Προς το περιεχόμενο

OverClock σε Asus P5W DH Deluxe+ Q6600 G0

driftingcris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Με 4άρια ή με 5άρια;

Δε 'ν' και λίγα πάντως τα 25€ per dimm..

4αρια 5αρια? :rolleyes:

Ας πάρω τώρα γιατί σε λίγο καιρό θα ακριβύνουν κιαλο οι DDR2

Θα έπαιρνα άλλες 2 από 1γιγα αλλά τα έχει παίξει η μητρική και βλέπει μόνο τα 2 slot.........

Τελικα λετε να μασω λιγα ακομα και να παω σε Hyperx? Θα ρωτισω και για τσιπακια οταν κατευω Σερρες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ δεν κατάλαβα πώς βγήκε το συμπέρασμα οτι φταίνε οι μνήμες (και οτι δεν ανεβαίνουν οι συγκεκριμένες μέχρι τα 800)...

Ουτε εγω αλλα μου φανικε λογικο...

Να ξαναπω οτι ειναι μουφα..

Μνημες ετσι και αλλιως θα επερνα γιατι με 2 γιγα δεν την παλευω

1. Στα βασικά timings αναφέρομαι. Είναι 4-4-4-12 ή 5-5-5-15 π.χ.;

2. Δεν είναι 100% σίγουρο ότι τον κόβουν οι μνήμες, αλλά είναι το πιο πιθανό προς το παρόν. Θα δείξει βασικά.

3. Δεν κατάλαβα πώς θα έχεις πάνω από 2GB όμως. Αυτές που πήρες τώρα δεν είναι 2*1GB;

1. Στα βασικά timings αναφέρομαι. Είναι 4-4-4-12 ή 5-5-5-15 π.χ.;

2. Δεν είναι 100% σίγουρο ότι τον κόβουν οι μνήμες, αλλά είναι το πιο πιθανό προς το παρόν. Θα δείξει βασικά.

3. Δεν κατάλαβα πώς θα έχεις πάνω από 2GB όμως. Αυτές που πήρες τώρα δεν είναι 2*1GB;

1. Θα ρωτισω...

2. Τι αλλο μπορει να με κοβει πια?

3. Δεν πηρα ακομα. Εχω 2χ1γιγα και θα παρω 2χ2γιγα

2. Τι αλλο μπορει να με κοβει πια?

για μένα το προφανές είναι οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς για το overclock, κάτι μάλλον πάει στραβά εκει (με τα ρεύματα μάλλον)... μετά κοιτάμε τις μνήμες, και μετά σκεφτόμαστε κάτι άλλο..

εδιτ: με τον μικρότερο διαιρέτη για τις μνήμες σε πόσο μπορεί να παίξει? (όταν βάζεις το FSB σε μεγάλο νούμερο για να πιάσει η cpu 3.2+)

για μένα το προφανές είναι οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς για το overclock, κάτι μάλλον πάει στραβά εκει (με τα ρεύματα μάλλον)... μετά κοιτάμε τις μνήμες, και μετά σκεφτόμαστε κάτι άλλο..

Με volt δεν νομιζω γιατι εδωσα μεχρι και 1,5..

Οταν ειναι τα ρευματα δεν πεταει μπλε οθονη? Εμενα κανει restart χωρις μπλε οθονη στο boot

εδιτ: με τον μικρότερο διαιρέτη για τις μνήμες σε πόσο μπορεί να παίξει? (όταν βάζεις το FSB σε μεγάλο νούμερο για να πιάσει η cpu 3.2+)

Δεν σε κτλβα :rolleyes:

Χρηστο μπες και διαλεξε.

visionstudio.gr

Τι μανια ειναι αυτη με το vision ρε Θανο? Νταξ δεν λεω καλο μαγαζι ειναι..

Αυτο που βαριεμε εκει ειναι το σουξου μουξου με το να ερθουν, και να παω να τις παρω απο κουριερ και χεσε μεσα

Εννοεί με 1:1, δηλαδή όσο ορίζεις το FSB εκεί να τρέχουν και οι μνήμες, αλλά επί 2 λόγω DDR.

