και δοκιμάζεις να bootareis. ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο να bootareis, γιατι δεν ξέρω τι κατάσταση επικραέι στο κουτί σου και μπορεί ο northbridge να ψήνεται με τόσο ρεύμα. (εγώ π.χ έχω πάρει καινούρια ψύκτρα για το NB). αν δεν υπάρχει και η μικρότερη είναι π.χ 750, τοτε 99% θα πρέπει να δώσεις λίγο παραπάνω ρεύμα στην μνήμη (π.χ +0.1v) και να ρίξεις τα timings. (αφου πάνω π.χ λέει 5-5-5-15, ίσως πρέπει να το κάνεις π.χ 8-8-8-20 (τυχαίο νούμερο)) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
driftingcris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 λοιπόν θα πώ μερικές τιμές και αν θέλεις τις δοκιμάζεις... FSB TERMINATION VOLTAGE - 1.30V MCH CHIPSET VOLTAGE - 1.65V ICH CHIPSET VOLTAGE - 1.05V FSB δοκίμασε 380 για αρχή, και πολλαπλασιαστή 9. ρεύμα στην cpu δεν ξέρω, πάντως και το 1.4 δεν θα μας κάνει ζημιά. για τις μνήμες κάνε το εξής. θα πάς εκεί που λέει D-RAM Frequency ΑΦΟΥ έχεις βάλει 380 FSB και θα διαλέξεις μια τιμή που να ειναι κοντά στα 667. ΑΝ υπάρχει, την διαλέγεις και δοκιμάζεις να bootareis. ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο να bootareis, γιατι δεν ξέρω τι κατάσταση επικραέι στο κουτί σου και μπορεί ο northbridge να ψήνεται με τόσο ρεύμα. (εγώ π.χ έχω πάρει καινούρια ψύκτρα για το NB). αν δεν υπάρχει και η μικρότερη είναι π.χ 750, τοτε 99% θα πρέπει να δώσεις λίγο παραπάνω ρεύμα στην μνήμη (π.χ +0.1v) και να ρίξεις τα timings. (αφου πάνω π.χ λέει 5-5-5-15, ίσως πρέπει να το κάνεις π.χ 8-8-8-20 (τυχαίο νούμερο)) Παω να δοκιμασω. Το κουτι μου ειναι μια πιπα με ενα φουρφουρι στα πλαγια και ενα πισω. Northbridge τωρα δεν ξεπερνα τους 50βαθμους. Να μπω να δω θερμοκρασιες northbridge Και αν ειναι πιο πανω απο αυτο που θα μου πειτε( ) να κλεισω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 ok πήγαινε αλλα αν δεν δουλεύει με τις συγκεκριμένες τιμές θα δοκίμαζα το FSB TERMINATION VOLTAGE στα 1.4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.