Δηλαδή αν ορίσεις εσύ 400άρι FSB, οι μνήμες σου να τρέξουν στα 800MHz (400*2).

Αν και κάτι μου λέει ότι μπερδεύτηκες τώρα :Ρ

Εννοεί με 1:1, δηλαδή όσο ορίζεις το FSB εκεί να τρέχουν και οι μνήμες, αλλά επί 2 λόγω DDR.

Δηλαδή αν ορίσεις εσύ 400άρι FSB, οι μνήμες σου να τρέξουν στα 800MHz (400*2).

Αν και κάτι μου λέει ότι μπερδεύτηκες τώρα :Ρ

Οχι τωρα καταλαβα..... Οταν τρεχω στα 3.00ghz τωρα με αυτες ειναι 1:1

Με volt δεν νομιζω γιατι εδωσα μεχρι και 1,5..

Οταν ειναι τα ρευματα δεν πεταει μπλε οθονη? Εμενα κανει restart χωρις μπλε οθονη στο boot

τα ρεύματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την cpu. δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ γιατι έχω gigabyte, και τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά (η απλά τα έχω συνηθίσει), σίγουρα είναι διαφορετικά. δεν θα πέταγε μπλέ οθόνη όχι, θα μπορούσε και να μην ξεκινήσει κάν...

όταν διαλέγεις το FSB π.χ 400, και έχεις διαιρέτη 1:1, οι μνήμες θα πάνε 800 ... για να πάνε εκει όμως θα πρέπει να δώσεις και το αντιστοιχο ρεύμα (δηλαδή ΟΧΙ στο AUTO).

υπάρχουν πολλοί διαιρέτες (δεν ξέρω καν αν είναι σωστή η χρήση αυτής της λέξης) αλλα τέλος πάντων, όσο αλλάζεις μπορείς να πετύχεις άλλη συχνότητα για τις μνήμες σου. δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος που να μην μπορούν να τρέξουν π.χ στα 667 mhz οι μνήμες και η CPU στα 3.2+ η αν οι μνήμες σου μπορούν να τρέξουν μέχρι τα 800 mhz άνετα (με τα σωστά ρεύματα στην RAM), οπότε και να φτάνει μέχρι 3.6 για πλάκα .. αν ξεχνάω κάτι ενημερώστε με γιατι έχω και καιρό να ασχοληθώ με overclock

τα ρεύματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την cpu. δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ γιατι έχω gigabyte, και τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά (η απλά τα έχω συνηθίσει), σίγουρα είναι διαφορετικά. δεν θα πέταγε μπλέ οθόνη όχι, θα μπορούσε και να μην ξεκινήσει κάν...

όταν διαλέγεις το FSB π.χ 400, και έχεις διαιρέτη 1:1, οι μνήμες θα πάνε 800 ... για να πάνε εκει όμως θα πρέπει να δώσεις και το αντιστοιχο ρεύμα (δηλαδή ΟΧΙ στο AUTO).

υπάρχουν πολλοί διαιρέτες (δεν ξέρω καν αν είναι σωστή η χρήση αυτής της λέξης) αλλα τέλος πάντων, όσο αλλάζεις μπορείς να πετύχεις άλλη συχνότητα για τις μνήμες σου. δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος που να μην μπορούν να τρέξουν π.χ στα 667 mhz οι μνήμες και η CPU στα 3.2+ η αν οι μνήμες σου μπορούν να τρέξουν μέχρι τα 800 mhz άνετα (με τα σωστά ρεύματα στην RAM), οπότε και να φτάνει μέχρι 3.6 για πλάκα .. αν ξεχνάω κάτι ενημερώστε με γιατι έχω και καιρό να ασχοληθώ με overclock

Ναι αλλα για να ξερω ποσο ρευμα να δωσω στην ραμ δεν πρεπει να το δω στο site του κατασκευαστη? Πως θα καταλαβω ποσο δινω αφου ειναι μουφτζαλε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...